Köp Chainlink: Den totala 2022 guiden

chainlink
chainlink

Chainlink (LINK)

Price
70.00
KÖP CHAINLINK HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Priset på Chainlink varierar beroende på den rådande utbudet och efterfrågan. På denna sida så får du alltid ta del av uppdaterade Chainlink-kurser, så du alltid får möjligheten att beskåda den senaste Chainlink-priset (LINK).

Läs vidare när vi dyker in i prisprognosen för Chainlink.

Chainlink växelkursgraf – Uppdaterad i realtid

KÖP CHAINLINK HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Här kan du se den historiska prisutvecklingen för Chainlink.

Chainlink växelkurs är som vilken annan kryptovaluta som helst där växelkursen stiger och sjunker för varje ny dag. Du bör därför hålla ett öga på Chainlink (LINK) kursen dagligen, för att se vart kursen beger sig.

Chainlink priset – Här kan du köpa Chainlink

Chainlink priset ändras dagligen, något som innebär att du måste hålla koll på den rådande priset för Chainlink om du planerar att spekulera i kryptot. Det är även viktigt att välja en adekvat handelsplattform där du får ta del av det senaste Chainlink-priset, inklusive följande parametrar:

 • Välj den handelsplattform med de lägsta avgifterna och provisionerna
 • Välj en handelsplattform som har det bästa urvalet av kryptovalutor
 • Se alltid till att välja en handelsplattform med kurser uppdaterade i realtid

Du kan enkelt förvärva Chainlink från en handelsplattform. Här får du ta del av flera olika handelsplattformar, dock så utgörs våra favoriter utav eToro , Saxo Bank och Capital.com. Här får du ta del av fördelaktiga handelsavgifter och inte minst tydliga verktyg för analys. Börja investera nu!

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Vad är det som avgör priset på Chainlink?

Det enkla svaret är att Chainlink, precis som nästan alla andra kryptovalutor, drivs av utbud och efterfrågan. Utbud ämnar definiera antalet tillgängliga Chainlink, medan efterfrågan ämnar definiera antalet intressenter. Så, hur många mynt finns det och hur många kommer att välja att förvärva Chainlink kryptot?

Ju färre mynt som det finns på marknaden, och ju mer intressenter som det existerar, desto högre kommer priset för kryptot att vara. På samma sätt så kommer ett större utbud i kombination med en lägre efterfrågan att leda till ett betydligt lägre pris.

Så det är främst utbud och efterfrågan på Chainlink som avgör priset – men vad är det som påverkar utbudet och efterfrågan? Flera faktorer spelar in här, men efterfrågan påverkas av mediabevakning, kändisarnas åsikter, sociala forum och den allmänna publiciteten gällande Chainlink. Erbjudandet styrs helt enkelt av antalet mynt.

Dessa faktorer påverkar Chainlink-priset:

 • Utbud och efterfrågan: Utbud och efterfrågan är själva katalysatorn, det vill säga, det som avgör om priset i fråga kommer att stiga eller sjunka för LINK. Om efterfrågan är hög så kommer priset att stiga, men om efterfrågan är låg så kommer priset att falla. Samtidigt måste tillgängliga antalet mynt att kritiskt beaktas. Ett krypto med ett stort utbud (t.ex. Shiba Inu) kommer med största sannolikhet ej att uppleva ett så högt pris per mynt som t.ex Bitcoin, där utbudet är lågt, samtidigt som efterfrågan är hög.
 • Mediebevakning/rykte: Det finns flera exempel på hur mediebevakning, rykten, viktiga personers åsikter och sociala forum kan komma att påverka efterfrågan och därmed priset hos kryptot i fråga. Bitcoin upplevde sin bästa tillväxt någonsin i början av 2021 som ett resultat av Teslas nyheter om att godkänna Bitcoin som en adekvat betalningsform för sina elbilar, där flera också ser mycket positivt på tekniken. Bitcoin omtalades med rätta som framtidens betalningsmetod, vilket fick efterfrågan att skjuta i höjden. På samma sätt så mottog negativ publicitet (Teslas totala nekande av Bitcoin som betalningsform för sina elbilar, Kinas förbud mot gruvdrift, osäkerheten kring kryptovalutans strömförbrukning) att efterfrågan och priserna i sin tur rasade. Därefter har kryptovalutan stigit igen på grund av ny positiv publicitet.
 • Mining/Antal mynt: Mining är en process som går ut på att verifiera transaktioner, något som i sin tur åstadkoms genom att lösa omfattande uppgifter. Personerna som löser dessa uppgifter belönas med ett visst antal mynt, där antalet mynt baseras på hur komplex uppgiften i fråga är.

Det är viktigt att förstå att ovanstående faktorer är nära relaterade. Du är medveten om det faktum att det i perioder med positiv omnämnanden runt om i medier sociala forum och liknande kommer leda till att efterfrågan öka på Chainlink, vilket i sin tur får priset att stiga. På samma sätt så vet du att negativ publicitet, såsom Kinas förbud mot mining, kommer att leda till sjunkande efterfrågan och därmed fallande priser.

Chainlink prisutveckling – Kommer priset att stiga eller falla?

Eftersom priset drivs av volatila faktorer såsom utbud, efterfrågan och rykte så är det helt klart att priset i fråga är ganska volatilt. Dessa faktorer gör det dock relativt svårt att förutse den kortsiktiga prisutvecklingen.

I perioder med mycket positiv publicitet kring kryptovalutor, där även Chainlink omnämns så kan du sannolikt förvänta dig en stark pristillväxt. Om den allmänna opinionen däremot är negativ så kan man istället förvänta sig ett prisfall.

Hur som helst så är det viktigt att det även med lovande framtidsutsikter och sin betydande position på marknaden klassas som en investering med hög risk. Den historiska avkastningen och framtida prognoser utgör således ingen garanti för framtida vinster. Här är faktiskt risken lika stor att förlora pengar som att tjäna pengar.

Om du således väljer att investera så är det därför viktigt att ej spendera mer än du har råd att förlora. Du måste även säkerställa att du håller dig a la jouir gällande den rådande kursutvecklingen. Du kommer då lättare att kunna säkra vinsterna och förhindra potentiella förluster.

Vill du lära dig mer om Chainlink? Då bör du läsa artikeln: Köp Chainlink !

KÖP CHAINLINK HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor

Vad är växelkursen för Chainlink (LINK)?

Priset på Chainlink ändras varje sekund. Du kan se det aktuella priset på Chainlink här.

Vad är det som avgör priset på Chainlink?

Priset på Chainlink bestäms av utbudet och efterfrågan. Det hela innebär att ju fler som väljer att köpa kryptovalutan Chainlink, desto mer kommer priset att stiga.

Vad kostar en Chainlink?

Priset på Chainlink förändras ständigt, men i vår artikel kan du se priset på Chainlink i realtid.

Ska jag köpa Chainlink?

Det beror på din investeringsstrategi. Du kan börja med att läsa vår artikel om Chainlink och i efterhand utvärdera huruvida det hela lämpar sig som en adekvat investering för just din del.

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad