Köp Filecoin: Den totala 2022 guiden

Filecoin är en av de nyare kryptovalutorna. I grund och botten så är det hela en form av decentraliserat protokoll, något som i sin tur innebär att andra kan välja att erbjuda lagringsutrymme på sina egna servrar, där du även har möjlighet att köpa till ytterligare lagringsutrymme hos andra inblandade parter.

Priset på Filecoin bestäms av utbudet/efterfrågan samtidigt som det heller inte finns några regleringar vilka har som uppgift att minimera fluktuationerna. Det hela innebär att bra/dåliga nyheter i kombination där stora investerare väljer att köpa/sälja av sitt innehav kan komma att ha en stor inverkan på priset där en 10% prisfall/ökning under endast en idag är ovanligt när det kommer till Filecoin.

Är du inte rädd än för vad som komma skall?

Fortsätt då att läsa vidare för att lära dig mer om hur du investerar i just Filecoin!

Köp Filecoin Idag 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Köp din första Filecoin – Steg-för-steg

I det här avsnittet så går vi igenom hur du går tillväga rent konkret för att köpa din första Filecoin samt hur du säljer ditt innehav vid ett senare tillfälle.

Denna steg-för-steg-guide baseras på handelsplattformen eToro, främst på grund av att vi anser den vara den bästa plattform på marknaden för närvarande. Du kan dock enkelt tillämpa guiden även för andra plattformar eftersom logiken bakom processen ofta är densamma.

 • Skapa ett konto hos eToro under 5 minuter och investera direkt i Filecoin.
 • Du kan öppna ett konto med endast $50 och sedan investera $50 åt gången.
 • eToro är världens största handelsplattform och regleras av bl.a. CuSEC i EU, FCA i Storbritannien och FinCEN i USA.

Steg 1 – Välj rätt handelsplattform

Det första steget för att kunna investera i Filecoin är att välja en adekvat handelsplattform. I den här artikeln utgår vi från att du önskar investera i Filecoin, men om du senare vill använda din Filecoin som en form av betalningsmedel så är det även möjligt med eToro som just är den handelsplattform som vi rekommenderar till våra läsare.

Det existerar ett stort antal handelsplattformar på marknaden idag vilka erbjuder dig möjligheten att köpa och sälja Filecoin. Tyvärr så applkicerare många av dessa höga avgifter samtidigt som de även ofta exponeras för olika former av säkerhetsproblem vilka i sin tur kan sätta käppar i hjulet vid handeln med kryptovalutor.

Vi har samlat ihop några av de bästa plattformarna som finns på marknaden idag vilka vi återger i topplistan nedan. Vi har bedömt dessa handelsplattformar baserat på följande aspekter:

 • Säkerhet
 • Avgifter
 • Enkel användning
 • Investeringsvägledning
 • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer så föredrar vi eToro alla dagar i veckzn. Bolaget finns licenserat i EU, applicerar rimliga priser och är mycket enkel att använda för både nybörjare och mer erfarna handlare.

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform som du önskar handla med så är nästa steg i det hela att skapa ett handelskonto.

Nedan så visar vi dig steg-för-steg hur du handlar med eToro, men du kan med största sannolikhet även tillämpa guiden för andra plattformar.

Börja med att trycka på knappen nedan för att gå till eToro

Köp Filecoin Idag 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Fyll i dina uppgifter och tryck på knappen ”Börja handla”

eToto startsida

Du ska vid det här laget ha mottagit ett e-postmeddelande från eToro som du måste klicka för att bekärfta. När du klickat på verifieringslänken så kan du gå vidare med det hela genom att sätta in pengar på ditt handelskonto. Du kan göra det via betalkort eller PayPal, där den minsta insättningen utgörs av $50, till skillnad från $500, om du väljer att initera en banköverföring.

Du måste också svara en rad investeringsrelaterade frågor samt verifiera dig själv genom att lada upp ditt ID. Detta görs antingen med hjälp av pass eller ett annat ID-kort.

Anledningen till att du behöver lämna ut ”känslig information” är för att alla reglerade handelsplattformar måste följa så kallade KYC-procedurer. Det här är rutiner som ämnar skydda dig som användare samt förhindra olagliga aktiviteter så som penningtvätt och dylikt.

Steg 3 – Köp Filecoin (FILE)

Att köpa Filecoin utgör nästa steg i listan.

Nu när du har skapat ditt konto och satt in medel att investera i så är det ganska enkelt att investera i Filecoin.

Du kan antingen välja att knappa in ”Filecoin” i sökfältet högst upp på sidan eller använda dig av menyn till vänster där du klickar på ”Handelsmarkander” för att sedan välja kategorin ”Krypto”

Du befinner dig nu på sidan för Filecoin där du måste klicka på ”Handel” för att göra din första investering i Filecoin.

Info om Filecoin.
Köpa Filecoin

Du kan nu ange det belopp som du önskar köpa Filecoin för. Det minsta beloppet du kan handla för är dock $50.

När du har definierat beloppet, tryck på ”Öppna affär” för att förvärva kryptot.

Köpa Filecoin.

Du kan nu följa utvecklingen av din investering genom att klicka på ”Portfölj” som återfinns i menyn till vänster.

Steg 4 – Sälj Filecoin (FILE)

Som investerare så kommer du vilja sälja av dina investeringar, förr eller senare. Du kommer vilja att göra det som ett led i att generera en vinst, alternativt begränsa den potentiella förlusten.

Det första du behöver göra är att klicka på ”Portfölj” som återfinns i menyn till vänster.

Klicka på FIL för att se alla dina öppna positioner med kryptot Filecoin. I skärmdumparna nedan så använder vi oss av Filecoin men logiken kan tillämpas på samma sätt för alla andra kryptovalutor.

eToro portfölj.

För att stänga din position så behöver du klicka på det röda krysset till höger.

Innan du stänger handeln så måste du vara medveten om att du måste lista dina affärer i din deklaration eftersom det hela räknas som spekulation med syfte att generera vinster, något som för övrigt är beskattningsbart.

Om du önskar avsluta handeln så trycker du nu på ”Stäng handeln” varefter pengarna och eventuella vinster överförs direkt till ditt eToro-konto. Du kan välja att ta ut pengarna till ditt bankkonto om du så önskar.

Sälj Filecoin på eToro

Vad är Filecoin?

I korta drag så är Filecoin ett decentraliserat protokoll som låter användare hyra ut sitt lagringsutrymme på Filecoins servrar. Förutom att hyra ut lagringsutrymmet så kan du även välja att köpa till lagringsutrymme hos nätverket i fråga.

Eftersom alla i världen kan koppla upp sig till respektive nätverk så kan det hela verka i form av en adekvat källa för datalagring, något som anses vara ganska adekvat med tanke på att många system håller på att migrerat till att bli helt molnbaserade.

Med Filecoin så kan du välja att lagra stora mängder data, vilket bland annat innebär att de idag kan lagra 1,1 miljoner TB (terabyte). Som en jämförelse så får Netflix totala utbud plats på cirka 6% av Filecoins kapacitet.

Är Filecoin en bra investering?

Huruvida Filecoin är en bra investering eller ej är något som ingen definitivt kan förse dig med ett adekvat svar på. Dock så är det viktigt att komma ihåg de faktum att värdet på Filecoin beror främst på utbudet kontra efterfrågan, något som även gäller för kryptovalutor i allmänhet.

Du kan välja att hålla ett öga på hur Filecoins teknologi används, eftersom det främst påverkar respektive utbud och efterfrågan. Dessutom är det också ytterst viktigt att följa medias rapportering då de olika nyhetsmedierna kan medföra att olika kryptovalutor får ett adekvat lyft.

Se Filecoin kurs.

Köp Filecoin Idag 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor

Vad är Filecoin?

Filecoin är en decentraliserad digital valuta som även inom sammanhanget benämns för som kryptovaluta. Priset på Filecoin bestäms främst av utbud/efterfrågan där den verkat som en populär investering under flera år.

Hur köper man en Filecoin?

Du kan välja att förvärva Filecoin hos en kryptovalutabörs, handelsplattform eller genom att köpa kryptot direkt från en annan individ. Själva transaktionen genomförs snabbt och smidigt utan några konstigheter.

Hur investerar man i Filecoin?

Du kan välja att investera i Filecoin antingen genom att förvärva en Filecoin direkt, eller genom att investera i en CFD som följer priset på Filecoin. Om du ej önskarnyttja Filecoin som en form av betalningsmedel så är det ofta enklast att köpa en CFD. Du måste dock vara medveten om att du kan bli påförd potentiella avgifter för det hela.

Kan jag köpa Filecoin med kreditkort?

Du kan köpa Filecoin med kreditkort hos nästan vilken kryptovalutabörs som helst. Handelsplattformen eToro erbjuder dig även möjligheten att betala med kreditkort när du gör dina investeringar, något som innebär att du inte behöver vänta flera dagar på en kontoöverföring.

Kan jag köpa Filecoin med en traditionell kontoöverföring?

Du kan välja att köpa Filecoin med en traditionell kontoöverföring hos alla kryptovalutabörser. Denna metod används oftast om du ämnar handla med stora summor, Nackdelen med det hela är dock att man måste vänta flera dagar innan pengarna kan investeras. Hos eToro handelsplattformen så kan du välj att förvärva Filecoin genom en kontoöverföring om du överför minst $200.

Måste du betala skatt på Filecoin?

När du spekulerar i Filecoin så betraktas det hela som en spekulation. Det hela innebär att du måste deklarera för dina affärer där du även måste betala skatt på de vinster som du genererat.

Hur säljar man av sina Filecoin?

Hur du säljer av dina Filecoins beror främst hur du förvärvade de initialt. Om det handlar om en CFD så kan du stänga handeln hos handelsplattformen i fråga och tar ut dina pengar. Å andra sidan, om de förvaras i en digital plånbok så måste du sälja av de hos en kryptovalutabörs.

Kan man köpa Filecoin hos svenska banker?

Du kan inte köpa Filecoin hos svenska banker. Vissa enskilda banker kan låta dig förvärva en CFD som följer priset på Filecoin. Om du i stället vill äga Filecoin-mynt explicit så du hitta en adekvat handelsplattform att förvärva kryptot hos såsom eToro eller dylikt.

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad