Köp Algorand: Den totala 2022 guiden

Har du planer på att köpa Algorand eller är du av den uppfattningen att du ska vänta in det hela? Utbudet av kryptovalutor ökar för varje dag som går, dock så uppnår endast en bråkdel av kryptovalutor samma status om Algorand.

Kryptovalutan i fråga är ett otroligt intressant underliggande instrument som även fått ett stort antal investerare att förvärva Algorand som en form av adekvat investeringsform.

Många tror starkt på att kryptot kan komma att öka i värde under åren som komma skall. Själva kryptot är i själva verket en from av decentraliserat nätverk där visionen är att kunna erbjuda ett snabbare, säkrare och ändå decentraliserat än de konkurrerande kryptovalutorna.

Priset på Algorand bestäms av utbudet/efterfrågan, samtidigt som det ej existerar en from av central instans (så som är fallet för fiat-valutor) som ämnar reglera fluktuationerna hos Algorand.

Det hela innebär att både bra/dåliga nyheter i kombination med investerare vilka förfogar över ett stort innehav där de väljer att sälja av men även köpa till ytterligare kryptona kan inverka på priset.

I många fall så är det inte ovanligt med ett prisfall/ökning på 10% när det kommer till kryptovalutan Algorand.

Är du inte rädd än?

Om så, vänligen fortsätt att läsa vidare för att ta reda på hur du investerar i just Algorand!

KÖP ALGORAND IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Köp din första Algorand – Steg för steg

I det här avsnittet så går vi igenom steg för steg hur du går till väga för att köpa din första Algorand, men även hur du säljer av ditt innehav vid ett senare tillfälle.

Denna steg-för-steg-guide baseras på handelsplattformen eToro, detta på grund av att vi anser den vara den bästa plattformen på marknaden för närvarande.

Du kan dock enkelt tillämpa denna guide för en annan plattform eftersom processen ofta bygger på samma logik.

 • Skapa ett eToro-konto under mindre än 5 minuter och börja investera i Algorand redan idag.
 • Du kan öppna ett konto med endast $50 och sedan investera $50 åt gången.
 • eToro verkar idag i form av världens största handelsplattform och regleras av CuSEC i EU, FCA i Storbritannien och FinCEN i USA.

Steg 1 – Välj rätt handelsplattform

Det första steget för att investera i Algorand är att välja en handelsplattform. I den här artikeln utgår vi från att du vill investera i Algorand, men om du senare vill nyttja ditt Algorand-innehav som en form av adekvat betalningsmedel så är det även fullt möjligt. Oavsett vad så är eToro den handelsplattform som vi rekommenderar till alla våra handlare.

Det existerar idag ett stort antal handelsplattformar som erbjuder dig möjligheten att köpa och sälja av ditt Algorand-innehav.

Tyvärr så existerar det även ett stort antal plattformar vilka applicerar ganska höga avgifter, samtidigt som de även exponeras för en rad säkerhetsproblem.

Vi har samlat in ett antal handelsplattformar vilka vi avser vara marknadens ledande för närvarande. Dessa har vi rangordnat baserat på en rad olika kriterier, vilka vi för övrigt listar nedan:

 • Säkerhet
 • Avgifter
 • Enkel användning
 • Investeringsvägledning
 • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer så rekommenderar vi handelsplattformen eToro till alla våra läsare. Aktören har en EU-licens, applicerar rimliga priser och är mycket användarvänliga för både nybörjare och mer erfarna investerare.

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform som du önskar använda dig av för att handla Algorand med så är nästa steg i processen att registrera dig för ett kostnadsfritt handelskonto.

Nedan så illustrerar vi steg-för-steg hur du åstadkommer det hela med hjälp av eToro, men du kan oftast tillämpa samma process hos de flesta handelsplattformar eftersom dessa bygger på en och samma logik.

Börja med att trycka på knappen nedan för att förflytta dig över till eToro.

KÖP ALGORAND IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på knappen ”Börja handla”.

eToto startsida
eToto startsida

Du ska vid det här laget ha mottagit ett e-postmeddelande från eToro som innehåller en unik verifieringslänk. För att kunna sätta in medel så behöver du klicka på verifieringslänken i fråga.

När du klicka på den specifika länken så kan du gå vidare med att sätta in pengar på ditt handelskonto. Du kan sätta in medel med hjälp av ett betalkort eller PayPal, där den minsta insättningen utgörs av $50, till skillnad från $500, om du väljer att göra en traditionell banköverföring.

Du behöver även besvara en rad olika investeringsrelaterade frågor samt verifiera din identitet genom att använda dig av ett pass, körkort eller ett annat statligt utfärdad ID-kort.

Den primära anledningen till att du behöver lämna ut känslig och personlig informationen om dig själv är att alla handelsplattformar åtföljs av så kallade KYC-procedurer.

Dessa ämnar skydda dig som handlare när du bestämmer dig för att investera i kryptovalutor, samtidigt som de även ämnar förhindra olagliga aktiviteter så som pengatvätt och dylikt.

Steg 3 – Köp Algorand (ALGO)

Att köpa Algorand står som nästa steg i listan.

Nu när du har skapat ditt konto och satt in pengar att investera med så är det tämligen enkelt att köpa Algorand.

Du kan antingen välja att knappa in in ”Algorand” i sökfältet högst upp på sidan eller använda dig av menyn till vänster och klicka på ”handelsmarknader” för att sedan välja kategorin ”Krypto”

Du befinner dig nu på sidan för Algorand och behöver klicka på ”Handla” för att göra din första investering i Algorand.

eToro algorand oversikt.

Du kan nu ange det belopp som du önskar förvärva Algorand för. Det minsta beloppet som du kan handla för är $50.

När du har knappat in beloppet så behöver du trycka på ”Öppen affär” för att slutföra det hela.

Köpa algorand

Du kan nu följa utvecklingen av din investering genom att klicka på ”Portfölj” som återfinns i menyn till vänster.

Steg 4 – Sälj av ditt Algorand (ALGO) innehav

När du investerat dina pengar så kommer du att vilja sälja av ditt innehav (förr eller senare). Anledningarna till att du önskar göra så kan vara otaliga, men i de flesta fall så önskar du plocka ut avkastningen, alternativt begränsa de potentiella förlusterna.

I skärmdumparna nedan så använder vi oss av Algorand (ALGO) för at illustrera själva processen. Dock så kan man anamma tillvägagångsättet för de flesta kryptovalutor vilka erbjuds av handelsplattformen eToro.

För att komma i gång med det hela så behöver du först klicka på ”Portfölj”, som för övrigt återfinns i menyn längst ut till vänster.

Klicka sedan på ALGO för att beskåda alla de lediga positionerna för Algorand (ALGO).

eToro algorand portfolj

För att stänga din position så behöver du klicka på den röda knappen (krysset) som återfinns längst ut till höger.

eToro algorand stang affar

Innan du väljer att stänga handeln så behöver du vara medveten om det faktum att du måste (enligt svensk lag) deklarera för alla dina affärer som du genomför med Algorand (inkluderat andra underliggande tillgångar).

Om du önskar avsluta själva handeln så behöver du klicka på knappen ”Stäng handeln”, varefter dina pengar kommer överföras direkt till ditt e-Toro-konto. Du kan vi det här laget välja att ta ut pengarna till ditt bankkonto, alternativt återinvestera pengarna i en annan tillgång.

eToro stang affar

Vad är Algorand?

Algorand grundades av Silvio Micali redan under 2019 och är ett blockkedje-nätverk som bygger på öppen källkod som där alla som vill får möjligheten att sin egna krypton med hjälp av den öppna teknologin.

Sammantaget så är Algorand designad för att erbjuda snabba transaktioner, vilket innebär att du kan överföra dina pengar med Algorands teknologi på nolltid.

Algorand bearbetar mer än 1000 transaktioner per sekund, och varje transaktion slutförs på 5 sekunder, vilket är betydligt snabbare än konkurrenterna.

Anledningen till att Algorand skapades initialt var för att utvecklarna bakom det önskade erbjuda blixtsnabba transaktioner med stor säkerhet, samtidigt som de ville att det hela skulle vara decentraliserat, där de ansåg att de tidigare blockkedje-kryptovalutorna kunde överträffas av deras teknik.

Särskilt Ethereum står som en av konkurrenterna som de flesta känner till, då de var först med att erbjuda denna blockekdja-teknologi med öppen källkod, där de för närvarande står sig som klart störst och mest banbrytande inom detta område.

Men deras skalbarhet har i sin tur blivit föremål för ett anta utmaningar som Algorand har som mål att ta itu med. Syftet med Algorand är att kunna skala av blockkedja utan att behöva kompromissa det minsta med vare sig säkerhet eller decentralisering.

Algorand är ett mindre känt varumärke, men det finns indikationer på att de kommer att vinna framfrakt ganska snarast, förutsatt att de lyckas få bukt med problemen som till exempel Ethereum står inför.

Är Algorand en bra investering?

Huruvida Algorand lämpar sig som en bra investering eller ej kan vara svårt att svara på då ingen kan förutse framtiden. Dessutom går det otroligt fort när vi pratar kryptovaluta och det är svårt att gissa vad som kommer att hända i framtiden med Algorand, då allt beror på om de lyckas hantera de frågor som konkurrenterna brottas med.

Men mycket tyder på att framtiden ser ljus ut för Algorand och deras blockkedja-teknik. Det finns en enorm marknad för att hantera transaktioner över hela världen och om Algorand lyckas lösa de utmaningar som existera så kan man kapitalisera på det hela enormt. Dock så är det viktigt att komma ihåg att det ej finns några garantier för att Algorand kan lösa det hela, något som du självfallet måste ha i åtanke.

Dessutom är det också positivt för Algorand att det förekommit enormt mycket uppmärksamhet kring kryptovaluta i allmänhet, vilket gör att fler kommer att använda deras teknik ifall de lyckas, samtidigt så existerar det en stor mängd data när det kommer till kryptovaluta som man antyda den potentiella utfallet med det hela.

Det ska således bli spännande att följa resan och vi hoppas att du har fått en bättre inblick i Algorand samt huruvida den lämpar sig just för dina behov.

KÖP ALGORAND IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor

Vad är Algorand?

Algorand är en form av decentraliserad digital valuta som inom sammanhanget även går under den inom sammanhanget vida kändare begreppet – kryptovaluta. Priset på Algorand bestäms av utbud/efterfrågan där den har utgjort en ytterst populär investering i flera år.

Hur köper man en Algorand?

Du har möjligheten att förvärva Algorand via en kryptobörs, en handelsplattform eller genom att helt enkelt förvärva det via en annan privatperson. Det hela är inte svårare än att genomföra en vanlig kontoöverföring. Du kan dock ej köpa Algorand ännu hos de svenska bankerna.

Hur investerar man i Algorand?

Du kan investera i Algorand antingen genom att köpa en Algorand direkt, eller genom att investera i en CFD som följer priset på Algorand. Om du ej önskar använda dig av Algorand som betalningsmedel så är det ofta enklast att förvärva det via en CFD, men du måste vara medveten om att du kan komma att bli påförd eventuella avgifter.

Kan jag köpa Algorand med kreditkort?

Du kan köpa Algorand med kreditkort hos nästan vilken kryptovalutabörs som helst. Handelsplattformen eToro erbjuder dig även möjligheten att betala med kreditkort när du investerar, något som i sin tur innebär att du inte behöver vänta flera dagar på en kontoöverföring.

Kan jag investera i Algorand genom kontoöverföring?

Du kan köpa Algorand med kontoöverföring hos alla kryptovalutabörser. Denna metod används oftast om det hela handlar om stora summor. Nackdelen med det hela är att man måste vänta flera dagar innan pengarna kan investeras. Hos eToro så kan kan du köpa Algorand via en kontoöverföring om du överför minst $200.

Blir man beskattad för sina affärer med Algorand?

När du som privatperson väljer att köpa och sälja av ditt Algorand innehav så betraktas det hela som en form av spekulation. Du måste på grund av detta deklarera för alla dina affärer med Algorand, oberoende om du gått med vinst eller förlust i den årliga deklaration som du får hemskickad av Skatteverket.

Hur säljer man av sitt Algorand innehav?

Hur du säljer av ditt Algorand innehav beror främst på hur du förvärvade kryptot initialt. Om du investerade i Algorand via en CFD så stänger du helt enkelt handeln hos handelsplattformen i fråga varav du tar ut dina pengar. Om ditt Algorand-innehav dock förvaras i en digital plånbok så måste du sälja dem av innehavet hos en kryptovalutabörs.

Kan man köpa Algorand hos svenska banker?

Det är för närvarande ej möjligt att investera i Algorand (ALGO) via de svenska bankerna. Vissa specifika banker låter dig dock spekulera i Algorand via en CFD, som i sin tur följer priset på kryptot i fråga. Om du dock är ute efter att explicit äga en Algorand så måste du först hitta en handelsplattform som erbjuder dig denna möjlighet. Oavsett vad så rekommenderar vi handelsplattformen eToro inom alla avseenden.

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad