Köp EOS: Den totala 2022 guiden

eos
eos

EOS (EOS)

Price
13.05

Priset på EOS varierar beroende på den rådande utbudet och efterfrågan. På den här sidan så kan du allti ta del av aktuella och uppdaterade EOS-kurser, så att du alltid får möjligheten att ta del av det senaste EOS-priset (EOS).

Läs vidare när vi dyker in i prisprognosen för EOS mer detaljerat.

KÖP EOS HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

EOS kursgraf – Uppdaterad i realtid

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Här kan du se den historiska kursutvecklingen för EOS.

EOS-växelkursen beter sig som vilken annan kryptovaluta som helst, med växelkursen som stiger och faller varje dag. Du bör därför hålla ett öga på EOS (EOS) kursen dagligen, för att se vart kursen är på väg.

Vad är det som bestämmer priset på EOS?

Det enkla svaret är att EOS, precis som alla andra kryptovalutor, drivs av utbud och efterfrågan. Utbud innebär i korta drag antalet tillgängliga EOS, medan efterfrågan ämnar definiera antalet intresserade. 

Vad är det dock som egentligen bestämmer priset för EOS? Rent konkret så är det så att ju färre mynt som finns på marknaden, och ju mer intressenter som det existear, desto högre kommer priset att vara. På samma sätt kommer ett större utbud och en lägre efterfrågan att leda till ett lägre pris.

Så det är främst utbud och efterfrågan på EOS som avgör priset – men vad påverkar utbudet och efterfrågan då? Flera faktorer spelar in här, men efterfrågan påverkas av mediabevakning, kändisarnas åsikter, sociala forum och den allmänna publiciteten om EOS.

För att göra dig mer införstådd med vad det är som egentligen påverkar priset hos EOS så kommer vi nedan att redogöra för ett antal punkter vilka ämnar enklare göra dig införstådd med element som tenderar att påverka EOS-priset i slutändan:

 • Utbud och efterfrågan: Utbud och efterfrågan utgör själva katalysatorn i det hela, det vill säga, det som avgör huruvida priset kommer att stiga eller falla när det kommer till EOS. Om efterfrågan är hög så kommer priset att stiga, men om efterfrågan är låg så kommer priset att falla. Samtidigt måste man även beskåda hur många mynt som det finns på marknaden för närvarande. Ett krypto med ett stort utbud (t.ex. Shiba Inu) kommer med största sannolikhet inte att uppleva ett högre pris per mynt som t.ex Bitcoin, där utbudet är lågt, varav efterfrågan är extremt hög.
 • Mediebevakning/rykte: Det finns flera exempel på hur mediebevakning, anseende, viktiga personers åsikter och sociala forum kan påverka efterfrågan och därmed priset hos kryptovalutor. Bitcoin upplevde sin bästa tillväxt någonsin i början av 2021 som ett resultat av Teslas nyheter om att godkänna Bitcoin på sina elbilar, där flera också ser mycket positivt på tekniken. Bitcoin omtalades med rätta som framtidens betalningsmetod, vilket fick förfrågan att skjuta i höjden. På samma sätt fick negativ publicitet (Teslas totala nekande av Bitcoin som en adekvat betalningsmetod, Kinas förbud mot mining, osäkerhet kring kryptovalutans strömförbrukning) att efterfrågan och priserna i sin tur rasade. Därefter har kryptovalutan stigit igen på grund av ny publicitet.
 • Mining/Antal mynt: Mining är en process som går ut på att verifiera transaktioner, något som i sin tur åstadkommas genom att lösa komplexa och omfattande uppgifter. Personerna som löser dessa uppgifter belönas med ett visst antal mynt, där antalet beror främst på hur komplex uppgiften i fråga är.

Det är viktigt att förstå det faktum att ovanstående faktorer är nära besläktade. Du vet att i perioder där mediebevakningen i överlag är positiv, omnämnanden runt om olika sociala forum och liknande kommer leda till att efterfrågan ökar på EOS, något som i sin tur får priset att stiga. På samma sätt så vet du att negativ publicitet, som Kinas förbud mot mining, kommer istället att leda till sjunkande efterfrågan och därmed fallande priser.

EOS prisutveckling – Kommer priset att stiga eller falla?

Eftersom priset drivs av volatila faktorer som utbud och efterfrågan, inklusive negativ publicitet och rykte så är det helt klart givet att priset i fråga är ganska volatil.

Dessa faktorer gör det dock relativt svårt att förutse den kortsiktiga prisutvecklingen. I perioder med mycket publicitet kring kryptovaluta och speciellt EOS, där kryptot i fråga särskilt omnämns i form av positiv publicitet så kan du förvänta dig en stark pristillväxt. 

På samma sätt så måste man även komma ihåg det faktum att allmänhetens åsikter upplevas i överlag som negativa så kan man förvänta sig ett prisfall istället.

Hur som helst är det viktigt att nämna det faktum att det trots dess lovande framtidsutsikter och sin betydande position på marknaden så anses det hela ändå vara en investering med hög risk.

Historiska avkastningar och framtida prognoser är således ingen garanti för att man kommer generera vinster från det hela. Man måste komma ihåg det faktum att risken att förlora pengar lika stor som att tjäna pengar.

Om du investerar är det därför viktigt att inte spendera mer än du kan förlora. Kom ihåg även att alltid hålla dig uppdaterad gällande den rådande kursutvecklingen. Du kommer då lättare att kunna säkra vinster och förhindra potentiella förluster.

Vill du lära dig mer om EOS? Då rekommenderar vi att läsa följande artikel: Köp EOS!

KÖP EOS HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor

Vad är växelkursen för EOS (EOS)?

Priset på EOS ändras varje sekund. Du kan se den aktuella kursen för EOS här.

Vad bestämmer priset på EOS?

Priset på EOS bestäms av utbud och efterfrågan. Det betyder att ju fler som köper EOS, desto mer stiger priset.

Vad kostar en EOS?

Priset på EOS förändras ständigt, men i vår artikel så kan du beskåda priset för EOS i realtid.

Ska jag köpa EOS?

Det beror på din investeringsstrategi. Du kan börja med att läsa vår artikel om EOS och i efterhand se om det är en bra investering för din strategi.

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad