Köp Chainlink: Den totala 2022 guiden

Funderar du på att köpa Chainlink (LINK)? Eller vill du bara ta reda på vad Chainlink egentligen är? Chainlink bygger på ett koncept där den skapar den data som många användare måste använda för att kunna använda så kallade SmartContracts.

Chainlink har som mål att stödja alla blockkedjebaserade SmartContracts och skapar därigenom en ”brygga” mellan alla blockkedja-baserade-kontrakt, inkluderat externa datakällor. Detta projekt är extremt ambitiöst, men också en nödvändighet i framtiden när blockkedjor förväntas kommunicera med andra externa parter.

Priset på Chainlink bestäms av utbud/efterfrågan där det ej existerar några regleringar vilka har som mål att minimera fluktuationerna. Det hela innebär att bra/dåliga nyheter eller situationer där stora investerare vilja väljer att köpa/sälja av sitt innehav kan i slutändan ha en stor inverkan på priset.

Faktum är att prisfall/ökningar i form av 10% under en enda dag inte alls är ovanligt när det kommer till Chainlink.

Är du inte rädd än?

Fortsätt att läsa vidare och lär dig mer om hur du investerar i Chainlink!

KÖP CHAINLINK IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

I det här guide så går vi igenom hur du köper din första Chainlink där vi även gör dig uppmärksam på hur du faktiskt säljer av ditt innehav, något som för övrigt är en ganska snarlik process som du initierar vid köpet av kryptot.

Den här steg-för-steg-guiden bygger främst på konceptet att du använder dig av handelsplattformen eToro. Detta på grund av att vi anser eToro vara den bästa handelsplattformen på marknaden.

Du kan dock tämligen enkelt tillämpa guiden i fråga även vid handeln med andra handelsplattformar eftersom processen i fråga i de flesta fall ofta bygger på samma logik.

 • Skapa ett eToro-konto under mindre än 5 minuter och investera i Chainlink direkt.
 • Du kan öppna ett konto med endast $50 och sedan investera $50 åt gången.
 • eToro anses vara världens största handelsplattform och regleras av CuSEC i EU, FCA i Storbritannien och FinCEN i USA.

Steg 1 – Välj rätt handelsplattform

Det första steget för att investera i Chainlink är att välja en adekvat form av handelsplattform. I den här artikeln utgår vi från att du önska primärt att investera i Chainlink.

Skulle du senare vilja använda ditt Chainlink-innehav som en form av adekvat betalningsmedel så är det hela fullt möjligt att uppnå med hjälp av eToro, som för övrigt är den handelsplattform som vi rekommenderar alla dagar i veckan.

Idag så existerar det ett stort antal handelsplattformar vilka erbjuder dig möjligheten att både köpa och sälja Chainlink. Tyvärr så finns det även ett stort antal diffusa aktörer vilka även ofta exponeras för en rad säkerhetsbrister.

För att rangordna de olika handelsplattformen så har vi använt oss av en rad kriterier, vilka för övrigt återspeglas i form av följande lista:

 • Säkerhet
 • Avgifter
 • Enkel användning
 • Investeringsvägledning
 • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer så rekommenderar vi handelsplattformen eToro till alla våra läsare. Bolaget har en EU-licens, applicerar rimliga priser för handeln och är mycket användarvänligt för både nybörjare och erfarna.

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform du vill handla från så är nästa steg i det hela att skapa ett kostnadsfritt handelskonto.

Nedan så visar vi dig steg-för-steg hur du åstadkommer det hela hos eToro, men du kan med största sannolikhet tillämpa denna guide även för andra plattformar.

Börja med att trycka på knappen nedan för att gå till eToro.

KÖP CHAINLINK IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
eToto startsida
eToto startsida

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Börja handla”.

Du bör vid det här laget ha mottagit ett e-postmeddelande från eToro som i sin tur innehåller en unik länk som du behöver klicka på. När du gjort detta så kan du sätta in pengar på ditt handelskonto.

Du kan välja att sätta in pengar via betalkort eller PayPal, där den minsta insättningen utgörs av $50, till skillnad från $500, om du väljer att genomföra en traditionell banköverföring.

Du måste även besvara en rad investeringsrelaterade frågor samt verifiera din identitet. Du kan åstadkomma det hela genom att använda dig av ett pass eller i form av ett annat statligt utfärdad ID-kort.

Anledningen till att du behöver lämna ut personligt och ”känslig information” om dig själv är för att alla reglerade handelsplattformar måste följa så kallade KYC-procedurer.

Det här är rutiner vilka ämnar skydda dig som användare, men även förhindra olagliga aktiviteter såsom penningtvätt och dylikt.

Att köpa Chainlink utgör nästa steg i listan.

Nu när du har skapat ditt konto och satt in pengar så är det ganska enkelt att koma igång med investeringar i Chainlink.

Du kan antingen välja att knappa in ”Chainlink” i sökfältet högst upp på sidan eller använda dig av menyn till vänster och klicka på ”Handelsmarknader” för att sedan välja kategorin ”Krypto”

Du bör vid det här laget befinna dig i sektionen för Chainlink där du sedan behöver klicka på ”Handel” för att göra din första investering hos Chainlink.

eToro chainlink oversikt.

Du kan nu definiera det belopp som du önskar förvärva Chainlink för. Det minsta beloppet som du kan handla för utgörs idag av $50.

När du har definierat beloppet så behöver du trycka på ”Öppna affär” för att slutföra det hela.

Köpa Chainlink.

Du har nu möjligheten att följa utvecklingen av din investering genom att klicka på ”Portfölj” som för övrigt återfinns i menyn till vänster.

När du bestämmer dig för att investera i Chainlink (LINK) så kommer du förr eller senare att vilja sälja av ditt innehav. Anledningarna till att du önskar göra det kan vara många, men oftast så handlar det hela om att du antingen vill ta ut dina vinster, alternativt begränsa potentiella förluster.

I skärmdumparna nedan så använder vi oss av Chainlink (LINK) för att illustrera det hela, men själva logiken och tillvägagångssättet fungerar snarlikt för alla de andra kryptovalutor vilka tillhandahålls av eToro.

Det första som du behöver göra är att klicka på knappen ”Portfölj” som återfinns i menyn längst ut till vänster.

Klicka här på Chainlink för att se alla dina öppna positioner med Chainlink.

eToro chainlink portfolj.

För att stänga din nuvarande position så behöver du klicka på det röda krysset som återfinns längs ut till höger.

eToro stäng affär

Vänligen notera att dina affärer med Chainlink (LINK) anses vara spekulativa, något som innebär att du måste ta upp dina affärer i den deklaration som Skatteverket skickar ut.

Om du vill avsluta handeln i fråga så behöver du trycka på ”Stäng affär” varefter dina pengar och potentiella vinster överförs direkt till ditt eToro-konto. Du kan nu välja att ta ut pengarna till det förvalda bankkontot om du så önskar vill säga.

eToro stäng affär.

Chainlink är en form av kryptovaluta, där syftet är att tillhandahålla ett globalt nätverk av datorer vilka i sin tur kan tillhandahålla tillförlitliga och säkra data som löper över blockkedjan.

SmartContracts definieras som avtal vilka programmerats för att genomföras när de definierade villkoren anses vara uppfyllda. Dessa SmartContracts används för en mängd olika ändamål, där några av de mer frekventa användningsområdena återges i from av skapandet av nya kryptovalutor, men även för andra finansiella produkter.

Det existerar dock ett stort problem med dessa smarta kontrakt, vilket är att dessa bygger på att den externa datakällan utför sina villkor 100 % korrekt, en faktor som tidigare varit omöjligt att säkra tidigare.

Det hela kan utgöras av SmartContracts vilka i sin tur kan tänkas vara efter att kopiera försäkringsavtal där det kan existera ett behov av att skapa tillgångar för de API:er vilka rapporterar om olika marknadspriser.

Chainlink skapades just för att lösa dessa typer av problem, det vill säga, genom att skapa en brygga mellan SmartContracts och de externa datakällorna. Chainlink har även som mål att följa sin vision om Ethereum-baserade SmartContracts, men har även planer på att stödja alla SmartContracts-nätverk.

Huruvida Chainlink anses vara en bra investering eller ej beror på hur framtiden ser ut, något som i sin tur är omöjligt att besvara för närvarande.

Chainlink är dock en extremt spännande DeFi-applikation som har en stor inverkan på de andra DeFi-apparna, detta på grund av att den säkerställer att all information mottas adekvat och säkert.

Dessutom har det också kommit att bli en av de största kryptovalutorna baserat på värde, vilket också antyder om att det finns många som tror på projektet i fråga och har således tagit beslutet att investera i det.

Ett av de största företagen som påvisat ett stort förtroende för Chainlink är Google, som även nyttjas sin teknik för att integrera ett stort antal data, vilket också stödjer förtroendet för att Chainlink anses ha en stor potential beroende på hur många andra stora bolag vilka väljer att nyttja deras teknik i framtiden.

Framtiden bådar gott när det kommer till Chainlink. Kom ihåg dock att Chainlink och alla andra kryptovalutor är extremt volatila, något som innebär att du inte kan vara säker på utkomsten av en viss affär.

Chainlink står dock som en av de mest intressanta kryptovalutorna på marknaden och blir ytterst intressant att följa under de kommande åren.

KÖP CHAINLINK IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor

Vad är Chainlink?

Chainlink är en form av decentraliserad digital valuta som inom sammanhanget även benämns för som kryptovaluta. Värdet för Chainlink bestäms av utbud/efterfrågan där kryptot utgjort en ytterst populär investering under flera år.

Hur köper man en Chainlink (LINK)?

Du kan köpa Chainlink hos en kryptovalutabörs, handelsplattform eller genom att handla direkt från en annan person. Det hela är dock inte svårare att genomföra än att genomföra en kontoöverföring. Tyvärr så kan du inte köpa kryptot hos svenska banker (ännu).

Hur investerar man i Chainlink?

Du kan välja att investera i Chainlink antingen genom att direkt köpa en Chainlink, eller genom att investera i en CFD som i sin tur följer priset på Chainlink. Om du ej vill använda Chainlink som en form av adekvat betalningsmedel så är det ofta enklast att investera i det genom att köpa en CFD, men du måste vara medveten om det faktum att du kan komma att bli påförd eventuella avgifter.

Kan jag köpa Chainlink med kreditkort?

Du kan köpa Chainlink med hjälp av ett kreditkort hos nästan vilken kryptovalutabörs som helst. Handelsplattformen eToro erbjuder dig även möjligheten att förvärva den med hjälp av ett kreditkort, något som innebär att du ej behöver vänta flera dagar på att en kontoöverföring ska slutföras.

Kan jag köpa Chainlink via en kontoöverföring?

Du kan köpa Chainlink med en kontoöverföring hos de flesta kryptovalutabörser. Denna metod används oftast om det hela handlar om stora summor som du önskar investera i. Nackdelen med det hela är att man måste vänta flera dagar innan pengarna kan investeras. Hos handelsplattform eToro så kan du välja att köpa Chainlink via en kontoöverföring om du överför minst $200.

Måste man betala skatt på vinster genererade från Chainlink?

När du som privatperson köper och säljer Chainlink betraktas så klassas det hela som en form av spekulation. Detta innebär att du måste betala skatt nr du säljer av ditt innehav. Du behöver ta upp dina affärer i den deklaration som skickas ut till alla privatpersoner för varje nytt kalenderår.

Hur säljer man av sitt Chainlink innehav?

Hur du säljer av ditt Chainlink innehav beror främst på hur du förvärvade de initialt. Handlar det hela om en CFD så stänger du helt enkelt affären via den handelsplattformen där du förvärvat CFD:en varav du tar ut dina vinster. Om dina Chainlink förvaras hos en digital plånbok så måste du sälja av de hos en kryptovalutabörs.

Kan man köpa Chainlink via svenska banker?

Du kan ej förvärva Chainlink via de svenska bankerna. Vissa banker erbjuder dig dock möjligheten att förvärva en CFD som i sin tur följer priset på Chainlink. Om du dock önskar äga en Chainlink explicit så behöver du hitta en annan handelsplattform. Vi rekommendera dock att du använder dig av eToro för alla dina affärer med kryptovalutor.

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad