Köp Ethereum Classic: Den totala 2022 guiden

Funderar du på att löpa Ethereum Classic (ETC)? Eller önskar du bara ta reda på vad Ethereum Classic är för en kryptovaluta? Du känner säkert redan till Ethereum, men dessa två kryptovalutor är långt ifrån lika, och de skiljer sig faktiskt ganska mycket från varandra när man tittar på deras teknik.

Ethereum Classic är det ursprungliga Ethereum, och är en av krypton som du bör närmare bekanta dig med också en du bör lära känna. Vi belyser det hela lite längre ner i artikeln, där du även lär dig vad det hela är för något och hur du köper Ethereum Classic.

Priset på Ethereum Classic bestäms av utbud/efterfrågan och det finns ingen central instans som försöker minimera fluktuationerna, Det hela innebär att bra/dåliga nyheter eller där investerare vilka väljer att köpa/sälja sitt innehav kan ha en stor inverkan på priset och 10% prisfall/ökning på en dag inte är ovanligt för Ethereum Classic.

Är du inte rädd än?

Om så, fortsätt läsa vidare för att lära dig hur du investerar i Ethereum Classic!

KÖP ETHEREUM CLASIC IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Köp din första Ethereum Classic

I det här avsnittet så förklarar vi hur du köper din första Ethereum Classic men även hur du går till väga för att sälja av den vid ett senare skede.

Den här steg-för-steg-guiden baseras på eToro, eftersom det är den plattform som vi anser vara den bästa. Du kan dock enkelt tillämpa guiden för en annan plattform, eftersom processen ofta är densamma.

 • Skapa ett eToro-konto under 5 minuter och investera i Ethereum Classic omedelbart.
 • Du kan öppna ett konto med endast $50 och sedan investera $50 åt gången.
 • eToro är världens största handelsplattform och regleras av CuSEC i EU, FCA i Storbritannien och FinCEN i USA.

Steg 1 – Välj rätt handelsplattform

Det första steget för att investera i Ethereum Classic är att välja en handelsplattform. I den här artikeln utgår vi från att du vill investera i Ethereum Classic, men om du senare vill använda din Ethereum Classic som en form av betalningsmedel så är det hela fullt möjligt när du väljer eToro som din primära handelsplattform.

Det existerar idag ett stort antal handelsplattformar som idag erbjuder dig möjligheten att köpa och sälja av Ethereum Classic. Tyvärr så har många av dessa höga avgifter och ett flertal allvarliga säkerhetsproblem.

Vi har samlat (se längre ned) ett antal handelsplattformar vilka vi anser ligga i topp när det kommer till handeln med kryptovalutor. För att rangordna dessa så har vi använt oss av följande kriterier:

 • Säkerhet
 • Avgifter
 • Enkel användning
 • Investeringsvägledning
 • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer så föredrar vi handelsplattformen eToro inom alla avseenden. Aktören är licensierad i EU, erbjuder rimliga priser och är mycket användarvänliga för både nybörjare och de mer erfarna.

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform som du önskar handla från så är nästa steg i det hela att skapa ett kostnadsfritt konto.

Nedan så visar vi dig steg-för-steg hur du åstadkommer det hela hos eToro, men du kan med största sannolikhet även tillämpa guiden för andra plattformar.

Börja med att trycka på knappen nedan för att förflytta dig till eToro:

KÖP ETHEREUM CLASIC IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Börja handla”

eToro startsida
eToto startsida

Du bör vid det här laget ha mottagit ett e-postmeddelande från eToro som innehåller en unik verifieringslänk som du behöver klicka på. När detta är gjort så kan du sätta in pengar på ditt handelskonto. Du kan göra så via betalkort eller PayPal, där den minsta insättningen $50, till skillnad från $500, om du väljer att genomföra en traditionell banköverföring.

Du måste också besvara investeringsrelaterade frågor samt verifiera dig själv genom ett ditt ID. Detta kan åstadkommas antingen med pass eller ett annat statligt utfärdad ID-kort.

Anledningen till att du behöver lämna ut ”känslig information” är för att alla reglerade handelsplattformar regleras av så kallade KYC-procedurer. Det här är rutiner som ämnar skydda dig som användare samt förhindra olaglig aktivitet som penningtvätt och dylikt.

Steg 3 – Köp Ethereum Classic (ETC)

Att köpa Ethereum Classic är nästa steg på listan.

Nu när du har skapat ditt konto och satt in pengar så är det tämligen enkelt att investera i Ethereum Classic.

Du kan antingen skriva in ”Ethereum Classic” i sökrutan högst upp på sidan eller använda menyn till vänster och klicka på ”Handelsmarknader” för att sedan välja kategorin ”Krypto”

Du befinner dig nu på sidan för Ethereum Classic och måste klicka på ”Handel” för att göra din första investering i Ethereum Classic.

Översikt av Ethereum Classic

Du kan nu ange det belopp du vill köpa Ethereum Classic för. Det minsta beloppet du kan handla för är dock $50.

När du har knappat in beloppet, vänligen på ”Öppna affär” för att kunna förvärva kryptot.

Köpa Ethereum Classic på eToro.

Du kan nu följa utvecklingen av din investering genom att klicka på ”Portfölj” i menyn till vänster.

Steg 4 – Sälj Ethereum Classic (ETC)

Som investerare så kommer du förr eller senare vilja sälja av din investering som ett led i att ta ut dina avkastningar, alternativt för att begränsa potentiella förluster.

I skärmdumparna nedan så använder vi oss Bitcoin Classic, men det hela kan tillämpas för alla kryptovalutor hos eToro.

Det första som du behöver göra är att klicka på ”Portfölj” i menyn till vänster.

Klicka på Ethereum Classic för att se alla dina öppna positioner med Ethereum Classic.

eToro Ethereum classic portfölj

För att stänga din position så måste du klicka på det röda krysset till höger.

eToro Ethereum classic salja

Vänligen noter att du enligt svenska lagen måste deklarera alla dina affärer som du genomför med Ethereum Classic. Du måste ta upp dessa i din årliga deklaration för att ej bryta mot den svenska lagen vill säga.

Om du vill önskar handeln så behöver du trycka på knappen ”Stäng handeln” varefter pengarna och eventuella vinster överförs direkt till ditt eToro-konto. Du kan nu ta ut pengarna till ditt bankkonto om du vill.

eToro Ethereum classic sälja av tllgång.

Vad är Ethereum Classic?

Ethereum Classic är utan tvekan en av de mest välkända kryptovalutorna på marknaden. Du har nästan garanterat hört namnet Ethereum tidigare i ett specifikt sammanhang. Ethereum är inom kryptosfären känt som silver efter Bitcoin (guld) och det råder ingen tvekan om att Ethereum Classic har fått många att höja på ögonbrynen!

Ethereum Classic skapades under 2015 och är byggd för att erbjuda så kallade SmartContracts. Ethereum Classic är det ursprungliga Ethereum, och skiljer sig från Ethereum på många sätt.

Ehterum var under sina tidiga år föremål för många attacker från hackers, något som innebar att teamet bakom valde att skapa ett helt nytt Ethereum, där de raderade den hackade versionen från sin blockkedja och istället valde att namnge en ny version av kryptovalutan, det som idag definieras så Ethereum Classic.

Ethereum Classic fungerar på precis samma sätt som kryptovalutorna Bitcoin och Ethereum. Det hela skiljer sig dock i form av Ethereum Classics mjukvara ”SmartContracts” vilka erbjuder dig möjligheten att skapa din egen kryptovaluta med hjälp av den ursprungliga Ethereum-tekniken.

Är Ethereum Classic en adekvat investering?

Huruvida Ethereum Classic är en adekvat investering kan ingen svara på, då man inte kan förutse framtiden. Vissa tror att det kommer att öka massivt under de kommande åren, medan andra tror att den kommer vara ett minne blott.

En sak är dock säker, tillgången är en otroligt intressant kryptovaluta, som kan uppvisa ett imponerande antal användare varje dag, vilka antingen handlar med Ethereum Classic eller använder dess blockkedja-teknik för att utveckla nya kryptovalutor.

Ethereum Classic är en av de mest omsatta kryptovalutorna bland investerare. Dock så måste du som investerare alltid placera dina pengar i de kryptovalutor vilka lämpar sig din riskprofil.

Du måste komma ihåg att kryptovalutor är extremt volatila i sin natur, något som innebär att du aldrig kan riktigt vara säker på utkomsten av en viss affär. Du kan dock gardera dig en del mot det hela genom att följa utvecklingen av Ethereum Classic på nära håll.

KÖP ETHEREUM CLASIC IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor

Vad är Ethereum Classic?

Ethereum Classic är en decentraliserad digital valuta som inom sammanhanget benämns för som kryptovaluta. Priset på Ethereum Classic bestäms av utbud/efterfrågan där tillgången varit en populär investering under flera år.

Hur köper man en Ethereum Classic (ETC)?

Du kan köpa Ethereum Classic hos en kryptovalutabörs, handelsplattform eller genom att handla direkt med från en annan privatperson. Det hela är inte svårare än att genomföra en kontoöverföring. Dessvärre så kan du inte köpa Ethereum Classic ännu hos de svenska bankerna.

Hur investerar man i Ethereum Classic?

Du kan investera i Ethereum Classic antingen genom att direkt förvärva det via en handelsplattform så som eToro, eller genom att investera i en CFD som följer priset på Ethereum Classic. Om du inte vill använda Ethereum Classic som betalningsmedel så är det ofta enklast att köpa en CFD, men du måste vara medveten om att du kan komma att bli påförd med potentiella avgifter.

Kan jag köpa Ethereum Classic med kreditkort?

Du kan köpa Ethereum Classic med kreditkort hos nästan vilken given kryptovalutabörs som helst. Handelsplattformen eToro erbjuder dig också möjligheten att betala med kreditkort när du väljer att investera, något som innebär att du inte behöver vänta flera dagar på en kontoöverföring.

Kan jag köpa Ethereum Classic med kontoöverföring?

Du kan köpa Ethereum Classic med kontoöverföring hos alla kryptovalutabörser. Denna metod används oftast om du ämnar förvärva en större mängd kryptomängd. Nackdelen är att du måste vänta flera dagar innan pengarna kan investeras. Hos eToro så kan du köpa Ethereum Classic med kontoöverföring om du överför minst $200.

Måste du betala skatt för de affärer som du genomför med Ethereum Classic?

När du som individ väljer att köpa och sälja Ethereum Classic så betraktas det hela som en form av spekulation. Detta innebär att du måste ta upp dina affärer i den årliga deklarationen för att hålla dig a la jour med de svenska lagarna.

Hur säljer man av sitt Ethereum Classic innehav?

Hur du säljer av din(a) Ethereum Classic beror på hur du förvärvade de initialt. Om du förvärvat kryptot via en CFD så stänger du helt enkelt handeln hos handelsplattformen och tar ut dina pengar. Om de dock förvaras i en plånbok så måste du sälja av dessa hos en kryptovalutabörs.

Kan du köpa Ethereum Classic hos de svenska bankarna?

Du kan inte köpa Ethereum Classic hos svenska banker. Vissa enskilda banker erbjuder dig möjligheten att köpa en CFD som följer priset på Ethereum Classic. Men om du vill äga en Ethereum Classic explicit så behöver du hitta en annan handelsplattform som erbjuder dig möjligheten att förvärva kryptot. Vi rekommenderar eToro för alla dina affärer!

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad