Köp Axie Infinity: Den totala 2022 guiden

Axie Infinity är ett av de mest populära blockekedje-baserad-spelen som i sin tur inspirerats av den framgångsrika pokémon-serien. Den har öppnat upp för ett flexibelt spelupplägg, där du som spelare kan samla in olika former av digitala husdjur vilka inom sammanhanget benämns för som Axies.

Dessa husdjur kan handlas i det växande Axie-ekosystemet, som befinner sig i en hög tillväxt med över 100 000 unika användare. För att delta i spelet så behöver du köpa Axie-mynt, något som du kommer bli varse om i den här guiden är vi går in närmare på hur du faktiskt förvärvar Axie Infinity-mynt och varför många handlare väljer att investera i just Axie Infinity-mynt.

Priset på Axie Infinity bestäms av utbud/efterfrågan och det finns ingen reglering som har för avsikt att minimera fluktuationerna, något som i sin tur gör att bra/dåliga nyheter eller stora investerare som köper/säljer kan ha stor inverkan på priset där 10% prisfall/ökning på en dag inte är ovanligt när det kommer till Axie Infinity.

Är du inte rädd än?

Om så, vänligen fortsätt läsa vidare för att lära dig mer om hur du investerar i Axie Infinity!

Köp Axie Infinity Idag 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Köp din första Axie Infinity – Steg för steg guide

I det här avsnittet så går vi igenom hur du köper din första Axie Infinity samt hur du säljer av myntet vid ett senare skede.

Den här steg-för-steg-guiden är helt baserad på handelsplattform eToro, främst p grund av att vi anser den vara marknadens bästa. Du kan dock tillämpa guiden för en annan plattform, eftersom processen i grund och botten ofta är densamma.

 • Skapa ett konto hos eToro på 5 minuter och investera i Axie Infinity omedelbart.
 • Du kan öppna ett konto med endast $50 och sedan investera ner till $50 åt gången.
 • eToro är världens största handelsplattform och regleras av CuSEC i EU, FCA i Storbritannien och FinCEN i USA.

Steg 1 – Välj rätt handelsplattform

Det första steget till att investera i Axie Infinity är att välja en adekvat handelsplattform. I den här artikeln utgår vi från att du vill investera i Axie Infinity, men om du senare skulle önska använda din Axie Infinity som en form av betalningsmedel så är även det fullt möjligt i kombination med eToro som för övrigt är den handelsplattform som vi rekommenderar i överlag.

Det existerar idag ett stort antal handelsplattformar vilka erbjuder dig möjligheten att köpa och sälja av Axie Infinity, men tyvärr så applicerar många av dem höga handelsavgifter samtidigt som de ofta har ett flertal olika säkerhetsproblem.

Vi har samlat ett antal plattformar (se nedan) vilka vi bedömt baserat på följande kriterier:

 • Säkerhet
 • Avgifter
 • Enkel användning
 • Investeringsvägledning
 • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer så föredrar vi handelsplattformen eToro inom alla avseenden. Aktören är licensierad i EU, applicerar rimliga priser vid handel och är mycket användarvänlig för både nybörjare och erfarna.

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform som du vill handla med så är nästa steg att skapa ett konto.
Nedan så visar vi dig steg-för-steg hur du åstadkommer det med eToro, men du kan i de flesta fall anamma tillvägagångssättet även för andra handelsplattformar.

Börja med att trycka på knappen nedan för att gå till eToro

Köp Axie Infinity Idag 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Börja handla”

eToro
eToto startsida

Du ska vid det här laget ha mottagit ett e-postmeddelande från eToro innehållandes en unik länk som du behöver bekräfta. När detta är gjort så kan du gå vidare och sätta in pengar på ditt handelskonto. Du kan välja att göra det via betalkort eller PayPal. Om du väljer den förstnämnda så är den minsta insättningen $50, till skillnad från $500, om du väljer att göra en banköverföring.

Du måste också besvara på investeringsrelaterade frågor samt verifiera dig själv med hjälp av ett ID-kort. Detta kan antingen göras med hjälp av pass eller ett annat myndighetsutfärdat ID-kort. Anledningen till att du behöver lämna ut ”känslig information” är för att alla reglerade handelsplattformar har så kallade Känn-Din-Kund-procedurer (Know-Your-Customer). Det här är rutiner som har som mål att skydda dig som användare samt förhindra olaglig aktivitet såsom penningtvätt och dylikt.

Steg 3 – Köp Axie Infinity (AXS)

Att köpa Axie Infinity är nästa steg på listan.
Nu när du har skapat ditt konto och satt in pengar så är det tämligen enkelt att investera i Axie Infinity.

Du kan antingen välja att knappa in ”Axie Infinity” i sökfältet högst upp på sidan eller använda menyn till vänster och klicka på ”Handelsmarknader” för att sedan välja kategorin ”Krypto”

Du befinner dig nu på sidan för Axie Infinity och behöver klicka på ”Handla”-knappen för att göra din första investering i Axie Infinity.

Läs mer om Axie Infinity.
Köpa Axie Infinity

Du kan nu ange summan du önskar förvärva Axie Infinity för. Det minsta beloppet som du kan handla för är dock $50.

När du har definierat beloppet, tryck på ”Öppna handel” för att slutföra köpet av kryptot.

Köpa Axie Inifinity

Du kan nu följa utvecklingen av din investering genom att klicka på ”Portfölj” i menyn till vänster.

Steg 4 – Sälj Axie Infinity (AXS)

Som investerare vill du någon gång sälja din investering. Antingen för att generera högra avkastningar eller begränsa potentiella förluster.

I skärmdumparna nedan så använder vi oss av ACS som exempel men det hela fungerar likadant för alla andra kryptovalutor som du önskar förvärva genom eToro. Det första du behöver göra är att klicka på ”Portfölj” i menyn till vänster.

Klicka här på AXS för att se alla dina öppna positioner med Axie Infinity.

Kryptovalutor på eToro

För att stänga min position här måste jag klicka på det röda krysset till höger.

Stäng en rea på eToro

Innan du stänger handeln så måste du vara medveten om att du är enligt den svenska lagen skyldig att deklarera alla dina affärer med kryptovalutor och andra finansiella tillgångar.

Om du vill avsluta handeln så behöver du tryck på ”Stäng handeln” varefter pengarna och eventuella vinster överförs direkt till ditt eToro-konto. Du kan nu ta ut pengarna till ditt bankkonto om du så önskar.

Sälj Axie Infinity på eToro

Vad är Axie Infinity?

Axie Infinity är ett spel som baseras på en blockkedja och är idag ett av de mest populära i sitt slag. De har inspirerats av de otroligt populära och framgångsrika Pokemon-spelen. Spelet går ut på att samla olika raser av digitala husdjur, som inom sammanhanget döpts till ”Axies” vilka i sin tur kan utbytas mellan spelarna efter överenskommelse.

Plattformen har designats för att kunna erbjuda användarna en rolig och lärorik möjlighet att lära sig mer om hur tekniken bakom blockkedja fungerar samt vad den kan användas till.

Det är en av de största Ethereum-baserade spelapparna baserat på uppmätta veckovisa volymer hos blockkedjan, något som innebär att man kan uppvisa flest användare per vecka med mer än 100 000 unika användare per vecka.

Axie Infinity är en form av fightingspel där du kan slåss med din Axier i realtid. Varje Axier är en symbol för en NTF som står för Non-Fungible token, som du kan ska tilläggas förvärva på ett flertal olika handelsplattformar.
Nya spelare kan antingen välja att köpa eller låna minst 3 Axis innan de tillåts delta i spelet.

Är Axie Infinity en bra investering?

Huruvida Axie Infinity är en bra investering beror på många olika parametrar, speciellt hur teamet bakom det hela lyckas vidareutveckla spelet och locka nya spelare till den. Dock så har det på senare år blivit mer och mer populärt med olika typer av blockkedjespel, där man har möjligheten att kombinera spel och potentialen att tjäna pengar.

Men det hela befinner sig fortfarande i ett väldigt tidigt skede, vilket också gör att det är svårt att förutse framtiden med den här typen av investeringar som på mycket kort tid har ökat markant i värde med över 20 000 %!

Så, huruvida Axie Infinity är en bra investering eller ej är omöjligt att svara på eftersom kryptovalutor är i grund och botten ytterst volatila, något som innebär potential för exceptionella vinster men även betydande förluster. Vi rekommenderar således att du initierar din egen research innan du väljer att gå vidare och investera i denna kryptovaluta/NTF.

Köp Axie Infinity Idag 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor

Vad är Axie Infinity?

Axie Infinity är en decentraliserad digital valuta som inom sammanhanget refereras även till som kryptovaluta. Priset på Axie Infinity bestäms av utbud/efterfrågan där kryptot i övrigt utgjort en populär investering under flera år.

Hur köper man en Axie Infinity?

Du kan köpa Axie Infinity hos en kryptovalutabörs, handelsplattform eller genom att handla direkt med en annan person. Det är hela är inte svårare än att genomföra en kontoöverföring, men är tyvärr ej möjligt hos bankerna än.

Hur investor man i Axie Infinity?

Du kan investera i Axie Infinity antingen genom att förvärva det direkt hos en en plattform eller genom att investera i en CFD som följer priset på Axie Infinity. Om du inte vill använda Axie Infinity som betalningsmedel så är det ofta enklast att investera i det via en CFD, men du måste vara medveten om att du kan bli påförd eventuella avgifter.

Kan jag köpa Axie Infinity med kreditkort?

Du kan köpa Axie Infinity med kreditkort hos nästan vilken kryptovalutabörs som helst. Handelsplattformen eToro erbjuder dig också möjligheten att betala med kreditkort när du investerar, vilket innebär att du inte behöver vänta flera dagar på en kontoöverföring.

Kan jag köpa Axie Infinity med en kontoöverföring?

Du kan köpa Axie Infinity med kontoöverföring hos alla kryptovalutabörser. Denna metod används oftast om det hela handlar om stora summor som man vill investera i. Nackdelen med det hela dock är att man måste vänta flera dagar innan pengarna kan investeras. Hos handelsplattformen eToro så kan du köpa Axie Infinity med en traditionell kontoöverföring om du överför minst $200.

Måste du betala skatt på vinster som genereras med Axie Infinity?

När du som individ köper och säljer Axie Infinity betraktas det av Skatteverket som spekulation. Detta innebär att du spekulerar på att generera vinster på framtida försäljningar, något som innebär att du enligt lag är skyldig att ta upp det hela i din deklaration.

Hur säljer man av sina Axie Infinity?

Hur du säljer av dina Axie Infinity beror på hur du förvärvade dem initial. Om du köpt myntet via en CFD så stänger du helt enkelt handeln hos handelsplattformen i fråga och tar ut dina pengar. Men om dina Axie Infinity förvaras i en digital plånbok så måste du sälja av de hos en kryptovalutabörs.

Kan man köpa Axie Infinity hos banken?

Du kan inte köpa Axie Infinity hos de flesta svenska banker. Vissa enskilda banker låter dig förvärva en CFD som följer priset på Axie Infinity, men om du vill äga en Axie Infinity så måste du hitta en annan handelsplattform såsom eToro eller dylikt.

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad