Köp Chiliz: Den totala 2022 guiden

Ska du satsa på att köpa Chiliz? Eller vill du bara ta reda på mer om kryptovalutan i fråga? Då har du kommit rätt. Chilz är en kryptovaluta som främst baseras på blockkedjeteknologi, som i sin tur riktar sig till genomsnittskonsumenten.

Den utgör en av de nya spännande kryptovalutorna som kommit fram de senaste åren och du kommer säkerligen att bli mycket klokare gällande vad du kan köpa Chiliz kryptovaluta för och huruvda du kan investera i Chiliz, som är en så kallad ”fan-token”.

Priset på Chiliz bestäms av utbud/efterfrågan och det finns ingen reglering som försöker minimera fluktuationerna, vilket innebär att bra/dåliga nyheter eller stora investerare som köper/säljer kan ha stor inverkan på priset där en 10% prisfall/ ökning på en dag är inte är ovanligt för Chiliz.

Är du inte rädd än?

Fortsätt då att läsa vidare och lär dig mer om hur du investerar i Chiliz!

KÖP CHILLZ IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Köp din första Chiliz steg-för-steg

I det här avsnittet så går vi igenom hur du köper din första Chiliz-mynt me även hur du säljer av den senare.

Denna steg-för-steg-guide är baserad på eToro-handelsplattformen, detta på grund av att eToro är den plattform som vi anser vara den bästa på marknaden. Du kan dock enkelt använda guiden för en annan plattform, eftersom processen ofta är densamma.

 • Skapa ett konto hos eToro på 5 minuter och investera i Chiliz direkt.
 • Du kan öppna ett konto med endast $50 och sedan investera ner till $50 åt gången.
 • eToro är världens största handelsplattform och regleras av CuSEC i EU, FCA i Storbritannien och FinCEN i USA.

Steg 1 – Välj rätt handelsplattform

Det första steget för att investera i Chiliz är att välja en adekvat handelsplattform. I den här artikeln utgår vi från att du önskar investera i Chiliz, men om du senare planerar att använda dina Chiliz som en form av adekvat betalningsmedel så är det även möjligt med eToro som är just den handelsplattform som vi rekommenderar.

Det existerar idag en stor mängd handelsplattformar som erbjuder dig möjligheten att köpa och sälja Chiliz, men tyvärr så applicerar många av dem höga avgifter samt dras ofta med olika typer av säkerhetsproblem.

Vi har nedan samlat ett antal plattformar baserat på vår erfarenhet och rangordnat dessa baserat på följande kriterier:

 • Säkerhet
 • Avgifter
 • Enkel användning
 • Investeringsvägledning
 • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer så föredrar vi eToro som vår primära handelsplattform. De är licensierade i EU, applicerar humana priser och är mycket användarvänliga för både nybörjare och de mer erfarna.

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform som du vill handla med så är nästa steg att skapa ett konto. Nedan så visar vi dig steg-för-steg hur du åstadkommer detta med eToro, men du kan med största sannolikhet även använda guiden för andra plattformar.

Börja med att trycka på knappen nedan för att gå till eToro

KÖP CHILLZ IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Börja handla”.

Hitta kryptovalutor på eToro.
eToro startsida

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Börja handla”

Du ska vid det här laget ha mottagit ett e-postmeddelande från eToro som du behöver bekräfta. När du gjort det så kan du sätta in pengar på ditt konto. Du kan använda dig av betalkort eller PayPal, där den minsta insättningen $50, till skillnad från $500 om du väljer att göra en traditionell banköverföring.

Du måste också svara på investeringsrelaterade frågor samt verifiera dig själv genom att verifiera ditt ID. Detta görs antingen med ditt pass eller en annan myndighetsutfärdad legitimation. Notera att du inte kan använda dig av BankID.

Anledningen till att du behöver lämna ifrån dig ”känslig information” är för att alla reglerade handelsplattformar har så kallade KYC-procedurer. Dessa utgörs av säkerhetsrutiner vilka ämnar skydda dig som handlare samt motverka olagliga aktiviteter såsom penningtvätt och dylikt.

Steg 3 – Köp Chiliz (CHZ)

Köp Chiliz

Att köpa Chiliz är nästa steg på listan.

Nu när du har skapat ditt konto och satt in pengar så är det enkelt att investera i Chiliz.

Du kan antingen skriva in ”Chiliz” i sökfältet högst upp på sidan eller använda menyn till vänster och klicka på ”Handelsmarknader” för att sedan välja kategorin ”Krypto”

Du befinner dig nu i sektionen för krytpot Chiliz och måste klicka på ”Handel” för att göra din första investering i Chiliz.

Du kan nu ange det belopp du vill köpa Chiliz för. Det minsta beloppet du kan handla för är $50.

När du har angett beloppet, tryck på ”Öppen handel” för att köpa. kryptot i fråga.

Köpa Chillz

Du kan nu följa utvecklingen av din investering genom att klicka på ”Portfölj” i menyn till vänster.

Steg 4 – Sälj av Chiliz (CHZ)

Som investerare så kommer du förr eller senare vilja sälja av din investering. Antingen för att öka vinsten eller begränsa en förlust.

I skärmdumparna nedan så återger vi hur du går tillväga när det kommer till Chillz, men förfarandet är densamma för alla kryptovalutor. Det första du behöver göra är att klicka på ”Portfölj” i menyn till vänster.

Klicka på CHZ här för att se alla dina lediga positioner med Chiliz.

eToro 4

För att stänga min position så måste jag klicka på det röda krysset till höger.

eToro 5

Innan du stänger handeln så måste du vara medveten om att du är skyldig att redovisa alla dina affärer i den deklaration som du ämnas lämna in till Skatteverket.

Om du önskar avsluta handeln så behöver du trycka på ”Stäng handeln” varefter pengarna och eventuella vinster överförs direkt till ditt eToro-konto. Du kan nu ta ut pengarna till ditt bankkonto om du så önskar.

eToro 6

Vad är Chiliz?

Chiliz är en så kallad fantoken, som skapades i ett försök att skapa en relation mellan de olika sportklubbarna och deras globala fanbaser. Chiliz skapades 2018, där visionen vara att erbjuda de många miljoner sport- och e-sportfansen en token, vilket i sin tu erbjöd de otaliga fansen en möjlighet att köpa en liten andel av inflytandet i sina favoritidrottsklubbar.

Det är med andra ord en plattform för sportfantaster där du kan påverka vissa beslut i klubbarna som tas av ditt favoritlag. Som ägare av en CHZ-token kan du använda dem på socios.com-plattformen, som är en konsumentbaserad plattform där fans kan nyttja sin Fan-token för att delta i omröstningar samt andra undersökningar där de belönas genom aktivt engagemang.

Chiliz används främst för att köpa dessa fanpoletter, som är en hjälpsymbol för sport såväl som underhållning. Chiliz (CHZ)-token är byggd på Ethereums blockchain-teknologi och är designad för att skapa ett närmare band mellan de många miljoner sportfans och favoritinnehavarna som vill att deras fans ska fatta vissa beslut i klubbarna.

Är Chiliz en bra investering?

Huruvida det hela är en bra investering att investera i Chiliz är i dagsläget svårt att svara på av flera anledningar. Generellt sett så är kryptovalutor otroligt volatila, vilket innebär att investerare ofta måste förvänta sig stora fluktuationer i värdet hos respektive mynt. Dessutom är det omöjligt att förutse framtiden och speciellt med något så revolutionerande som dessa fantokens och kryptovaluta i allmänhet.

Chiliz (CHZ) har potential att mynna ut en bra investering i det långa loppet om den lyckas med sin vision att föra idrottsklubbar närmare sina fans. Skulle det lyckas så kommer det hela att bidra till en ökad efterfrågan på deras polletter vilket kan göra det till en bra investering för en investerare, men tiden får utvisa de lyckas. Utan tvekan så är det hela ett otroligt spännande projekt och en intressant vision att följa i framtiden.

KÖP CHILLZ IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor?

Vad är Chiliz?

Chiliz är en decentraliserad digital valuta även kallad kryptovaluta. Priset på Chiliz bestäms av utbud/efterfrågan och har utgjort en populär investering i flera år.

Hur köper man en Chiliz (CHZ)?

Du kan köpa Chiliz på en kryptovalutabörs, handelsplattform eller genom att handla direkt med en annan person. Det är inte svårt än att göra en kontoöverföring, men det hela är tyvärr ej möjligt att genomföra hos traditionella banker för närvarande.

Hur investerar man i Chiliz?

Du kan investera i Chiliz antingen genom att förvärva en Chiliz direkt, eller genom att investera i en adekvat CFD som följer priset på Chiliz. Om du inte vill använda Chiliz som en form av adekvat betalningsmedel så är det ofta enklast att köpa en CFD, men du måste vara uppmärksam på eventuella applicerade avgifter.

Kan jag köpa Chiliz med kreditkort?

Du kan köpa Chiliz med kreditkort på nästan vilken kryptovalutabörs som helst. Handelsplattformen eToro erbjuder dig också möjligheten att betala med kreditkort när du investerar, vilket innebär att du inte behöver vänta flera dagar på att en traditionell kontoöverföring ska slutföras.

Kan jag köpa Chiliz med en kontoöverföring?

Du kan köpa Chiliz med kontoöverföring hos alla kryptovalutabörser. Denna metod används oftast om det är stora summor man vill investera, men nackdelen är att man måste vänta flera dagar innan pengarna kan investeras. Hos eToro så kan du köpa Chiliz genom en kontoöverföring om du överför minst $200 dock.

Måste du betala skatt vid handel med Chiliz?

När du som privatperson köper och säljer Chiliz så måste du ta upp det i din deklaration om du genererat vinster på dina affärer eftersom dessa omfattas av skattelagen.

Hur säljer man av sina Chiliz?

Hur du säljer av dina Chiliz beror främst på hur du förvärvade dessa. Om du förvärvat Chillz via en CFD så stänger du helt enkelt handeln på handelsplattformen och tar ut dina pengar, men om de förvaras i en plånbok så måste du sälja av dina Chillz på en kryptovalutabörs.

Kan man köpa Chiliz hos en bank?

Du kan inte köpa Chiliz hos de flesta svenska banker. Vissa specifika banker låter dig förvärva en CFD som följer priset på Chiliz, men om du vill äga en Chiliz så behöver du hitta en adekvat handelsplattform i form av eToro och dylikt.

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad