Decentraland Kurs i Realtid (MANA/SEK) & Pris Diagram

decentraland
decentraland

Decentraland (MANA)

Price
9.55
KÖP DECENTRALAND HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Priset på Decentraland varierar beroende på utbud och efterfrågan. På den här sidan ser du alltid uppdaterade Decentraland-kurser, så att du alltid kan hitta det senaste Decentraland-priset (MANA).

Läs vidare när vi dyker in i prisprognosen för Decentraland.

Decentralands växelkursgraf – Uppdaterad i realtid

Här kan du se den historiska kursutvecklingen för Decentraland.

Decentralands växelkurs är som vilken annan kryptovaluta som helst, med växelkursen som stiger och faller varje dag. Du bör därför hålla ett öga på Decentraland (MANA) kursen dagligen, för att se vart kursen är på väg.

Decentraland pris – Här kan du köpa Decentraland

Decentraland pris ändras dagligen och det är därför viktigt att du håller koll på priset om du vill handla Decentraland. Det är också viktigt att du väljer en kryptohandelsplattform där du kan se den senaste växelkursen för Decentraland, förutom de andra parametrarna nedan:

 • Välj den handelsplattform med de lägsta avgifterna och provisionerna
 • Välj en plattform som har det bästa urvalet av kryptovalutor
 • Se alltid till att välja en plattform med kurser uppdaterade i realtid

Du kan enkelt köpa Decentraland från en handelsplattform. Det finns många att välja på, men våra utvalda favoriter är eToro , Saxo Bank och Capital.com . Här får du fördelaktiga handelsavgifter, och inte minst tydliga verktyg för analys. Börja shoppa nu!

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 76% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 83,45% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Vad avgör kursen på Decentraland?

Det enkla svaret är att Decentraland, precis som nästan alla andra kryptovalutor, styrs av utbud och efterfrågan. Utbud betyder antalet tillgängliga Decentraland, medan efterfrågan betyder antalet intresserade. Så hur många mynt finns det och hur många kommer att köpa Decentraland?

Ju färre mynt på marknaden, och ju mer intresserade, desto högre pris. På samma sätt kommer ett större utbud och en lägre efterfrågan att leda till ett lägre pris.

Det är alltså främst utbud och efterfrågan på Decentraland som avgör priset – men vad påverkar utbud och efterfrågan ? Flera faktorer spelar in här, men efterfrågan påverkas av mediabevakning, kändis åsikter, sociala forum och den allmänna publiciteten om Decentraland. Erbjudandet styrs enkelt och enkelt av antalet mynt.

Dessa faktorer påverkar Decentralands pris:

 • Utbud och efterfrågan: Utbud och efterfrågan är själva katalysatorn, dvs. vad som avgör om priset kommer att stiga eller falla för MANA. Om efterfrågan är hög kommer priset att stiga, men om efterfrågan är låg kommer priset att falla. Samtidigt måste Erbjudandet (antal mynt) beaktas. En krypto med stort utbud (t.ex. Shiba Inu) kommer med största sannolikhet inte att uppleva ett så högt pris per. Mynt som t.ex Bitcoin, där utbudet är lågt.
 • Mediebevakning/rykte: Det finns flera exempel på hur mediebevakning, anseende, viktiga personers åsikter och sociala forum kan påverka efterfrågan och därmed priset. Bitcoin upplevde sin bästa tillväxt någonsin i början av 2021 som ett resultat av Teslas nyheter om att godkänna Bitcoin på sina elbilar, där flera också ser mycket positivt på tekniken. Bitcoin omtalades med rätta som framtidens betalningsmetod, vilket fick efterfrågan att skjuta i höjden. På samma sätt fick negativ publicitet (Teslas totala återföring av bitcoins godkännande, Kinas förbud mot gruvdrift, osäkerhet kring kryptovalutans strömförbrukning) att efterfrågan och priserna rasade. Därefter har kryptovalutan stigit igen på grund av ny publicitet.
 • Mining / Antal mynt: Mining är en process för att verifiera transaktioner, och detta görs genom att lösa omfattande uppgifter. Personerna som löser dessa uppgifter belönas med ett visst antal mynt.

Det är viktigt att förstå att ovanstående faktorer är nära relaterade. Du vet att i perioder med bra mediebevakning, sociala forum och liknande kommer efterfrågan att öka på Decentraland, vilket i sin tur får priset att stiga. På samma sätt vet du att negativ publicitet, som Kinas förbud mot gruvdrift, kommer att leda till sjunkande efterfrågan och därmed fallande priser.

Se även våra artiklar om:

Decentralands prisutveckling – Kommer priset att stiga eller falla?

Eftersom priset drivs av instabila faktorer som utbud och efterfrågan på Decentraland samt publicitet och rykte är det helt klart att priset är ganska volatilt. Dessa faktorer gör det dock relativt svårt att förutse kortsiktig prisutveckling. I perioder med mycket publicitet om kryptovaluta och särskilt Decentraland, och särskilt positiv publicitet, kan du förvänta dig en stark pristillväxt. Om publiken däremot är negativ kan man förvänta sig ett prisfall.


Det är i alla fall viktigt att det även med lovande framtidsutsikter och sin betydande position på marknaden är en investering med risk. Historisk avkastning och framtida prognoser är ingen garanti för vinst. Här är risken att förlora pengar lika stor som att tjäna pengar.

Om du investerar är det därför viktigt att inte spendera mer än du kan förlora, och hålla dig uppdaterad om kursutvecklingen. Du kommer då lättare att säkra vinster och förhindra förluster.


Vill du lära dig mer om Decentraland? Då kan du läsa artikeln: Köp Decentraland !

KÖP DECENTRALAND HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor

Vad är växelkursen för Decentraland (MANA)?

Växelkursen för Decentraland förändras varje sekund. Du kan se aktuell 
kurs för Decentraland här

Vad avgör kursen på Decentraland?

Priset på Decentraland bestäms av utbud och efterfrågan. 
Det betyder att ju fler som köper Decentraland, desto mer stiger priset.

Vad kostar ett Decentraland?

Priset på Decentraland förändras ständigt, men i vår artikel kan du se priset på Decentraland 100% uppdaterat i realtid.

Ska jag köpa Decentraland?

Det beror på din investeringsstrategi. 
Du kan börja med att läsa vår artikel om Decentraland och i efterhand se om det är en bra investering för din strategi.

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad