Köp dYdX: Den totala 2022 guiden

Har du planer eller tankar på att köpa dYdX (DYDX)? Eller vill du bara ta reda på vad dYdX är för en kryptovaluta? dYdX är en lager-2 decentraliserad handelsplattform som bygger på Ethereums blockkedja-teknologi, med stöd för flera finansiella produkter så som marginalhandel, hävstångshandel och spothandel.

Förutom att använda dYxX bleockkedje-plattformen för upp- och utlåning, som redan för övrigt beskådats i kryptovalutavärlden så har dYdX utvecklat den mest populära decentraliserade plattformen när det kommer till marginalhandel.

Priset på dYdX bestäms av utbud/efterfrågan och det finns ingen reglering som försöker minimera fluktuationerna, vilket gör att bra/dåliga nyheter eller stora investerare som köper/säljer av sitt innehav kan ha stor inverkan på priset och 10% prisfall/ökning på en dag är inte är ovanligt för dYdX.

Är du inte rädd än för vad som komma skall?

Fortsätt då att läsa vidare och lär dig mer om hur du investerar i dYdX!

KÖP DYDX HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Köp din första dYdX – Steg-för-steg

I det här avsnittet förklarar vi hur du köper din första dYdX och hur du säljer av innehavet senare.

Den här steg-för-steg-guiden är baserad på eToro handelsplattform, eftersom det är den plattform vi anser vara den bästa på marknaden idag. Du kan dock enkelt tillämpa guiden även för andra plattformar eftersom logiken ofta är densamma.

KÖP DYDX HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Steg 1 – Välj rätt handelsplattform

Det första steget för att investera i dYdX är att välja en handelsplattform. I den här artikeln utgår vi från att du vill investera i dYdX, men om du senare vill använda din dYdX som betalningsmedel är det även möjligt med eToro som är den handelsplattform vi för övrigt rekommenderar till alla våra läsare.

Idag så existerar det ett stort antal handelsplattformar som erbjuder dig möjligheten att köpa och sälja dYdX. Tyvärr så förekommer det en del oseriösa aktörer vilka påför höga avgifter vid handel samtidigt som de kämpar med en rad olika säkerhetsproblem.

Vi har samlat ett antal plattformar nedan i vår topplista som vi alla har handlat på och bedömt utifrån:

 • Säkerhet
 • Avgifter
 • Enkel användning
 • Investeringsvägledning
 • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer så föredrar vi eToro handelsplattform alla dagar i veckan. Aktören är licensierad i EU, har rimliga priser och är mycket användarvänlig för både nybörjare och erfarna.

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform du vill handla från så är nästa steg i de thela att skapa ett konto.
Nedan visar vi dig steg-för-steg hur du gör det på eToro, men du kan med största sannolikhet även använda guiden för andra handelsplattformar.

Börja med att trycka på knappen nedan för att gå till eToro

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Börja handla”

eToro

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Börja handla”

Du ska vid det här laget ha mottagit ett e-postmeddelande från eToro som innehåller en unik länk som du i sin tur behöver klicka på . När detta är gjort så kan du gå vidare till att sätta in pengar på ditt handelskonto. Du kan välja att sätta in medel med ett betalkort eller PayPal, där den minsta insättningen utgörs av $50, till skillnad från $500, om du väljer att göra en banköverföring.

Du måste också besvara en radinvesteringsrelaterade frågor samt verifiera dig själv med ett ID. Detta åstadkoms antingen med ett pass eller annat statligt utfärdat ID-kort. Anledningen till att du behöver lämna ut ”känslig information” är för att alla reglerade handelsplattformar har så kallade KYC-procedurer. Det här är rutiner vilka ämnar skydda dig som användare samt förhindra olagliga aktiviteter som penningtvätt och dylikt.

Steg 3 – Köp dYdX (DYDX)

Att köpa dYdX utgör nästa steg i listan.

Nu när du har skapat ditt handelskonto och satt in pengar så är det förhållandevis enkelt att investera i dYdX.

Du kan antingen völja att knappa in ”dYdX” i sökfältet högst upp på sidan eller använda dig av menyn till vänster och klicka på ”Handlesmarknader” för att sedan välja kategorin ”Krypto”

Du befinner dig nu på sidan för dYdX och behöver klicka på ”Handla” för att göra din första investering i dYdX.

Köp dYdX

Du kan nu ange det belopp du vill köpa dYdX för. Det minsta beloppet du kan handla för är $50.

När du har angett beloppet, tryck på ”Öppna affär” för att köpa.

Köp dYdX

Du kan nu följa utvecklingen av din investering genom att klicka på ”Portfölj” i menyn till vänster.

Steg 4 – Sälj dYdX (DYDX)

Som investerare så kommer du förr eller senear vilja sälja av din investering. Antingen för att ta ut en vinst eller begränsa potentiella förluster.

I skärmdumparna nedan så använder vi oss av Bitcoin för att illustrear det hela, men processen fungerar likadant för alla kryptovalutor. Det första som du behöver göra är att klicka på ”Portfölj” i menyn till vänster.

Klicka på dYdX för att se alla dina öppna positioner med dYdX.

Sälj dYdX (DYDX)

För att stänga din position så måste du klicka på det röda krysset till höger.

Sälj dYdX (DYDX)

Innan du stänger handeln så måste du vara medveten om att du är skyldig att ta upp alla dina affärer i den årliga deklarationen, oavsett om dessa mynnat ut i vinst eller förlust.

Om du vill avsluta handeln så trycker du nu på ”Stäng handeln” varefter pengarna och eventuella vinster överförs direkt till ditt eToro-konto. Du kan nu ta ut pengarna till ditt bankkonto om du så önskar.

Sälj dYdX (DYDX)

Vad är dYdX?

dYdX grundades 2017 och är den mest populära decentraliserade marginalhandelsplattformen, där flera miljarder kronor per år handlas. dXyX har byggt en lager-2 decentraliserad handelsplattform som fokuserar på Ethereums bloeckkedje-teknologi, där de stödjer ett brett utbud av finansiella produkter såsom marginalhandel, geared trading och spot trading. Utöver det kan du även använda plattformen för både in- och utlåning och smarta kontrakt.

I grund och botten så är det just marginalhandel något som många investerare använder sig av, där man lånar pengar för att kunna göra ännu större investeringar. Här kan en kryptovalutainvesterare satsa på att priset hos en kryptovaluta kommer att röra sig antingen uppåt eller nedåt, och med en marginalhandel kan du öka chansen att öka vinsten om du får rätt. Men du kan också råka ut för betyande förluster om du gör misstag.

När du använder Margin Trading så exponeras du också för en högre risk att förlora dina pengar. När värdet på dina finansiella instrument faller under en viss punkt så kommer innehavet automatiskt att säljas av för att kunna betala tillbaka detta lån.

Det som skiljer dYdX från andra handelsplattformar är att det istället för enskilda låntagare och långivare finns en stor lånepool som styrs av smarta kontrakt vilket gör att det sker helt automatiskt.

Om du funderar på att investera i andra kryptovalutors så rekommendrar vi att du läser vårt inlägg och köper din kryptovaluta här.

Är dYdX en bra investering?

dYdX är utan tvekan en spännande kryptovaluta och de har även mäktat med att skapa en av de ledande handelsplattformarna för kryptovaluta, med möjlighet till hävstångs- och marginalhandel samt insättningar och utlåning av kryptovalutor. Planerna för framtiden är också stora, där de fortfarande vill utveckla sin produktportfölj med ytterligare kryptovalutor.

dYdX har utan tvekan blivit ett av de mer lukrativa projekten, då de mottagit investeringar från såväl stora riskkapitalfonder som stora investerare inom kryptsfären, där de t.ex. 2021 samlade in $65 miljoner dollar som en del av en investeringsrunda. Dessutom är dYdX också en av de mest lönsamma företagen när man studerar kryptovalutamarknaden ur ett fågelperspektiv och har med stor framgång lockat nya användare till plattformen.

dyDx är utan tvekan en kryptovaluta som vi håller stenkoll på.

Se dYdX-kursen i realtid.

KÖP DYDX HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor?

Vad är dYdX?

dYdX är en decentraliserad digital valuta som inom sammanhanget benämns för som kallad kryptovaluta. Priset på dYdX bestäms av utbud/efterfrågan där den utgjort en populär investering i flera år.

Hur köper man en dYdX (DYDX)?

Du kan köpa dYdX viaen kryptovalutabörs, handelsplattform eller genom att handla direkt från en annan individ. Det hela är inte svårare att åstadkomma än att göra en kontoöverföring.Vi har skrivit en utförligt guide där du kan förvärva din första dYdX inom 5 minuter.

Läs vår guide för att köpa dYdX.

Hur investerar man i dYdX?

Du kan investera i dYdX antingen genom att direkt köpa en dYdX, eller genom att investera i en CFD som följer priset på dYdX. Om du inte vill använda dYdX som betalningsmedel så är det ofta enklast att köpa en CFD, men du måste vara uppmärksam på att du kan bli påförd eventuella avgifter.

Kan jag köpa dYdX med kreditkort?

Du kan köpa dYdX med kreditkort hos nästan vilken kryptovalutabörs som helst. 
Handelsplattformen eToro erbjuder dig även möjligheten att betala med kreditkort när du investerar, vilket innebär att du inte behöver vänta flera dagar på en kontoöverföring.

Kan jag köpa dYdX med kontoöverföring?

Du kan köpa dYdX med kontoöverföring hos alla kryptovalutabörser. Denna metod används oftast om det är stora summor man vill investera i, men nackdelen är att man måste vänta flera dagar innan pengarna kan investeras. Hos eToro handelsplattformen så kan du köpa dYdX genom kontoöverföring om du överför minst $200.

Måste du betala skatt på dYdX?

När du som individ köper och säljer av ditt dYdX-innehav så betraktas det hela som en form av spekulation. Det vill säga att du köper kryptot för att eventuellt generera vinster på en återförsäljning. Du är just därfskyldig att ta upp det i din deklaration oavsett om dina affärer mynnat ut i en vinst eller förlust vid försäljningen av dYdX.

Hur säljer man av sitt dYdX innehav?

Hur du säljer av ditt dYdX innehav beror främst på hur du förvärvade de initial. Om det handlar om en CFD så stänger du helt enkelt handeln hos handelsplattformen i fråga och tar ut dina pengar, men om de förvaras i en digital plånbok så måste du först sälja av de via en kryptovalutabörs.

Kan man köpa dYdX hos svenska banker?

Du kan inte köpa dYdX hos de svenska bankerna i dagsläget. Vissa enskilda banker låter dig köpa en CFD som följer priset på dYdX, men vill du äga en dYdX explict så måste du hitta en annan handelsplattform som t.ex. eToro eller dylikt.

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad