Köp Fetch.ai: Den totala 2022 guiden

Funderar du på att köpa Fetch.ai (FET)? Eller vill du bara ta reda på vad Fetch.ai är egentligen för något? I denna guide så förser vid dig med all som du behöver veta när det kommer till Fetch.ai.

Fetch.ai är en decentraliserad maskininlärningsplattform som gör det möjligt för alla att dela deras respektive data. Själva plattformen bygger på artificiell intelligens som i sin tur baseras på en blockkedja.

Det hela gör den otroligt intressant i en tid på den artificiella intelligensen, som inom branschen även ofta använder sig av abbreviationen AI, nyttjas mer för varje dag som går.

Värdet på Fetch.ai bestäms främst av utbud/efterfrågan, samtidigt som det ej existerar en central instans som i sin tur har målet att minimera fluktuationerna. Det hela innebär att bra/dåliga nyheter kombinerat med stora investerare vilka väljer att köpa/sälja av sitt innehav kan ha stor inverkan på värdet hos Fetch.ai.

Faktum är att en 10% fall/ökning under endast en enda dag inte är alls ovanligt när det kommer till Fetch.ai.

Är du inte rädd än för vad som komma skall?

Om så, då ska du fortsätta att läsa vidare och lär dig hur du investerar i Fetch.ai!

KÖP FETCH.AI IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Köp din första Fetch.ai – Steg-för-steg

I det här avsnittet så går vi igenom hur du köper din första Fetch.ai och hur du säljer av igen det hela senare. Den här steg-för-steg-guiden baseras på eToro handelsplattformen.

Detta eftersom vi anser den vara den bästa handelsplattformen på marknaden för närvarande. Du kan dock tillämpa själva tillvägagångssättet även för andar handelsplattformar eftersom processen oftast är densamma.

 • Skapa ett konto hos  eToro under 5 minuter och investera i Fetch.ai omedelbart.
 • Du kan öppna ett konto med endast $50 och sedan investera $50 åt gången.
 • eToro står sig som världens största handelsplattform och regleras av CuSEC i EU, FCA i Storbritannien och FinCEN i USA.

Steg 1 – Välj rätt handelsplattform

Det första steget för att investera i Fetch.ai är att välja en adekvat handelsplattform. I den här artikeln utgår vi från att du vill investera i Fetch.ai, men om du senare önskar använda din Fetch.ai som en form av betalningsmedel så är det även möjligt med eToro, som just är den handelsplattform som vi rekommenderar till alla våra läsare.

Idag så existerar det många handelsplattformar som erbjuder dig möjligheten att köpa och sälja av ditt Fetch.ai innehav. Tyvärr så finns det även ett stort antal av maliciösa handelsplattformar vilka påför höga avgifter samt andra säkerhetsproblem.

Vi har samlat ett antal handelsplattformar vilka vi sedan rangordnat efter ett antal kriterier, vilka återfinns i form av följande lista:

 • Säkerhet
 • Avgifter
 • Enkel användning
 • Investeringsvägledning
 • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer så föredrar vi handelsplattformen eToro alla dagar i veckan. De är licensierade i EU, applicerar rimliga priser och är mycket användarvänliga för både nybörjare och erfarna.

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform du vill handla från så är nästa steg i det hela att skapa ett konto.

Nedan så visar vi dig steg-för-steg hur du åstadkommer det hela hos eToro, men du kan med största sannolikhet även tillämpa guiden för andra plattformar om du skulle vilja göra så.

Börja med att trycka på knappen nedan för att förflytta dig över till eToro.

KÖP FETCH.AI IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
eToto startsida
eToto startsida

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Börja handla”.

Du ska vid det här lager ha mottagit ett e-postmeddelande från eToro som innehåller en unik verifieringslänk som du måste klicka på för att kunna verifiera ditt handelskonto.

När kontot verifierats så är du redo att sätta in pengar på ditt handelskonto, något so du kan åstadkomma genom att använda dig av ett betalkort eller PayPal. Väljer du dessa alternativ så är den minsta insättningen $50, till skillnad från $500, om du väljer att göra en banköverföring.

Du måste också besvara en rad investeringsrelaterade frågor samt verifiera att du verkligen är den individ som du utger dig för att vara. Detta kan åstadkommas antingen via ett pass eller genom vilken annan statligt utfärdad legitimation.

Anledningen till att du behöver lämna ut personlig ”känslig information” om din bakgrund har med den svenska lagen att göra. Eftersom eToro hanterar pengar så måste man följa den så kallade KYC-lagen.

Alla reglerade handelsplattformar måste således rätta sig efter KYC-lagen, som för övrigt står för ”Känn-Din-Kund (eng. Know Your Customer). Dessa rutiner ämnar skydda både dig som handlare och förhindra olagliga aktiviteter såsom penningtvätt.

Steg 3 – Köp Fetch.ai (FET)

Att köpa Fetch.ai utgör nästa steg i listan.

Nu när du har skapat ditt konto och satt in pengar så är det ganska enkelt att investera i Fetch.ai.

Du kan antingen välja att knappa in ”Fetch.ai” i sökfältet högst upp på sidan eller använda menyn till vänster och klicka på ”Handelsmarknader” för att sedan välja kategorin ”Krypto”

Du befinner dig nu på sidan för Fetch. ai och behöver klicka på ”Handla” för att göra din första investering i Fetch.ai.

eToro Fetch oversikt.

Du kan nu knappa in det belopp som du vill köpa Fetch.ai för. Det minsta beloppet du kan handla för dock är $50.

När du har definierat beloppet så behöver du tryck på ”Öppen affär” för att slutföra själva köpet.

eToro köpa Fetch.

Du kan nu följa utvecklingen av din investering genom att klicka på ”Portfölj” som för övrigt återfinns i menyn till vänster.

Steg 4 – Sälj av ditt Fetch.ai (FET) innehav

När du valt att investera i Fetch.ai (FET) så kommer du att förr eller senare vilja sälja av ditt innehav. Du kommer vilja göra det antingen för att plocka ut en potentiell vinst, alternativt begränsa en förlust.

I skärmdumparna nedan så använder vi oss av Fetch.ai (FET) för att illustrera själva processen. Dock så fungerar det hela likvärdigt för alla typer av kryptovalutor som erbjuds hos handelsplattformen eToro.

Det första som du behöver göra är att klicka på ”Portfölj” som återfinns i menyn längst ut till vänster.

Klicka sedan på Fetch.ai för att se alla dina öppna positioner.

eToro Fetch portfölj

För att stänga din position så behöver du klicka på det röda krysset som återfinns längst bort till höger.

eToro Fetch oversikt.

Innan du väljer att stänga handeln så behöver du vara medveten om att du måste ta upp alla dina affärer med Fetch.ai i den deklaration som skickas ut årligen till din folkbokförda adress. Detta är något som du juridiskt är skyldig att göra, oavsett om dina affärer genererat positiva avkastningar eller mynnat ut i betydande förluster.

Om du önskar avsluta handeln så behöver du nu trycka på ”Stäng affär” varefter pengarna och eventuella vinster överförs direkt till ditt eToro-konto. Du kan nu välja att ta ut pengarna till ditt bankkonto om du vill.

Vad är Fetch.ai?

Fetch.ai är en form av artificiell intelligens som mynnat ut i den välkända Fetch.ai-plattformen. Det hela grundades 2017 varav den officiellt lanserades hos Binance under 2019. Detta Cambridge-baserade intelligenslabb bygger på AI som i sin tur skapats med hjälp av blockkedja-teknik.

Fetch.ai är en så kallad decentraliserad maskininlärningsplattform med öppen källkod, som bygger på en distribuerad plattform där användare har tillgång till AI i säkra datamängder.

Fetch.ai-plattformen assisterar ett antal mjukvaruagenter på uppdrag av sina ägare, där dessa automatiserade mjukvaruagenter ser till att en optimerad tjänst kan levereras till fördel för alla leverantörer och konsumenter.

Fetch.ai har bland annat bidragit med dessa optimeringar:

 • Optimerat handeln för konsumenter av olika finansiella tjänster
 • Konfigurerat om kollektivtrafiken
 • Hjälpt till med ”smarta städares” förmåga att anpassa sig till medborgarnas beteende.

Det finns för närvarande 688 117 805 FET-tokens i omlopp. Dessa fungerar ganska snarlikt som Bitcoin. Det hela säkerställer att myntet skyddas från inflation eftersom de styrs av utbud och efterfrågan och ej av en central instans.

Är Fetch.ai en bra investering?

Huruvida Fetch.ai lämpar sig som en bra investering eller ej beror på otroligt många element. En av de element som vi inte kan sia om är hur det hela kommer utveckla sig i framtiden.

Fetch.ai är dock utan tvekan en extremt intressant handelsplattform som har en stor potential på grund av den oerhört smarta artificiella intelligens som Fetch.ai för övrigt bygger på ska tilläggas.

Med Fetch.ai så kan man ska en innovativ blockkedje-miljö där syftet med det hela är att revolutionera en lång rad olika branscher och sektorer genom att kombinera AI, maskininlärning och DLT med en teknik som utvecklas i ljusfart. Vi kommer säkerligen att följa Fetch.ai på nära hålla även i framtiden!

KÖP FETCH.AI IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor

Vad är Fetch.ai?

Fetch.ai är en form av decentraliserad digital valuta som inom sammanhanget även benämns för som kryptovaluta. Priset på Fetch.ai bestäms av utbud/efterfrågan där kryptot i fråga verkat i form av en populär investering under flera år.

Hur köper man en Fetch.ai (FET)?

Du kan köpa Fetch.ai hos en kryptovalutabörs, handelsplattform eller genom att handla direkt från en annan privatperson. Det hela är inte svårare att åstadkomma än en vanlig kontoöverföring.

Hur investerar man i Fetch.ai?

Du kan investera i Fetch.ai antingen genom att köpa en Fetch.ai direkt, eller genom att investera i en CFD som följer priset på Fetch.ai. Om du inte vill använda Fetch.ai som en form av adekvat betalningsmedel så är det ofta enklast att köpa en CFD, men du måste vara medveten om att du kan komma att bli påförd eventuella avgifter.

Kan jag köpa Fetch.ai med kreditkort?

Du kan köpa Fetch.ai med kreditkort på nästan vilken kryptovalutabörs som helst. Handelsplattformen eToro erbjuder dig också möjligheten att betala med kreditkort när du investerar, något som i sin tur innebär att du inte behöver vänta flera dagar på en kontoöverföring.

Kan jag köpa Fetch.ai med kontoöverföring?

Du kan köpa Fetch.ai med kontoöverföring hos de flesta kryptovalutabörser som erbjuder kryptot till försäljning vill säga. Denna metod används oftast om du har som mål att investera större summor. Nackdelen med det hela är att du behöver vänta flera dagar innan pengarna kan återinvesteras. Hos eToro handelsplattformen så kan du välja att köpa Fetch.ai via en kontoöverföring om du väljer att överföra minst $200 vill säga.

Måste du betala skatt på dina affärer med Fetch.ai?

När du som individ väljer att sälja av och köpa Fetch.ai så betraktas det hela som en form av spekulation med syftet att generera positiva avkastningar. På grund av det så är du enligt den svensks lagen tvungen att ta upp dina affärer i den årliga deklaration som skickas ut av Skatteverket.

Hur säljer man av sitt Fetch.ai innehav?

Hur du säljer av ditt Fetch.ai innehav beror främst på hur du förvärvade ditt innehav från början. Om du valde att investera i den via en CFD så stänger du helt enkelt handeln hos handelsplattformen i fråga varav du tar ut dina pengar. Å andra sidan, om dina mynt förvaras i en digital plånbok så måste du sälja av innehavet via en kryptovalutabörs.

Kan man köpa Fetch.ai hos de svenska bankerna?

I skrivande stund så kan du inte köa Fetch.ai via de svenska bankerna. Visas banker erbjuder dig dock möjligheten att förvärva en CFD so mi sin tur följer priset på Fetch.ai. Men om du har som mål att äga en Fetch.ai explicit så behöver du hitta en handelsplattform som erbjuder dig möjligheten att köpa Fetch.ai direkt. Vi rekommenderar dock eToro alla dagar i veckan till alla våra läsare, oavsett deras bakgrund.

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad