Köp Curve: Den totala 2022 guiden

Curve är vad man skulle kalla en decentraliserad börs, vilket säkerställer låga avgifter mellan tillgångar vilka i sin tur finns kopplade till samma värde. I grunden beskrivs Curve som ett projekt som har som mål att decentralisera hela finansvärlden och samtidigt hantera likviditeten adekvat. Den står som en av de nyaste kryptovalutorna och återfinns i skrivande stund under aktiekoden CRV.

Priset på Curve bestäms av utbud/efterfrågan där det ej existera några regleringar vilka har som mål att försöka minimera fluktuationerna. Det hela innebär i sin tur att både bra/dåliga nyheter eller stora investerare som köper/säljer av innehavet kan ha stor inverkan på priset.

Det är inte ovanligt med en 10% prisfall/ökning under en enda dag när det kommer till Curve.

Är du inte rädd än?

Fortsätt då att läsa vidare för att lära dig mer om hur du investerar i Curve!

KÖP CURVE IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Köp din första Curve – Steg-för-steg guide

I det här avsnittet så går vi igenom hur du köper din första Curve men även hur du går till väga för att sälja av ditt innehav vid ett senare tillfälle.

Denna steg-för-steg-guide är baserad helt på handelsplattformen eToro, eftersom vi anser den vara den bästa plattformen på marknaden som finns att tillgänglig.

Du kan dock enkelt tillämpa guiden även för andra handelsplattformar, eftersom processen i fråga ofta är densamma.

 • Skapa ett konto hos eToro under 5 minuter och investera i Curve omedelbart.
 • Du kan öppna ett konto med endast $50 och sedan investera $50 åt gången.
 • eToro verkar i from av världens största handelsplattform och regleras av CuSEC i EU, FCA i Storbritannien och FinCEN i USA.

Steg 1 – Välj rätt handelsplattform

Det första steget för att investera i Curve är att välja en handelsplattform. I den här artikeln utgår vi från att du vill investera i Curve, men om du senare vill använda din Curve som betalningsmedel så även det möjligt med eToro som just är den handelsplattform som vi rekommenderar till alla våra läsare.

Det existerar ett stort antal handelsplattformar på marknaden idag vilka erbjuder dig möjligheten att både köpa och investera i Curve. Dock så har många av dessa plattformar en dold agenda där de ofta påför handlarna med ganska höga avgifter, samtidigt som de exponeras ofta för en rad olika säkerhetsproblem.

För att göra det lättare för just dig att bestämma vad som lämpar sig för din del, samtidigt som du besparar dig en massa tid som du kan ägna åt mer viktigare aktiviteter så kommer vi baserat på kriterierna nedan att rangordna respektive handelsplattform:

 • Säkerhet
 • Avgifter
 • Enkel användning
 • Investeringsvägledning
 • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer så föredrar vi handelsplattformen eToro alla dagar i veckan. Man är licensierad i EU, tillhandahåller rimliga priser och är mycket enkla att använda för både nybörjare och erfarna.

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform som du vill handla från så är nästa steg i processen att skapa ett konto.

Nedan så visar vi dig steg-för-steg hur du åstadkommer det hela med eToro. DU kan dock i de flesta fall tillämpa samma tillvägagångssätt även för andra handelsplattformar.

Börja med att trycka på knappen nedan för att gå till eToro.

KÖP CURVE IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
eToto startsida
eToto startsida

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Börja handla”.

Du ska vid det här laget ha mottagit ett e-postmeddelande från eToro som i sin tur innehåller en unik verifieringslänk. För att komma vidare så behöver du klicka på denna verifieringslänk dock.

När du säkerställt att du klickat på länken så kan du gå vidare till att sätta in pengar på ditt handelskonto. Du kan göra insättningar antingen via betalkort eller PayPal, där den minsta insättningen utgörs av $50, till skillnad från $500, om du väljer att göra en banköverföring vill säga.

Du måste också besvara en rad investeringsrelaterade frågor samt verifiera din identitet. Detta kan åstadkommas antingen med hjälp av ett pass eller ett annat ID-kort.

Anledningen till att du behöver lämna ut ”känslig information” om dig själv är för att alla reglerade handelsplattformar måste följa så kallade KYC-procedurer. Det här är rutiner vilka ämnar skydda dig som användare men ämnar även förhindra olagliga aktiviteter såsom penningtvätt och dylikt.

Steg 3 – Köpa Curve (CRV)

Att köpa Curve utgör nästa steg i listan.

Nu när du har skapat ditt konto och satt in pengar så är det ganska enkelt att komma i gång med investeringar i Curve.

Du kan antingen välja att knappa in ”Curve” i sökfältet högst upp på sidan eller använda dig av menyn till vänster och klicka på ”Handelsmarknader” för att sedan välja kategorin ”Krypto”

Du ska vid det här laget befinna dig inne på sidan för Curve och behöver härnäst klicka på ”Handla” för att göra din första investering.

eToro Curve översikt

Du kan nu definiera det belopp som du önskar köpa Curve för. Det minsta beloppet du kan handla för dock är $50.

När du har knappat in beloppet så behöver du trycka på ”Öppna affär” för att förvärva kryptot i fråga.

köpa Curve

Du kan nu följa utvecklingen av din investering genom att klicka på ”Portfölj” i menyn till vänster.

Steg 4 – Sälj av ditt Curve (CRV) innehav

När du investerat i Curve (CRV) så kommer du förr eller senare att vilja sälja av ditt innehav. Anledningarna till att du önskar göra så kan vara otaliga, men i de flesta fall så önskar du ta ut de vinster som du genererat, alternativt begränsa vidden av potentiella förluster

I skärmdumparna nedan så använder vi oss av Curve (CRV) för att illustrera själva processen. Vi vill dock göra dig uppmärksam på att själva processen kan tillämpas även för alla de andra kryptovalutor vilka tillhandahålls av eToro.

Nå väl, för att initiera det hela så behöver du först klicka på ”Portfölj” som återfinns längst ut på menyn till vänster om din skärm.

Klicka sedan på CRV för att se alla dina öppna positioner med Curve.

eToro Curve portfölj

För att stänga din position så behöver du klicka på det röda krysset till höger.

eToro Curve stäng.

Innan du går vidare och stänger handeln så måste du komma ihåg att alla de affärer som du genomför med Curve (CRV) måste listas i den deklaration som du lämnar in till Skatteverket. Det hela gäller oavsett om dina affärer gått med vinst eller om du gjort brakförluster.

Om du vill avsluta handeln så behöver du nu trycka på ”Stäng handeln” varefter pengarna och eventuella vinster överförs direkt till ditt eToro-konto. Du kan nu ta ut pengarna till ditt bankkonto om så önskar.

Sälj Curve på eToro.

Vad är Curve (CRV)?

The Curve kryptovalutan är ett projekt som bygger på att decentralisera finansvärlden genom att hantera likviditeten på ett adekvat sätt. Detta projekt skapades av Michael Egorov, en rysk forskare. Curve grundades under januari 2022.

Det var dock inte det första projektet för Michael Egoro, som tidigare grundat en decentraliserad bank vid namn LoanCoin, som även den erbjuder användarna en alternativ lånetjänst i stället till förmån för de traditionella bankerna.

Målet med Curve är att skapa en decentraliserad autonom organisation, där man önskar implementera smarta kontrakt. Just därför så har man på senare tid kommit att bli en av de viktigaste aktörerna när det kommer till decentraliseringen av finansvärlden.

Curve bygger på blockkedjan från Ethereum-nätverket, som inom sammanhanget gjort sig känd som en motor för andra liknande projekt. Med Curve, som ägare till en rad olika kryptovalutor, så får du möjligheten att utbyta det hela med varandra.

I skrivande stund så finns det 15 olika Curve-pooler, vilka i sin tur gör att du kan växla mellan de olika stackmynten.

Se Curve kurs.

Är Curve en bra investering?

Huruvida Curve är en bra investering beror på den framtida användningen av de olika kryptovalutorna, men även användarnas önskar att aktivt vilja växla mellan dessa kryptovalutor.

Vi kan därför inte komma med ett direkt svar på huruvida det hela kan komma att utveckla sig eftersom vi inte vet något om framtiden. Dock så har grundaren av Curve en lång erfarenhet av finansvärlden, något som i sin tur tillför en större tilltro till användarna att det hela faktiskt handlar om ett projekt som har förmågan att lyckas, på vilket värdet ökat markant efter lanseringen av Curve.

Men som med alla andra kryptovalutor så är det otroligt viktigt att du är medveten om risken med kryptovalutor, något som i sin tur innebär att du endast bör investera som du faktiskt har råd att förlora.

KÖP CURVE IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor

Vad är Curve?

Curve är en decentraliserad digital valuta som inom sfären benämns även ofta för som kryptovaluta. Priset på Curve bestäms av utbud/efterfrågan där det hela utgjort en ganska populär investering under många år.

Hur köper man en Curve?

Du kan köpa Curve via en kryptovalutabörs, handelsplattform eller genom att välja att handla direkt från en annan privatperson. Själva processen är inte svårare att genomföra än en kontoöverföring. Tyvärr så kan du dock inte förvärva Curve (ännu) hos de svenska bankerna.

Hur går man till väga för att investera i Curve?

Du kan välja att investera i Curve antingen genom att direkt köpa en Curve, eller genom att investera i en CFD som följer kryptots pris. Om du ej önskar nyttja Curve som en form av adekvat betalningsmedel så är det ofta enklast att förvärva den via en CFD. Dock så måste du vara uppmärksam på att du kan komma att bli påförd extra avgifter för handeln i fråga.

Kan jag köpa Curve med ett kreditkort?

Du kan köpa Curve med kreditkort hos nästan vilken kryptovalutabörs som helst. Handelsplattformen eToro erbjuder dig även möjligheten att betala med kreditkort när du väljer att investera, något som i sin tur innebär att du ej behöver vänta flera dagar på en kontoöverföring.

Kan jag köpa Curve via en kontoöverföring?

Du kan köpa Curve via en kontoöverföring hos de flesta kryptovalutabörser. Denna metod tillämpas oftast om du önskar investera större summor. Nackdelen med det hela är att man måste vänta flera dagar innan pengarna kan investeras. Hos handelsplattformen eToro så kan du välja att köpa Curve via en kontoöverföring om du överför minst $200 vill säga.

Måste man betala skatt på sina affärer med Curve?

När du som individ köper och säljer av Curve så betraktas det hela av Skatteverket som en form av spekulation. Du spekulerar alltså i själva värdet hos Curve, något som innebär att du måste ta upp det hela i den deklaration som du får hem i brevlådan. Det är viktigt att understryka det faktum att du måste deklarera för dina affärer oavsett om dessa mynnar ut i en vinst eller förlust.

Hur säljer man av sitt Curve innehav?

Hur du säljer av ditt Curve-innehav beror främst på hur du förvärvade kryptot initialt. Om du köpt den via en CFD så stänger du helt enkelt handeln på handelsplattformen och tar ut dina pengar, men om de förvaras i en plånbok måste du sälja dem på en kryptovalutabörs.

Kan man köpa Curve via de svenska bankerna?

Du kan ej köpa Curve via de svenska banerkan. Vissa svenska banker erbjuder dig dock möjligheten att förvärva Curve via en CFD som i sin tur följer kursen hos Curve. Om du dock har som mål att äga en Curve explicit så behöver du i stället hitta en handelsplattform som erbjuder dig möjligheten att investera i den explicit. Vi rekommenderar dock eToro till alla våra handlare oavsett deras bakgrund eller preferenser eftersom den verkar i from som den bästa valet på marknaden idag!

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad