Köp Enjin: Den totala 2022 guiden

Har du funderingar på att köpa Enjin (ENJ)? Eller vill du bara ta reda på vad Enjin är för något? I följande artikel så går vi in närmare på vad Enjin-kryptot är för något där vi förser dig med adekvat information som i sin tur kan hjälpa dig att ta reda på huruvida du ska investera i Enjin-mynt eller ej.

Priset på Enjin bestäms av utbud/efterfrågan och det existerar ej en central instans som har som mål att reglera fluktuationerna. Detta i sig innebär att bra/dåliga nyheter, alternativt stora investerare vilka väljer att köpa/sälja av sitt innehav kan ha en stor inverkan på priset hos Enjin (ENJ)

Faktum är att ett 10% prisfall/ökning under en enda dag är inte alls är ovanligt när det kommer till kryptovalutan Enjin.

Är du inte rädd än för vad som komma skall?

Fortsätt att läsa vidare för att lära dig mer om hur du investerar i Enjin!

KÖP ENJIN IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Köp din första Enjin – Steg för steg guide

I det här avsnittet så går vi igenom detaljerat hur du går till väga för att köpa dina första Enjin-mynt men även hur du säljer av dessa vid ett senare tillfälle.

Den här steg-för-steg-guiden baseras helt på handelsplattformen eToro, detta på grund av att vi anser den vara den bästa handelsplattformen på marknaden som finns att tillgå.

Du kan dock ganska enkelt tillämpa guide även för andra handelsplattformar eftersom själva prinicpen bygger på en och samma logik.

 • Skapa ett konto hos eToro på mindre än 5 minuter och investera i Enjin omedelbart.
 • Du kan öppna ett konto med endast $50 och sedan investera ner till $50 åt gången.
 • eToro är världens största handelsplattform och regleras av CuSEC i EU, FCA i Storbritannien och FinCEN i USA.

Steg 1 – Välj rätt handelsplattform

Det första steget för att kunna investera i Enjin är att välja en handelsplattform. I den här artikeln utgår vi från att du vill investera i Enjin, men om du senare vill använda dina Enjin som betalningsmedel så är det fullt möjligt när du väljer att använda dig av eToro som ska tilläggas är den handelsplattform som vi rekommenderar till alla våra läsare.

Kom ihåg att det idag existerar ett stort antal olika handelsplattformar vilka erbjuder dig möjligheten att köpa och sälja Enjin. Dock så har många av dessa (oftast) en dold agenda där de applicerar ganska höga kostnader för de affärer som du genomför, samtidigt som många av de varit för mål för en rad säkerhetsbrister.

För att hjälpa dig på traven med det hela så har vi nedan samlat en rad olika handelsplattformar vilka vi i sin tur rangordnat baserat på ett antal kriterier, som för övrigt listas nedan:

 • Säkerhet
 • Avgifter
 • Enkel användning
 • Investeringsvägledning
 • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer så rekommenderar vi handelsplattformen eToro alla dagar i veckan. De har en EU-licens, applicerar rimliga priser och är mycket användarvänliga för både nybörjare och erfarna.

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform du vill handla från så är nästa steg i processen att skapa ett konto.

Nedan så visar vi dig steg-för-steg hur du åstadkommer det hela hos eToro, men du kan med största sannolikhet även tillämpa guiden även för andra plattformar.

Börja med att trycka på knappen nedan för att förflytta dig till eToro.

KÖP ENJIN IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
eToto startsida
eToto startsida

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Börja handla”.

Du bör vid det här laget ha mottagit ett e-postmeddelande från eToro som innehåller en unik länk som du behöver klicka på. När du gjort detta så kan du gå vidare till att sätta in pengar på ditt handels konto.

Du kan sätta in pengar via ett betalkort eller PayPal, där den minsta insättning ligger på $50, till skillnad från $500 om du väljer att göra en banköverföring. Du behöver även besvara en rad olika investeringsrelaterade frågor samt verifiera din identitet

Detta görs antingen med hjälp av ett pass eller ett annat statligt utfärdat ID-kort. Anledningen till att du behöver lämna ut ”känslig information” om dig själv är för att alla reglerade handelsplattformar följer så kallade KYC-procedurer. Det här är rutiner vilka ämnar skydda dig som användare samt förhindra olagliga aktiviteter så som penningtvätt.

Steg 3 – Köp Enjin (ENJ)

Att köpa Enjin utgör är nästa steg i listan.

Nu när du har skapat ditt konto och satt in pengar så är det enkelt att investera i Enjin.

Du kan antingen välja att knappa in ”Enjin” i sökrutan högst upp på sidan eller använda dig av menyn till vänster och klicka på ”Handelsmarknader” för att sedan välja kategorin ”Krypto”

Du befinner dig nu på sidan för Enjin och måste klicka på ”Handla” för att göra din första investering i Enjin.

Enin statisitk

Du kan nu ange det belopp som du önskar köpa Enjin för. Det minsta beloppet du kan handla dock för är idag $50.

När du har knappat in beloppet så behöver du tryck på knappen ”Öppna affär ” för att slutföra det hela.

Köpa Enjin.

Du kan nu följa utvecklingen av din investering genom att klicka på ”Portfölj” som återfinns i menyn till vänster.

Steg 4 – Sälj av ditt Enjin (ENJ) innehav

Som investerare så kommer du förr eller senare vilja sälja av ditt Enjin (ENJ) innehav. Anledningarna till att du önskar göra det kan vara otaliga men i de flesta fall så önskar du ta ut den vinst som du genererat, alternativt begränsa de potentiella förlusterna.

I nedanstående skärmdumpar så använder vi oss av Enjin (ENJ) för att illustrera själva processen. Dock så fungerar det hela likvärdigt oavsett vilken typ av kryptovaluta som du önskar handla med hos plattformen eToro.

För att inleda processen i fråga så behöver du först klicka på ”Portfölj” som du hittar i menyn längst ut till vänster.

Klicka sedan på Enjin för att se alla dina lediga positioner med kryptot i fråga.

Enjin eToro Portfölj.

För att stänga din position så behöver du klicka på det röda krysset till höger.

Enjin stäng affär.

Notera: Innan du stänger handeln så måste du vara medveten om det faktum att du enligt svensk lag måste deklarera för alla dina affärer, oavsett om de mynnat ut i en vinst eller slutat med en brakförlust. Du listar dina affärer i den årliga deklaration som skickas ut av Skatteverket till din folkbokförda adress.

Om du vill avsluta handeln i fråga så behöver du klicka på knappen ”Stäng handeln” varefter pengarna och eventuella vinster överförs direkt till ditt eToro-konto. Du kan nu ta ut pengarna till ditt bankkonto om du vill.

Enjin stäng affär.

Vad är Enjin Coin för något?

Enjin är en kryptovaluta som fokuserar primärt på den lukrativa spelindustrin. Själva kryptot (ENJ) har specifikt tagits fram för att lämpa sig för spelarna, där du som spelare får möjligheten att handla en rad olika artiklar.

En stor del av världens befolkning ägnar sig idag åt spel inom olika former i den virtuella världen. Just därför så har utvecklarna bakom kryptot upptäck ett tomrum som behöver fyllas, något som mynnat ut i Enjin.

Enjin Coin skapades initialt av Enjin Network, där du har möjligheten att komma i kontakt med andra spelare vilka spenderar sin tid på att spela samma typer av spel som du själv. Med detta nätverk kan du som spelare bli en del av grupper, chatta med andra spelare, men även köpa och sälja virtuella objekt i de olika spelen.

Det kanske låter konstigt att man kan köpa och sälja saker i dessa virtuella världar, men du måste vara medveten om det faktum att det hela faktiskt är en gigantisk bransch där den under de senaste åren växt explosionsartat.

Idag så är det hela en multidollar industri där individer ägnar sig åt det hela som en form av jobb där man ständigt köper och säljer av element i spelen för att på så sätt generera adekvat vinster.

Tidigare var man tvungen att först skicka iväg pengarna när man önskade förvärva vissa typer av virtuella föremål. Dock så var man tvungen att lita på att personen bakom hade rent möjligt i påsen och faktiskt inte lurade en.

Med Enjin så har man dock löst detta problem och idag så behöver ingen oroa sig för huruvida man kommer erhålla det objektet som man köp för sina pengar i den virtuella världen.

Lämpar sig Enjin som en bra investering?

Det är många som skulle vilja veta huruvida Enjin lämpar sig som en bra investering, dock så är det omöjligt att förse dig med ett adekvat svar eftersom ingen har förmåga att se in i framtiden.

Det är dock många parametrar som spelar in när man betraktar en investering gällande de olika kryptovalutorna, dock så måste man komma ihåg att kryptosfären är ytterst volatil och svårförutsägbar.

Jämför man Enjin Coin med konkurrenterna så ligger myntet i topp 3 när det kommer till de största speltoken, sett till marknadsvärde. Beskådar man dock den historiska utvecklingen för värde på Enjin -myntet så är priset ganska volatil, speciellt när kryptomarkanden befinner sig i gungning. Det ska dock bli otroligt spännande att följa Enjin-myntet i framtiden.

KÖP ENJIN IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor

Vad är Enjin för något?

Engine är en form av decentraliserad digital valuta som inom sammanhanget ofta refereras till som kryptovaluta. Priset på Enjin (ENJ) bestäms vanligtvis av utbud/efterfrågan. Kryptovalutan har verkat i from som en populär investeringsform under flera år.

Hur köper man en Enjin (ENJ)?

Du kan köpa Enjin hos en kryptovalutabörs, handelsplattform eller genom att handla direkt från en annan privatperson som har kryptot i sitt ägo. Det hela är inte svårare att åstadkomma än traditionella kontoöverföringar. Tyvärr så kan du inte investera i Enjin (ENJ) hos de svenska bankerna (i skrivande stund).

Hur investerar man i Enjin?

Du kan investera i Enjin antingen genom att direkt förvärva den eller genom att investera i den via en CFD som i sin tur följer priset på Enjin. Om du inte vill använda Enjin som en form av adekvat betalningsmedel så är det ofta enklast att investera i den via en CFD. Du måste dock vara medveten om det faktum att du kan komma att bli påförd eventuella avgifter för handeln i fråga.

Kan jag köpa Enjin med kreditkort?

Du kan köpa Enjin med kreditkort hos nästan vilken kryptovalutabörs som helst. Handelsplattformen eToro erbjuder dig även möjligheten att betala med kreditkort när du väljer att investera i krypto. Det hela kommer med en stor fördel, nämligen att det faktum att du ej behöver vänta flera dagar på en kontoöverföring.

Kan jag köpa Enjin via en kontoöverföring?

Du kan köpa Enjin via en kontoöverföring hos alla kryptovalutabörser. Denna metod används oftast om det hela handlar om större summar vilka du önskar placera i kryptovalutan. Nackdelen med det hela är att du behöver vänta flera dagar innan pengarna kan investeras. Hos handelsplattformen eToro så kan du välja att investera i Enjin via en kontoöverföring om du överför minst $200 vill säga.

Måste du betala skatt på dina affärer med Enjin?

När du som individ köper och säljer Enjin så betraktas det hela av Skatteverket som en form av spekulation med syftet att generera positiva avkastningar. Du handlar alltså med målet att generera vinster, något som innebär at du måste ta upp alla dina affärer i den årliga deklaration som Skatteverket skickar ut till din folkbokförda adress.

Hur säljer man av sitt Enjin innehav?

Hur du säljer av ditt Enjin innehav beror främst på hur du köpte mynten initialt. Om du investerade i den via en CFD så behöver du helt enkelt stänga handeln hos handelsplattformen och ta ut dina pengar. Å andar sidan om du förvarar dina mynt i en digital plånbok så måste du sälja av de hos en kryptovalutabörs.

Kan du köpa Enjin hos de svenska bankerna?

Du kan inte köpa Enjin hos de svenska bankerna. Vissa banker låter dig dock investera i Enjin via en CFD som i sin tur följer priset på kryptot. Om du dock har som mål att äga Enjin-mynt explicit så behöver du först hitta en adekvat handelsplattformar. Vi rekommenderar dock eToro för alla dina affärer, oavsett din bakgrund.

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad