Köp Bitcoin Cash: Den totala 2022 guiden

Har du planer på att köpa Bitcoin Cash (BCH) eller önskar du bara ta reda på vad Bitcoin Cash är för en kryptovaluta egentligen? Bitcoin Cash skapades under 2017, främst på grund av att flera av de ledande individerna inom Bitcoin-sfären önskade skapa ett alternativ till Bitcoin.

Den primära skillnaden sinsemellan återspeglas i det faktum att Bitcoin Cash återges i from av större block i sin blockkedja i jämförelse med Bitcoin, något som vi för övrigt kommer diskutera lite senare i denna guide.

Själva priset för Bitcoin Cash bestäms av utbud/efterfrågan där det ej existerar ett centralt regeringsorgan som försöker inverka på fluktuationerna.

Det hela innebär att både bra/dåliga nyheter samt investerare med ett stort BCH-innehav vilka väljer att köpa/sälja av stora delar av det hela kan ha stor inverkan på priset där 10% prisfall/ökning på en dag inte är ovanligt när det kommer till för Bitcoin Cash.

Är du inte rädd än för vad som komma skall?

Fortsätt då läsa vidare om hur du investerar i Bitcoin Cash!

Köp Bitcoin Cash Idag 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Så här köper du din första Bitcoin Cash steg för steg

I det här avsnittet så går vi igenom hur du går till väga för att köpa dina första Bitcoin Cash men även hur du säljer av ditt innehav senare.

Den här steg-för-steg-guiden baseras på handelsplattform eToro, detta på grund av att vi anser det vara den bästa plattformen på marknaden. Du kan dock enkelt anamma guiden även för andra plattformar, eftersom processen ofta är densamma.

 • Skapa ett konto hos eToro under mindre än 5 minuter och investera i Bitcoin Cash idag.
 • Du kan öppna ett konto med endast $50 och sedan investera med $50 åt gången.
 • eToro är världens största handelsplattform och regleras av CuSEC i EU, FCA i Storbritannien och FinCEN i USA.

Steg 1 – Välj rätt handelsplattform

Det första steget när det kommer till att investera i Bitcoin Cash är att välja en adekvat handelsplattform. I den här artikeln utgår vi från att du vill investera i Bitcoin Cash, men om du senare vill använda dina Bitcoin Cash som betalningsmedel så är det även möjligt att göra det med eToro, som för övrigt är den handelsplattform som vi rekommenderar till alla våra handlare.

Idag så existerar det en uppsjö av olika handelsplattformar som erbjuder dig möjligheten att köpa och sälja Bitcoin Cash. Tyvärr så finns det även ett stort antal av plattformar vilka applicerar handlarna med höga avgifter samtidigt som de även har en eller flera säkerhetsbrister.

Nedan så har vi handplockat de handelsplattformar vilka vi anser vara de bästa på marknaden. Vi har sedan bedömt dessa baserat på fem kriterier (se nedan) för att du enklare ska kunna göra ett adekvat val:

 • Säkerhet
 • Avgifter
 • Enkel användning
 • Investeringsvägledning
 • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer så har vi valt eToro som vår primära handelsplattformen. Bolaget är licensierat i EU, applicerar rimliga priser och är mycket användarvänligt för både nybörjare och de mer erfarna.

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform som du önskar använda dig av så är nästa steg i processen att skapa ett konto.

Nedan så visar vi dig steg-för-steg hur du åstadkommer detta hos eToro, men du kan i de flesta fall applicera samma tillvägagångssätt även för andra handelsplattformar.

Börja med att trycka på knappen nedan för att gå till eToro:

Köp Bitcoin Cash Idag 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Börja handla”

eToto startsida

Nu behöver du fylla i dina uppgifter och trycka på ”Börja handla”

Du ska vid det här laget ha mottagit ett e-postmeddelande från eToro som innehåller en unik verifieringslänk som du behöver bekräfta. När detta är gjort så kan du gå vidare till att sätta in pengar på ditt konto.

Du kan göra det via betalkort eller PayPal, där den minsta insättningen $50, till skillnad från $500, om du väljer att göra en traditionell banköverföring.

Du behöver även besvara på investeringsrelaterade frågor samt verifiera dig själv genom ett ID. Detta kan åstadkommas antingen med pass eller annat ett statligt utfärdat ID-kort.

Anledningen till att du behöver lämna ut ”känslig information” är för att alla reglerade handelsplattformar omfattas av så kallade KYC-procedurer (Känn-Din-Kund). Dessa regleringar har som mål att skydda dig som användare samt förhindra olagliga aktiviteter såsom penningtvätt och dylikt.

Steg 3 – Köp Bitcoin Cash (BCH)

Att köpa Bitcoin Cash är nästa steg på listan.

Nu när du har skapat ditt konto och satt in pengar så det tämligen enkelt att investera i Bitcoin Cash.

Du kan antingen välja att knappa in ”Bitcoin Cash” i sökfältet högst upp på sidan eller använda menyn till vänster och klicka på ”Handelsmarknader” för att sedan välja kategorin ”Krypto”

Vid det här laget så kommer du att befinna dig i sektionen för Bitcoin Cash och behöver klicka på ”Handel” för att göra din första investering i Bitcoin Cash.

Bitcoin Cash statistik

Du kan nu ange beloppet som du önskar köpa Bitcoin Cash för. Det minsta beloppet du kan handla för är dock $50.

När du har knappat in beloppet, vänligen tryck på ”Öppen handel” för att köpa.

eToro köpa Bitcoin Cash

Du kan nu följa utvecklingen av din investering genom att klicka på ”Portfölj” i menyn till vänster.

Steg 4 – Sälj Bitcoin Cash (BCH)

Som investerare vill du någon gång sälja din investering. Antingen för att höja vinsten eller ta en förlust.

I skärmdumparna nedan så använder vi oss av Bitcoin Cash för att illustrera det hela, men tillvägagångssättet fungerar likadant för alla typer av kryptovalutor.

Det första du behöver göra är att klicka på ”Portfölj” i menyn till vänster.

Klicka här för Bitcoin Cash för att se alla dina öppna positioner med Bitcoin Cash.

eToro portfölj

För att stänga din position så måste du klicka på det röda krysset till höger.

krypto

Innan du stänger handeln så måste du vara medveten om att du måste ta upp alla dina affärer i din skattedeklaration enligt vad som återges i den svenska lagen.

Om du vill önskar handeln trycker så behöver du trycka på ”Stäng handeln” varefter pengarna och eventuella vinster överförs direkt till ditt eToro-konto. Du kan nu ta ut pengarna till ditt bankkonto om du så önskar.

Sälj Bitcoin Cash på eToro

Vad är Bitcoin Cash?

Bitcoin cash skapades av ett flertal Bitcoin-entusiaster under 2017 och baserar på ett annat koncept än den traditionella Bitcoin. Kryptot skiljer sig från sin ”storebror” i form av att den har sin egen blockkedja-

Skaparna ansåg att det fanns tillräckligt med ”utrymme” i ett block för båda kryptovalutorna. Dessutom har de mäktat med att öka sina block från 1mb (Bitcoin), till 8mb (Bitcoin Cash). Detta innebär att det hela kan hantera betydligt fler transaktioner i varje block.

Det är många som anser att Bitcoin inte längre kan användas som adekvat kryptovaluta på grund av att det inte kan hantera lika många transaktioner såsom Bitcoin Cash, som ska tilläggas har kapaciteten att behandla flera transaktioner och därigenom förbättra den övergripande skalbarheten.

Det finns ingen som kan förutse huruvida Bitcoin eller Bitcoin Cash kommer stå kvar som kungen på tronen i slutändan, eller om båda kommer att fortsätta skörda framgångar. Det hela är något som helt enkelt framtiden får utvisa.

Är Bitcoin Cash en bra investering?

Om du ställer frågan till Roger Ver, VD för Bitcoin.com, så tror han mer på Bitcoin Cash än Bitcoin, ett argument som han bygger främst på det faktum att han anser att Bitcoin Cash har en betydligt ljusare framtid än sin ”storebror”.

Bitcoin Jesus

Huruvida Bitcoin Cash är en adekvat investering eller ej beror helt enkelt på vilken av kryptovalutorna som handlarna föredrar i längden.

Om handlarna tröttnar på de dyra transaktionerna vilka omfattas av dyrare transaktioner hos Bitcoin (vilka dock fortfarande är symboliska, men som potentiellt kan stiga i kostnad) och väljer därför att byta över till Bitcoin Cash så kan det hela mynna ut i en ganska intressant situation.

Om Roger Ver får rätt i sina förutsägelser så kan Bitcoin visa sig bli en utmärkt investering, något som framtiden kommer påvisa. Vi kommer utan tvekan att följa Bitcoin Cash på nära håll under de kommande åren dock!

Vanliga frågor

Vad är Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash är en from av decentraliserad digital valuta som inom sammanhanget även benämns för som kryptovaluta. Priset på Bitcoin Cash bestäms av utbud/efterfrågan där kryptot utgjort en populär tillgång under flera år.

Hur köper jag en Bitcoin Cash (BHC)?

Du kan förvärva Bitcoin Cash hos en kryptovalutabörs, handelsplattform eller genom att handla direkt från en annan individ. Det hela är inte svårare än att genomföra en traditionell kontoöverföring. Du kan dock ej förvärva BCH hos svenska banker dock!

Hur investerar man i Bitcoin Cash?

Du kan investera i Bitcoin Cash antingen genom att förvärva kryptot direkt, eller genom att investera i en CFD som följer priset på Bitcoin Cash. Om du inte vill använda Bitcoin Cash som en form av adekvat betalningsmedel så är det ofta enklast att köpa en CFD, men du måste vara medveten om att det hela kan medföra eventuella avgifter.

Kan jag köpa Bitcoin Cash med kreditkort?

Du kan köpa Bitcoin Cash med kreditkort hos nästan vilken kryptovalutabörs som helst. Handelsplattformen eToro erbjuder dig även möjligheten att betala med kreditkort när du väljer att investera, något som innebär att du inte behöver vänta flera dagar på en kontoöverföring.

Kan jag köpa Bitcoin Cash med en traditionell kontoöverföring?

Du kan köpa Bitcoin Cash med en traditionell kontoöverföring hos alla kryptovalutabörser. Denna metod används oftast om du ämnar investera stora summor. Nackdelen med det hela är att man måste vänta flera dagar innan pengarna kan investeras. Hos handelsplattformen eToro så kan du välja att köpa Bitcoin Cash med en kontoöverföring i de fall då du överför minst $200.

Ska man betala skatt på affärer med Bitcoin Cash?

När du som individ köper och säljer Bitcoin Cash betraktas det hela som en form av spekulation. Detta innebär att du måste ta upp dina affärer i deklarationen enligt svensk lag.

Hur säljer man av Bitcoin Cash?

Hur du säljer av dina Bitcoin Cash beror på hur du köpte de initialt. Om du förvärvat dessa via en CFD så behöver du helt enkelt stänga handeln på handelsplattformen i fråga och ta ut dina pengar. Om dessa dock förvaras i en plånbok så måste du sälja av dessa hos en kryptovalutabörs.

Kan du köpa Bitcoin Cash hos de svenska bankerna?

Du kan inte köpa Bitcoin Cash hos de svenska bankerna. Vissa enskilda banker kan dock erbjuda dig möjligheten att köpa en CFD som följer priset på Bitcoin Cash. Om du dock önskar äga en Bitcoin Cash-mynt explicit så behöver du hitta en handelsplattform att förvärva dessa hos, där vi rekommenderar eToro inom alla avseenden.

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad