Enjin Kurs i Realtid (ENJ/SEK) & Pris Diagram

enjincoin
enjincoin

Enjin Coin (ENJ)

Price
5.52
KÖP ENJIN HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Priset på Enjin varierar beroende på utbud och efterfrågan. På den här sidan ser du alltid uppdaterade Enjin-kurser, så att du alltid kan hitta det senaste Enjin (ENJ)-priset.

Läs vidare när vi dyker in i prisprognosen för Enjin.

Motorkursdiagram – Uppdaterad i realtid

Här kan du se den historiska prisutvecklingen för Enjin.

Motorns växelkurs är som vilken annan kryptovaluta som helst där växelkursen stiger och sjunker varje dag. Du bör därför hålla ett öga på Enjin (ENJ) kursen dagligen, för att se vart kursen är på väg.

Motorpris – Här kan du köpa Motor

Enjin-priset ändras dagligen och det är därför viktigt att du håller ett öga på priset om du vill handla med Enjin. Det är också viktigt att du väljer en handelsplattform där du kan se det senaste motorpriset, förutom andra följande parametrar:

 • Välj den handelsplattform med de lägsta avgifterna och provisionerna
 • Välj en plattform som har det bästa urvalet av kryptovalutor
 • Se alltid till att välja en plattform med kurser uppdaterade i realtid

Du kan enkelt köpa Enjin från en handelsplattform. Det finns många att välja på, men våra utvalda favoriter är eToro , Saxo Bank och Capital.com . Här får du fördelaktiga handelsavgifter, och inte minst tydliga verktyg för analys. Börja shoppa nu!

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 76% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 83,45% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Vad avgör priset på Enjin?

Det enkla svaret är att Enjin, precis som nästan alla andra kryptovalutor, drivs av utbud och efterfrågan. Utbud betyder antalet tillgängliga Enjin, medan efterfrågan betyder antalet intresserade. Så hur många mynt finns det och hur många kommer att köpa Enjin?

Ju färre mynt på marknaden, och ju mer intresserade, desto högre pris. På samma sätt kommer ett större utbud och en lägre efterfrågan att leda till ett lägre pris.

Så det är främst utbud och efterfrågan på Enjin som avgör priset – men vad påverkar utbud och efterfrågan ? Flera faktorer spelar in här, men efterfrågan påverkas av mediabevakning, kändis åsikter, sociala forum och den allmänna publiciteten om Engine Erbjudandet styrs enkelt och enkelt av antalet mynt.

Dessa faktorer påverkar priset på motorn:

 • Utbud och efterfrågan: Utbud och efterfrågan är själva katalysatorn, dvs. vad avgör om priset kommer att stiga eller falla för ENJ. Om efterfrågan är hög kommer priset att stiga, men om efterfrågan är låg kommer priset att falla. Samtidigt måste Erbjudandet (antal mynt) beaktas. En krypto med stort utbud (t.ex. Shiba Inu) kommer med största sannolikhet inte att uppleva ett så högt pris per. Mynt som t.ex Bitcoin, där utbudet är lågt.
 • Mediebevakning/rykte: Det finns flera exempel på hur mediebevakning, anseende, viktiga personers åsikter och sociala forum kan påverka efterfrågan och därmed priset. Bitcoin upplevde sin bästa tillväxt någonsin i början av 2021 som ett resultat av Teslas nyheter om att godkänna Bitcoin på sina elbilar, där flera också ser mycket positivt på tekniken. Bitcoin omtalades med rätta som framtidens betalningsmetod, vilket fick efterfrågan att skjuta i höjden. På samma sätt fick negativ publicitet (Teslas totala återföring av bitcoins godkännande, Kinas förbud mot gruvdrift, osäkerhet kring kryptovalutans strömförbrukning) att efterfrågan och priserna rasade. Därefter har kryptovalutan stigit igen på grund av ny publicitet.
 • Mining / Antal mynt: Mining är en process för att verifiera transaktioner, och detta görs genom att lösa omfattande uppgifter. Personerna som löser dessa uppgifter belönas med ett visst antal mynt.

Det är viktigt att förstå att ovanstående faktorer är nära relaterade. Du vet att i perioder med bra mediebevakning, sociala forum och liknande kommer efterfrågan att öka på Enjin, vilket i sin tur får priset att stiga. På samma sätt vet du att negativ publicitet, som Kinas förbud mot gruvdrift, kommer att leda till sjunkande efterfrågan och därmed fallande priser.

Motorprisutveckling – Kommer priset att stiga eller sjunka?

Eftersom priset drivs av volatila faktorer som utbud och efterfrågan på Enjin samt publicitet och rykte är det helt klart att priset är ganska volatilt. Dessa faktorer gör det dock relativt svårt att förutse kortsiktig prisutveckling. I perioder med mycket publicitet kring kryptovaluta och speciellt Enjin, och särskilt positiv publicitet, kan du förvänta dig en stark pristillväxt. Om publiken däremot är negativ kan man förvänta sig ett prisfall.


Det är i alla fall viktigt att det även med lovande framtidsutsikter och sin betydande position på marknaden är en investering med risk. Historisk avkastning och framtida prognoser är ingen garanti för vinst. Här är risken att förlora pengar lika stor som att tjäna pengar.

Om du investerar är det därför viktigt att inte spendera mer än du kan förlora, och hålla dig uppdaterad om kursutvecklingen. Du kommer då lättare att säkra vinster och förhindra förluster.

KÖP ENJIN HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor

Vad är priset för Enjin (ENJ)?

Priset på motorn ändras varje sekund. Du kan se den aktuella kursen för Enjin här

Vad avgör priset på Enjin?

Priset på Enjin bestäms av utbud och efterfrågan. 
Det betyder att ju fler som köper motorn, desto mer stiger priset.

Vad kostar en motor?

Priset på Enjin förändras ständigt, men du kan se i vår artikel priset på Enjin 100% uppdaterat i realtid.

Ska jag köpa Enjin?

Det beror på din investeringsstrategi. 
Du kan börja med att läsa vår artikel om Enjin och därefter se om det är en bra investering för din strategi.

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad