Köp Stellar: Den totala 2022 guiden

Är du ute efter att köpa Stellar? Eller vill du bara ta reda på vad Stellar är för en kryptovaluta? Stellar gör det möjligt att överföra pengar billigare från konsument till konsument, men är även betydligt mer förmånligare för kommersiella organisationer.

Det är specifikt dyra transaktioner vilka omfattar utländska överföringar över hela världen som Stellar har som mål att lösa med sin blockkedje-baserade teknik.

Priset på Stellar bestäms av utbud/efterfrågan där det ej existerar några centrala instanser vilka har som mål att minimera fluktuationerna.

Det hela innebär att bra/dåliga nyheter, alternativt i de fall där investerare med ett stort innehav av kryptot väljer att antingen sälja av men även köpa till flera krypton av samma slag kan ha stor inverkan på priset där 10% prisfall/ökning under en dag är inte är ovanligt när det kommer till Stellar.

Är du inte rädd än?

Om så, vänligen fortsätt att läsa vidare för att lära dig mer om hur du kommer igång med investeringar i Stellar!

KÖP STELLAR IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Så här köper du din första Stellar

I det här avsnittet så går vi igenom hur du går till väga för att köpa din första Stellar men även hur du säljer av tillgången vid ett senare tillfälle.

Den här steg-för-steg-guiden baseras helt på handelsplattform eToro, eftersom det är den plattform som vi anser vara den bästa på marknaden för närvarande. Du kan dock enkelt tillämpa guiden i fråga för en annan plattform, eftersom processen ofta är densamma.

 • Skapa ett konto hos eToro under 5 minuter och börja investera i Stellar omedelbart.
 • Du kan öppna ett konto med endast $50 och sedan investera $50 åt gången.
 • eToro är världens största handelsplattform och regleras av CuSEC i EU, FCA i Storbritannien och FinCEN i USA.

Steg 1 – Välj rätt handelsplattform

Det första steget när det kommer till att att investera i Stellar är att välja en adekvat handelsplattform.

I den här artikeln utgår vi från att du vill investera i Stellar, men om du senare vill använda din Stellar som en form av adekvat betalningsmedel så är det hela fullt möjligt att uppnå med eToro som är just den handelsplattform som vi rekommenderar.

Det existerar idag ett stort antal handelsplattformar som erbjuder dig möjligheten att köpa och sälja av ditt Stellar innehav. Tyvärr så förekommer det ett stort antal av dessa vilka applicerar höga avgifter för handeln, samtidigt som de har en rad olika säkerhetsproblem.

För att hjälpa dig på traven så har vi samlat ett antal handelsplattformar vilka vi anser håller måttet. Som ett led i att rangordna dessa så har vi använt oss av följande parametrar:

 • Säkerhet
 • Avgifter
 • Enkel användning
 • Investeringsvägledning
 • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer så föredrar vi handelsplattformen eToro inom alla avseenden. Aktören är licensierad i EU, erbjuder rimliga priser och är mycket användarvänlig för både nybörjare och erfarna.

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform som du vill handla med så är nästa steg i processen att skapa ett konto.

Nedan så visar vi dig steg-för-steg hur du åstadkommer det hela med hjälp av eToro, men du kan i de flesta fall tillämpa guiden även för andra plattformar vilka benämns ovan.

Börja med att trycka på knappen nedan för att förflytta dig till eToro!

KÖP STELLAR IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Börja handla”.

eToto startsida

Du ska vid det här laget ha mottagit ett e-postmeddelande från eToro som du för övrigt måste bekräfta. När du gjort detta så kan du sätta in pengar på ditt handelskonto.

Du kan göra insättningar via betalkort eller PayPal, där den minsta insättningen utgörs av $50, till skillnad från en traditionell banköverföring där du behöver sätta in minst $500.

Du måste också besvara en rad investeringsrelaterade frågor samt verifiera dig själv genom att verifiera ditt ID. Detta kan åstadkommas antingen med ett pass eller annat statligt utfärdat ID-kort.

Anledningen till att du behöver lämna ut ”känslig information” är att alla reglerade handelsplattformar måste följa så kallade KYC-procedurer. Det här är rutiner vilka ämnar skydda dig som användare samt förhindra olagliga aktiviteter såsom penningtvätt och dylikt.

Steg 3 – Köp Stellar (XLM)

Att köpa Stellar är nästa steg i listan.

Nu när du har skapat ditt handelskonto och satt in pengar så är det tämligen enkelt att investera i Stellar.

Du kan antingen välja att knappa in ”Stellar” i sökfältet högst upp på sidan eller använda dig av menyn till vänster och klicka på ”Handelsmarknader” för att sedan välja kategorin ”Krypto”

Du befinner dig nu på sidan för Stellar och behöver klicka på ”Handla” för att göra din första investering i Stellar.

eToro Stellar översikt

Du kan nu knappa in beloppet som du vill köpa Stellar för. Det minsta beloppet som du kan handla dock för är $50.

När du har angett beloppet så behöver du trycka på knappen ”Öppna affär” för att köpa Stellar.

K'opa Stellar

Du kan nu följa utvecklingen av din investering genom att klicka på ”Portfölj” i menyn till vänster.

Steg 4 – Sälj ditt Stellar (XLM) innehav

Som investerare så kommer du förr eller senare vilja sälja av din investering. Anledningarna till att du önskar göra så kan beror på flera faktorer medan oftast så vill du ta ut avkastningen från affärerna, alternativt begränsa potentiella förluster.

I skärmdumparna nedan så använder vi oss av Stellar för att illustrera det hela men du kan i de flesta fall tillämpa det hela för alla andra kryptovalutor som tillhandahålls av eToro.

Det första som du behöver göra är att klicka på ”Portfölj” som återfinns i menyn till vänster.

Klicka sedan på Stellar för att beskåda alla dina öppna positioner.

eToro Stellar portfölj.

För att stänga din position så måste du klicka på det röda krysset till höger.

eToro Stellar sälja av innehav.

Vänligen notera att du måste ta upp alla dina affärer med Stellar i din årliga deklaration. Detta omfattas av den svenska lagen och för att hålla dig a la jour med det hela.

Om du vill avsluta handeln så trycker du på ”Stäng affär” varefter pengarna och eventuella vinster överförs direkt till ditt eToro-konto. Du kan nu välja att ta ut pengarna till ditt bankkonto om du så önskar.

Sälj Stellar på eToro.

Vad är Stellar?

Stellar har en vision om att erbjuda konsumenterna möjligheten att föra över pengar på ett billigt, snabbt och effektivt sätt, oavsett var de befinner sig i världen.

Ett av de största problemen som gemene man exponeras för är det faktum att pengaöverföringar kommer med betydande avgifter, särskilt om det handlar om överföringar utomlands.

En annan negativ aspekt när det kommer till överföringar utomlands är att det ofta kan ta upp till flera dagar för dina pengar att lämna avsändaren och nå den tänkta mottagaren.

När du väljer att överföra pengar i form av kryptovalutan Stellar så får du möjligheten att överföra pengar till vem som helst, oavsett var du råkar för närvarande befinna dig i världen.

Du slipper även de dyra transaktionskostnaderna som bankerna applicera för sina tjänster eftersom Stellar ej reglerar av en central instans, utan är en helt decentraliserad betalningsmetod.

Den blockkedja som används för Stellar kommer utan tvekan att spara en massa pengar och tid, något som både avsändare och den tänkta mottager kommer gynnas av betydligt.

IBM verkar idag som ett av de största företagen som använder sig av nätverket Stellar. Man har visat vägen för andra bolag och påvisat att det faktiskt är möjligt att kombinera sin verksamhet med blockkedjeteknologi, samtidigt som man kan initiera ett samarbete som gynnar båda parterna.

Det ska bli otroligt spännande att se hur samarbetet mellan IBM och Stellar-nätverket kommer att ta form i framtiden.

Är Stellar en bra investering?

Endast framtiden kan utvisa huruvida Stellar är en bra investering eller ej. Men det råder ingen tvekan om att den imponerande samarbete med en gigant i form av IBM kommer bidra till att skapa en sorts ”blå stämpel” om att Stellar är en trovärdig kryptovaluta.

Om Stellar lyckas ta över en del av bankernas transaktioner, något som i sin tur kommer göra det möjligt för konsumenter och bolag att spara både pengar och tid, så är framtiden för Stellar utstakad.

Det hela kommer dock ej med några garantier, precis som är fallet med alla andra investeringar. Just därför så behöver du initiera din ”research” innan du väljer att investera i en kryptovaluta som Stellar. Vi kommer dock utan tvekan att följa Stellar (XML) på närmare håll även i framtiden!

KÖP STELLAR IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor

Vad är Stellar för något?

Stellar är en form av decentraliserad digital valuta so inom sammanhanget även benämns för som kryptovaluta. Priset på Stellar bestäms av utbud/efterfrågan varav det hela har utgjort en populär investering under flera år.

Hur köper man en Stellar (XLM)?

Du kan köpa Stellar direkt hos en kryptovalutabörs, handelsplattform eller genom att förvärva det direkt från en annan privatperson. Det hela är inte svårare än att initiera en kontoöverföring. Du kan dock ej förvärva kryptot hos de svenska bankerna (ännu).

Hur investerar man i Stellar?

Du kan investera i Stellar på flera olika sätt. Du kan antingen investera i kryptot genom att förvärva det direkt, alternativt genom att investera i en CFD som följer priset på Stellar. Om du inte vill nyttja Stellar som en form av adekvat betalningsmedel så är det oftast enklast att investera i det via en CFD. Du måste dock vara uppmärksam på att det hela kan medföra olika former av extra avgifter.

Kan jag köpa Stellar med kreditkort?

Du kan självfallet köpa Stellar med kreditkort hos nästan vilken kryptovalutabörs som helst. Handelsplattformen eToro erbjuder dig även möjligheten att betala via kreditkort när du investerar, något som innebär att du ej behöver vänta flera dagar på att en kontoöverföring ska slutföras.

Kan jag köpa Stellar via en kontoöverföring?

Du kan självfallet köpa Stellar med hjälp av en kontoöverföring hos de flesta kryptovalutabörser. Denna metod nyttjas oftast om det handlar om större summor. Nackdelen med det hela är att man måste vänta flera dagar innan pengarna kan investeras. Hos eToro så kan du välja att köpa Stellar genom en kontoöverföring om du överför minst $200 vill säga.

Måste du betala skatt på affärer med Stellar?

När du som privatperson köper och säljer Stellar så betraktas det hela som en form av spekulation. Du har alltså som mål att generera vinster på dina affärer, något som innebär att du måste ta upp dina affärer i den årliga deklarationen.

Hur säljer man av sitt Stellar innehav?

Hur du säljer av dina Stellar beror på främst på hur du förvärvade de initialt. Om det hela handlar om en CFD så stänger du handeln hos plattformen i fråga och tar ut dina pengar. Om kryptot i fråga dock förvaras i en digital plånbok så måste du dock sälja av de hos en utvald kryptovalutabörs.

Kan man köpa Stellar hos svenska banker?

Du kan ej köpa Stellar hos svenska banker. Vissa enskilda banker erbjuder dig möjligheten att köpa en CFD som följer priset på Stellar. Men om du önskar äga Stellar-kryptot explicit så måste du hitta en handelsplattform som erbjuder dig möjligheten att förvärva den direkt. I detta fall så rekommenderar vi eToro inom alla avseenden.

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad