Köp Terra: Den totala 2022 guiden

Har du funderingar på att köpa Terra (LUNA)? Eller vill du bara ta reda på vad Terra är för en kryptovaluta? Terra är ett av de större stackmynten, vilket betyder att de verkar i form som några av de mest stabila kryptovalutorna på marknaden. De befinner sig i topp 10 när de tkommer till de största kryptovalutorna baserat på marknadsvärde.

Priset på Terra bestäms av utbud/efterfrågan och det finns ingen reglering som försöker minimera fluktuationerna, vilket gör att bra/dåliga nyheter eller stora investerare som köper/säljer av innehavet kan ha stor inverkan på priset och 10% prisfall/ökning på en dag är inte onormalt för Terra.

Är du inte rädd än?

Fortsätt då att läsa vidare och lär dig hur du investerar i Terra!

KÖP TERRA HÄR 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.

Köp Terra – Välj rätt handelsplattform

Det första steget för att investera i Terra är att välja en adekvat handelsplattform. I den här artikeln utgår vi från att du vill investera i Terra. Du kan för närvarande inte köpa Terra via eToro, vilket vanligtvis är den handelsplattform som vi rekommenderar, men de utökar hela tiden sina alternativ och vi rekommenderar generellt den plattformen.

Det finns idag dock flera andra handelsplattformar som erbjuder dig möjlighten att köpa och sälja Terra, men tyvärr så applicerar många av dessa ganska höga avgifter för handeln samtidigt som de ofta exponeras för en rad säkerhetsbrister.

Vi har samlat ett antal plattformar nedan i vår topplista som vi alla har handlat på och bedömt dessa utifrån dessa paramatrar:

 • Säkerhet
 • Avgifter
 • Enkel användning
 • Investeringsvägledning
 • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer så rekommenderar vi handelsplattformen eToro alla dagar i veckan. De är licensierade i EU, har rimliga priser och är mycket användarvänliga för både nybörjare och erfarna.

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Skapa ett konto

Det första du behöver göra är att skapa ditt konto hos Capital, något som du gör genom att gå till deras förstasida och klicka på ”Handla nu”.

KÖP TERRA HÄR 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Capital.com

Så fort du har klickat på ”Handla nu” så får du möjligheten att skapa ditt konto med din e-post, facebook, Apple eller Google.

När du har gjort detta så kan du logga in på plattformen där du får möjligheten att slutföra din registrering. För att kunna handla Terra dock så måste du sätta in pengar förr eller senare.

Capital.com

Sätt in pengar

Nu behöver du sätta in pengar som du kan köpa Terra för. Det hela är en ganska enkel process där allt du egentligen behöver göra är att slutföra din registrering.

För att sätta in pengar på ditt konto klickar du helt enkelt på pilen i det högra hörnet och sedan på ”Sätt in”. Här kan du sätta in pengar med antingen kreditkort, Banköverföring, Apple Pay, Trustly eller Neteller.

När du har satt in pengar så är du redo att investera i Terra.

Köp Terra

Att köpa Terra utgör det sista steget.

Du hittar Terra genom att söka efter Terra (LUNA) i det vänstra hörnet. Så fort du har klickat på ikonen så kommer du att kunna se priserna inklusive köp- och säljknapparna.

Köp Terra

I köpfönstret så kan du bestämma vilken kvantitet du vill köpa, samt även välja om du vill sälja till ett visst pris till antingen vinst eller förlust.

Efter att du har angett hur många Terra du vill köpa klickar du bara på ”Köp”, varav du per omgående kan beskåda ditt innehav.

Köpa Terra

Vad är Terra?

Terra (LUNA) är en blockkedje-plattform med öppen källkod för stackmynt. LUNA är en symbol för blockkedjenätverket Terra, som hamnat på topp 10 över de största kryptovalutorna sett till marknadsvärdet.

Terra är ett projekt där målet är att uppnå en form av betalningsmöjlighet lite som t.ex. Stripe, där du har möjlighet att ta emot kryptovaluta på webbshoppar och butiker. Målet är att erbjuda besökarna möjligheten att använda sin kryptovaluta, men utan att allokera en stor del av intäkterna som nätbutiker annars är vana vid. Istället kan du som konsument erhålla andra förmåner som rabatter, vilket kan bidra till att öka försäljningen för webbutiken i fråga.

Terra grundades av Daniel Shin och Kwon som verkar även i form av företagets direktör. Kwon är en 29-årig tidigare anställd hos Microsoft. Terra-plattformen tjänar inga pengar på själva transaktionerna, så därför har de haft ett stort finansieringsbehov, där de samlat in mer än $200 miljoner dollar, vilket antyder om hur stor projektet egentligen är. Man har redan byggt en betalningsapp i Korea, nämligen Chai, som bygger på Terras blockkedja, som bidragit till deras snabba framväxt.

Utöver sin kryptovaluta har de även andra projekt på gång som appen Anchor som är ett högavkastande sparkonto där du som ägare av deras kryptovaluta kan få avkastning genom att helt enkelt ha dina kryptovalutor på ditt konto. Denna projekt är dock i sin inledningsfas som vi förmodligen kommer att få se mer av i framtiden.

Om du funderar på att investera i andra kryptovalutor så kan du läsa vårt inlägg och välja att köpa din kryptovaluta här .

Är Terra en bra investering?

Det är svårt att svara på huruvida Terra är en bra investering i dagsläget. Men det råder ingen tvekan om att de med sina enorma investeringar på över $200 miljoner dollar från stora investerare visar på att många har stor tillförtro när det kommer till Terra-projektet.

Många anser att kryptovalutan är här för att stanna och har de rätt så är en betalningslösning med kryptovaluta något som kan ha stor potential vilket i sig kan bidra till att Terra visar sig vara en adekvat investering i längden. Men tänk på att det inte finns några garantier och att investeringar när det kommer till kryptovalutor i allmänhet eftersom de anses relativt utgöra en invsetering av hög risk.

Se Terra-kurs i realtid .

KÖP TERRA HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor?

Vad är Terra?

Terra är en decentraliserad digital valuta som även benämns för som kryptovaluta. Priset på Terra bestäms av utbud/efterfrågan där den utgjort en populär investering under flera år.

Hur köper man en Terra (LUNA)?

Du kan köpa Terra via en kryptovalutabörs, handelsplattform eller genom att handla direkt från en annan individ. Det hela är dock inte svårare än att göra en kontoöverföring. Du kan dock för närvarande ej köpa Terra via de svenska bankerna. Vi har skrivit en guide där du kan äga din första Terra inom 5 minuter.

Läs vår guide för att köpa Terra

Hur investerar man i Terra?

Du kan investera i Terra antingen genom att direkt köpa en Terra, eller genom att investera i en CFD som följer priset på Terra. Om du inte vill använda Terra som betalningsmedel så är det ofta enklast att köpa en CFD, men du måste vara uppmärksam på att du kan bli påförd eventuella avgifter.

Kan jag köpa Terra med kreditkort?

Du kan köpa Terra med kreditkort hos nästan vilken kryptovalutabörs som helst. 
Handelsplattformen eToro erbjuder dig också möjligheten att betala med kreditkort när du investerar, vilket innebär att du inte behöver vänta flera dagar på en kontoöverföring.

Kan jag köpa Terra via en kontoöverföring?

Du kan köpa Terra via en kontoöverföring hos alla kryptovalutabörser. 
Denna metod används oftast om det handlar om stora summor som du önskar investera. Nackdelen med det hela dock är att man måste vänta flera dagar innan pengarna kan investeras. Hos eToro handelsplattformen så kan du köpa Terra via kontoöverföring om du överför minst $200 vill säga.

Ska man betala skatt på Terra?

När du som privatperson köper och säljer Terra betraktas det hela som en form av spekulation med syftet att generea vinst. Just därför så är du skyldig att ta upp det hela i din årsredovnisning oavsett om du gått med vinst eller förlust.

Hur säljer man av sitt Terra innehav?

Hur du säljer av ditt Terra innehav beror på hur du köpte dem initialt. Om du köpte de via en CFD så sänger du helt enkelt handeln hos handelsplattformen i fråga och tar ut dina pengar, men om de förvaras i en digitla plånbok såmåste du sälja dem via en kryptovalutabörs istället.

Kan man köpa Terra via banken?

Du kan inte köpa Terra hos de svenska bankerna. Vissa enskilda banker som Saxo Bank låter dig köpa en CFD som följer priset på Terra, men om du vill äga en Terra explicit så behöver du hitta en annan handelsplattform som t.ex. eToro.

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad