Köp Compound: Den totala 2022 guiden

Funderar du huruvida det är en bra idé att köpa Compound (COMP)? Eller vill du bara ta reda på vad Compound är för en kryptovaluta? Oavsett vilket så är det viktigt att du sätter dig in i vad Compound är för något.

Compound är en otroligt spännande kryptovaluta, där du förutom att köpa och sälja Compound även kan låna in, men även kan låna ut innehavet och därigenom tjäna en ränta det hela, något som potentiellt sett kan medföra en dubbel avkastning.

Priset på Compound bestäms av utbud/efterfrågan. Det existerar heller ingen central instans som har i uppgift att minimera fluktuationerna. Det hela innebär att bra/dåliga nyheter i kombination med investerare vilka väljer att köpa/sälja av en större innehav kan ha en stor inverkan på priset.
Just därför så är ett10% prisfall/ ökning under en enda dag ej ovanlig när det kommer till Compound.

Är du inte rädd än för vad som komma skall?

Läs vidare för att lära dig mer om hur du investerar i Compound!

KÖP COMPOUND IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Köp din första Compound – Steg för steg

I det här avsnittet så går vi igenom hur du köper din första Compound och hur du säljer av ditt innehav vid ett senare tillfälle.

Den här steg-för-steg-guiden baseras helt och hållet på handelsplattformen eToro, eftersom det är just den plattform som vi anser vara den bästa. Du kan dock enkelt nyttja guiden för en annan handelsplattform, eftersom processen ofta är densamma.

 • Skapa ett konto hos eToro under 5 minuter och investera i Compound omedelbart.
 • Du kan öppna ett konto med endast $50 och sedan investera $50 åt gången.
 • eToro verkar i from av världens största handelsplattform och regleras av CuSEC i EU, FCA i Storbritannien och FinCEN i USA.
KÖP COMPOUND IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Steg 1 – Välj rätt handelsplattform

Det första steget för att investera i Compound är att välja en adekvat handelsplattform. I den här artikeln så utgår vi från att du vill investera i Compound, men om du senare vill nyttja ditt Compound innehav som betalningsmedel så är även det fullt möjligt att åstadkomma med eToro som för övrigt är den handelsplattform som vi rekommenderar till alla våra läsare.

Idag så existerar det ett stort antal handelsplattformar vilka i sin tur erbjuder dig möjligheten att köpa och sälja Compound-kryptot. Tyvärr så påför många av dessa plattformar ganska höga avgifter för de affärer som du genomför, samtidigt som de även kämpar med en rad säkerhetsproblem.

För att göra det enklare för dig att fatta ett rättmätigt och adekvat beslut så har vi samlat de bästa handelsplattformarna på marknaden, vilka vi i sin tur rangordnat baserat på ett antal kriterier:

 • Säkerhet
 • Avgifter
 • Enkel användning
 • Investeringsvägledning
 • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer så rekommenderar vi handelsplattformen eToro som den primära handelsplattformen till alla våra läsare. Aktören är licensierad i EU, påför humana priser och är mycket användarvänlig för både nybörjare och erfarna.

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform som du önskar handla med så är nästa steg i processen att skapa ett handelskonto.

Nedan så går vi igenom processen steg-för-steg och visar hur du åstadkommer det hela med eToro. Du kan dock oftast tillämpa samma process för andra handelsplattformar eftersom själva logiken bygger på samma principer.

Börja med att trycka på knappen nedan för att gå till eToro.

eToto startsida
eToto startsida

Du bör vid det här laget ha mottagit ett e-postmeddelande från eToro som i sin tur innehåller en unik verifieringslänk som du behöver klickar på. När du gjort det så kommer du att kunna gå vidare till att sätta in pengar på ditt konto.

För att sätta in pengar på handelskonto så kan du antingen använda dig av ett betalkort eller PayPal är, där den minsta insättningen utgörs av $50, till skillnad från $500, om du skulle välja att göra en traditionell banköverföring.

Du måste också besvara en rad investeringsrelaterade frågor samt verifiera dig själv genom ett ID. Det hela kan antingen åstadkommas med ett pass eller ett annat statligt utfärdat ID-kort.

Anledningen till att du behöver lämna ut ”känslig information” om dig själv är för att alla reglerade handelsplattformar tillämpar så kallade KYC-procedurer. Det här är rutiner vilka ämnar skydda dig som användare samt förhindra olagliga aktiviteter såsom penningtvätt och dylikt.

Steg 3 – Köp Compound (COMP)

Att köpa Compound står som nästa steg i listan.
Nu när du har skapat ett konto och satt in pengar så är det enkelt att investera i Compound.

Du kan antingen välja att knappa in ”Compound” i sökfältet högst upp på sidan eller använda dig av menyn till vänster och klicka på ”Handelsmarknader” för att sedan välja kategorin ”Krypto”

Du befinner dig nu på sidan för Compound och behöver klicka på ”Handla” för att göra din första investering i Compound.

Oversikt köpa Compound.

Du kan nu definiera det belopp som du önskar köpa Compound för. Det minsta beloppet du kan handla för dock är $50.

När du har definierat beloppet så behöver du trycka på ”Öppna affär ” för att slutföra själva köpet.

eToro köpa Compound.

Du kan nu följa utvecklingen av din investering genom att klicka på ”Portfölj” i menyn till vänster.

Steg 4 – Sälj av ditt Compound (COMP) innehav

Som en investerare så kommer du att förr eller senare vilja sälja av ditt innehav av Compound som ett led i att antingen plocka ut dina vinster, alternativt begränsa potentiella förluster

I skärmdumparna nedan så använder vi oss av Compound för att illustrera själva processen. Du kan dock anamma guiden för alla andra kryptovalutor vilka erbjuds av eToro eftersom logiken i grund och botten bygger på samma element.

Det första som du behöver göra är att klicka på ”Portfölj” som återfinns i menyn till vänster.

Klicka på Compound för att se alla dina öppna positioner.

eToro compound portfölj.

För att stänga din position så behöver du klicka på det röda krysset till höger.

eToro compound stang

Innan du går vidare och stänger affären så behöver du vara medveten om det faktum att du enligt svensk lag är skyldig att deklarera för alla dina affärer som du genomför med Compound, oavsett om dessa mynnat ut i en vinst, men även om de slutat i en härdsmälta.

Om du vill avsluta handeln så behöver du trycka på ”Stäng affär” varefter pengarna och eventuella vinster överförs direkt till ditt eToro-konto. Du kan nu ta ut pengarna till ditt bankkonto om du vill.

Sälj Compound på eToro.

Vad är Compound?

Compound är en otroligt spännande kryptovaluta som verkligen har lyckats sticka ut från den hårda konkurrensen. Kryptot i fråga låter dig låna in och låna ut ditt kryptoinnehav. Om du lånar ut din kryptovaluta så kan du med Compound tjäna in en ränta och därmed en adekvat avkastning.

Visionen med Compound är att skapa en likvid penningmarknad, där algoritmen ser till att du blir belönad med en adekvat ränta när du väljer att låna ut ditt innehav där man till och med valt at lansera ett eget mynt i form av ”Ether” som i sig kommit att bli ett av de mest populära mynten på marknaden.

Tanken med att kunna erbjuda kortfristiga lån med Compound är att skapa en form av bank som dock fortfarande är helt decentraliserad men där du som användare kan båda låna in och låna ut från Compound.

Det som gör det attraktivt att låna genom Compound är att om priserna skulle fluktuera så kan ditt lån vara värt mer än den säkerhet som du tillhandahållit och därigenom kan det hela medföra att får en del av din säkerhet reglerad, så ditt lån och din säkerhet alltid ligger i paritet med varandra.

Compound analyserar utbudet och efterfrågan hos de olika kryptovalutorna som ett led i att undvika fluktuerande räntor och anpassar sig därför till marknaden löpande. Med andra ord, när du lånar via Compound så betalar du ränta på ditt lån, där Compound i sin tur tjänar 10% av vad långivarna tjänar i ränta.

Lämpar sig Compound som en bra investering?

Huruvida Compound lämpar sig som en bra investering är något som är väldigt svårt att sia om, eftersom varken vi eller någon annan kan se in i framtiden. Det finns dock ett stort antal element vilka göra Compund intressant för investerare, bland annat det faktum att du kan tjäna in ränta genom att låna ut sitt kryptoinnehav via de.

Det som vi vill undvika är att förvara kryptovalutan i en digital plånbok där den i sig ej tillför något värde. Med andra ord så ligger den helt enkelt och samlar digitalt damm. Just därför så erbjuds du möjligheten att nyttja din kryptovaluta smartare och därigenom erhålla adekvat avkastning.

Som investerare så är syftet ofta att köpa en kryptovaluta som du räknar med kommer stiga i framtiden. Men med Compound kan du till och med erhålla en adekvat avkastning, samtidigt som du äger den underliggande tillgången, utöver en eventuell värdestegring, vilket för en investerare är positivt, då det hela mynnar ut i en dubbel avkastning om Compound skulle visa sig öka i värde.

Detta i sin tur gör Compound till en mer intressant investering för de flesta investerarna, samtidigt som den skiljer sig från den stereotypa investeringsformen i kryptovalutor.

Tillgång och efterfrågan har en fortsattstor påverkan på prisutvecklingen hos Compound, något som i sin tur innebär att du behöver följa det hela löpande.

KÖP COMPOUND IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor

Vad är Compound?

Compound är i grund och botten en form av en decentraliserad digital valuta som inom sammanhanget även benämns för som kryptovaluta. Priset på Compound bestäms av utbud/efterfrågan där det hela utgjort en populär investering under flera år.

Hur förvärvar man en Compound (COMP)?

Du kan förvärva Compound via en kryptovalutabörs, handelsplattform eller genom att handla direkt från en annan privatperson. Det hela är inte svårare än att göra en kontoöverföring. Dock så kan du inte förvärva kryptot via bankerna ännu.

Hur investerar man i Compound?

Du kan välja att investera i Compound antingen via en Compound direkt eller genom att investera i en CFD som följer priset på Compound. Om du inte vill använda Compound som betalningsmedel så är det ofta enklast att köpa en CFD, men du måste vara uppmärksam på att bli påförda avgifter för transaktionerna i frågan.

Kan jag förvärva Compound med hjälp av ett kreditkort?

Du kan förvärva Compound med hjälp av ett kreditkort hos nästan vilken given kryptovalutabörs som helst. Handelsplattformen eToro erbjuder dig möjligheten att betala med kreditkort när du väljer att investera, något som i sin tur innebär att du ej behöver vänta flera dagar på en kontoöverföring.

Kan jag förvärva Compound via en kontoöverföring?

Du kan förvärva Compound via en kontoöverföring hos alla kryptovalutabörser. Denna metod tillämpas oftast om det hela handlar om stora summor som man vill investera med. Nackdelen med det hela är att man måste vänta flera dagar innan pengarna kan investeras. Hos handelsplattformen eToro så kan du köpa Compound via en kontoöverföring om du överför minst $200.

Måste du betala skatt på de affärer som du genomför med Compound?

När du som privatperson köper och säljer Compound så betraktas det hela som en form av spekulation, något som i sin tur innebär att du enligt svensk lag måste redogöra för alla dina affärer som du genomför med Compound, oavsett om det hela mynnar ut i en vinst eller förlust för den delen.

Hur säljer man av sitt Compound innehav?

Hur du säljer av ditt Compound innehav beror främst på hur du förvärvade den initialt. Om du investerat i Compound via en CFD så stänger du helt enkelt handeln hos handelsplattformen i fråga och tar ut dina pengar. Men om det hela förvaras i en digital plånbok så måste du sälja av det hela via en kryptovalutabörs.

Kan man investera i Compound hos banken?

Du kan ej köpa Compound hos svenska bankerna, åtminstone ej direkt. Vissa banker erbjuder dig dock möjligheten att investera i en CFD som följer priset hos Compound. Om du dock önskar äga en Compound så behöver du hitta en handelsplattform som erbjuder dig möjligheten att förvärva den direkt. I det här fallet så rekommenderar vi eToro alla dagar i veckan.

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad