Capital.com Recension: Allt om plattformen 2022

Om du vill komma ihåg med att spekulera i olika kursrörelser så är en bra handelsplattform helt avgörande. Capital.com står sig som en av de mest populära handelsplattformarna, detta på grund av att du med enkelhet kan handla med CFD:er utan att behöva betala courtage.

Hos Capital så får du också möjligheten att ta del av ett imponerande utbud. Plattformen erbjuder över 4000 instrument inklusive ett antal innovativa verktyg och funktioner. Det som däremot gör plattformen unik är att den står sig som världens första algoritmdrivna aktör som analyserar och känner igen dina handelsmönster.   

Önskar du komma igång med handeln hos Capital? Vår Capital.com recension visar dig hur du kommer igång med det hela redan idag!

BÖRJA HANDEL HÄR 83,45% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.

Vad är Capital?

Capital är en licensierad handelsplattform som grundades under 2016. Den regleras av FCA, ASIC och CYSEC samt står sig som en ledande aktör på handelsmarknaden. Plattformen har uppemot 1 miljon aktiva användare inklusive en handelsvolym på mer än $13 miljarder dollar.

Capital.com verkar över hela världen och har b.la kontor i London, Limassol, Minsk och Gibraltar. Plattformen har även prisats en rad gånger på grund av dess innovativa tänkande och modern teknik.

Det står sig bland annat som världens första algoritmdrivna handelsplattform. Detta innebär att plattformen analyserar och känner igen dina handelsmönster samt använder det hela för att hjälpa dig att fatta mer adekvata handelsbeslut.

Dessutom erbjuder Capital.com dig möjligheten att handla med över 4 000 instrument, inklusive aktier, kryptovalutor, index, råvaror och valuta. Inte nog med det, du får också ta del av över 70+ branschledande verktyg och funktioner.   

BÖRJA HANDLA HÄR 83,45% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.

Varför välja Capital.com?

 • Capital har ett imponerande CFD-utbud. Du kan handla med över 4000 instrument, där aktier, krypto, index, råvaror och valutor utgör några av instrumenten.
 • Plattformen är reglerad och licensierad där nästan 1 miljon människor världen över använder sig av plattformen dagligen.
 • Du erbjuds ett antal innovativa verktyg och funktioner, samt möjligheten att använda dig av algoritmer för att analysera ditt handelsmönster. Det hela kommer att hjälpa dig att fatta mer adekvata och igenomtänkta handelsbeslut. 
 • Du handlar utan mäklararvode där även spridningen är låg.

Capital.com handelsplattform – Hur du kommer igång

Här beskriver vi hur du använder dig av handelsplattformen Capital.com. Det hela är ytterst enkelt där vi även utformat en guide för att underlätta det hela. Det du behöver göra är följande:

 • Skapa ett handelskonto
 • Välj ditt handelsinstrument
 • Börja handla

Det kostar ingenting att registrera sig hos Capital. Vänta inte utan bli en del av plattformen redan idag.

BÖRJA HANDLA HÄR 83,45% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.

Steg 1 – Skapa ett handelskonto

För att skapa ett handelskonto så behöver du först besöka webbplatsen. Där behöver du klicka på knappen «Handla nu».

Capital.com

Du registrerar dig genom att ange din e-postadress varav du även i samband med detta skapar ett svårgissat lösenord. Du kan även registrera dig via ditt Facebook-, Google- eller Apple-konto.

Capital Recension

När du har registrerat dig så måste du fylla i ytterligare uppgifter. Du kommer att tillfrågas om bland annat din nuvarande anställning, var du är folkbokförd för närvarande och din ungefärliga inkomstnivå.

Härnäst så behöver du verifiera din identitet. Detta görs med hjälp av ett pass, körkort eller annat giltigt identifieringsbevis. Observera att verifieringen är obligatoriskt och åtföljs av alla reglerade plattformar. Detta som ett led i att förhindra kriminell verksamhet så som penningtvätt och dylikt.

Gör en insättning

När du har verifierat din identitet så får du tillgång till handelsplattformen i fråga. Du måste sedan göra en insättning för att komma igång med handeln på allvar. Detta kan åstadkommas antingen via en banköverföring, betalkort eller PayPal. Minsta insättning som du måste stätta in dock utgörs av $250.

Om du inte är helt redo att utsätta din kapital för risk så kan du först välja att använda dig av demokontot. Den är identisk med originalversionen, där enda skillnaden utgörs av att du faktiskt använder dig av fiktiva medel att genomföra dina affärer med. Demo-kontot är ett bra sätt att lära känna hur plattformen i fråga fungerar samt även att bli mer säker när det kommer till olika handelsstrategier.

Steg 2 – Utforska plattformen och välj vad du vill handla  

Observera att Capital.com är en CFD-plattform. Detta innebär att det endast erbjuder spekulation när det kommer till olika former av prisrörelser. Du äger inte således ej några av de instrument som du väljer att handla med utan investerar endast genom att följa priset på dessa. CFD:er erbjuder ett antal fördelar, som att kunna tjäna pengar även på en fallande marknad. 

Bläddra i sortimentet

Som redan specificerats så är urvalet imponerande. Du kan handla över 4000 instrument, vilket gör Capital till en av de främsta aktörerna på marknaden. Som tur är det lätt att lokalisera ditt favoritinstrument, eftersom du kan söka i sökfältet eller använda dig av de olika kategorierna.

Capital Recension

Sökfältet hittar du uppe till vänster medan kategorierna återfinns strax under. Där kategoriseras instrumentet efter ”mest populära”, ”favoriter”, ”mest flyktiga” etc.

Allra längst ner på sidan hittar du en graf gällande prisutvecklingen för de olika instrumenten.

Steg 3 – Börja handla

När du har förtydligat vilket instrument du vill handla med så måste du ta ställning till om du tror att kursen kommer att stiga eller sjunka inom en snar framtid.

Eftersom Capital endast erbjuder CFD:er så kan du tjäna pengar även när marknaden faller. Det är därför som du får två val när det kommer till det hela i form av; ”Köp” och ”Sälj”.

Välj ”Köp” om du tror att priset kommer att stiga. Välj ”Sälj” om du tror att priset kommer att falla.

Capital Recension - Börja handla

Klicka på ”Köp” eller ”Sälj”, beroende på du tror att priset kommer att sjunka eller stiga.

Du kommer då att omdirigeras till följande sida.

Här väljer du det belopp eller antal som du vill handla för. Klicka sedan på ”Köp” eller ”Sälj” om du spekulerar i en fallande marknad.

Börja handla

Du hittar även funktioner som «stop-loss» och «take-profit». Dessa är riskhanteringsfunktioner som finns för att hjälpa dig att säkra vinster och förhindra förluster. 

Capital.com avgifter – Hur mycket kostar det att handla?

När du väljer en plattform att handla från så är det otroligt viktigt att ta hänsyn till avgifterna som påförs. Höga avgifter kan nämligen ganska snabba äta upp ditt kapital. En sak som vi märkte när vi skrev denna Capital.com-recension är att plattformen i fråga är exceptionellt prisvärd.

Du betalar till exempel ingenting i courtage. Om du inte är bekant med courtage så är det hela en typ av mäklararvode som normalt tas ut vid varje initierad affär. Den enda avgift som du betalar för handeln hos Capital är spreadar. Kapitalspridningen är i huvudsak rimlig, men den varierar beroende på marknaden i fråga. Det gör att den ibland kan visa sig bli ganska hög.

Utöver det så tillkommer inga extra avgifter för själva handeln. Du betalar ingenting när du väljer att sätta in kapital samtidigt som du inte betalar något heller när du väjer att ta ut pengar. Det gör att du inte på något sätt riskerar att förlora en stor del av vinsten till höga avgifter.

AvgiftBelopp
MäkleriIngen förmedling
SpridaSpridningen varierar beroende på marknadsförhållandena
DepositionsavgiftIngen depositionsavgift
UttagsavgiftIngen uttagsavgift

Capital.com mäklare – Vad kan jag handla?

Möjligheterna till att investera hos Capital är inget annat än exceptionella. Här kan du välja att handla med över 4000 instrument, där du bland annat hittar aktier, krypto, index, valuta, råvaror med mera. Detta gör handelsplattformen till en av de absolut bästa på marknaden idag!

Aktier:

Totalt så kan du välja att handla med mer än 3000 olika former av aktier. Mestadels så handlar utbudet om amerikanska aktier, men du hittar även ett adekvat urval av aktier vilka återfinns i internationellt baserade bolag. Några av de mest populära aktierna som du kan handla med idag hos Capital utgörs av följande:

 • AMC Underhållning
 • Tesla
 • Facebook
 • Gamestop
 • Alibaba
 • ProShares Bitcoin Strategy ETF
 • Netflix
 • BlackBerry Limited

Index: 

Kapitalet har 23 index som du kan handla med. Ett index följer specifika börser och beskrivs som en referens till börsens värde. Indexet i fråga består av dussintals, ofta hundratals aktiebolag. Några av de mest omsatta indexen som finns att tillgå på Capital utgörs av följande:

 • US Tech 100
 • USA 500
 • VIX
 • Hong Kong 50
 • UK100
 • FR40
 • AU200
 • EU50
 • SG25

Kryptovalutor:

Antalet kryptovalutor som du kan handla med hos Capital ligger för närvarande på 205, vilket är ganska unikt i sammanhanget. Här hittar du både de största och mest dominerande kryptovalutan men även betydligt mindre kryptovalutor vilka är på väg att konsolideras. Det faktum att man inte är en handelsplattformen som primärt fokuserar på kryptovalutor gör utbudet till ytterst imponerande inom sammanhanget:

Exempel på kryptovalutor som du kan handla med hos Capital utgörs av:

Råvaror

Råvaror i form av guld och olja har länge varit populära bland investerare. På grund av höga prisfluktuationer och inte minst det faktum att det historiskt har fungerat som en slags säkring mot inflation så har det hela medfört att fler och fler investerare valt att lägga till råvaror i sin portfölj. Råvaror anses för övrigt utgöra byggstenarna i den globala ekonomin.

Hos Capital så kan du välja att handla med 23 råvaror där några av de mest populära återfinns av:

 • Guld
 • Olja
 • Naturgas
 • Silver
 • Koppar
 • Bomull
 • Palladium
 • Platina
 • Kaffe
 • Aluminium
 • Nickel
 • Kakao

Forex (valutapar)

Sist men inte minst så har vi Forex, som inom sammanhanget även benämns för som handel med valutor. Forex är faktiskt en av de mest omsatta marknaderna i hela världen. Det hela handlar i grund och botten om att spekulera i huruvida en specifik valuta kommer att stiga eller falla i pris i förhållande till en annan. Exempel på valutapar du kan handla med hos Capital utgörs av följande:

 • GBP / USD
 • EUR / USD
 • USD / JPY
 • AUD / USD
 • GBP / JPY
 • USD / CAD
 • EUR / GBP
 • EUR / JPY
 • GBP / CAD

Totalt finns det 138 forexpar hos Capital att tillgå idag.

Vilka funktioner och verktyg kan jag nyttja?  

En annan viktig punkt när du väljer plattform är utbudet av verktyg och funktioner. Detta på grund av att man vid ett adekvat urval av verktyg och funktioner lättare uppnår vinster, samtidigt som man minskar risken för onödiga förluster.

Hos Capital kan du till exempel använda över 70 analysverktyg och avancerade livediagram över prisutvecklingen, samt riskhanteringsverktyg i form av ”stop-loss” och ”take-profit”.

Du kan använda dig av analysverktygen för att analysera prisrörelser och bättre känna igen handelstrender, något som i sin tur ämnar optimera potentialen till positiva avkastningar. Stop-loss och take-profit är funktioner som automatiskt stänger handeln efter en viss summa, så att du får möjligheten att säkra vinsterna, samtidigt som du minskar risken för onödiga förluster.

Det bästa av allt är att plattformen är algoritmdriven och använder sig således av artificiell intelligens för att känna igen ditt handelsmönster. Det hela används sedan för att skräddarsy och rekommendera potentiellt lönsamma affärer. Detta är unikt inom sammanhanget och för närvarande så är Capital den enda aktören på marknaden som erbjuder ett sådant instrument.

När du registrerar dig hos Capital.com så får du ta del av dessa funktioner:  

 • 70 analysverktyg
 • Tekniska indikatorer och avancerade diagram över prisutvecklingen
 • Riskhanteringsfunktioner som stop-loss och take-profit
 • Algoritmdriven plattform som genomför beteendeanalys. Målet är att känna igen dina handelsmönster och på så sätt skräddarsy handeln efter dina behov.
Capital.com logo

Är Capital.com säkert?

Bara för att snabbt sammanfatta det hel så är svaret Ja! Capital är en exceptionellt säker handelsplattform. Plattformen är auktoriserat för att tillhandahålla finansiella tjänster av ett antal pålitliga instanser där några av de mer välrenommerade återfinns i form av FCA, ASIC och CYSEC, samtidigt som man skaffat sig ett i överlag gott rykte runt om i världen.

Dessutom samarbetar plattformen med flera ledande penningförvaltare som ett led i att skydda sina användare. Varje insättning är skyddad och försäkrad av Investor Compensation Fund och Financial Services Compensation Scheme. Dessutom separeras dina pengar från plattformens egna pengakonton.

Vad innebär det hela för just din del? Om plattformens exempelvis skulle hackas varav dina pengar försvinner så kommer du att få tillbaka dessa. Det finns heller ingen risk att företaget bakom plattformen kan använda dina pengar om de skulle hamna i en situation med hög skuldsättning.  

Skulle företaget gå i konkurs och plattformen läggas ner så kommer dina medel att överföras tillbaka till dig omedelbart.

Capital använder sig också av flera omfattande säkerhetslager och har en mycket konsekvent säkerhetsprocedur för att förhindra intrång och dylikt. Plattformen är bland annat kompatibel med PCI datasäkerhetsstandarder, vilket i sig är ett av de högsta säkerhetsskydden inom datasäkerhet.

Varför ska man ställa frågor om tillförlitlighet egentligen?

Anledningarna till att vissa påstår att plattformen är en bluff kan vara otaliga. En av anklagelserna riktar sig troligen mot att Capital.com är en CFD-aktör där alla affärer måste genomföras när de väl initierats. Gearing är en funktion som gör att du både kan tjäna och förlora mer pengar än du faktiskt investerat.

Människor som inte förstår denna risk och som förlorar mer pengar än vad de faktiskt investerat kommer naturligtvis att uppfatta detta som en form av bedrägeri. Capital är dock ej en oseriös plattform utan erbjuder en handelsfunktion som går ut på att ”låna pengar av mäklaren”, så att du får möjligheten att potentiellt tjäna mer än vad som du faktiskt investerat initialt.

Detta lån innebär också att både vinsterna ökar men även att förlusten blir betydligt mer kännbar. Dessutom är många skeptiska till verifieringsprocessen som krävs. Du måste lämna ut känslig information som kan uppfattas som ”skrämmande”. Denna information används dock endast för att förhindra oärliga aktörer från att ägna sig åt kriminella aktiviteter så som penningtvätt och dylikt.

Kontentan i det hela är att Capital är säkert, men man måste göra sig införstådd med riskerna för att kunna få ut det mesta av plattformen. CFD:er är komplexa instrument, med ett antal fördelar, men kommer även med en hög risk för förlust, speciellt med tanke på att alla affärer måste genomföras när det väl initierats. 

Så här upplevde vi Capital.com

Först och främst så är det viktigt att poängtera att Capital är en mycket bra handelsplattform. Den har ett mycket bra utbud, låga avgifter och är inte minst väldigt säker. Plattformen är både reglerad och försäkrad, något som innebär att du kan vara säker på att dina pengar fövaras på ett säkert sätt. Dessutom erbjuds du flera innovativa, omfattande och prisbelönta verktyg och funktioner.

Användarvänligheten är heller inget som man kan klaga på. Själva processen med att skapa ett konto är enkel samtidigt som det även går enkelt att överföra pengar som ett led i att komma igång med dina affärer. Designen hos plattformen uppfattas som mycket tydlig och entydig. Det var även ytterst enkelt att hitta runt utan att tappa bort sig i processen.

Det som däremot gör plattformen unik inom sammanhanget är att den står sig som världens första aktör som känner av igen dina handelsmönster baserat på algoritmdrivna analyser.  

Finns det några uppenbara negativa aspekter med plattformen i fråga

Den största nackdelen med Capital är helt enkelt att det endast erbjuder handel med CFD:er. Just CFD:er är ett otroligt spännande instrument, men med en mycket hög risk. Det hela lämpar sig heller ej som en form av långsiktigt sparande. Detta innebär rent konkret att du handlar med kursrörelserna istället för att äga det underliggande instrumentet, något som i sin tur gör att du både kan spekulera i fallande och stigande kurser.

Det är med andra ord en handelsplattform som är reserverad för handlare och därför mindre lämplig för långsiktiga investerare. En annan sak som upplevs som negativ är att man måste flytta varje handel. Vi saknar möjligheten att välja handel utan växling. Gearing innebär att man lånar pengar av mäklaren, vilket gör att man kan förlora mer pengar än vad man faktiskt valt att sätta in.

Capital.com fördelar

 • Du kan handla med över 4000 instrument
 • Du betalar inget courtage, utan endast för spreadar
 • Du kan dra nytta av ett antal innovativa verktyg och funktioner
 • Plattformen är mycket användarvänlig
 • Plattformen är säker och pålitlig. Det är reglerat och försäkrat av flera ledande kommunfullmäktige.
 • Det är världens första algoritmdrivna spelare som analyserar handelsmönster för att optimera vinsten.  

Capital.com nackdelar

 • Alla affärer måste genomföras viaCFD:er. Du äger inte instrumenten, utan följer endast prisrörelsen.
 • Du måste handla med gearing. Just gearing är en funktion som gör att du kan förlora mer än vad som faktiskt investeras.

Vårt omdöme

Vi gillade Capital skarpt. Det är således inte konstigt att man lyckats etablera sig som en ledande aktör inom sammanhanget. När det kommer till avgifter och urval så får den mycket högre poäng än andra handelsplattformar. Väldigt få erbjuder så många som 4 000 olika instrument samtidigt som det är sällsynt att affärer genomförs utan courtage.

Om du ska handla med Capital så är det ytterst viktigt att du verkligen gjort dig införstådd med hur CFD:er fungerar i praktiken. CFD:er innebär som sagt att du följer priset hos tillgången i fråga istället för att äga det underliggande instrumentet, något som i sin tur gör det bäst lämpat för handel, det vill säga aktiva och frekventa affärer vilka genomförs under korta tidsperioder. Om du ska genomföra ett långsiktigt sparande till exempelvis pension är Capital förmodligen ej den bästa handelsplattformen för just din del.

Men om du önskar komma igång med CFD-handel så råder det ingen tvekan om att Capital är den adekvata valet för din del. En annan sak som är värd att nämna inom sammanhanget är att man måste ägna sig åt gearing.

Det hela innebär att man handlar med skyhöga risker vilket gör plattformen endast lämplig för individer med en förhållandevis hög risktolerans. Men tack vare demokontot så kan du handla utan risk för förlust och på det sättet lära dig mer innan du bestämmer dig för att handla med riktiga pengar.

För att sammanfatta det hela; Capital.com står sig som en av de bästa handelsplattformarna på marknaden. Vi rekommenderar det starkt till alla handlare vilka önskar komma igång med CFD:er, både när det kommer till nybörjare men även betydligt mer rutinerade rävar.

Registrera dig hos Capital 83,45% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.

Vanliga frågor

Vad är Capital.com

Capital är en reglerad CFD-handelsplattform som erbjuder dig möjligheten att handla med mer än 4000 instrument.

Är Capital säkert?

Ja, Capital är en ytterst säker handelsplattform. Faktum är att plattformen är både reglerad och försäkrad av flera pålitliga byråer. 

Vad kan jag handla på Capital?

Du kan handla med mer än 4000 instrument, så som aktier, index, krypto, råvaror och valutor (för att nämna några)

Vilka avgifter påför Capital.com?

Hos Capital betalar du inget courtage, utan du blir debiterad avgifter endast för spreadar. Det kostar heller ingenting att skapa ett handelskonto, eller att sätta in samt ta ut pengar för den delen.

Hur tar jag ut pengar från Capital?

Du tar ut pengar genom att klicka på funktionen ”Uttag”. Välj sedan beloppet du vill ta ut och till vilket konto du ska föra över pengarna.

Bör jag handla med Capital.com

Capital är en plattform som passar alla handlare, både nybörjare och de mer erfarna. 
Observera att endast handel med CFD:er erbjuds och att alla affärer måste genomföras när de väl initierats.

Analytiker og strategisk investor. Mirsad

Mirsad Hasik är frilansskribent och författare. En skarp och solid analytisk förmåga till den finansiella sfären är superlativ som beskriver honom adekvat. Genom att kombinera hans personliga erfarenheter så skapar han texter av värde med målet att hjälpa just dig med dina investeringar. Centralpunkten i Mirsads investeringsportfölj utgörs av aktier, investeringsfonder och kryptovaluta.

Se alla artiklar av Mirsad