Köp Chiliz: Den totala 2022 guiden

chiliz
chiliz

Chiliz (CHZ)

Price
1.18

Priset på Chiliz varierar beroende på utbud och efterfrågan. På denna sida så fur du alltid ta del av uppdaterade Chiliz-kurser, så att du alltid gör dig varse om det senaste Chiliz (CHZ) priset.

Läs vidare när vi dyker in i prisprognosen för Chiliz.

KÖP CHILIZ HÄR’ 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Chiliz kursgraf – Uppdaterad i realtid

KÖP CHILIZ HÄR’ 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Här kan du se den historiska kursutvecklingen för Chiliz.

Chiliz-växelkursen är som vilken annan kryptovaluta som helst, med växelkursen som stiger och faller för varje ny dag som kommer. Du bör därför hålla ett öga på Chiliz (CHZ) kursen dagligen, för att att hålla dig uppdaterad om vad som sker med kursen, samtidigt som du enklare får möjligheten att ta mer adekvata investeringsbeslut.

Chiliz pris – Här kan du köpa Chiliz

Priset på Chiliz ändras dagligen och det är just därför som det är så viktigt att du håller koll på priset om du vill handla med Chiliz. Det är också viktigt att du väljer en handelsplattform där du kan beskåda det senaste Chiliz-priset, förutom de andra parametrarna nedan:

 • Välj en handelsplattform med de lägsta avgifterna och provisionerna
 • Välj en handelsplattform som har det bästa urvalet av kryptovalutor
 • Se alltid till att välja en handelsplattform med kurser uppdaterade i realtid

Du kan enkelt köpa Chiliz från en adekvat handelsplattform. Det finns ett stort antal plattformar att välja på, men våra utvalda favoriter är eToro , Saxo Bank och Capital.com. Här får du ta del av fördelaktiga handelsavgifter och inte minst tydliga verktyg för analys. Börja shoppa nu!

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Vad avgör priset på Chiliz?

Det enkla svaret är att Chiliz, precis som nästan alla andra kryptovalutor, drivs av utbud och efterfrågan. Utbud innebär antalet tillgängliga Chiliz, medan efterfrågan innebär att antalet intresserade för kryptot i frågan ökar markant. Så hur många mynt finns det på marknaden samt hur många kommer att köpa Chiliz?

Ju färre mynt som återfinns på marknaden, och ju mer intresserad den allmänna opinionen är, desto högre kommer priset på myntet att vara. På samma sätt kommer ett större utbud och en lägre efterfrågan att leda till ett betydligt lägre pris.

Det är alltså främst utbudet och efterfrågan på Chiliz som avgör priset – men vad påverkar utbudet och efterfrågan egentligen? Flera faktorer spelar in här, men efterfrågan påverkas även av mediabevakning, kändissarnas åsikter om det hela, sociala forum och den allmänna publiciteten om Chiliz. 

Dessa faktorer påverkar priset på Chiliz:

 • Utbud och efterfrågan: Utbud och efterfrågan utgör själva katalysatorn i det hela, det vill säga, vad avgör om priset i fråga kommer att stiga eller falla när det kommer till CHZ. Om efterfrågan är hög kommer priset att stiga, men om efterfrågan är låg så kommer priset att falla. Samtidigt måste antalet mynt beaktas. En krypto med ett stort utbud (t.ex. Shiba Inu) kommer med största sannolikhet ej att uppleva ett så högt pris per. Mynt som t.ex Bitcoin, där utbudet är lågt, kommer dock att erbjudas till ett betydligt högre pris.
 • Mediebevakning/rykte: Det finns flera exempel på hur mediebevakning, rykten, viktiga personers åsikter och sociala forum kan påverka efterfrågan och därmed priset för kryptot i fråga. Bitcoin upplevde sin bästa tillväxt någonsin i början av 2021 som ett resultat av Teslas nyheter om att godkänna Bitcoin som en adekavt betalningsform för sina sina elbilar, där flera också ser mycket positivt på tekniken. Bitcoin omtalades med rätta som framtidens betalningsmetod, vilket fick efterfrågan på kryptot i fråga att skjuta i höjden. På samma sätt fick negativ publicitet (Teslas totala återföring av Bitcoins godkännande, Kinas förbud mot en överdriven mining, osäkerheten kring kryptovalutans strömförbrukning) att efterfrågan och priserna i fråga rasade. Därefter har kryptovalutan stigit igen på grund av ny publicitet.
 • Mining/Antal mynt: Mining är en process som går ut på att verifiera transaktioner. Detta görs genom att lösa omfattande uppgifter. Personerna som löser dessa uppgifter belönas med ett visst antal mynt.

Det är viktigt att förstå att ovanstående faktorer är nära relaterade. Du vet att i perioder med bra mediebevakning, sociala forum och liknande kommer efterfrågan att öka på Chiliz, vilket i sin tur får priset att stiga. På samma sätt så måste du vara uppmärksam på det faktum att negativ publicitet, som Kinas förbud mot mining, kommer att leda till sjunkande efterfrågan och därmed fallande priser.

Chiliz prisutveckling – Kommer priset att stiga eller falla?

Eftersom priset drivs av volatila faktorer som utbud och efterfrågan på Chiliz, inklusive publicitet och rykte så är det helt klart att priset i fråga är ganska volatilt. Dessa faktorer gör det dock relativt svårt att förutse kortsiktig prisutveckling.

I perioder med mycket publicitet kring kryptovaluta och speciellt Chiliz, där särskilt positiv publicitet framhävs så kan du förvänta dig en stark tillväxt när det kommer till priset i fråga. Om den övergripande publiciteten är däremot negativ så kan man förvänta sig ett prisfall hos kryptot i fråga.

Hur som helst så är det viktigt att det även med lovande framtidsutsikter och sin betydande position på marknaden så kommer investeringar i kryptovalutor med en ganska stor risk. Historisk avkastning och framtida prognoser är ingen garanti för att du kommer lyckas generera positiva avkastningar. Här är risken att förlora pengar lika stor som att tjäna pengar.

Om du investerar så är det därför viktigt att inte spendera mer än du har råd att förlora samtidigt hålla dig uppdaterad gällande den rådande kursutvecklingen. Du kommer då lättare att säkra vinster och förhindra förluster.

Läs även artikeln hur du går tillväga för att köpa Chiliz

KÖP CHILIZ HÄR’ 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor

Vad är växelkursen för Chiliz (CHZ)?

Växelkursen för Chiliz ändras varje sekund. Du kan se den aktuella kursen för Chiliz här.

Vad avgör priset på Chiliz?

Priset på Chiliz bestäms av utbudet och efterfrågan. Det betyder att ju fler som köper Chiliz, desto mer kommer priset i fråga att stiga.

Vad kostar en Chiliz?

Priset på Chiliz förändras ständigt, men i vår artikel kan du se priset på Chiliz som i sin tur 100% uppdateras i realtid.

Ska jag köpa Chiliz?

Det hela beror på din investeringsstrategi. Du kan börja med att läsa vår artikel om Chiliz och i efterhand utvärdera huruvida det hela lämpar sig som en adekvat investeringsform för just din del.

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad