Köp Aave: Den totala 2022 guiden

Är du ute efter att köpa Aave eftersom du tror på deras vision om att den kan komma att bli framtidens kryptovaluta? Vi har skapat en guide för att ta reda på mer om hur du går tillväga för att förvärva Aave.

Vi diskuterar också mer i detalj vad Aave är och ger dig adekvata tips om hur du ska bete dig när det kommer till investeringar i Aave-kryptovalutan.

För att inleda det hela så är Aave en form av kryptovaluta som baseras på samma teknologi som den omåttligt populära Ethereum bygger på. Värdet på Aave bestäms av utbudet kontra efterfrågan.

Det finns heller ingen central instans som ämnar reglera de fluktuationer som återspeglas hos kryptovalutan, något som i sin tur innebär att både bra men även dåliga nyheter, i kombination med stora investerare vilka väljer att köpa/säja av sitt innehav kan ha en stor inverkan på värdet hos Aave.

Faktum är att det inte är ovanligt med en 10% prisfall/ökning under en enda dag när det kommer till just Aave.

Är du inte rädd än?

Om så, vänligen fortsätt att läsa vidare för att ta reda på mer om hur du går till väga för att investera i Aave!

KÖP AAVE IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Köp din första Aave – Steg-för-steg guide

I det här avsnittet så går vi igenom hur du köper din första Aave-mynt samt hur du säljer av innehavet vid ett senare tillfälle.

Denna steg-för-steg-guide baseras på handelsplattformen eToro, eftersom vi anser den vara den bästa aktören på marknaden för närvarande. Du kan dock tämligen enkelt tillämpa guiden även för andra plattform, detta på grund av att processen i fråga ofta är densamma.

 • Skapa ett konto hos eToro under mindre än på 5 minuter och börja investera i Aave direkt.
 • Du kan öppna ett konto med endast $50 och sedan investera $50 åt gången.
 • eToro står som världens största handelsplattform och regleras av CuSEC i EU, FCA i Storbritannien och FinCEN i USA.

Steg 1 – Välj rätt handelsplattform

Det första steget för att kunna komma igång med investeringar i Aave är att välja en adekvat handelsplattform. I denna artikel utgår vi dock från att du vill investera i Aave, men om du senare vill använda din Aave som betalningsmedel är det fullt möjligt att uppnå med eToro, som för övrigt är den handelsplattform som vi rekommenderar till alla våra handlare.

Idag så existerar det ett stort antal handelsplattformar vilka erbjuder dig möjligheten att både köpa och sälja av ditt Aave-innehav. Tyvärr så existera det även ett stort antal aktörer vilka applicerar handlarna rigorösa avgifter, samtidigt som de ofta har bristande säkerhet.

Vi har samlat ihop de bästa handelsplattformarna på marknaden vilka vi rangordnat baserat på ett antal kriterier, vilka återfinns i nedanstående lista:

 • Säkerhet
 • Avgifter
 • Enkel användning
 • Investeringsvägledning
 • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer så rekommenderar vi handelsplattformen eToro alla dagar i veckan. Aktören är licensierad i EU, applicerar rimliga priser och är mycket användarvänliga för både nybörjare och erfarna.

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform som du önskar använda dig av för att investera i Aave så är nästa steg i processen att skapa ett kostnadsfritt handelskonto.

Nedan så visar vi dig steg-för-steg hur du åstadkommer det hela med hjälp av handelsplattformen eToro. Du kan dock oftast anamma samma process även när det kommer till andra handelsplattformar eftersom logiken är densamma.

Börja med att först trycka på knappen nedan för att förflytta dig över till eToro.

eToto startsida
eToto startsida

Fyll nu i dina uppgifter och avsluta det hela genom att trycka på knappen ”Börja handla”.

Du ska vid det här laget ha mottagit ett e-postmeddelande från eToro som i sin tur innehåller en unik verifieringslänk som du behöver klicka på som ett led i att kunna överföra medel att investera med.

När du gjort det så kan du gå vidare till att sätta in medel som du sedan använde dig av för att köpa Aave. Du kan göra insättningar via de flesta betalkort, alternativt välja PayPal, där den minsta beloppet utgörs av $50, till skillnad från $500, om du skulle välja att använda dig av en traditionell banköverföring.

Du kommer även behöva besvara en rad olika investeringsrelaterade frågor men även verifiera din identitet med hjälp av ett statligt utfärdad ID, så som pass, körkort eller dylikt.

Den främsta anledningen till att du måste lämna ut ”personlig & känslig information” är på grund av att alla reglerade handelsplattformar måste följa den så kallade KYC-lagen.

Dessa rutiner ämnar skydda dig som handlare, samtidigt som de även har som mål att förhindra olagliga aktiviteter så som penningtvätt och dylikt.

Steg 3 – Köp Aave (AAVE)

Att förvärva Aave utgör nästa steg på listan.

Nu när du har skapat ditt handelskonto och satt in medel att investera med så är det enkelt att investera i Aave.

Du kan antingen välja att knappa in ”Aave” i sökfältet högst upp på sidan eller använda menyn till vänster och klicka på ”Handelsmarknader” för att sedan välja kategorin ”Krypto”

Du ska vid det här laget befinna dig i sektionen för Aave och behöver härnäst klicka på ”Handla” för att genomföra din första investering i kryptot Aave.

Aave översikt hos eToro.

Du kan nu definiera det belopp som du önskar förvärva Aave för. Det minsta beloppet som du för närvarande kan handla för är $50.

När du har definierat beloppet som du önskar handla för så behöver du trycka på knappen ”Öppna affär” för att slutföra själva köpet.

Köpa Aave

Du kan nu följa utvecklingen av din investering genom att klicka på ”Portfölj” som för övrigt återfinns i menyn till vänster.

Steg 4 – Sälj av ditt Aave (AAVE) innehav

När du väljer att investera i Aave-kryptot så kommer du förr eller senare vilja sälja av ditt innehav. Anledningarna till att du väljer att göra så kan var otaliga, men i de flesta fall så vill man sälja av innehavet för att ta ut vinsten, alternativt för att begränsa förlusterna.

I skärmdumparna nedan så beskriver vi hur du åstadkommer det hela med hjälp av Aave-kryptot.

Dock så kan samma process tillämpas för de flesta kryptovalutorna vilka erbjuds av eToro.

Det första som du behöver göra är att klicka på ”Portfölj” som för övrigt återfinns i meny längs ut till vänster.

Klicka här på AAVE för att se alla dina öppna positioner.

eToro portfölj

För att stänga din position så måste du först klicka på det röda krysset till höger.

eToro stäng affär.

Innan du väljer att stänga handeln så behöver du vara medveten om det faktum att alla de affärer som du genomför måste redovisas i den deklaration som du får hemskickad antingen i brevlådan eller genom digital e-post, där du måste redogöra för handlene med Aave-kryptot.

Om du vill avsluta handeln så behöver du trycka på knappen ”Stäng affär” varefter pengarna och eventuella vinster överförs direkt till ditt eToro-konto. Du kan nu ta ut pengarna till ditt bankkonto om du vill.

eToro stäng affär.

Vad är Aave?

Aave har gjort sig känd som en av de nyare kryptovalutorna. Den bygger främst på Ethereums teknologi, som du kan tillämpa vid överföringar, med möjligheten att låna ut och låna in Aave. Tekniken som Aave bygger på är en blockkedja som tillämpar ”SmartContracts” vilka i sin tur ansvarar för överföringarna.

Med Aave så får du möjligheten att tjäna ränta på din kryptovaluta om du väljer att låna ut dina kryptovalutor. Genom att göra det så får du i utbyte en ränta/avkastningar på antalet mynt som du lånat ut. Med andra ord så kan du använda dig av Aave till att både låna ut och låna in pengar.

Huruvida Aave kommer öka i värde är något som ingen kan riktigt förutspå. Dock så kommer utbudet kontra efterfrågan att utgöra en av de viktigaste faktorerna, något som du bör vara medveten om innan du väljer att investera i kryptot

Du behöver även vara medveten om det faktum att kryptovalutor är helt decentraliserade, något som innebär att inga centrala instanser ansvara för att reglera dessa. Det hela innebär att kryptomarknaden är extremt volatil och oförutsägbar.

Men ju fler som investerar eller köper Aave, i takt med att efterfrågan växer, ju högre kommer värdet på den att stiga. Å andra sidan, ju mindre efterfrågan, samtidigt som utbudet växer, kommer säkerligen att bidra till att värdet på Aave-kryptot sjunker.

Är Aave en bra investering?

Huruvida Aave lämpar sig som en bra investering beror främst på huruvida efterfrågan på den ökar inom den närmsta framtiden. Det är naturligtvis svårt att förutse framtiden, vilket även innebär att du behöver initiera din egen research innan du väljer att investera dina pengar med Aave.

Det är dock viktigt att notera det faktum att det har förekommit mycket mer fokus på kryptovalutamarknaden de senaste åren, vilket utan tvekan haft en positiv inverkan på många kryptovalutor, då efterfrågan på dessa ökat markant.

Om Aave får del i några av de många lån som finns på lånemarknaden idag så kan framtiden visa sig bli riktigt ljus för Aave. Dock så får vi kvittot på det hela först under de kommande åren.

På grund av det så är det helt avgörande huruvida du har förtorende för själva visionen gällande Aave samt deras utlåningsmöjligheter med kryptovaluta om du funderar på att investera i Aave.

Vi anser dock att de har en spännande vision och kommer följa Aave på nära håll under de kommande åren.

Se Aave kurs här.

KÖP AAVE IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor

Vad är Aave?

Aave är en form av decentraliserad digital valuta som inom sammanhanget även benämns för som kryptovaluta. Priset på Aave bestäms av utbud/efterfrågan där kryptot i fråga utgjort en populär investering under flera år.

Hur köper man en Aave?

Du kan köpa Aave hos en kryptovalutabörs, handelsplattform eller genom att handla direkt från en annan privatperson. Själva processen i fråga är inte svårare än att genomföra en kontoöverföring.

Hur investerar man i Aave?

Du kan välja att investera i Aave antingen genom att direkt förvärva en Aave, eller genom att investera i en CFD som följer priset på Aave. Om du ej önskar använda dig av Aave som en form av adekvat betalningsmedel så är det ofta enklast att förvärva en CFD. Du måste dock vara uppmärksam på att du kan bli påförd extra avgifter för transaktionerna.

Kan jag köpa Aave med kreditkort?

Du kan köpa Aave med kreditkort hos nästan alla kryptovalutabörser. Handelsplattformen eToro erbjuder dig även möjligheten att betala med kreditkort när du investerar, något som i sin tur innebär att du ej behöver vänta flera dagar på att en kontoöverföring ska slutföras.

Kan jag köpa Aave med en kontoöverföring?

Du kan köpa Aave med kontoöverföring hos nästan alla kryptovalutabörser. Denna metod tillämpas oftast om du önskar investera betyglit högre belopp. På minuskontot så måste du vänta flera dagar innan pengarna kan återinvesteras. Hos handelsplattformen eToro så kan du förvärva Aave med en kontoöverföring om du överför minst $200 vill säga.

Måste man betala skatt för affärer med Aave?

När du som privatperson köper och säljer Aave betraktas det hela som en form av spekulation med syftet att tjäna pengar. Du måst således ta upp dina affärer i den deklaration som årligen skickas ut av Skatteverket.

Hur säljer man av sitt Aave-innehav?

Hur du säljer av ditt Aave-innehav beror främst på hur du förvärvade de initialt. Om du investera i Aave via en CFD du så stänger du helt enkelt handeln hos handelsplattformen i fråga och tar ut dina pengar. Å andra sidan, om de förvaras i en plånbok så måste du sälja av dessa hos en kryptovalutabörs.

Kan man köpa Aave hos de svenska bankerna?

Tyvärr så kan du inte köpa Aave-kryptot hos de svenska bankerna. Vissa svenska banker erbjuder dig dock möjligheten att förvärvakryptot via en CFD som i sin tur följer priset på Aave. Önskar du dock äga Aave-kryptot explicit så måste du hitta en annan handelsplattform. Vi rekommendera dock eToro som den primära handelsplattformen för alla dina affärer.

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad