Ethereum Classic Kurs i Realtid (ETC/SEK) & Pris Diagram

ethereum
ethereum

Ethereum (ETH)

Price
19,407.34

Priset på Ethereum Classic varierar beroende på utbud och efterfrågan. På denna sida så får du alltid ta del av uppdaterade Ethereum Classic-kurser, så att du alltid kan hitta det senaste Ethereum Classic (ETC)-priset.

Läs vidare när vi dyker in i prisprognosen för Ethereum Classic.

KÖP ETHEREUM CLASSIC HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Ethereum Classic Kursgraf – Uppdaterad i realtid

KÖP ETHEREUM CLASSIC HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Här kan du se den historiska kursutvecklingen för Ethereum Classic.

Ethereum Classic-växelkursen är som vilken annan kryptovaluta som helst, med växelkursen som stiger och faller varje dag. Du bör därför hålla ett öga på Ethereum Classic (ETC) kursen dagligen, för att se vart kursen beger sig.

Ethereum Classic pris – Här kan du köpa Ethereum Classic

Ethereum Classic priset ändras dagligen, och det är därför viktigt att du håller koll på den rådande priset om du vill önskar investera i Ethereum Classic.

Det är också viktigt att du väljer en handelsplattform där du kan se det senaste Ethereum Classic-priset.

Du behöver även vara varse om flera andra parametrar, vilka vi återger i from av följande lista:

 • Välj den handelsplattform med de lägsta avgifterna och provisionerna
 • Välj en handelsplattform som har det bästa urvalet av kryptovalutor
 • Se alltid till att välja en handelsplattform med kurser uppdaterade i realtid

Du kan enkelt köpa Ethereum Classic via en handelsplattform. Det finns ett stort utbud av olika handelsplattformar att välja mellan. Några av våra utvalda favoriter utgörs av eToro , Saxo Bank och Capital.com . Här får du ta del av fördelaktiga handelsavgifter, och inte minst tydliga verktyg för analys. Börja handla nu!

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Vad bestämmer priset på Ethereum Classic?

Det enkla svaret är att Ethereum Classic, precis som alla andra kryptovalutor, drivs av utbud och efterfrågan. Utbud ämnar definiera antalet tillgängliga Ethereum Classics, medan efterfrågan ämnar definiera antalet intresserade.

Vi måste dock ställa oss frågan gällande vad det är som egentligen bestämmer priset för Ethereum Classic?

Ju färre mynt som finns på marknaden, och ju mer intresserade som är av det hela, desto högre kommer priset för kryptot att vara. På samma sätt kommer ett större utbud och en lägre efterfrågan att leda till ett lägre pris.

Det är alltså främst utbud och efterfrågan på Ethereum Classic som avgör priset – men vad är det som påverkar utbudet och efterfrågan egentligen?

Flera faktorer spelar in här, men några av de primära element som kommer påverka det hela utgörs av mediabevakning, kändisarnas åsikter, sociala forum och den allmänna publiciteten om Ethereum Classic.

Vi ska härnäst belysa dessa mer detaljerat så att du får en mer adekvat bild över vad det är egentligen som styr det hela, som ett led i att kunna fatta mer rättmätiga och objektiva beslut kring dina investeringar:

 • Utbud och efterfrågan: Utbud och efterfrågan är själva katalysatorn, det vill säga, det som avgör huruvida priset kommer att stiga eller falla när det kommer till kryptot i fråga. Om efterfrågan är hög så kommer priset sannolikt att stiga, men om efterfrågan är låg så kommer priset sannolikt att falla. Samtidigt så måste du även betrakta antalet mynt som erbjuds. En krypto med ett stort utbud (t.ex. Shiba Inu) kommer med största sannolikhet ej att uppleva ett så högt pris sett till varje mynt som t.ex Bitcoin, där utbudet är lågt, varav efterfrågan är gigantisk.
 • Mediebevakning/rykte: Det finns flera exempel på hur mediebevakning, rykten, viktiga personers åsikter och diskussionern runt om olika sociala forum kan påverka efterfrågan och därmed priset hos kryptovalutor. Bitcoin upplevde sin bästa tillväxt någonsin i början av 2021 som ett resultat av Teslas nyheter om att godkänna Bitcoin som en adekvat betalningsform för sina elbilar, där flera andra involverade såg mycket positivt på själva tekniken. Bitcoin omtalades med rätta som framtidens betalningsmetod, vilket fick efterfrågan att skjuta i höjden. På samma sätt fick negativ publicitet motsatt effekt (Teslas totala nekande av Bitcoin som en adequate betalningsform, Kinas förbud mot mining, osäkerheten kring kryptovalutans strömförbrukning) att efterfrågan och priserna för kryptot rasade. Därefter har kryptovalutan stigit igen på grund av ny positiv publicitet.
 • Mining/Antal mynt: Mining är en process för att verifiera transaktioner, och detta görs genom att lösa omfattande uppgifter. Personerna som löser dessa uppgifter belönas med ett visst antal mynt.

Det är viktigt att förstå att ovanstående faktorer är nära relaterade. Du är redan medveten om det faktum att det under perioder med adekvat bevakning i medier, omnämnanden runt om olika sociala forum och liknande kommer bidra till att efterfrågan på Ethereum Classic ökar, något som i sin tur får priset att stiga.

På samma sätt så vet du även att negativ publicitet, som Kinas förbud mot mining, säkerligen kommer att leda till en sjunkande efterfrågan och därmed fallande priser.

Ethereum Classic Prisutveckling – Kommer priset att gå upp eller ner?

Eftersom priset drivs av volatila faktorer som utbud och efterfrågan, inklusive publicitet och rykte så är det helt givet att priset är ganska volatilt. Dessa faktorer gör det dock relativt svårt att förutse kortsiktig prisutveckling.

I perioder med mycket publicitet kring kryptovalutor där speciellt Ethereum Classic omnämns, där särskilt positiv publicitet framhävs så kan du förvänta dig en stark pristillväxt hos kryptot i fråga. Om opinion däremot är negativ så kan man förvänta sig ett fall i priset dock.

Oavsett vad så är det viktigt att det även med lovande framtidsutsikter och sin betydande position på marknaden så utgör investeringar i ETC och kryptovalutor i överlag en betydande risk.

På grund av det så är ej historiska avkastningar och framtida prognoser ingen garanti för att man kommer generera vinsterna i framtiden. Här är således risken större att förlora pengar lika stor som att tjäna pengar.

Om du väljer att investera i kryptot så är det därför viktigt att ej spendera mer än du kan förlora, samtidigt som du håller dig uppdaterad gällande den rådande kursutvecklingen. Du kommer då lättare att säkra vinster och förhindra potentiella förluster.

Vill du lära dig mer om Ethereum Classic? Då rekommenderar vi att du läser följande artikel: Köp Ethereum Classic !

KÖP ETHEREUM CLASSIC HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor

Vad är växelkursen för Ethereum Classic (ETC)?

Priset på Ethereum Classic ändras varje sekund. Du kan se den aktuella kursen för Ethereum Classic här.

Vad bestämmer priset på Ethereum Classic?

Priset på Ethereum Classic bestäms av utbud och efterfrågan. Det betyder att ju fler som köper Ethereum Classic, desto mer stiger priset.

Vad kostar en Ethereum Classic?

Priset på Ethereum Classic förändras ständigt, men i vår artikel kan du beskåda priset för Ethereum Classic i realtid.

Ska jag köpa Ethereum Classic?

Det beror på din investeringsstrategi. Du kan börja med att läsa vår artikel om Ethereum Classic och i efterhand utvärdera huruvida det hela lämpar sig som en adekvat investering för din strategi.

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad