Köp Avalanche: Den totala 2022 guiden

Har du funderingar eller tankar på att köpa Avalanche (AVAX)? Eller önskar du bara att ta reda på vad Avalanche är för en kryptovaluta? På en övergripande nivå så är Aevalanche en kryptovaluta med massor av potential och anses därför utgöra en mycket spännande möjlighet till investeringar.

Avalanche har som mål att slå Ethereums transaktionstid i kombinaton med lägre avgifter. Om det hela lyckas så kommer det att på längre sikt bli riktigt spännande att se vad det hela kommer att innebära för Avalanche och investerarna.

Priset på Avalanche bestäms av utbud/efterfrågan och det finns ingen reglering som försöker minimera fluktuationerna, vilket gör att bra/dåliga nyheter eller stora investerare som köper/säljer kan ha stor inverkan på priset där 10% prisfall/ökning under en dag är inte är ovanligt när det kommer till Avalanche.

Är du inte rädd än för vad som komma skall?

Fortsätt då att läsa vidare och lär dig mer om hur du investerar i Avalanche kryptot!

KÖP AVALANCHE HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Köp din första Avalanche mynt – Steg-för-steg

I det här avsnittet så går vi igenom hur du rent praktistk går tillväga för att förvärva din första Avalanche mynt men även hur du gör för att sälja av ditt innehav vid ett senare tillfälle.

Den här steg-för-steg-guiden baseras helt på eToro handelsplattformen, eftersom vi anser den vara den bästa handelsplattformen på marknande. Du kan dock tämligen enklet använda guiden även för en annan plattform, eftersom logiken ofta är densamma.

KÖP AVALANCHE HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Steg 1 – Välj rätt handelsplattform

Det första steget för att investera i Avalanche är att välja en adekvat handelsplattform. I den här artikeln så utgår vi från att du vill investera i Avalanche, men om du senare vill använda din Avalanche som betalningsmedel så är det även möjligt med hjälp av eToro som just är den handelsplattform som vi rekommenderar till alla våra läsare.

Idag så existerar det ett stort antal handelsplattformar vilka erbjuder dig möjligheten att både köpa och sälja av ditt Avalanche innehav. Tyvärr så påför många av dessa handelsplattformar även höga avgifter för handeln samtigit som de även exponeras ofta för en rad olika säkerhetsproblem.

Vi har samlat ett antal handelsplattformar nedan vilka vi handlat hos och bedömt baserat på ett antal aspekter i form av följande:

 • Säkerhet
 • Avgifter
 • Enkel användning
 • Investeringsvägledning
 • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer så föredrar vi handelsplattformen eToro alla dagar i veckan. De är licensierade i EU, påför rimliga priser och är mycket användarvänliga för både nybörjare och mer erfarna handlare.

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Steg 2 – Skapa ett handelskonto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform som du vill handla från så är nästa steg i processen att skapa ett handelskonto.
Nedan så visar vi dig steg-för-steg för hur du åstadkommer det hela via eToro, men du kan med största sannolikhet även tillämpa denna guide för andra plattformar då logiken ofta är likvärdig.

Börja med att trycka på knappen nedan för att gå till eToro

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Börja handla”

etoro

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Skapa konto”

Du ska vid det här laget ha mottagit ett e-postmeddelande från eToro som innehåller en unik verifieringslänk som du behöver klicka på. När detta är gjort så kan du gå vidare till att sätta in pengar på ditt handelskonto. Du kan välja att göra det antingen via betalkort eller PayPal, där den minsta insättningen ligger på $50, till skillnad från $500, om du väljer att göra en traditionell banköverföring.

Du måste också besvara en radinvesteringsrelaterade frågor samt verifiera dig själv genom ett ID. Detta kan åstadkommas antingen med ett pass eller ett annat statligt utfärdad ID-kort. Anledningen till att du behöver lämna ut ”känslig information” är för att alla reglerade handelsplattformar måste följa så kallade KYC-procedurer. Det här är rutiner vilka ämnar skydda dig som användare samtidigt som de förväntas förhindra olagliga aktiviteter som penningtvätt.

Steg 3 – Köp Avalanche (AVAX)

Att köpa Avalanche utgör nästa steg på listan.

Nu när du har skapat ditt handelskonto och satt in pengar så är det tämligen enkelt att investera i Avalanche.

Du kan antingen välja att knappa in ”Avalanche” i sökfältet högst upp på sidan eller använda dig av menyn till vänster och klicka på ”Handelsmarkander” för att sedan välja kategorin ”Krypto”

Du befinner dig nu på sidan för Avalanche och behöver klicka på ”Handla” för att göra din första investering i Avalanche.

Köp Avalanche (AVAX)

Du kan nu ange det belopp som du vill köpa Avalanche för. Det minsta beloppet du kan handla för är $50.

När du har angett beloppet, tryck på ”Öppna affär” för att slutföra affären.

Köpa Avalanche (AVAX)

Du kan nu följa utvecklingen av din investering genom att klicka på ”Portfölj” i menyn till vänster.

Steg 4 – Sälj av ditt Avalanche (AVAX) innehav

Som investerare så kommer du förr elller senare vilja sälja av din investering. Antingen för att plocka ut en vinst eller begränsa vidden av en förlust.

I skärmdumparna nedan så använder vi oss av Bitcoin för att illustrear processen, men det fungerar likadant för alla kryptovalutor.

Det första som du behöver göra är att klicka på ”Portfölj” i menyn till vänster.

Klicka sedan på Avalanche för att se alla dina lediga positioner med kryptot i fråga.

Sälj av ditt Avalanche (AVAX) innehav

För att stänga din position så måste du klicka på det röda krysset till höger.

Sälj av ditt Avalanche (AVAX) innehav

Innan du stänger handeln så måste du vara medveten om att du är enligt lag skyldig att redovisa alla dina affärer med Avalanche, oberoende om dessa mynnat ut i en vinst eller om det hela resulterat i en förlust.

Om du vill avsluta handeln så bbehöver du tryckas på ”Stäng affär” varefter pengarna och eventuella vinster överförs direkt till ditt eToro-konto. Du kan nu ta ut pengarna till ditt bankkonto om du så önskar.

Sälj av ditt Avalanche (AVAX) innehav

Vad är Avalanche?

Avalanche är en DeFi kryptovaluta såväl som ett blockchain-nätverk, där uvecklarna fokuserat på att tillhandahålla yttesrt låga transaktionstider och avgifter som också pressas till botten.

Avalanche lanserade sin AVAX-token under 2020, där deras mål vara att slå Ethereum när det kommer till transaktionstider. kombinerat med betydligt lägre avgifter. De har fått ta emot stora investeringar på över $60 miljoner dollar i samband med deras lansering av AVAX.

Det som kännetecknar Avalanche är att de är otroligt lika Ethereum, samtidigt som de uppfyller samma syfte. De önskar tillåta användare att överföra pengar blixtsnabbt tillvarandar, men utöver det kan man även nyttja deras blockchain-teknik för andra projekt, där mer än 4500 transaktioner genomförs per sekund.

Om du funderar på att investera i andra kryptovalutor så rekommendrar vi att du läser vårt inlägg om hur du går tllväga för att köpa din kryptovaluta.

Är Avalanche en bra investering?

Det kan vara svårt att svara på huruvida Avalanche (AVAX) lämpars sig som en bra investering, då det aldrig finns garantier för att en investering mynnar ut i en stor och adekvat avkastning. Men Avalanche har stor potential med sina blixtsnabba transaktioner, vilket potentiellt kan komma att bli ytterst intressant då själva intresset för kryptovaluta ökar på en generell plan.

Trycket på några av de stora kryptovalutorna har länge utgjort ett stort problem, vilket har gjort deras blockchain-teknik betydligt långsammare i kombination med att överföringsavgifterna ökat. Om Avalanche lyckas slå Ethereum när det kommer till transaktionshastigheten och de lägre avgifterna så finns det stor potential i framtiden för krytpot i fråga, men det finns som sagt ingen garanti för att ens investeringar mynnar ut i positiva avkastningar.

Se Avalanche-kursen i realtid.

KÖP AVALANCHE HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor?

Vad är Avalanche?

Avalanche är en decentraliserad digital valuta som inom sammanhanget även benämns för som kryptovaluta. Priset på Avalanche bestäms av utbud/efterfrågan där den utgjort en populär investering i flera år.

Hur köper man en Avalanche (AVAX)?

Du kan köpa Avalanche via en kryptovalutabörs, handelsplattform eller genom att handla direkt krytpot från en annan person.  Det hela är inte svårare att uppnåt än att genomföra en kontoöverföring. Tyvärr så kan du inte förävra Avalanche via bankerna (ännu). Vi har skrivit en guide där du kan äga din första Avalanche inom 5 minuter.

Läs vår guide för att köpa Avalanche.

Hur investerar man i Avalanche?

Du kan investera i Avalanche antingen genom att direkt köpa en Avalanche, eller genom att investera i en CFD som följer priset på Avalanche. 
Om du inte vill använda Avalanche som betalningsmedel så är det ofta enklast att investera i det via en CFD, men du måste vara medveten om att du kan komma att bli påförd eventuella avgifter för det hela.

Kan jag köpa Avalanche med kreditkort?

Du kan köpa Avalanche med kreditkort hos nästan vilken kryptovalutabörs som helst. 
Handelsplattformen eToro erbjuder dig också möjligheten att betala med kreditkort när du investerar, vilket innebär att du inte behöver vänta flera dagar på att en kontoöverföring ska slutföras.

Kan jag köpa Avalanche vi aen kontoöverföring?

Du kan köpa Avalanche via en kontoöverföring hos alla kryptovalutabörser. 
Denna metod används oftast om det hela handlar om stora summor som man vill investera i. Nackdelen med det hela är att man måste vänta flera dagar innan pengarna kan investeras. Hos eToro så kan du välja att köpa Avalanche via en kontoöverföring om du överför minst $200.

Måste man betala skatt på Avalanche handeln?

När du som privatperson köper och säljer av ditt Avalanche innehav så betraktas det hela av Skattverket som en form av spekulation. Det vill säga att du köper kryptot i spekulatinssyfte som ett led i att generera vinster vid en återförsäljning. 
Just därför så är du skyldig att deklarera för dina affärer oavsett om det hela mynnar ut i en vinst eller förlust.

Hur säljer man av sitt Avalanche innehav?

Hur du säljer av din Avalanche innheav beror främst på hur du förvärvade kryptot intialt. Om du köpte det via en CFD så stänger du helt enkelt handeln hos handelsplattformen och tar ut dina pengar, men om kryptot förvaras i en plånbok så måste du sälja av ditt innehav via en kryptovalutabörs.

Kan man köpa Avalanche via banken?

Du kan inte köpa Avalanche hos de svenska bankerna. Vissa enskilda banker låter dig köpa en CFD som följer priset på Avalanche, men om du vill äga en Avalanche så behöver du hitta en annan handelsplattform som t.ex. eToro där du förvärvar kryptot explicit.

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad