Köp Compound: Den totala 2022 guiden

compound-governance-token
compound-governance-token

Compound (COMP)

Price
677.85
KÖP Compound HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Priset på Compound varierar beroende på utbudet och efterfrågan. På denna sida så kan du alltid ta del av uppdaterade Compoundpriser, så att du alltid kan hitta det senaste Compound (COMP) priset.

Läs vidare när vi dyker in i prisprognosen för Compound.

Compound graf för växelkursen – Uppdaterad i realtid

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Här kan du se den historiska prisutvecklingen för Compound.

Compound växelkursen är som vilken annan kryptovaluta som helst, där växelkursen stiger och sjunker för varje ny dag. Du bör därför hålla ett öga på Compound (COMP)-kursen dagligen, för att se vart det hela beger sig.

Vad är det som bestämmer priset för Compound?

Det enkla svaret är att Compound, precis som nästan alla andra kryptovalutor, drivs av utbudet och efterfrågan. Utbudet innebär antalet tillgängliga mynt, medan efterfrågan ämnar definiera antalet intressenter. Så hur många mynt finns det och hur många kommer välja att investera i Compound?

Ju färre mynt på marknaden, och ju mer intresserade det finns, desto högre kommer priset att vara. På samma sätt kommer ett större utbud och en lägre efterfrågan att leda till ett lägre pris.

Det är alltså främst utbudet och efterfrågan på Compound som styr slutpriset – men vad är det som påverkar utbudet och efterfrågan egentligen? Flera faktorer spelar in här, men efterfrågan påverkas främst av mediabevakning, kändisarnas åsikter, omnämnanden runt om olika sociala forum och den allmänna opinionen kring Compound.

Dessa faktorer påverkar Compound priset:

 • Utbud och efterfrågan: Utbud och efterfrågan utgör själva katalysatorn, det vill säga, det som avgör om priset i fråga kommer att stiga eller sjunka. Om efterfrågan är hög så kommer priset sannolikt att stiga, men om efterfrågan är låg så kommer priset sannolikt att falla. Samtidigt måste även antalet mynt beaktas närmare. Ett krypto med ett stort utbud mynt (t.ex. Shiba Inu) kommer med största sannolikhet ej att uppleva ett så högt pris per mynt som t.ex Bitcoin, där utbudet är lågt, samtidigt som efterfrågan är hög.
 • Mediebevakning/rykte: Det finns flera exempel på hur mediebevakning, rykten, viktiga personers åsikter och sociala forum kan komma att påverka efterfrågan och därmed priset hos Compound. Bitcoin upplevde sin bästa tillväxt någonsin i början av 2021 som ett resultat av Teslas nyheter om att godkänna Bitcoin som en adekvat betalningsform för sina elbilar, där flera också såg mycket positivt på tekniken. Bitcoin omtalades med rätta som framtidens betalningsmetod, vilket fick efterfrågan att skjuta i höjden. På samma sätt mottog negativ publicitet (Teslas totala nekande av Bitcoin som betalningsform, Kinas förbud mot mining, osäkerhet kring kryptovalutans strömförbrukning) att efterfrågan och priserna rasade. Därefter har kryptovalutan stigit återigen på grund av ny publicitet.
 • Mining/Antal mynt: Mining är en process som går ut på att verifiera transaktioner, något som i sig åstadkoms genom att lösa omfattande uppgifter. Personerna som löser dessa uppgifter belönas med ett visst antal mynt för varje löst uppgift.

Det är viktigt att göra dig införstådd med det faktum att ovanstående faktorer är nära besläktade. Du är medveten att under perioder där mediebevakningen anses i överlag vara positiv, omnämnanden runt om olika sociala forum och liknande kommer leda till att efterfrågan på Compound ökar, något som i sin tur lär få priset för kryptot att stiga. På samma sätt så är du medveten om att att negativ publicitet, såsom Kinas förbud mot mining, kommer leda till en sjunkande efterfrågan och därmed fallande priser.

Compound prisutveckling – Kommer priset att stiga eller falla?

Eftersom priset drivs av volatila faktorer som utbud och efterfrågan på Compound samt publicitet och rykte är det helt klart att priset är ganska volatilt. Dessa faktorer gör det dock relativt svårt att förutse kortsiktig prisutveckling.

I perioder med mycket publicitet kring kryptovaluta och speciellt Compound, där det hela särskilt omnämns i form av positiv publicitet, så kan du förvänta dig en stark pristillväxt. Om opinionen däremot är negativ så kan man istället förvänta sig ett prisfall.

Hur som helst så är det viktigt att det även med lovande framtidsutsikter och sin betydande position på marknaden klassas som en investering med hög risk. Historiska avkastningar och framtida prognoser är ingen garanti för att du kommer generera vinster från dina spekulationer i kryptot. Här är risken att förlora pengar lika stor som att faktiskt tjäna pengar.

Om du väljer att investera så är det viktigt att ej spendera mer än du har råd med, samtidigt som du säkerställer att du håller dig a la jour med den gällande kursutvecklingen. Du kommer då lättare att kunna säkra vinsterna och förhindra potentiella förluster.

Vill du lära dig mer om Compound? Då rekommenderar vi att du läser artikeln: Köp Compound!

KÖP Compound HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor

Vad är växelkursen för Compound (COMP)?

Priset på Compound ändras för varje sekund. Du kan se den aktuella priset för Compound här.

Vad är det som bestämmer priset på Compound?

Priset på Compound bestäms av utbudet och efterfrågan. Detta innebär att ju fler som väljer att spekulera i Compound, desto mer lär priset i fråga stiga.

Vad kostar en förening?

Priset på Compound förändras ständigt, men i vår artikel så kan du beskåda priset för Compound i realtid.

Ska jag köpa Compound?

Det helo beror på din investeringsstrategi. Du kan börja med att läsa vår artikel gällande Compound för att i efterhand avgöra huruvida det hela lämpar sig som en adekvat investeringsform för din del.

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad