Köp The Graph: Den totala 2022 guiden

Har du funderingar på att köpa The Graph (GRT)? Eller vill du bara ta reda på vad The Graph är för något egentligen? Det råder ingen tvekan om att The Graph är en spännande kryptovaluta, som står sig som en av de största kryptovalutorna på marknaden. Mer än 3000 subgrafer baseras på The Graph som vuxit otroligt mycket under kort tid.

Priset på The Graph bestäms av utbud/efterfrågan och det finns ingen reglering som försöker minimera fluktuationerna hos kryptot. Detta innebär att både bra/dåliga nyheter kombinerat med stora investerare vilka väljer att köpa/sälja av sitt innehav kan ha stor inverkan på priset.

Det är inte ovanligt med ett 10% prisfall/ökning under en enda dag när det kommer till kryptovalutan The Graph.
Är du inte rädd än?

Om så, då ska du fortsätta att läsa vidare och lär dig mer om hur du investerar i The Graph!

HANDLA THE GRAPH HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Köp din första The Graph – Steg-för-steg guide

I det här avsnittet så går vi igenom hur du köper din första The Graph men även hur du går till väga för att sälja av ditt innehav vid ett senare tillfälle.

Den här steg-för-steg-guiden baseras helt på handelsplattformen eToro. Detta på grund av att vi anser den vara den bästa handelsplattformen på marknaden som finns att tillgå.

Du kan dock tillämpa denna guide även för andra handelsplattformar eftersom processen ofta bygger på en och samma logik.

 • Skapa ett eToro-konto under 5 minuter och investera i The Graph omedelbart.
 • Du kan öppna ett konto med endast $50 och sedan investera $50 åt gången.
 • eToro är världens största handelsplattform och regleras av CuSEC i EU, FCA i Storbritannien och FinCEN i USA.

Steg 1 – Välj rätt handelsplattform

Det första steget för att investera i The Graph är att välja en handelsplattform. I den här artikeln utgår vi från att du vill investera i The Graph, men om du senare vill använda din The Graph som betalningsmedel så är det även möjligt med eToro, som just är den handelsplattform som vi rekommenderar till alla våra läsare.

Idag så existerar det ett stort antal handelsplattformar som erbjuder dig möjligheten att köpa och sälja av The Graph. Tyvärr så finns det även en del av dessa vilka applicerar handlarna höga avgifter, samtidigt som de ofta exponeras för en rad olika säkerhetsproblem.

För att hjälpa dig på traven när det kommer till att välja en adekvat handelsplattform så har vi kombinerat ihop en lista på de plattformar vilka vi anser vara de bästa på marknaden för närvarande.

Dessa plattformar har vi i sin tur rangordnat baserat på ett antal kriterier, vilka för övrigt återges nedan:

 • Säkerhet
 • Avgifter
 • Enkel användning
 • Investeringsvägledning
 • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer så fördrar vi eToro som den primära handelsplattformen. Aktören är licenserad i EU, påför rimliga priser för handeln och är mycket användarvänliga för både nybörjare och erfarna.

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform som du vill handla från så är nästa steg i processen att skapa ett handelskonto som du kan använda dig av.

Nedan så visar vi dig steg-för-steg för hur du åstadkommer det hela med eToro, men du kan med största sannolikhet även använda dig av guiden om du bestämmer dig att använda dig av andra handelsplattformar eftersom logiken bygger på samma koncept.

Börja med att trycka på knappen nedan för att förflytta dig till eToro.

HANDLA THE GRAPH HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Börja handla”.

eToto startsida
eToto startsida

Du ska vid det här laget ha mottagit ett e-postmeddelande från eToro som i sin tur innehåller en unik verifieringslänk som du behöver klicka på. När du verifierat handelskontot så kan du gå vidare till att sätta in medel att investera med.

För att sätta in medel så kan du använda dig av betalkort eller PayPal, där den minsta insättningen utgörs av $50, till skillnad från $500, om du väljer att göra en banköverföring.

Du måste också besvara en rad olika investeringsrelaterade frågor samt verifiera dig själv genom ladda upp ett ID-kort. Detta görs åstadkommas enklast med en kopia på ditt pass men även andra statligt utfärdade ID-kort i form av körkort eller dylikt fungerar bra.

Anledningen till att du behöver lämna ut ”känslig information” om dig själv är för att alla reglerade handelsplattformar tillämpar så kallade KYC-procedurer. Det här är rutiner vilka ämnar skydda dig som användare men även förhindra olagliga aktiviteter så som penningtvätt och dylikt.

Steg 3 – Köp The Graph (GRT)

Att köpa The Graph står som nästa steg i listan.

Nu när du har skapat ditt handelskonto och satt in pengar så är det enkelt att börja investera i The Graph.

Du kan antingen välja att knappa in ”The Graph” i sökrutan högst upp på sidan eller använda dig av menyn till vänster och klicka på ”Handelsmarknader” för att sedan välja kategorin ”Krypto”

Du befinner dig nu på sidan för The Graph och behöver klicka på ”Handla” för att göra din första investering i The Graph.

eToro Graph statistik

Du kan nu specificera det belopp som du önskar köpa The Graph för. Det minsta beloppet du kan handla för dock är $50.

När du har definierat själva beloppet som du önskar sätta in så behöver du trycka på ”Öppna affär” för att slutföra köpet.

Köpa The Graph

Du kan nu följa utvecklingen av din investering genom att klicka på ”Portfölj” i menyn till vänster.

Steg 4 – Sälj av ditt The Graph (GRT) innehav

När du investerar dina pengar så kommer du att förr eller senare vilja sälja av ditt innehav av The Graph (GRT). Anledningarna till att du vill göra det kan vara olika men i de flesta fall så vill du ta ut dina vinster, alternativt begränsa de potentiella förlusterna.

I skärmdumparna nedan så använder vi oss av The Graph för att illustrera själva processen. Dock så fungerar det hela på samma sätt oavsett vilken kryptovaluta som du väljer att handla med hos eToro.

Det första som du behöver göra är att klicka på ”Portfölj” som återfinns i menyn till vänster.

Klicka sedan på The Graph för att se alla dina öppna positioner med kryptot i fråga.

eToro porfölj.

För att stänga din position så måste du klicka på det röda krysset till höger.

eToro sälja av.

Innan du väljer att stänga handeln så måste du vara medveten om det faktum att du enligt lag är skyldig att deklarera alla dina affärer med kryptovalutor i den deklaration som Skatteverket skickar ut på en årlig basis.

Om du önskar avsluta handeln så behöver du trycka på ”Stäng affär” varefter pengarna och eventuella vinster överförs direkt till ditt eToro-konto. Du kan nu ta ut pengarna till ditt bankkonto om du så önskar.

Sälj The Graph på eToro.

Vad är The Graph?

The Graph (GRT) är en decentraliserad kryptovaluta, men det är också ett indexeringsprotokoll med öppen källkod för blockkedje-data. Det är här som utvecklare kan välja att bygga och publicera sina olika API:er, mer kända som Subgraphs.

Dessa subgrafer exekverar frågor över GraphQL, något som vi går igenom längre ner. Graph-plattformen kan användas för att söka efter alla Ethereum-data genom några enkla frågor, och detta löser ett av de stora problemen som många blockchain-baserade kryptovalutor har.

Blockkedja-appar har svårt att uppfylla flera kriterier, såsom säkerhet och kedjeorganisation, för att möta de krav där The Graph har en lösning på problemet i fråga.

Genom dessa ”Subgraphs” indexerar The Graph blockkedjedata, som alla användare kan komma åt via GraphQL Api, som skapas av teamet bakom The Graph. Faktum är att frågeprogramvara för blockchain inte har skapats tidigare, vilket The Graph har skapat.

Målet med The Graph på sikt är att expandera till fler blockkedjor, och ge ägande och kontroll till samhället, och på så sätt demokratisera kryptovalutan.

Är The Graph en bra investering?

Huruvida The Graph är en bra investering är svårt att svara på då vi inte kan sia om framtiden. Det råder dock ingen tvekan om att utbud och efterfrågan har ett stort inflytande på en kryptovaluta som The Graph, där man gjort ett så kallat ”Max supply” som gör att det existerar ett maximum för hur många The Graph kryptovaluta-tokens som kan existera.

The Graph har ett maximalt utbud på 10 miljarder token, något som i sin tur gör att man måste hålla koll på hur stort utbud det finns att tillgå om man vill investera i The Graph.

Utöver det så måste du också hålla ett öga på vad media skriver om The Graph, då media har ett stort inflytande på hur många som köper kryptovaluta, något som du måste ha i åtanke.

The Graph verkar i form som en av de stora kryptovalutorna och utgör utan tvekan en spännande investering för många. Vi kommer själva att följa kryptot på nära håll under de kommande åren.

Men vi kan dock ej förse dig med ett definitivt svar på huruvida The Graph lämpar sig som en bra investering, eftersom det skulle kräva att vi kan se in i framtiden, något som varken vi eller någon annan har förmågan att göra!

HANDLA THE GRAPH HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor

Vad är The Graph?

The Graph är en form av decentraliserad digital valuta som även ofta refereras till som kryptovaluta. Priset på The Graph bestäms av utbud/efterfrågan där kryptot utgjort en populär investering under flera år.

Hur köper man en The Graph (GRT)?

Du kan köpa The Graph via en kryptovalutabörs, handelsplattform eller genom att handla direkt från en annan handlare. Själva processen för att köpa The Graph (GRT) är inte svårare att slutföra än en vanlig kontoöverföring.

Hur investerar man i The Graph?

Du kan investera i The Graph antingen genom att direkt köpa The Graph direkt, eller genom att investera i en CFD som följer priset på kryptot. Om du inte vill använda The Graph som betalningsmedel så är det ofta enklast att köpa en CFD, men du måste vara medveten om att du kan komma att bli påförd eventuella avgifter för handeln i fråga.

Kan jag köpa The Graph via ett kreditkort?

Du kan köpa The Graph med hjälp av ett kreditkort hos nästan vilken kryptovalutabörs som helst. Handelsplattformen eToro erbjuder dig även möjligheten att betala med kreditkort när du investerar, något som innebär att du inte behöver vänta flera dagar på en kontoöverföring.

Kan jag köpa The Graph via en banköverföring?

Du kan köpa The Graph med en kontoöverföring hos nästan alla kryptovalutabörser. Denna metod används oftast om du önskar placera stora summor. Nackdelen med det hela dock är att du måste vänta flera dagar innan pengarna kan investeras. Hos handelsplattformen eToro så kan du köpa The Graph via en kontoöverföring om du överför minst $200.

Måste du betala skatt på dina affärer med The Graph?

När du som individ köper och säljer av ditt The Graph innehav så betraktas det hela som en form av spekulation med syftet att generera positiva avkastningar. Du måste därför ta upp alla dina affärer med The Graph i den årliga deklaration som du får hemskickad årligen av Skatteverket.

Hur säljer man av sitt innehav i The Graph?

Hur du säljer av ditt innehav av The Graph beror på hur du köpte myntet initialt. Om du investerar i den via en CFD så stänger du helt enkelt handeln hos handelsplattformen och tar ut dina pengar. Å andra sidan, om mynten förvaras i en digital plånbok så måste du sälja av de via en kryptovalutabörs.

Kan man köpa The Graph via banken?

Du kan ej köpa The Graph hos de svenska bankerna. Vissa enskilda banker erbjuder dig möjligheten att förvara en CFD som följer priset på The Graph. Men om du önskar äga myntet explicit så behöver du hitta en annan handelsplattform som erbjuder dig möjligheten att genomföra det hela.

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad