Köp Decentraland: Den totala 2022 guiden

Har du funderingar på att investera i Decentraland eller en annan kryptovaluta? Oavsett om du reflekterar över huruvida du ska placera dina surt förvärvade pengar på Decentraland eller ett annat krypto så kommer vi i denna artikel att förse dig med mer information om vad Decentraland egentligen är för något.

Det hela kan hjälpa dig att ta reda på huruvida Decentraland lämpar sig som en bra investering för just din del. Efter att du läst denna guide så kommer du veta exakt huruvida kryptot i fråga lämpar sig för dina behov eller om du ska se dig om efter andra alternativ.

För att inleda det hela så bestäms priset på Decentraland av utbud/efterfrågan. Idag så finns det ingen central instans som har i uppgift att reglera eller minimera fluktuationerna, något som i sin tur har en stor inverkan på priset.

Faktum är att det inte är ovanligt med ett prisfall på 10% under en enda dag, något som säger dig mycket om hur volatil kryptomarkanden egentligen är men även hur svårt det är att förutse utvecklingen för Decentraland.

Är du inte rädd än för vad som komma skall?

Om så, fortsätt då att läsa vidare för att lära dig mer om hur du investerar i Decentraland!

HANDLA DECENTRALAND HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Köp ditt första Decentraland – Steg-för-steg

I det här avsnittet så går vi igenom hur du köper ditt första Decentraland men även hur du går till väga för att sälja av ditt innehav vid ett senare tillfälle.

Denna steg-för-steg-guide baseras helt och hållet på handelsplattformen eToro, eftersom det är den plattform som vi anser vara den bästa på marknaden idag. Du kan dock enkelt använda guiden för en annan plattform, eftersom processen ofta är densamma.

 • Skapa ett konto hos eToro under 5 minuter och investera i Decentraland omedelbart.
 • Du kan öppna ett konto med endast $50 och sedan investera $50 åt gången.
 • eToro är världens största handelsplattform och regleras av CuSEC i EU, FCA i Storbritannien och FinCEN i USA.

Steg 1 – Välj rätt handelsplattform

Det första steget för att investera i Decentraland är att välja en handelsplattform. I den här artikeln utgår vi från att du vill investera i Decentraland, men om du senare vill använda ditt Decentraland som betalningsmedel så är det även möjligt med eToro som just är den handelsplattform som vi rekommenderar till alla våra läsare.

Idag så existerar det ett stort utbud av olika handelsplattformar vilka erbjuder dig möjligheten att både köpa och sälja Decentraland. Tyvärr så applicerar många av dessa handelsplattformar ganska rigorösa avgifter för handeln.

Detta är dock inte allt, utan de är ofta även föremål för en rad olika säkerhetsproblem vilka du som handlare måste vara uppmärksam på. För att hjälpa dig på traven så har vi nedan samlat en rad olika handelsplattformar vilka vi anser vara de bästa på marknaden idag.

För att rangordna dessa adekvat så har vi använt oss av fem olika kriterier, vilka för övrigt återges i nedanstående lista:

 • Säkerhet
 • Avgifter
 • Enkel användning
 • Investeringsvägledning
 • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer så rekommenderar vi handelsplattformen eToro till alla våra läsare. De är licensierade i EU, tillhandahåller rimliga priser och är mycket användarvänliga för både nybörjare och erfarna.

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform som du önskar handla med så är nästa steg i processen att gå vidare och skapa ett handelskonto hos plattformen i fråga.

Nedan så visar vi dig steg-för-steg hur du åstadkommer det hela hos eToro, men du kan med största sannolikhet även tillämpa guiden för andra handelsplattformar eftersom det hela bygger på en och samma logik.

Börja med att trycka på knappen nedan för att gå till eToro.

HANDLA DECENTRALAND HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
eToto startsida
eToto startsida

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Börja handla”.

Du ska vid det här laget ha mottagit ett e-postmeddelande från eToro som i i sin tur innehåller en unik verifieringslänk som du behöver klicka på. När du gjort det så kan du gå vidare till att sätta in pengar på ditt handelskonto.

För att sätta in medel så kan du använda dig antingen av betalkort eller PayPal, där du behöver sätta in minst $50, till skillnad från en traditionell banköverföring där du behöver sätta in minst $500 för att börja handla.

Du måste också besvara en rad investeringsrelaterade frågor samt verifiera din identitet. För att verifiera att du är den person som du utger dig för att vara så kan du antingen använda dig av ett pass eller en annan statligt utfärdad identitetshandling.

Anledningen till att du behöver lämna ut ”känslig information” om dig själv är för att alla reglerade handelsplattformar följer så kallade KYC-procedurer. Det här är rutiner vilka ämnar skydda dig som användare men även förhindra olagliga aktiviteter såsom penningtvätt och dylikt.

Steg 3 – Köp Decentraland (MANA)

Att köpa Decentraland utgör nästa steg på listan.

Nu när du har skapat ditt handelskonto och satt in medel att investera med så är det ganska enkelt att investera i Decentraland.

Du kan antingen välja att knappa in ”Decentraland” i sökfältet högst upp på sidan eller använda dig av menyn till vänster och klicka på ”Handelsmarknader” för att sedan välja kategorin ”Krypto”

Du befinner dig nu på sidan för Decentraland och behöver klicka på ”Handla” för att göra din första investering i Decentraland.

eToro startsida Decentraland.

Du kan nu definiera det belopp som du vill köpa Decentraland för. Det minsta beloppet du kan handla för dock är $50.

När du har definierat beloppet så behöver du trycka på ”Öppna affär” för att slutföra själva köpet.

eToro köpa Decentraland.

Du kan nu följa utvecklingen av din investering genom att klicka på ”Portfölj” i menyn till vänster.

Steg 4 – Sälj av ditt Decentraland (MANA) innehav

När du väljer att investera i Decentraland så kommer du förr eller senare vilja sälja av ditt innehav. Anledningarna till att du önskar göra det kan vara otaliga men i de flesta fall så vill du antingen ta ut dina vinster, alternativt begränsa risken för stora förluster.

I nedanstående skärmdumpar så använder vi oss av Decentraland för att illustrera själva processen. Dock så kan du anamma samma logik oavsett vilken typ av kryptovaluta som du ämnar investera i.

Det första som du behöver göra är att klicka på ”Portfölj” som återfinns i menyn längst ut till vänster.

Klicka sedan på för att se alla dina lediga positioner hos Decentraland.

För att stänga sin position så behöver du klicka på det röda krysset till höger.

Kryptovalutor på eToro

Innan du väljer att stänga handeln så måste du komma ihåg det faktum att du enligt svensk lag är skyldig att ta upp alla dina affärer med Decentraland i den skattedeklaration som du får hemskickad via brevlådan.

Kom ihåg att du måste ta upp alla affärer, oavsett om dessa mynnat ut i en adekvat vinst, men även om de faktiskt slutat i brakförlust. Om du misslyckas med att göra det så kan Skatteverket påföra straffavgifter av diverse slag.

Om du vill avsluta handeln så behöver du trycka på ”Stäng affär” varefter pengarna och eventuella vinster överförs direkt till ditt eToro-konto. Du kan nu välja att ta ut pengarna till ditt bankkonto om du så önskar.

Sälj Decentraland på eToro.

Vad är Decentraland?

Decentraland (MANA) är något som mest påminner om ett datorspel, men i verkligheten så är det långt ifrån ett spel. I själva verket så är det den första virtuella staden som erbjuder investerare möjligheten att placera sina pengar i hopp om att generera vinster via den populära kryptovalutan MANA.

Denna virtuella stad består av så många som 90 000 tomter, där investerare har möjligheten att investera i dessa via aktier. Investerarna hoppas naturligtvis att deras virtuella tomt kommer att öka i takt med att den utvecklas, något som dock står skriver i stjärnorna eftersom ingen vet med säkerhet hur framtiden kommer att utveckla sig.

Hela idén med Decentraland är att skapa ett virtuellt land, där du till exempel kan dricka en kopp virtuellt te med andra som för närvarande är aktiva hos plattformen.

Du har även möjligheten att uppleva världen via VR-glasögon, som i sin tur erbjuder dig en vägledning genom staden, där du träffar vänner samt beskådar de olika tomter vilka finns tillgängliga för närvarande.

Du kan även välja att investera i virtuella fastigheter, virtuellt gräs, skyskrapor och spårvägar i denna virtuella stad, där individer välkomnas med öppna armar att skapa sin alldeles egna tillflyktsort.

Målet med Decentraland för utvecklarna är att de över tid ska få möjligheten att överlåta underhållet av plattformen helt och hållet till de investerare vilka valt att placera sina surt förvärvade pengar i det hela.

Är Decentraland en bra investering?

Huruvida Decentraland är en bra investering eller ej beror helt på hur den utvecklas sig i framtiden. Eftersom alla tomter hos Decentraland sålts för länge sedan så får man snällt finna sig i att som investerare förhandla och köpa tomter från andra likasinnade.

Om fler och fler investerare letar sig till Decentraland, vilka i sin tur väljer att betala ett högre pris för tomterna i fråga, ju högre kommer värdet på den potentiella investeringen att visa sig vara i slutändan.

Hittills så befinner sig Decentraland i topp 100 när det kommer till de största kryptovalutorna bland mer än 10 000 olika kryptovalutor, vilket intygar att de kommit ganska lång.

Men precis som med alla andra investeringar så finns det en potentiell risk för att det hela kan ta en annan riktning. Just därför så måste du göra din egen research innan du väljer att investera i Decentraland (MANA).

HANDLA DECENTRALAND HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor

Vad är Decentraland?

Decentraland är en form av decentraliserad digital valuta som inom sammanhanget även kallas ofta för kryptovaluta. Priset på Decentraland bestäms av utbud/efterfrågan, där den utgjort en populär investering under flera år.

Hur köper man en Decentraland?

Du kan köpa Decentraland hos en kryptovalutabörs, handelsplattform eller genom att handla direkt med en annan person. Själva handeln är inte mer komplicerad än att göra en kontoöverföring.

Hur investerar man i Decentraland?

Du kan investera i Decentraland antingen genom att köpa en Decentraland direkt, eller genom att investera i en CFD som följer priset på Decentraland. Om du inte vill använda Decentraland som en form av adekvat betalningsmedel så är det oftast enklast att investera i den via en CFD. Du måste dock vara uppmärksam på att du kan komma att bli påförd eventuella avgifter för det hela.

Kan jag köpa Decentraland med kreditkort?

Du kan köpa Decentraland med kreditkort hos nästan alla kryptovalutabörser. Handelsplattformen eToro erbjuder dig även möjligheten att betala med kreditkort när du investerar, något som i sin tur innebär att du inte behöver vänta flera dagar på en kontoöverföring.

Kan jag köpa Decentraland via en kontoöverföring?

Du kan köpa Decentraland med kontoöverföring hos alla kryptovalutabörser. Denna metod används oftast om du har som mål att investera högre belopp. Nackdelen med det hela dock är man måste vänta flera dagar innan pengarna kan investeras. Hos eToro så kan du köpa Decentraland via en kontoöverföring om du överför minst $200.

Måste man betala skatt vid handel med Decentraland?

När du som privatperson köper och säljer av ditt Decentraland innehav så betraktas det hela som en form spekulation, det vill säga du handlar med målet att kapitalisera på det hela. Detta innebär att du måste redogöra för dina affärer i den årliga deklaration som skickas ut av Skatteverket.

Hur säljer man av sitt Decentraland innehav?

Hur du säljer av ditt Decentraland innehav beror främst på hur du förvärvade kryptot initialt. Om du investerade i det hela via en CFD så stänger du helt enkelt handeln hos handelsplattformen och tar ut dina pengar. Förvaras dina mynt dock i en digital plånbok så måste du sälja av de på en kryptovalutabörs i stället.

Kan man köpa Decentraland på banken?

Du kan ej köpa Decentraland hos de svenska bankerna. Vissa enskilda banker erbjuder dig dock möjligheten att investera i en CFD som följer priset på Decentraland. Om du dock har som mål att äga ett Decentraland så måste du hitta en annan handelsplattform som låter dig göra så. Vi rekommenderar dock eToro för alla dina affärer när det kommer till Decentraland, oavsett din bakgrund.

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad