Köp Binance Coin: Den totala 2022 guiden

Har du funderingar på att köpa Binance Coin (BNB)? Eller vill du bara ta reda på mer om vad Binance Coin är för något? Du har säkert redan hört talas om Binance Coin eller Binance som i själva verket är en kryptohandelsplattform.

Faktum är att den verkar i form som ett av de största i sitt slag. I nedanstående artikel så kommer vi att gå in närmare på vad Binance Coin är för en altcoin där vi även kommer gå in på om den lämpar sig som en adekvat kryptovaluta som du i sin tur bör investera i eller ej.

Priset på Binance Coin bestäms av utbud/efterfrågan. Det finns heller inga centrala instanser vilka har som mål att minimera fluktuationerna. Det hela innebär i sin tur att bra/dåliga nyheter eller stora investerare vilka väljer att köpa/sälja av sitt innehav kan ha stor inverkan på priset där ett 10% prisfall/ökning på en dag är inte är ovanligt när det kommer till Binance Coin.

Är du inte rädd än?

Fortsätt då att läsa vidare för att lära dig hur du investerar i Binance Coin!

KÖP BINANCE COIN IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Köp ditt första Binance-mynt – Steg för steg

I det här avsnittet såg går vi igenom rent konkret du går till väga för att köpa ditt första Binance-mynt men även hur du senare säljer av ditt innehav.

Den här steg-för-steg-guiden baseras helt på handelsplattformen eToro. Detta på grund av att vi anser eToro vara den bästa plattformen på marknaden för närvarande. Du bör dock i de flesta fall kunna tillämpa guiden även för andra plattformar, detta eftersom processen ofta är densamma.

 • Skapa ett konto hos eToro under mindre än 5 minuter och börja investera i Binance Coin omedelbart.
 • Du kan öppna ett konto med endast $50 och sedan investera $50 åt gången.
 • eToro verkar idag som den största handelsplattformen på marknaden och regleras av CuSEC i EU, FCA i Storbritannien och FinCEN i USA.
KÖP BINANCE COIN IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Steg 1 – Välj rätt handelsplattform

Det första steget för att investera i Binance Coin är att välja en adekvat handelsplattform. I den här artikeln utgår vi från att du vill investera i Binance Coin, men om du senare vill använda ditt Binance Coin som betalningsmedel så är det även möjligt med eToro som just är den handelsplattform vi rekommenderar.

Idag så existerar det ett stort antal handelsplattformar vilka erbjuder dig möjligheten att köpa och sälja av Binance Coin. Tyvärr så existerar det även en stor mängd av oseriösa aktörer vilka påför handlarna rigorösa avgifter, samtidigt som de även exponeras för en mängd olika säkerhetsproblem.

Vi har samlat ett antal plattformar (se längre ned) vilka vi sedan rangordnat baserat på ett antal kriterier, vilka du för övrigt hittar nedan:

 • Säkerhet
 • Avgifter
 • Enkel användning
 • Investeringsvägledning
 • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer så rekommenderar vi handelsplattformen eToro alla dagar i veckan. Aktören är licensierad i EU, har rimliga priser och är mycket användarvänliga för både nybörjare och erfarna.

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform du vill handla med så är nästa steg i processen att skapa ett konto.

Nedan så visar vi dig steg-för-steg hur du åstadkommer det hela hos eToro. Du kan dock i de flesta falla anamma samma logik även för andra handelsplattformar eftersom det hela bygger på likvärdiga principer.

Börja med att trycka på knappen nedan för att gå till eToro.

KÖP BINANCE COIN IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Börja handla”.

eToro startsida
eToto startsida

Du bör vid det här laget ha mottagit ett e-postmeddelande från eToro som i sin tur innehåller en unik verifieringslänk som du behöver klicka på. När du gjort detta så kan du gå vidare till att sätta in pengar på ditt konto.

För att sätta in medel att investera så kan du antingen använda dig av betalkort eller PayPal, där den minsta insättningen ska tilläggas utgörs av $50, till skillnad från $500 om du väljer att göra en traditionell banköverföring.

Du måste också besvara en rad investeringsrelaterade frågor samt verifiera dig själv genom ett ID. Detta kan åstadkommas antingen med hjälp av ett pass eller ett annat statligt utfärdad ID-kort.

Anledningen till att du behöver lämna ut ”känslig information” om dig själv är för att alla reglerade handelsplattformar har så kallade KYC-procedurer. Det här är rutiner som ska skydda dig som användare samt förhindra olaglig aktivitet som penningtvätt.

Steg 3 – Köp Binance Coin (BNB)

Att köpa Binance Coin utgör nästa steg i listan.

Nu när du har skapat ditt konto och satt in pengar är det enkelt att investera i Binance Coin.

Du kan antingen välja att knappa in ”Binance Coin” i sökfältet högst upp på sidan eller använda dig av menyn till vänster och klicka på ”Handelsmarknader” för att sedan välja kategorin ”Krypto”

Du befinner dig nu på sidan för Binance Coin och måste klicka på ”Handla” för att göra din första investering i Binance Coin.

eToro binance statistik.

Du kan nu ange det belopp du vill köpa Binance Coin för. Det minsta beloppet du kan handla för dock är $50.

När du har angett beloppet, tryck på ”Öppna affär” för att köpa.

eToro öppna affär.

Du kan nu följa utvecklingen av din investering genom att klicka på ”Portfölj” i menyn till vänster.

Steg 4 – Sälj av ditt Binance Coin (BNB) innehav

Som investerare så kommer du förr eller senare vilja sälja av din Binance Coin (BNB innehav. Anledningarna till att du väljer att göra så är ytterst personliga men i många fall så vill du ta ut vinsterna, alternativt begränsa potentiella förluster.

I skärmdumparna nedan så använder vi oss av Bitcoin för att illustrera själva processen. Dock så fungerar det hela likvärdigt, oavsett vilken typ av kryptovalut som du väljer att investera i.

Det första som du behöver göra är att klicka på ”Portfölj” som återfinns i menyn till vänster.

Klicka sedan på Binance Coin för att se alla dina öppna positioner.

eToro binance portfölj

För att stänga din position så behöver du klicka på det röda krysset till höger.

eToro binance sälja av.

Notera: Innan du väljer att stänga handeln så måste du vara medveten om det faktum att du (enligt svensk lag) är skyldig att deklarera alla dina affärer med Binance Coin, oavsett om dessa mynnat ut i vinster eller förluster.

Om du önskar avsluta handeln så behöver du trycka på knappen du nu på ”Stäng affär” varefter pengarna och eventuella vinster överförs direkt till ditt eToro-konto. Du kan nu ta ut pengarna till ditt bankkonto om du vill.

eToro binance stäng afär.

Vad är Binance Coin?

Binance Coin är en ganska intressant kryptovaluta, då Binance Coin är kopplad till den välkända handelsplattformen Binance. När handelsplattformen i fråga lanserades så valde man i samband med det hela att även lansera sin alldeles egna kryptovaluta som vi idag känner till vid som Binance Coin.

Binance Coin (BNB) lanserades under 2017 som en form av ICO-token, med en maxgräns på 200 miljoner BNB-tokens, där 10 % av dessa token tilldelades de investerare vilka gick in med kapital under lanseringen av Binance-handelsplattformen, varav 40 % distribuerades till grundarna och de sista 50% såldes i form av kryptovalutor så att ytterligare finansiering kunde tillhandahållas för handelsplattformen.

I takt med att kryptovalutamarknaden upplevt en massiv tillväxt så har de ledande plattformarna i form av Binance även växt exponentiellt. Om de stora drakarna väljer att gå in kryptovalutahandeln aktivt, såsom Goldman Sachs, som planerar att öppna en handelsplats för kryptovalutor någon gång i framtiden, då kan de olika kryptovalutorna bli betydligt mer värda.

Det hela kommer förstås även att ha en positiv effekt på handelsplattformarna, där det handlas med större volymer, där även BNB (Binance Coin) förväntas öka sitt värde. Dessutom har Binance också lovat att spendera 20% av sin vinst på att återköpa Binance Coin tills de uppnår 50% av det totala beloppet. Detta bör också bidra till att förse priset med ett lyft i framtiden.

Är Binance Coin en bra investering?

Huruvida Binance Coin är en bra investering beror på många olika parametrar. Eftersom varken vi eller någon annan kan förutsäga framtiden spå kan vi inte heller förs dig med ett definitivt svar.

Dock så tror många starkt på att Binance Coin lär öka i framtiden, något som intygas av teamet bakom kryptot eftersom dessa uppger att de kommer placera en stor del av sin vinsten på att köpa tillbaka innehavet av sina Binance Coins, vilket potentiellt kommer att bidra till att priset att stiger.

Oavsett vad så behöver du förstås ha kännedom om din egen riskprofil där många kommer säkerligen kommer att tycka att du som investerar i kryptovaluta tar en relativt hög risk med det hela.

Men eftersom Binance är en av de största handelsplattformarna inom kryptosfären som i sin tur tror starkt på sin egen kryptovaluta så har de uttalat sig vilja spendera 20% av sin vinst på att köpa tillbaka delar av sitt mynt innehav.

Det hela innebär att det finns en stor optimism för det hela, något som i sin tur innebär att det finns pengar att tjäna om man spelar sina kort rätt vill säga.

KÖP BINANCE COIN IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vad är Binance Coin?

Binance Coin är i själva verket en form av decentraliserad digital valuta som inom sammanhanget även benämnas för som kryptovaluta. Priset på Binance Coin bestäms av utbud/efterfrågan där kryptot utgjort en populär investering i flera år.

Hur köper man ett Binance Coin (BNB)?

Du kan köpa Binance Coin hos en kryptovalutabörs, handelsplattform eller genom att handla direkt från en annan person. Det hela är dock inte svårt än att genomföra en kontoöverföring.

Hur investerar man i Binance Coin?

Du kan investera i Binance Coin antingen genom att köpa ett Binance Coin direkt, eller genom att investera i en CFD som följer priset på Binance Coin. Om du inte vill använda Binance Coin som betalningsmedel så är det ofta enklast att köpa en CFD, men du måste vara medveten om att du kan komma att bli påförd eventuella avgifter.

Kan jag köpa Binance Coin med kreditkort?

Du kan köpa Binance Coin med kreditkort hos nästan vilken kryptovalutabörs som helst. Handelsplattformen eToro erbjuder dig även möjligheten att betala med kreditkort när du investerar, vilket innebär att du inte behöver vänta flera dagar på en kontoöverföring.

Kan jag köpa Binance Coin med en kontoöverföring?

Du kan köpa Binance Coin med en kontoöverföring hos de flesta kryptovalutabörser. Denna metod tillämpas oftast om du önskar investera stora summor. Nackdelen med det hela dock är att man måste vänta flera dagar innan pengarna kan investeras. Hos handelsplattformen eToro så kan du köpa Binance Coin genom kontoöverföringar förutsatt att du sätter in minst $200.

Måste man betala skatt för sina affärer med Binance Coin?

När du som individ köper och säljer av Binance Coin (inkl. andra krypton) så betraktas det hela av Skatteverket som en form av spekulation med syftet att generera positiva avkastningar. Du är därför enligt lag skyldig att ta upp dina affärer i den deklaration som av Skatteverket skickas ut till din folkbokförda adress.

Hur säljer man av sitt Binance Coin innehav?

Hur du säljer av dina Binance-mynt beror främst på hur du förvärvade de initialt. Om du investera i Binance Coin via en CFD så stänger du helt enkelt handeln hos handelsplattformen och tar ut dina pengar. Å andra sidan, om de förvaras i en digital plånbok så måste du sälja av innehavet hos en kryptovalutabörs.

Kan jag köpa Binance Coin hos de svenska bankerna?

Du kan för närvarande ej köpa Binance Coin hos de svenska bankerna. Vissa enskilda banker erbjuder dig dock möjligheten att investera i en CFD som i sin tur följer priset på Binance Coin. Om du dock önskar äga ett Binance Coin explicit så kommer du att behöva hitta en handelsplattform som erbjuder dig denna möjlighet. Oavsett vad så rekommenderar vi eToro som den adekvat handelsplattformen när det kommer till alla dina affärer med Binance Coin.

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad