Köp Tron: Den totala 2022 guiden

Tron är en av de nyare kryptovalutorna, vilket är just därför som vi bestämt oss för att skapa en köpguide så att du kan lära dig mer om hur du går tillväga för att köpa kryptovalutan i fråga.

Att köpa Tron eller ej är den stora frågan som många investerare ställer sig idag i takt med att kryptovalutan blomstrar. Denna guide innehåller allt som du behöver veta som ett led i att ta reda på om huruvida du ska investera i Tron (TRX) eller ej.

Priset på Tron bestäms av utbud/efterfrågan och det finns inga regleringar vilka har som mål att minimera fluktuationerna, vilket gör att bra/dåliga nyheter eller stora investerare som köper/säljer av sitt innehav kan ha stor inverkan på priset där en 10% prisfall/ökning på en dag inte är onormalt för kryptot Tron.

Är du inte rädd än?

Om så, vänligen fortsätt läsa vidare och lär dig hur du investerar i Tron!

HANDLA TRON HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Köp din första Tron – Steg-för-steg guide

I det här avsnittet så går vi igenom hur du köper din första Tron men även hur du säljer av ditt innehav vid ett senare skede.

Denna steg-för-steg-guide baseras främst på handelsplattformen eToro, detta på grund av att vi anser plattformen vara den bästa på marknaden. Du kan dock enkelt använda guiden för en helt annan plattform, eftersom processen ofta är densamma.

 • Skapa ett konto hos eToro under mindre än 5 minuter och börja investera i Tron direkt.
 • Du kan öppna ett konto med endast $50 och sedan investera $50 åt gången.
 • eToro står sig idag som världens största handelsplattform och regleras av CuSEC i EU, FCA i Storbritannien och FinCEN i USA.

Steg 1 – Välj rätt handelsplattform

Det första steget för att investera i Tron är att välja en adekvat handelsplattform. I den här artikeln utgår vi från att du vill investera i Tron, men om du senare vill använda ditt innehav som en form av betalningsmedel så är även det fullt möjligt med eToro, som för övrigt är den handelsplattform som vi rekommenderar till våra potentiella handlare.

Det existerar idag ett stort antal handelsplattformar vilka erbjuder dig möjligheten att köpa och sälja Tron. Tyvärr så finns det också många av dem som påför ganska höga avgifter samt kämpar med en rad säkerhetsproblem.

Vi har samlat några av marknadens bästa handelsplattformar vilka vi i sin tur rangordnat baserat på ett antal kriterier, vilka för övrigt återges i punktform nedan:

 • Säkerhet
 • Avgifter
 • Enkel användning
 • Investeringsvägledning
 • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer så fördrar vi eToro som vår primära handelsplattform. Bolaget finns licensierat i EU, tillhandahåller rimliga priser och är mycket användarvänliga för både nybörjare och erfarna.

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform som du vill handla med så är nästa steg i det hela att skapa ett konto hos eToro.

Nedan så visar vi dig steg-för-steg hur du åstadkommer det hos eToro, men du kan i de flesta fall tillämpa samma process även hos andra plattformar.

Börja med att trycka på knappen nedan för att gå till eToro.

HANDLA TRON HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Börja handla”.

eToto startsida
eToto startsida

Du ska vid det här laget ha mottagit ett e-postmeddelande från eToro som innehåller en verifieringslänk som du behöver klicka på. När du gjort det så kan du gå vidare med att sätta in medel som du investera med.

För att sätta in pengar så kan du antingen använda dig av betalkort eller PayPal, där den minsta insättningen utgörs av $50, till skillnad från $500, om du skulle välja att göra en traditionell banköverföring.

Du måste också besvara en rad investeringsrelaterade frågor samt verifiera din identitet. Detta kan åstadkommas antingen med hjälp av ett pass eller genom att använda dig av ett statligt utfärdad ID-kort.

Anledningen till att du behöver lämna ut känslig information om dig själv är för att alla reglerade handelsplattformar tillämpar så kallade KYC-procedurer.

Det här är rutiner vilka ämnar skydda dig som användare, samt förhindra olagliga aktiviteter som penningtvätt och dylikt.

Steg 3 – Köp Tron (TRX)

Att köpa Tron är nästa steg på listan.

Nu när du har skapat ditt konto och satt in pengar så är det ganska enkelt att investera i Tron.

Du kan antingen välja att knappa in ”Tron” i sökfältet högst upp på sidan eller använda menyn till vänster och klicka på ”Handelsmarknader” för att sedan välja kategorin ”Krypto”

Du befinner dig nu på sidan för Tron och behöver klicka på ”Handel” för att göra din första investering i Tron.

eToro Tron statistik

Du kan nu definiera det belopp som du önskar förvärva Tron för. Det minsta beloppet som du kan investera ligger för närvarande på $50.

När du har knappat in beloppet så behöver du trycka på ”Öppna affär” för att slutföra köpet.

eToro köpa Tron.

Du kan nu följa utvecklingen av din investering genom att klicka på ”Portfölj” i menyn till vänster.

Steg 4 – Sälj av dina Tron (TRX)

När du investerar i Tron så kommer du förr eller senare att vilja sälja av ditt innehav. Anledningarna till att du önskar göra det kan vara otaliga, men i de flesta fall så kommer du önska göra så för att generera positiva avkastningar, alternativt begränsa förlusterna.

I skärmdumparna nedan så använder vi oss av TRON (TRX) för att beskriva processen för hur du säljer av ditt innehav. Själva processen kan dock anammas för de flesta kryptovalutor vilka återfinns på handelsplattformen eToro.

Det första som du behöver göra är att klicka på ”Portfölj” som för övrigt återfinns i menyn till vänster

Klicka sedan på TRX för att beskåda alla dina öppna positioner.

eToro Tron portfölj

För att stänga din position så måste du klicka på det röda krysset till höger.

eTron sälja av innehav.

Vänligen notera att innan du väljer att stänga dina affärer så måste du vara medveten om de faktum att du måste ta upp dessa i den årliga deklaration som Skatteverket skickar ut.

Om du önskar avsluta handeln så behöver du klicka på knappen ”Stäng affär” varefter pengarna och eventuella vinster överförs direkt till ditt eToro-konto. Du kan nu ta ut pengarna till ditt bankkonto om du vill.

Sälj Tron

Vad är Tron?

Tron-nätverket, som inom sammanhanget gjort sig mer känt som Tronix (TRX), är en form av kryptovaluta som grundades under 2017, i Asiens finansiella centrum i form av Singapore.

Tron skapades initialt som en länk mellan innehållsskapare och innehållsanvändare, där du som innehållsanvändare kan betala direkt till skaparen av innehållet i stället för att betala en avgift till en mellanhand.

Ett exempel som vi kan använda för att illustrera processen utgörs av Spotify. Plattformen erbjuder sina användare möjligheten att lyssna på så mycket musik som de önskar till ett fast månadspris i form av ett abonnemang.

Musiken i fråga skapas dock ej av Spotify utan är artisterna som gett sitt medgivande till att Spotify får spela deras låtar. Här tillfaller majoriteten av beloppet som du betalar för abonnemanget till Spotify, medan en bråkdel av beloppet går till producenten/skaparen av musiken.

Med Tron så kan du som användare på deras offentliga blockkedjenätverk köpa och sälja digitalt innehåll, på ett billigt och effektivt sätt, där du eliminerar mellanhanden för att i slutändan öka vinsterna men även minska kostnaderna.

Visionen med Tron är att eliminera inbladningen av de stora drakarna vilka har som agenda att styra utformningen av internet, samt förse gemene man med betyglit större kraft över de transaktioner som utförs.

Är Tron en bra investering?

Huruvida Tron lämpar sig som en bra investering eller ej är svårt att svara på, då vi inte kan sia om framtiden. Dock så råder det ingen tvekan om att kryptot utgör ett intressant inslag inom kryptosfären.

Målet med TRON är att alla som önskar skapa sitt eget digitala innehåll och sälja av det utan att behöva nyttja en mellanhand, ska kunna få göra så. Tron har otroligt många ambitiösa mål som vi kommer att följa noga under de kommande åren.

Det råder ingen tvekan om att Tron kan komma att bli en riktigt bra investering om de lyckas bli en seriös aktör inom försäljning av digitalt innehåll. På grund av att man har så många ambitiösa mål så är det inte säkert att de klarar av att leva upp till sina mål.

Detta är något som du måste ha i åtanke om du har funderingar på att investera i just Tron. Kom ihåg att investeringar i Tron kommer med en risk eftersom alla kryptovalutor är volatila i dess sanna natur. Du måste således alltid göra din egen research innan du väljer att klicka på ”investera”-knappen.

HANDLA TRON HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor

Vad är Tron?

Tron är en form av decentraliserad digital valuta som inom sammanhanget även benämns för som kryptovaluta. Priset på Tron bestäms av utbud/efterfrågan och har utgjort en populär investering under flera år.

Hur köper man en Tron?

Du kan köpa Tron hos en kryptovalutabörs, handelsplattform eller via en privatperson som har kryptot i en digital plånbok. Det hela inte svårt än att genomföra en en kontoöverföring. Du kan dock ej förvärva kryptot hos de svenska bankerna (ännu).

Hur investerar man i Tron?

Du kan välja att investera i Tron antingen genom att förvärva det direkt från eToro, eller genom att investera i en CFD som följer priset på Tron. Om du inte vill använda Tron som betalningsmedel så är det ofta enklast att investera i det via en CFD, men du måste vara medveten om att du kan komma att bli påförd eventuella avgifter.

Kan jag köpa Tron med kreditkort?

Du kan köpa Tron med kreditkort hos nästan vilken kryptovalutabörs som helst. Handelsplattformen eToro erbjuder dig även möjligheten att betala med kreditkort när du gör dina investera, något som innebär att du ej behöver vänta flera dagar på en kontoöverföring ska slutföras.

Kan jag köpa Tron via en kontoöverföring?

Du kan köpa Tron via en kontoöverföring hos de flesta kryptovalutabörser. Denna metod tillämpas oftast om man önskar investera ganska stora summor. Nackdelen med det hela är att man måste vänta flera dagar innan pengarna kan investeras. Hos eToro så kan du köpa Tron via en kontoöverföring om du överför minst $200, vill säga.

Måste man betala skatt på vinster som genereras från Tron?

När du som privatperson köper och säljer av ditt Tron innehav så betraktas det hela som en form av spekulation med syftet att generera positiva avkastningar. Detta innebär att du måste ta upp alla dina affärer i den deklaration som Skatteverket skickar ut på en årlig basis.

Hur säljer man av Tron innehavet?

Hur du säljer av ditt Tron innehav beror främst på hur du förvärvade de initialt. Om du förvärvade Tron via en CFD så behöver du helt enkelt stänga handeln hos handelsplattformen i fråga och ta ut dina pengar. Å andra sidan, om de förvaras i en plånbok så måste du sälja av de hos en kryptovalutabörs.

Kan man köpa Tron hos de svenska bankerna?

Du kan idag ej köpa Tron hos de svenska bankerna (explicit). Vissa banker erbjuder dig dock möjligheten att investera i en CFD som i sin tur följer priset hos Tron. Om du önskar äga TRON direkt så måste du förvärva det via en handelsplattform, där vi rekommenderar eToro alla dagar i veckan!

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad