Köp Bancor: Den totala 2022 guiden

Har du planer på att köpa Bancor (BNT)? Eller vill du endast ta reda på vad Bancor är för en kryptovaluta? Bancor är ett blockekedje-protokoll som låter användare konvertera olika kryptovalutor och tokens omgående så att du inte behöver byta ut dem på olika handelsplattformar. Det står sig som en av de största kryptovalutorna och kan även fungera som en slags utbytesplattform för andra kryptovalutor.

Priset på Bancor bestäms av utbud/efterfrågan, samtidigt som det ej existerar några regleringar vilka har som uppgift att minimera fluktuationerna. Det hela innebär att bra/dåliga nyheter eller stora investerare vilka väljer att köpa/sälja av innehavet kan ha stor inverkan på priset där en10% prisfall/ökning på en dag inte är ovanligt när det kommer till för Bancor.

Är du inte rädd än?

Fortsätt då att läsa vidare för att ta reda på mer om hur du investerar i Bancor!

KÖP BANCOR HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Köp din första Bancor – Steg-för-steg guide

I det här avsnittet så går vi igenom hur du köper din första Bancor men även hur du går till väga för att sälja av kryptot vid ett senare tillfälle.

Den här steg-för-steg-guiden baseras främst på eToro handelsplattformen eftersom vi anser den vara den bästa handelsplattformen på marknaden för närvarande. Du kan dock enkelt tillämpa guiden för andra plattformar eftersom processen ofta är densamma.

KÖP BANCOR HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Steg 1 – Välj rätt handelsplattform

Det första steget för att investera i Bancor är att välja en adekvat handelsplattform. I den här artikeln så utgår vi från att du vill investera i Bancor, men om du senare vill använda Bancor som en form av adekvat betalningsmedel så är även det möjligt med hjälp av eToro som just är den handelsplattform som vi rekommenderar till alla våra handlare.

Idag så existerar det ett stort antal olika handelsplattformar vilka erbjuder dig möjligheten att köpa och sälja av ditt Bancor innehav. Tyvärr så har många av dessa handelsplattformar en rad olika briser och säkerhetsproblem vilka du behöver vara medveten om.

Vi har samlat ett antal plattformar nedan i vår topplista som vi handlat hos tidigare där vi har valt att bedöma dessa baserat på följande punkter:

 • Säkerhet
 • Avgifter
 • Enkel användning
 • Investeringsvägledning
 • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer så föredrar vi handelsplattformen eToro alla dagar i veckan. De är licensierade i EU, har rimliga priser och är mycket användarvänliga för både nybörjare och erfarna.

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Steg 2 – Skapa ett handelskonto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform som du vill handla från så är nästa steg i processen att skapa ett handelskonto.

Nedan så visar vi dig steg-för-steg hur du åstadkommer det hos eToro, men du kan med största sannolikhet även tillämpa guiden även för andra handelsplattformar.

Börja med att trycka på knappen nedan för att gå till eToro.

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Börja handla”

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Börja handla”

Du ska vid det här laget ha mottagit ett e-postmeddelande från eToro som du behöver bekräfta. När detta är gjort så kan du gå vidare med att sätta in pengar på ditt handelskonto. Du kan göra det via betalkort eller PayPal, där den minsta insättningen utgörs av $50, till skillnad från $500, om du väljer att genomföra en banköverföring.

Du måste också besvara en radinvesteringsrelaterade frågor samt verifiera dig själv genom att verifiera ditt ID. Detta kan åstadkommas antingen med ett pass eller ett annat ID-kort. Anledningen till att du behöver lämna ut ”känslig information” om dig själv är för att alla reglerade handelsplattformar anammar så kallade KYC-procedurer. Det här är rutiner vilka ämnar skydda dig som användare samt förhindra olagliga aktiviteter som penningtvätt och dylikt.

Steg 3 – Köp Bancor (BNT)

Att köpa Bancor utgör nästa steg i listan.
Nu när du har skapat ditt konto och satt in pengar så är det enkelt att investera i Bancor.

Du kan antingen välja att knappa in ”Bancor” i sökfältet högst upp på sidan eller använda dig av menyn till vänster och klicka på ”Handelsmarknader” där du sedan väljer kategorin ”Krypto”.

Du befinner dig nu inne på sidan för Bancor och behöver klicka på ”Handla” för att göra din första investering i Bancor.

Bancor

Du kan nu knappa in det belopp som du vill köpa Bancor för. Det minsta beloppet du kan handla för dock är $50.

När du har angett beloppet så behöver du trycka på ”Öppna affär” för att kunna slutföra det hela.

Köpa Bancor

Du kan nu följa utvecklingen av din investering genom att klicka på ”Portfölj” i menyn till vänster.

Steg 4 – Sälj Bancor (BNT)

Som investerare vill du någon gång sälja din investering. Antingen för att höja vinsten eller ta en förlust.

I skärmdumparna nedan så använder vi oss av Bitcoin för att illustrera processen. Dock så fungerar det hela på samma sätt även för andra kryptovalutor.
Det första du behöver göra är att klicka på ”Portfolio” i menyn till vänster.

Klicka här på Bancor för att se alla dina lediga positioner hos Bancor.

eToro portfolj

För att stänga din position så måste du klicka på det röda krysset till höger.

Sälj kryptovalutor

Innan du stänger handeln så måste du vara medveten om det faktum att du måste ta upp alla dina affärer i din årliga Skattedeklaration.

Om du vill avsluta handeln trycker du nu på ”Stäng handeln” varefter pengarna och eventuella vinster överförs direkt till ditt eToro-konto. Du kan nu ta välja att ta ut pengarna till ditt bankkonto om du vill.

Stäng handel med kryptovaluta

Vad är Bancor?

Bancor är en kryptovaluta som bygger på ett blockkedje-baserat-protokoll, där du som användare får möjligheten att konvertera dina virtuella kryptovalutor och tokens med varandra, i stället för att behöva handla med dem via en kryptovalutabörs. Bancor, även känd som BNT, är en av de mest värdefulla kryptovalutorna baserat på marknadsvärde, där de idag innehar en plats som en av de 100 bästa.

Bancor profilerar sig själv som ett likviditetsprotokoll som möjliggör ett automatiserat och decentraliserat utbyte över blockkedjenätverket Ethereum och därmed över andra blockkedjor då många av dessa just bygger på ETH i grund och botten.

För de investerare och användare som vill handla med de små och medelstora kryptovalutor så har man utformat det hela på ett smart sätt eftersom man skapat sina smarta kontrakt med minimala avgifter när de utbyter kryptovalutor med hjälp av deras teknik.

Under 2018 hackades en kryptovaluta-plånbok hos Bancors nätverk, vilket ledde till en att man blev av med mer än $12,5 miljoner Ethereum-mynt samt $1 miljon dollar i form av kryptot Pundi X. Initialt så la hackarna beslag på ursprungligen $23,5 miljoner dollar, dock så lyckades man återställa $10 miljoner dollar i efterhand.
Det viktigaste här var dock att inga kundplånböcker hackades, vilket säger något om säkerheten i nätverket när det kommer till investerarna.

Om du funderar på att investera i andra kryptovalutor så rekommenderar vi att du läser vårt inlägg och köper din kryptovaluta här .

Är Bancor en bra investering?

Huruvida Bancor lämpar sig som en bra investering för dig beror på många olika element, där framför allt din riskprofil måste tas i åtanke. Ingen kan förutse framtiden samtidigt som man måste komma ihåg att kryptovalutor anses ofta vara en investering med höga risker.

Bancor är inte den enda blockkedje-baserade kryptovalutan som fokuserat på att göra det möjligt att utbyta kryptovalutor med varandra till exceptionellt låga avgifter. Just därför så har de stor konkurrens från en rad olika teknologier.

Man måste dock komma ihåg det faktum att ju fler som börjar använda sig av kryptovalutor, desto mer potential kommer en kryptovaluta i form av Bancor (BNT) att ha eftersom det då kan finnas ett större behov av att byta ut de olika kryptovalutorna.

Dock så är Bancor volatil i grund och botten (precis som andra krypton) och kommer uppleva många upp- och nedgångar. Du måste således endast investera pengar som du har råd att förlora och inget annat Det är en otroligt intressant kryptovaluta som vi kommer att följa noga i framtiden.

Se Bancor-kursen i realtid.

KÖP BANCOR HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor?

Vad är Bancor?

Bancor är en decentraliserad digital valuta som inom sammanhanget även benämns för som kryptovaluta. Priset på Bancor bestäms av utbud/efterfrågan där den utgjort en populär investering under flera år.

Hur köper man en Bancor (BNT)?

Du kan köpa Bancor via en kryptovalutabörs, handelsplattform eller genom att handla direkt från en annan privatperson. Det hela är inte svårare än att initiera en kontoöverföring. Vi har skrivit en guide hur du går tillväga för att köpa din första Bancor inom 5 minuter.
Läs vår guide för att köpa Bancor

Hur investerar man i Bancor?

Du kan investera i Bancor antingen genom att direkt köpa en Bancor, eller genom att investera i en CFD som följer priset på kryptot. Om du inte vill använda Bancor som betalningsmedel så är det ofta enklast att investera via en CFD, men du måste vara uppmärksam på att du kan komma att bli påförd eventuella avgifter.

Kan jag köpa Bancor med et kreditkort?

Du kan köpa Bancor med kreditkort hos nästan vilken kryptovalutabörs som helst. 
Handelsplattformen eToro erbjuder dig även möjligheten att betala med kreditkort när du investerar, vilket innebär att du inte behöver vänta flera dagar på att en kontoöverföring ska slutföras.

Kan jag köpa Bancor via en kontoöverföring?

Du kan köpa Bancor med kontoöverföring på alla kryptovalutabörser. Denna metod används oftast om du önskar investera stora summor. Nackdelen med det hela är att man måste vänta flera dagar innan pengarna kan investeras. Hos eToro handelsplattformen så kan du köpa Bancor via en kontoöverföring om du överför minst $200.

Måste du betala skatt på Bancor?

När du som privatperson köper och säljer Bancor betraktas det hela som en form av spekulation med syftet att generera positiva avkastningar. Du måste således ta upp alla dina affärer i den deklaration som årligen skickas ut av Skatteverket, oavsett om du gått med plus eller om det hela slutat i stora förluster av kapital.

Hur säljer man av sitt Bancor innehav?

Hur du säljer av dina Bancor beror på hur du förvärvade de initialt. Om det är en CFD som du har köpt så stänger du helt enkelt handeln hos handelsplattformen och tar ut dina pengar. Å andra sidan, om de förvaras i en plånbok så måste du sälja av dem via en kryptovalutabörs.

Kan man köpa Bancor hos de svenska bankerna?

Du kan inte köpa Bancor hos svenska banker. Vissa banker erbjuder dig möjligheten att investera i den via en CFD som följer priset på Bancor, men om du vill äga en Bancor explicit så behöver du hitta en annan handelsplattform som till exempel eToro eller dylikt.

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad