Bitcoin Cash Kurs i Realtid (BCH/SEK) & Pris Diagram

bitcoin-cash
bitcoin-cash

Bitcoin Cash (BCH)

Price
1,928.05

Priset på Bitcoin Cash varierar beroende på utbud och efterfrågan. På den här sidan så får du alltid ta del av en uppdaterad Bitcoin Cash-kurs i realtid så att du alltid får möjligheten att snabbt kunna beskåda det senaste Bitcoin Cash (BCH)-priset.

Läs vidare om det hela när vi dyker in i prisprognosen för Bitcoin cash.

KÖP BITCOIN CASH HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Bitcoin graf – Uppdaterad i realtid

KÖP BITCOIN CASH HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Här kan du beskåda den historiska prisutvecklingen för Bitcoin Cash.

Bitcoin Cash (BCH) beter sig på precis samma sätt som vilken annan kryptovaluta som helst där växelkursen stiger och sjunker för varje ny dag. Du bör således alltid hålla ett extra öga på Bitcoin Cash (BCH) på en daglig basis, för att se i vilken riktning som växelkursen rör sig.

Bitcoin Cash Pris – Här kan du köpa Bitcoin Cash

Bitcoin Cash-priset ändras dagligen och det är således ytterst viktigt att du håller ett öga på växelkursen om du har planer på att handla med Bitcoin Cash. Det är också viktigt att du väljer en handelsplattform där du kan se den senaste Bitcoin Cash-växelkursen men där du även behöver beskåda följande element:

 • Välj den handelsplattform med de lägsta avgifterna och provisionerna
 • Välj en handelsplattform som erbjuder ett stort antal kryptovalutor
 • Se alltid till att välja en handelsplattform med kurser uppdaterade i realtid

När det kommer till kryptovalutor så har du ett stort antal av dessa som du kan välja att investera med. I skrivande stund så finns det ett stort antal välrenommerade aktörer att välja mellan där några av de primära favoriterna utgörs av eToro, Saxo Bank och Capital.com. Här får du ta del av fördelaktiga handelsavgifter och inte minst tydliga verktyg för att kunna genomföra en vettig analys kring det hela. Börja investera nu!

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Vad bestämmer priset på Bitcoin?

Det enkla svaret är att Bitcoin Cash, precis som alla andra kryptovalutor, drivs primärt av utbudet och efterfrågan. Om vi börjar med utbudet så ämnar det hela definiera antalet tillgängliga Bitcoin Cash.

Efterfrågan å andra sidan har som mål att definiera antalet intresserad. Det hela leder oss till frågan –  hur många mynt finns det faktiskt idag samt hur många investerar egentligen i Bitcoin Cash?

Rent konkret så är det så att ju färre mynt som det existerar på marknaden, samtidigt som ju fler som har ett intresse i att investera i det hela, desto högre kommer priset att i slutändan visa sig vara. På samma sätt så kommer ett betydligt högre utbud, kombinerat med en lägre efterfrågan att i slutändan leda till ett betydligt lägre pris.

Det är alltså främst utbudet och efterfrågan på Bitcoin Cash som definierar priset – men vad är det som egentligen påverkar utbudet och efterfrågan? Flera faktorer spelar in här, men efterfrågan påverkas främst av mediabevakning, kändisarnas åsikter, sociala forum och den allmänna publiciteten kring Bitcoin Cash. 

Dessa faktorer påverkar främst Bitcoin Cash-priset:

 • Utbud och efterfrågan: Utbud och efterfrågan är själva katalysatorn i det hela, det vill säga, det som avgör om priset för kryptot kommer att stiga eller falla. Om efterfrågan är hög så kommer priset att stiga, men om efterfrågan är låg så kommer priset istället att falla. Samtidigt måste antalet mynt som för närvarande finns tillgängliga att närmare beaktas. En krypto med ett stort utbud av mynt (Shiba Inu) kommer med största sannolikhet ej att uppleva ett så högt pris per. mynt såsom är fallet med Bitcoin, där utbudet är lågt och efterfrågan stor.
 • Mediebevakning/rykte: Det finns flera exempel på hur mediebevakning, rykten, viktiga personers åsikter och omnämnanden runt om olika sociala forum kan påverka efterfrågan och därmed priset hos kryptovalutor. Bitcoin upplevde sin bästa tillväxt någonsin i början av 2021, något som i sin tur refereras till som ett resultat av Teslas nyheter gällande om att godkänna Bitcoin på sina elbilar. Bitcoin omtalades med rätta som framtidens betalningsmetod, vilket fick efterfrågan på kryptovalutan att skjuta i höjden. På samma sätt så fick negativ publicitet (Teslas totala vändning om att godkänna Bitcoin som en adekvat form av betalning, Kinas förbud mot mining, osäkerhet kring kryptovalutans strömförbrukning) att efterfrågan och priserna i sin tur rasade. Därefter har kryptovalutan stigit igen på grund av ny positiv publicitet.
 • Bitcoin Mining/Antalet mynt: Mining är en process som går ut på att verifiera transaktioner, något som i sin tur åstadkoms genom att lösa omfattande uppgifter. Personerna som löser dessa uppgifter belönas med ett visst antal mynt, där antalet mynt baseras på hur komplex uppgiften är. Ju komplexare uppgift, desto mer mynt belönas man med i gengäld och vice versa.

Det är viktigt att förstå det faktum att ovanstående faktorer är nära besläktade. Du vet att under perioder med stor media bevakning, omnämnanden runt som olika sociala forum och dylikt så kommer efterfrågan på Bitcoin Cash att öka, något som i sin tur får priset att stiga. På samma sätt s¨vet du att negativ publicitet, såsom Kinas förbud mot mining, kommer sannolikt att leda till sjunkande efterfrågan och därmed fallande priser.

Bitcoin Cash växelkursutveckling – Kommer priset att stiga eller falla?

Eftersom priset drivs av volatila faktorer som utbud och efterfrågan, inklusive rykte och publicitet så är det ganska givet att växelkursen i sig är ganska volatil. Dessa faktorer gör det dock relativt svårt att förutse en kortsiktig prisutveckling.

I perioder med mycket publicitet kring kryptovalutan och särskilt Bitcoin Cash, där framförallt publiciteten anses vara positiv så kan du förvänta dig en stark tillväxt. Om den publika opinionen däremot är negativ så kan man förvänta sig ett prisfall.

Hur som helst så är det viktigt att komma ihåg det faktum att trots lovande framtidsutsikter och sin betydande position på marknaden så anses det hela vara en investering med hög risk. Historiska avkastningar och framtida prognoser är ingen garanti för att du kommer gå med vinst. Här är risken att förlora pengar lika stor som att faktiskt tjäna pengar.

Om du väljer att investera så är det därför viktigt att ej spendera mer än du kan förlora samt att du håller dig uppdaterad gällande den rådande kursutvecklingen. Du kommer då lättare att enklare kunna generera adekvata vinster, samtidigt som du förhindrar onödiga förluster.

Vill du lära dig mer om Bitcoin Cash? Då rekommenderar vi att du läser artikeln: Köp Bitcoin Cash!

KÖP BITCOIN CASH HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor

Vilken är den rådande växelkursen för Bitcoin Cash (BCH)?

Växelkursen för Bitcoin Cash ändras varje sekund. Du kan se aktuell växelkurs för Bitcoin Cash här.

Vad bestämmer växelkursen för Bitcoin Cash?

Priset på Bitcoin Cash bestäms av utbud och efterfrågan. Det betyder att ju fler som köper Bitcoin Cash, desto mer lär priset i fråga stiga.

Vad kostar en Bitcoin Cash?

Priset på Bitcoin Cash förändras ständigt, men du alltid uppdatera dig om den rådande priset för Bitcoin Cash i vår artikel då den uppdateras i realtid

Ska jag köpa Bitcoin Cash?

Det beror på din investeringsstrategi. Du kan börja med att läsa vår artikel om Bitcoin Cash och därefter utvärdera huruvida det lämpar sig som en bra investering för just din del.

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad