Köp Cosmos: Den totala 2022 guiden

Cosmos har gjort sig känt som en av kryptovalutorna vilka används för att binda ihop olika blockkedjor. Detta har att göra med att innan Cosmos kom till värden så upplevde användarna ofta problem med användbarheten hos de olika blockkedjorna, något som i sin tur resulterade att de inte kunde kommunicera med varandra överhuvudtaget.

Priset på Cosmos bestäms av utbud/efterfrågan där det ej existerar en form av reglering som har i uppgift att minimera fluktuationerna. Det hela innebär att att bra/dåliga nyheter i kombination med stora investerare vilka köper/säljer av sitt innehav ha stor inverkan på priset. Faktum är att 10% prisfall/ökning under en dag är inte är onormalt för Cosmos.

Är du inte rädd än?

Fortsätt då att läsa vidare och lär dig mer om hur du kommer igång med investeringar i Cosmos!

KÖP COSMOS IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Köp din första Cosmos – Steg-för-steg

I det här avsnittet så går vi igenom hur du köper din första Cosmos-mynt men även hur du rent praktiskt går till väga för att sälja av den vid ett senare tillfälle.

Denna steg-för-steg-guide är baserad på eToro-handelsplattformen, eftersom det är just den plattform som vi anser vara den bästa på marknaden. Du kan dock enkelt använda guiden även för andra plattformar eftersom processen ofta är densamma.

 • Skapa ett eToro-konto under 5 minuter och investera i Cosmos omedelbart.
 • Du kan öppna ett konto med endast $50 och sedan investera $50 åt gången.
 • eToro är världens största handelsplattform och regleras av CuSEC i EU, FCA i Storbritannien och FinCEN i USA.

Steg 1 – Välj rätt handelsplattform

Det första steget för att investera i Cosmos är att välja en handelsplattform. I den här artikeln utgår vi från att du vill investera i Cosmos, men om du senare vill använda din Cosmos som betalningsmedel så är även det även fullt möjligt med eToro, som för övrigt är den handelsplattform som vi rekommenderar till alla våra läsare.

Idag så existerar det ett stort utbud av olika handelsplattformar som erbjuder dig möjligheten att köpa och sälja Cosmos. Tyvärr så existerar det även ett stort antal maliciösa handelsplattformar vilka påför dolda kostnader vid handeln samtidigt som de även exponeras fota för olika säkerhetsproblem.

Vi har nedan samlat en rad olika plattformar vilka vi rangordnat baserat på ett antal kriterier, vilka för övrigt återges nedan:

 • Säkerhet
 • Avgifter
 • Enkel användning
 • Investeringsvägledning
 • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer så rekommenderar vi handelsplattformen eToro alla dagar i veckan. Aktören i fråga är licensierad i EU, erbjuder humana priser och är mycket enkla att använda för både nybörjare och erfarna.

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform som du önskar handla med så är nästa steg i det hela att skapa ett handelskonto som du kan använda för att komma i gång med investeringarna.

Nedan så går vi igenom (steg-för-steg) hur du åstadkommer det hela med handelsplattformen eToro. Det som du bör dock vara medveten om är att du kan tillämpa samma tillvägagångssätt för alla andra plattformar, eftersom själva processen bygger på samma logik.

Börja med att trycka på knappen nedan för att gå till eToro.

KÖP COSMOS IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
eToto startsida
eToto startsida

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Börja handla”.

Du ska vid det här laget ha mottagit ett automatiskt genererat e-postmeddelande från eToro. Den innehåller en unik verifieringslänk som du behöver klicka på för att aktivera ditt handelskonto.

När du klickat på den unika verifieringslänken så kommer du även att kunna sätta in medel att investera med. Du kan välja att sätta in pengar via ett betalkort eller PayPal, där den minsta insättningsbeloppet utgörs av $50, till skillnad från $500, om du skulle välja att genomföra en traditionell banköverföring i stället.

Du måste även vara beredd på att besvara en rad investeringsrelaterade frågor samt verifiera att du är den person som du utger dig för att vara. Detta görs antingen med hjälp av ett pass eller att statligt utfärdat ID-kort.

Anledningen till att du behöver lämna ut ”känslig information” om dig själv är för att alla reglerade handelsplattformar tillämpar så kallade KYC-procedurer. Det här är rutiner vilka har som mål att skydda dig som användare samtidigt som de ämnar förhindra olagliga aktiviteter såsom penningtvätt och dylikt.

Steg 3 – Köp Cosmos (ATOM)

Att köpa Cosmos står som nästa steg i vår lista.

Nu när du har skapat ditt konto och satt in pengar så är det ganska enkelt att komma i gång med investeringar i Cosmos.

Du kan antingen välja att knappa in ”Cosmos” i sökfältet högst upp på sidan eller använda dig av menyn till vänster varav du sedan klickar på ”Handelsmarknader” för att sedan välja kategorin ”Krypto”

Du befinner dig nu på sidan för Cosmos och behöver klicka på ”Handla” för att göra din första investering i Cosmos.

eToro Cosmos oversikt.

Du kan nu definiera det belopp som du vill köpa Cosmos för. Det minsta beloppet du kan handla för är dock $50.

När du har knappat in beloppet så behöver du trycka på ”Öppen affär” för att slutföra det hela.

eToro köpa Cosmos.

Du kan nu följa utvecklingen av din investering genom att klicka på ”Portfölj” i menyn till vänster.

Steg 4 – Sälj av ditt Cosmos (ATOM) innehav

Som investerare så kommer du att vilja sälja av ditt Cosmos-innehav (förr eller senare). Anledningarna till att du önskar göra det är ofta personliga men i många fall så handlare det hela om att antingen ta ut vinsten, alternativt begränsa potentiella förluster.

I skärmdumparna nedan så kommer vi att redogöra för hur du går till väga för att sälja av ditt Cosmos-innehav. Här använder vi oss av Cosmos (ATOM) för att illustrera exemplet i fråga. Dock så kan du anamma samma process för alla de andra kryptovalutor vilka tillhandahålls hos eToro plattformen.

Det första som du behöver göra för att initiera det hela är att klicka på ”Portfölj”, som återfinns i menyn längst ut till vänster (se skrämdump).

Klicka sedan på ATOM för att se alla dina öppna positioner med Cosmos.

eToro Cosmos portfölj.

För att stänga din position så måste du klicka på det röda krysset till höger.

eToro stäng affär.

Notera: Innan du väljer att aktivt stänga handeln så behöver du komma ihåg det faktum att du (enligt svensk lag) är skyldig att ta upp alla dina affärer i den deklaration som skickas till den folkbokförda adress dom du uppgett till Skatteverket.

Kom ihåg att du måste ta upp även affärer som gått med förlust, eftersom det hela räknas som en form av spekulation med syftet att generera positiva avkastningar i slutändan.

Om du önskar avsluta handeln så behöver du trycka på ”Stäng affär” varefter pengarna och eventuella vinster överförs direkt till ditt eToro-konto. Du kan nu välja att ta ut pengarna till ditt bankkonto om du så önskar.

Vad är Cosmos?

Cosmos är inom sammanhanget känt som en länk av blockkedjor, som i sin tur har i uppgift att säkerställa att de olika blockkedjorna kan på ett adekvat sätt kommunicera med varandra.

I början av krypto-eran, när Bitcoin skapades som den första kryptovalutan så kunde Bitcoin ej kommunicera med de andra kryptovalutorna på ett adekvat sätt. Detta var dock toppen av isberget när det kommer till problemen som man handskades med.

Det var dessutom svårt att skapa nya kryptovalutor där man ej klarade av att hatnera särskilt många transaktioner per sekund, något som i sin tur innebar en stor utmaning som man var tvungen att lösa innan Cosmos introducerades till det hela.

Cosmos skapades just för att verka i form av en slags länk mellan kryptovalutorna, så att de lättare fick möjligheten att både kommunicera och samarbeta med varandra eftersom (som redan nämnts) det tidigare var svårt att hantera transaktionerna adekvat eftersom man endast hade förmåga att hantera mycket små mängder transaktioner per sekund, där Cosmos utvecklades med en vision för att lösa det hela.

Är Cosmos en bra investering?

Huruvida Cosmos lämpar sig som en bra investering är något som står skrivet i stjärnorna. Ingen kan förutspå framtiden och just därför så kan vi inte med säkerhet veta hur det hela kommer att utveckla sig i framtiden.

Detta är dock inget nytt utan gäller för alla typer av investeringar, men är särskilt av vikt när det kommer till kryptovalutor eftersom de i naturen tenderar att vara extremt volatila och oberäkneliga.

Men ju fler som väljer att använda sig av Cosmos samt ju mer publicitet som genereras kring kryptot i fråga, desto mer kan du räkna med att priset på kryptot ökar, något som vi ofta kunnat beskåda hos många andra kryptovalutor.

Du bör alltid hålla ett öga på hur många som väljer att använda sig av Cosmos som en form av adekvat betalningsform, men även hålla ett öga på hur många av de stora företagen som valt att använda sig av denna kryptovaluta, eftersom det hela medför att efterfrågan på den ökar.

En sak är säker dock. Vi kommer att följa Cosmos noga under de kommande åren för att göra det enklare för dig att avgöra huruvida du ska välja att investera i den eller ej.

KÖP COSMOS IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor

Vad är Cosmos?

Cosmos är en form av decentraliserad digital valuta som inom sammanhanget även benämns för som kryptovaluta. Priset på Cosmos bestäms av utbud/efterfrågan där det hela utgjort en populär investering under flera år.

Hur köper man en Cosmos?

Du kan förvärva Cosmos hos en kryptovalutabörs, handelsplattform eller genom att handla direkt från en annan person. Det hela är inte svårare att slutföra än en traditionell kontoöverföring. Tyvärr så är det hela ännu ej möjligt att tillämpa hos bankerna ännu.

Hur investerar man i Cosmos?

Du kan investera i Cosmos antingen genom att köpa den direkt, eller genom att investera i en CFD som följer priset på Cosmos. Om du ej önskar använda Cosmos som en form av adekvat betalningsmedel så är det ofta enklast att förvärva det i form av en CFD. Du måste dock vara uppmärksam på att du kan komma att bli påförd eventuella avgifter för det hela.

Kan jag köpa Cosmos via ett kreditkort?

Du kan köpa Cosmos via ett kreditkort hos nästan vilken kryptovalutabörs som helst. Handelsplattformen eToro erbjuder dig möjligheten att betala med kreditkort när du väljer att investera, något som i sin tur innebär att du ej behöver vänta flera dagar på en kontoöverföring.

Kan jag köpa Cosmos via en kontoöverföring?

Du kan köpa Cosmos via en kontoöverföring hos de flesta kryptovalutabörser. Denna metod används oftast om det hela handlar om stora summor som du önskar investera. Nackdelen med det hela är att man måste vänta flera dagar innan pengarna kan återigen investeras. Hos eToro handelsplattformen så kan du välja att köpa Cosmos via en kontoöverföring om du överför minst $200.

Måste man betala skatt på de affärer som man genomför med Cosmos?

När du som privatperson köper och säljer av ditt Cosmos-innehav så betraktas det hela som en form av spekulation. Du väljer alltså att spekulera i att kryptot kommer generera en vinst, något som i sin tur innebär att du spekulera i dess värde.

Hur säljer man av sitt Cosmos innehav?

Hur du säljer av ditt Cosmos innehav beror främst på hur du förvärvade den initialt. Om det handlar om en CFD som du har förvärvat via en handelsplattform så väljer du helt enkelt att sälja av innehavet och ta ut dina pengar. Om det hela förvaras i en plånbok så måste du i stället välja att sälja av innehavet hos en kryptovalutabörs.

Kan man köpa Cosmos hos banken?

Du kan ej köpa Cosmos hos svenska banker. Vissa enskilda banker låter dig dock köpa en CFD som följer priset på Cosmos. Om du dock vill äga en Cosmos explicit så behöver du först hitta en annan handelsplattform som erbjuder dig denna möjlighet. Vi rekommenderar dock eToro som den förvalda handelsplattformen för alla dina affärer!

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad