Köp Uniswap: Den totala 2022 guiden

Har du tankar på att köpa Uniswap (UNI)? Eller vill du bara ta reda på vad Uniswap är för en kryptovaluta? Uniswap har kommit att bli en av de stora kryptovalutorna på mycket kort tid, och det råder ingen tvekan om att om du är intresserad av kryptovaluta så är det ett krypto som du säkerligen kommer att stöta på i ooika sammanhang. Många spår en god framtid för Uniswap, vilket ger användarna möjlighet att skapa sina egna decentraliserade utbyten.

Priset på Uniswap bestäms av utbud/efterfrågan och det finns ingen reglering som försöker minimera fluktuationerna, vilket gör att bra/dåliga nyheter eller stora investerare som köper/säljer kan ha stor inverkan på priset där10% prisfall/ökning på en idag inte är onormalt för Uniswap.

Är du inte rädd än för vad som komma skall?

Fortsätt då att läsa vidare och lär dig mer om hur du investerar i Uniswap!

KÖP UNISWAP HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Köp din första Uniswap steg för steg

I det här avsnittet förklarar vi hur du köper din första Uniswap och hur du säljer av det igen senare.

Den här steg-för-steg-guiden är baserad på eToro handelsplattform, eftersom det är den plattform som vi anser vara den bästa. Du kan dock enkelt använda guiden för en annan plattform, eftersom processen ofta är densamma.

KÖP UNISWAP HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Steg 1 – Välj en handelsplattform

Det första steget för att investera i Uniswap är att välja en handelsplattform eller kryptovalutabörs. I den här artikeln utgår vi från att du vill investera i Uniswap, men om du senare vill använda din Uniswap som betalningsmedel är det även möjligt med eToro som är den handelsplattform vi rekommenderar.

Det finns idag flera olika handelsplattformar som erbjuder dig möjligheten att köpa och sälja Uniswap, men tyvärr så är har många av dem höga avgifter och en rad olika säkerhetsproblem.

Vi har samlat ett antal plattformar nedan i vår topplista som vi alla har handlat på och bedömt utifrån:

 • Säkerhet
 • Avgifter
 • Enkel användning
 • Investeringsvägledning
 • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer så föredrar vi handelsplattformen eToro alla dagar i veckan. De är licensierade i EU, har rimliga priser och är mycket användarvänliga för både nybörjare och erfarna.

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform du vill handla från så är nästa steg i det hela att skapa ett konto.
Nedan så visar vi dig steg-för-steg hur du åstadkommer det hela via eToro, men du kan med största sannolikhet även tillämpa guiden för andra handelsplattformar.

Börja med att trycka på knappen nedan för att gå till eToro.

KÖP UNISWAP HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Börja handla”

eToro

Du ska nu ha fått ett mejl från eToro som i sin tur innehåller en unik länk som du måste klicka på. När detta är gjort så kan du gå vidare tiöl att sätta in pengar på ditt handelskonto. Du kan göra det antingen med ett betalkort eller PayPal där den minsta insättningen $50, till skillnad från $500 om du väljer att göra en banköverföring.

Du måste också besvara en rad investeringsrelaterade frågor samt verifiera dig själv genom ett ID. Detta kan åstadkommas antingen med ett pass eller annat ID-kort. Anledningen till att du behöver lämna ut ”känslig information” om dig själv är för att alla reglerade handelsplattformar har så kallade KYC-procedurer. Det här är rutiner vilka ämnar skydda dig som användare samt förhindra olaglig aktivitet som penningtvätt.

Steg 3 – Köp Uniswap (UNI)

Att köpa Uniswap utgör nästa steg i listan.

Nu när du har skapat ditt handelskonto och satt in pengar så är det tämigen enkelt att investera i Uniswap.

Du kan antingen völja att knappa in ”Uniswap” i sökfältet högst upp på sidan eller använda menyn till vänster och klicka på ”Handelsmarknader” för att sedan välja kategorin ”Krypto”

Du befinner dig nu på sidan för Uniswap och måste klicka på ”Handla” för att göra din första investering i Uniswap.

Köp Uniswap (UNI)

Du kan nu ange det belopp som du vill köpa Uniswap för. Det minsta beloppet du kan handla för är $50.

När du har angett beloppet, tryck på ”Öppna affär” för att köpa kryptot.

Köpa Uniswap (UNI)

Du kan nu följa utvecklingen av din investering genom att klicka på ”Portfölj” i menyn till vänster.

Steg 4 – Sälj av ditt Uniswap innehav (UNI)

Som investerare så kommer du någon gång violja sälja av din investering. Antingen för att plocka ut vinsten eller begränsa en förlust.

I skärmdumparna nedan så använder vi oss av Bitcoin för att illustrera de thela, men processen fungerar likvärdigt för alla kryptovalutor.

Det första du behöver göra är att klicka på ”Portfölj” i menyn till vänster.

Klicka sedan på Uniswap för att se alla dina lediga positioner med kryptot.

Sälj av ditt Uniswap innehav (UNI)

För att stänga din position så måste du klicka på det röda krysset till höger.

Sälj av ditt Uniswap innehav (UNI)

Innan du stänger handeln så måste du vara medveten om att du enligt lag är skyldig att deklarera för alla dina affärer oavsett om dessa mynnat ut i en vinst eller förlust för den delen.

Om du vill avsluta handeln så trycker du nu på ”Stäng affär” varefter pengarna och eventuella vinster överförs direkt till ditt eToro-konto. Du kan nu ta ut pengarna till ditt bankkonto om du vill.

Sälj av ditt Uniswap innehav (UNI)

Vad är Uniswap?

Uniswap är en av de nya kryptovalutorna som grundades redan under 2018. Den bygger främst på Ethereums blockchain-teknologi, och är en 100% decentraliserad kryptovaluta. Uniswap-koden tilhandahålls i form av öppen-källkod, vilket innebär att alla kan använda koden för att skapa sin alldeles egna decentraliserade version.

Uniswap är kort och gott en teknik där du har möjlighet att utbyta kryptovalutor. Alla ERC20-tokens kan bytas ut via Uniswap-plattformen, och du kan till och med göra det 100 % gratis. Detta skiljer sig markant från andra börser, vilka främst drivs med den primära syftet av att tjäna pengar, vilket innebär att de tar ut avgifter för att lista nya krypto.

Det är lite som att användare kan föra över pengar med olika valutor genom plattformen utan att det kostar ett öre, vilket såklart är något som är intressant för många runt om i världen vilka behöver föra över pengar på en global basis.

Om du funderar på att investera i andra kryptovalutor så kan du läsa vårt inlägg om hur du köper kryptovaluta nu.

Är Uniswap en bra investering?

Det är svårt att svara på huruvida Uniswap är en bra investering eller ej då vi inte kan se i framtiden. Men det råder ingen tvekan om att Uniswap står so en av de kryptovalutor som är svåra att förbise om man är intresserad av att investera i kryptovaluta initialt.

Uniswap är en börs där du har möjligheten att ”växla” kryptovalutor, och överföra med en kryptovaluta, medan mottagaren mottar en annan typ av krypto. Uniswap kan visa sig vara en bra investering om Uniswap lyckas bli den ledande decentraliserade börsen.

Förutom att kunna överföra genom Uniswap så kan du även bygga dina egna mynt utan att bli påförd höga avgifter, vilket också är ytterst intressant för många. Just därför så kan Uniswap visa sig vara en riktigt bra investering om de lyckas med sin vision.

Kom ihiåg dock att precis som med alla andra investeringar när det kommer till kryptovalutor så anses det hela vara en investering med stor risk. Just därför så rekommenderas du alltid att endast investera pengara som du har råd att förlora.

Uniswap är en spännande kryptovaluta som vi kommer att följa noga även i framtiden.

KÖP UNISWAP HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor?

Vad är Uniswap?

Uniswap är en decentraliserad digital valuta som även kallas för kryptovaluta. Priset på Uniswap bestäms av utbud/efterfrågan där krytpot varit en populär investering i flera år.

Hur köper man en Uniswap (UNI)?

Du kan köpa Uniswap via en kryptovalutabörs, handelsplattform eller genom att handla direkt med en annan person. Det hela är inte svårarer än att göra en kontoöverföring.Vi har skrivit en guide där du kan äga din första Uniswap inom 5 minuter.

Läs vår guide för att köpa Uniswap.

Hur investerar man i Uniswap?

Du kan investera i Uniswap antingen genom att köpa en Uniswap direkt, eller genom att investera i en CFD som följer priset på Uniswap. Om du inte vill använda Uniswap som betalningsmedel är det ofta enklast att köpa en CFD, men du måste vara medveten om eventuella avgifter.

Kan jag köpa Uniswap med kreditkort?

Du kan köpa Uniswap med kreditkort hos nästan alla kryptovalutabörser. Handelsplattformen eToro erbjuder dig också att betala med kreditkort när du investerar, vilket innebär att du inte behöver vänta flera dagar på en kontoöverföring.

Kan jag köpa Uniswap med en kontoöverföring?

Du kan köpa Uniswap med kontoöverföring hos alla kryptovalutabörser. 
Denna metod används oftast om det handlar om stora summor, men nackdelen är att man måste vänta flera dagar innan pengarna kan investeras. 
Hos eToro så kan du köpa Uniswap med kontoöverföring om du överför minst $200.

Måste du betala skatt på Uniswap vinster?

När du som privatperson köper och säljer Uniswap så betraktas det hela som en form av spekulation med syftet att generea vinster. På grund av det så är du skyldig att ta upp dina affärer i den årliga deklarationen oavsett om det hela mynnat ut i en vinst eller förlust för den delen.

Hur säljer man av sitt Uniswap innehav?

Hur du säljer av din Uniswap innehav beror främst på hur du förvärvade dem initialt. Om du gjort det via en CFD så stänger du helt enkelt handeln på handelsplattformen och tar ut dina pengar, men om de förvaras i en digital plånbok så måste du sälja av dem via en kryptovalutabörs först.

Kan man köpa Uniswap via banken?

Du kan inte köpa Uniswap hos de svenska bankerna Vissa enskilda banke låter dig köpa en CFD som följer priset på Uniswap, men om du vill äga en Uniswap explicit så behöver du hitta en annan handelsplattform som t.ex. eToro.

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad