Köp EOS: Den totala 2022 guiden

Har du funderingar på att köpa EOS? Eller vill du bara ta reda på vad EOS Coin är för något? EOS är en av de största kryptovalutorna som existerar på marknaden idag och har upplevt en stor ökning i värde på mycket kort tid.

I den här artikeln så kommer du att få lära dig mer om EOS samt huruvida den lämpar sig som en potentiellt adekvat investering för din del, men även hur du går till väga rent konkret för att investera i EOS.

Värdet på EOS bestäms av utbud/efterfrågan och det finns ingen reglering som försöker minimera fluktuationerna, vilket gör att bra/dåliga nyheter eller stora investerare som köper/säljer av kryptot kan ha stor inverkan på priset där 10% prisfall/ökning under en dag inte är onormalt för EOS.

Är du inte rädd än?

Fortsätt då att läsa vidare och lär dig hur du investerar i EOS!

KÖP CHILLZ IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Köp din första EOS – Steg-för-steg

I det här avsnittet så går vi igenom hur du köper din första EOS och hur du säljer av den senare. Denna steg-för-steg-guide baseras på eToro-handelsplattformen, eftersom ofta anses vara den bästa på marknaden. Du kan dock enkelt tillämpar guiden även för andra plattformar, eftersom processen ofta är densamma.

 • Skapa ett  eToro-konto under mindre än 5 minuter och investera i EOS omedelbart.
 • Du kan öppna ett konto med endast $50 och sedan investera $50 åt gången.
 • eToro verkar i form av världens största handelsplattform och regleras av CuSEC i EU, FCA i Storbritannien och FinCEN i USA.

Steg 1 – Välj rätt handelsplattform

Det första steget för att investera i EOS är att välja en handelsplattform. I den här artikeln utgår vi från att du vill investera i EOS, men om du senare vill använda din EOS som betalningsmedel så är det även det hela möjligt, dock så måste du välja eToro som din primära handelsplattform, som även är den plattform som vi rekommenderar till alla våra handlare.

Det existerar ett stort antal handelsplattformar på marknaden idag som erbjuder dig möjligheten att köpa och sälja av EOS. Tyvärr så existerar det även ett stort antal handelsplattformar vilka applicera höga avgifter samt exponeras ofta för olika former av säkerhetsproblem.

Vi har samlat de bästa handelsplattformarna på marknaden (se längre nedan) vilka vi rangordna baserat på ett antal kriterier, vilka återfinns i form av följande lista:

 • Säkerhet
 • Avgifter
 • Enkel användning
 • Investeringsvägledning
 • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer så rekommenderar vi eToro som den primära handelsplattformen. Aktören licensierad i EU, tillhandahåller rimliga priser och är mycket användarvänliga för både nybörjare och erfarna.

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform som du vill handla med så är nästa steg i processen att skapa ett handelskonto.

Nedan så visar vi dig steg-för-steg hur du åstadkommer det på eToro, men du kan med största sannolikhet även applicera guiden även för andra plattformar.

KÖP EOS IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Börja med att trycka på knappen nedan för att gå till eToro!

eToro startsida

Du bör vid det här laget ha mottagit ett e-postmeddelande från eToro som innehåller en unik verifieringslänk. Du behöver klicka på denna unika verifieringslänk för att kunna sätta in medel att investera.

Du kan göra insättningar via betalkort eller PayPal, där den minsta insättningen utgörs av $50, till skillnad från $500, om du i stället väljer att göra en traditionell banköverföring.

Du måste också besvara investeringsrelaterade frågor samt verifiera din identitet. Detta görs antingen med hjälp av pass eller ett annat statligt utfärdat ID-kort.

Anledningen till att du behöver lämna ut ”personlig och känslig information” är för att alla reglerade handelsplattformar måste följa så kallade KYC-procedurer. Det här är rutiner som ämnar skydda dig som användare, samt förhindra olagliga aktiviteter som penningtvätt.

Steg 3 – Köp EOS (EOS)

Att köpa EOS är nästa steg i listan.

Nu när du har skapat ditt konto och satt in pengar så är det enkelt att investera i EOS.

Du kan antingen välja att knappa in ”EOS” i sökfältet högst upp på sidan eller använda menyn till vänster och klicka på ”Handelsmarknader” för att sedan välja kategorin ”Krypto”

Du befinner dig nu på sidan för EOS och måste klicka på ”Handel” för att göra din första investering i EOS.

eToro och EOS statistik.

Du kan nu knappa in det belopp som du önskar köpa EOS för. Det minsta beloppet du kan handla för är dock $50.

När du har definierat beloppet så behöver du trycka på ”Öppna affär” för att förvärva kryptot.

Köpa EOS

Du kan nu följa utvecklingen av din investering genom att klicka på ”Portfölj” i menyn till vänster.

Steg 4 – Sälj av dina EOS (EOS)

När du investerar i EOS så kommer du förr eller senare vilja sälja av din investering. Anledningarna till det hela kan vara många men i de flesta fall så kommer du vilja göra det för att generera avkastningar, men även för att begränsa de potentiella förlusterna.

I skärmdumparna som återges nedan så använder vi oss EOS för att illustrera själva processen. Dock så kan själva logiken oftast anamma för de flesta kryptovalutor vilka återfinns hos eToro.

Det första som du behöver göra är att klicka på ”Portfölj” i menyn till vänster.

Klicka på EOS för att se alla dina lediga positioner med EOS.

eToro EOS portfölj

För att stänga din position så måste du klicka på det röda krysset som återfinns längst ut till höger.

eToro stäng affär.

Innan du stänger affären så måste du vara medveten om det faktum att du enligt svensk lag måste deklarera för dina affärer eftersom det hela betraktas som en form av spekulation med syftet att generera avkastningar.

Om du vill avsluta handeln så behöver du klicka på knappen ”Stäng affär” varefter pengarna och eventuella vinster överförs direkt till ditt eToro-konto. Du kan nu ta ut pengarna till ditt bankkonto om du vill.

Sälj EOS på eToro.

Vad är EOS Coin?

EOS Coin skapades under 2017 och står idag som en av de största kryptovalutorna som existerar på kryptomarknaden. En av funktionerna som EOS Coin erbjuder är att du kan initiera överföringar i likhet med de som kan initieras med Bitcoin.

Här kan privatperson genomföra affärer med andra investerare eller bolag vilka tillhandahåller EOS Coin. Dock så är inte det hela som anses vara mest intressant när det kommer till EOS-kryptovalutan.

Med EOS Coin så får du tillgång till blockkedjeplattformen EOSIS, där du kan utveckla dina egna kryptovalutor. EOS är tillhandahåller en motor där utvecklare kan skapa sin alldeles egna kryptovaluta.

Något som också skiljer EOS Coin från många av de andra kryptovalutorna vilka återfinns på marknaden är att kryptot ej applicerar en transaktionsavgift vid överföringar med EOS. Det hela kommer bli otroligt intressant att följa i takt med att användningen ökar.

Stora pengar spenderas över hela världen på överföringar, oavsett om det handlar om inhemska eller interkontinentala överföringar. Om du som privatperson eller bolag kan överföra pengar till en motpart, oavsett var dessa råkar befinna sig i världen, utan att för den delen behöva betala en krona i form av transaktionsavgifter så kan det hela medföra extrema besparingar.

EOS Coin erbjuder en stor potential och kommer säkerligen att öka i värde om den lyckas bli den föredragna blockkedja-plattformen där utvecklare väljer att skapa sina egna kryptovalutor och tokens.

De flesta experter anser att kryptovalutor i kombination med blockkedjor kommer utgöra en del av framtiden. Om EOS lyckas hålla sig kvar i toppen som den föredragna plattformen för att skapa appar baserade på dess blockkedja så kommer den att kunna skörda stora framgångar från det hela.

Är EOS en bra investering?

Huruvida EOS är en bra investering beror på hur framtiden för kryptovaluta kommer att bli, samt om de kan fortsätta att utveckla sin EOS Coin och EOSIS-plattform som den ledande plattformen.

Det finns ingen som kan förutsäga framtiden för EOS eftersom kryptovalutor är i grunden extrem volatila. Man bör således sprida sina risker och vara medveten om att det hela kan svänga ganska vilt.

Men om EOS lyckas med sin plan att bli den föredragna blockkedjeplattformen för utveckling av kryptovaluta beror på huruvida man lyckas locka till sig fler konsumenter och företag att använda kryptot.

Man ämnar göra det genom att använda sig av argumentet att alla transaktioner är befriade från kostnader, något som i sin tur kan potentiellt utgöra en otroligt bra investering.

Återigen, glöm inte att kryptovalutor kan fluktuera mycket i pris och lämpar sig således ej för alla investerare. Men EOS utgör säkerligen en intressant investeringsfrom som du bör studera på närmare håll!

KÖP EOS IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor

Vad är EOS?

EOS är en decentraliserad digital valuta som inom sammanhanget även benämns för som kryptovaluta. Priset på EOS bestäms av utbud/efterfrågan varav den utgjort en populär investeringsform under flera år.

Hur köper man en EOS (EOS)?

Du kan köpa EOS hos en kryptovalutabörs, handelsplattform eller genom att handla direkt från en annan person. Det hela är inte svårare än att genomföra en kontoöverföring. Du kan dock inte förvärva kryptot (ännu) hos de svenska bankerna.

Hur investerar man i EOS?

Du kan investera i EOS antingen genom att köpa EOS direkt hos en handelsplattform, eller genom att investera i en CFD som följer priset på EOS. Om du inte vill använda EOS som betalningsmedel är det ofta enklast att köpa en CFD, men du måste vara medveten om att du kan komma att bli påförd eventuella avgifter.

Kan jag köpa EOS med kreditkort?

Du kan köpa EOS med kreditkort hos nästan vilken kryptovalutabörs som helst. Handelsplattformen eToro erbjuder dig också möjligheten att betala med kreditkort när du investerar, vilket innebär att du inte behöver vänta flera dagar på en kontoöverföring.

Kan jag köpa EOS med en kontoöverföring?

Du kan köpa EOS med en kontoöverföring hos nästan alla kryptovalutabörser. Denna metod används oftast om det hela handlar om stora summor. Nackdelen med det hela är att man måste vänta flera dagar innan pengarna kan investeras. Hos eToro så kan du köpa EOS genom en kontoöverföring om du överför minst $200.

Måste du betala skatt på dina affärer med EOS?

När du som individ köper och säljer av EOS så betraktas det hela som en form av spekulation. Skatteverket betraktar det hela som affärer där du har som mål att generera positiva avkastningar, något som i sin tur innebär att du måste ta upp det i din deklaration.

Hur säljer man av sitt EOS innehav?

Hur du säljer av ditt EOS-innehav beror främst på hur du förvärvade dessa initialt. Om du förvärvat kryptot vi en CFD så stänger du helt enkelt handeln hos handelsplattformen i fråga och tar ut dina pengar, men om dessa förvaras i en digital plånbok så måste du först sälja av de hos en kryptovalutabörs.

Kan man köpa EOS hos de svenska bankerna?

Du kan inte köpa EOS hos de svenska bankerna. Vissa enskilda banker låter dig förvärva en CFD som följer priset på EOS. Om du dock önskar äga en EOS så behöver du hitta en annan handelsplattform för att få igenom det hela. Vi rekommenderar dock eToro för alla dina affärer!

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad