Köp Yearn.finance: Den totala 2022 guiden

Har du tankar på att investera i Yearn.finance (YFI)? Eller vill du bara ta reda på vad Yearn.finance är för något? Yearn.finance står som en av de mer spännande DeFi-kryptovalutorna, men en vision om att automatisera den maximala vinsten med Yield Farming, något som vi går in närmare på i den här artikeln. Det hela har även medfört att intresset för Yearn.finance stigit, speciellt för deras teknik.

Priset på Yearn.finance bestäms av utbudet/efterfrågan där det ej finns några centrala instanser vilka ämnar minimera fluktuationerna. Det hela innebär att både bra/dåliga nyheter alternativt stora investerare vilka väljer att köpa/sälja av innehavet kan komma att ha en stor inverkan på priset där en 10% fall/ökning under en enda dag inte är ovanligt när det kommer till Yearn.finance.

Är du inte rädd än för vad som komma skall?

Om så, fortsätt att läsa vidare och lär dig hur du investerar i Yearn.finance!

KÖP YEARN.FINANCE IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Köp din första Yearn.finance – Steg-för-steg guide

I det här avsnittet förklarar vi hur du köper din första Yearn.finance och hur du säljer av innehavet vid ett senare tillfälle.

Den här steg-för-steg-guiden baseras på handelsplattformen eToro, eftersom det är den plattform som vi anser vara den bästa på marknaden. Du kan dock enkelt använda guiden för en annan handelsplattform, eftersom processen ofta är densamma.

 • Skapa ett konto hos eToro under 5 minuter och börja investera i Yearn.finance direkt.
 • Du kan öppna ett konto med endast $50 och sedan investera $50 åt gången.
 • eToro står sig som världens största handelsplattform och regleras av CuSEC i EU, FCA i Storbritannien och FinCEN i USA.

Steg 1 – Välj rätt handelsplattform

Det första steget för att investera i Yearn.finance är att välja en handelsplattform. I den här artikeln utgår vi från att du vill investera i Yearn.finance, men om du senare vill använda din Yearn.finance som betalningsmedel är det även möjligt med eToro som är den handelsplattform vi rekommenderar.

Det existerar idag ett stort antal handelsplattformar som erbjuder dig möjligheten att köpa och sälja av ditt Yearn.finance innehav. Tyvärr så påför många av dessa handelsplattformar ganska höga handelsavgifter, samtidigt som de även kämpar med en rad säkerhetsproblem.

Vi har samlat ett antal plattformar (se längre nedan) vilka vi sedan rangordnat baserat på ett antal kriterier, vilka för övrigt listas nedan:

 • Säkerhet
 • Avgifter
 • Enkel användning
 • Investeringsvägledning
 • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer så föredrar vi handelsplattformen eToro alla dagar i veckan. eToro är licensierat i EU, påför rimliga priser och är mycket användarvänliga för både nybörjare och erfarna.

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform du vill handla från så är nästa steg i processen att skapa ett konto.

Nedan så visar vi dig steg-för-steg hur du åstadkommer det hela hos eToro, men du kan med största sannolikhet även tillämpa guiden för andra plattformar.

Börja med att trycka på knappen nedan för att gå till eToro.

KÖP YEARN.FINANCE IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
eToto startsida
eToto startsida

Fyll nu i dina uppgifter och tryck på ”Börja handla”

Du ska vid det här laget ha mottagit ett e-postmeddelande från eToro som i sin tur innehåller en unik verifieringslänk som du behöver klicka på. När du gjort det så kan du gå vidare till att sätta in medel att handla med.

För att sätta in pengar så kan du välja att använda dig av antingen ett betalkort eller PayPal, där den minsta insättningen utgörs av $50, till skillnad från $500, om du väljer att göra en banköverföring.

Du måste också svara på en rad investeringsrelaterade frågor samt verifiera att du är den som du utger dig för att vara. Detta görs antingen med hjälp av ett pass eller ett annat statligt utfärdad ID-kort.

Anledningen till att du behöver lämna ”känslig information” är för att alla reglerade handelsplattformar måste följa så kallade KYC-procedurer. Det här är rutiner som ska skydda dig som användare samt förhindra olaglig aktivitet som penningtvätt.

Steg 3 – Köp Yearn.finance (YFI)

Att köpa Yearn.finance utgör nästa steg i listan.

Nu när du har skapat ditt konto och satt in pengar så är det enkelt att investera i Yearn.finance.

Du kan antingen skriva in ”Yearn.finance” i sökfältet högst upp på sidan eller använda menyn till vänster och klicka på ”Handelsmarknader” för att sedan välja kategorin ”Krypto”

Du befinner dig nu på sidan för Yearn.finance och måste klicka på ”Handla” för att göra din första investering i Yearn.finance.

eToro Yearn-finance oversikt.

Du kan nu definiera det belopp som du vill köpa Yearn.finance för. Det minsta beloppet du kan handla för är dock $50.

När du har definierat beloppet så behöver du klicka på knappen ”Öppen affär” för att slutföra köpet.

Köpa Yearn.finance öppna affär.

Du kan nu följa utvecklingen av din investering genom att klicka på ”Portfölj” i menyn till vänster.

Steg 4 – Sälj av ditt Yearn.finance (YFI) innehav

Som investerare så kommer du förr eller senare att vilja sälja av dina investeringar. Antingen för att plocka ut de vinster som du genererat, alternativt för att begränsa de potentiella förlusterna.

I skärmdumparna nedan så använder vi oss av Yearn.finance för att illustrera processen i fråga. Dock så fungerar det hela på samma sätt oavsett vilken kryptovaluta som du önskar handla med hos eToro.

Det första som du behöver göra är att klicka på ”Portfölj” i menyn till vänster.

Klicka här på Yearn.finance för att se alla dina lediga positioner.

eToro Yearn.finance portfölj.

För att stänga din position så behöver du klicka på det röda krysset till höger.

eToro Yearn.finance sälja av.

Innan du avslutar handeln så måste du vara medveten om det faktum att du enligt svensk lag måste redogöra för alla de affärer som du genomför med Yearn.finance, oavsett om dessa mynnat ut i en vinst eller förlust.

Om du vill avsluta handeln så behöver du trycka på ”Stäng affär” varefter pengarna och eventuella vinster överförs direkt till ditt eToro-konto. Du kan nu ta ut pengarna till ditt bankkonto om du vill.

eToro Yearn.finance stäng affär.

Vad är Yearn.finance?

Yearn.Finance är en kryptovaluta som baseras på samma blockkedja som Ethereum bygger på. Den låter handlarna maximera sina intäkter genom att tillämpa Yearn.finances utlånings- och inlåningstjänster.

Det som gör Yearn.finance särskilt intressant är att du har möjligheten att låna ut dina kryptovalutor och till och med göra det utan att använda en bank eller några andra mellanhänder.

Med sin teknik har de sett till att det hela kan slutföras 100% automatiskt genom deras kod, som inom sammanhanget benämns för som ”Yield farming”.

Med Yield farming kan du som ägare av en kryptovaluta välja att låsa dina kryptovalutor i ett så kallat DeFi-protokoll och därigenom tjäna in vad du traditionellt skulle benämna för som ”ränta”.

Ju mer krypton som du väljer att låsa hos plattformen i fråga, desto mer tjänar du. Bara under den första månaden, när plattformen gjordes tillgänglig för allmänheten så låstes upp till $800 miljoner dollar i kryptovaluta.

Det finns flera andra DeFi-mynt som erbjuder samma alternativ, inklusive Aave och Compound , som också är plattformar där du kan respektivt låna ut dina kryptovalutor där du tjänar in en ränta på det hela.

Dessa 3 plattformar erbjuder sina användare möjligheten att erhålla en potentiell avkastning om värdet hos deras kryptovaluta ökar, men även genom att ta del av den aktuella avkastningen.

Är Yearn.finance en bra investering?

Om man ställer sig frågan huruvida Yearn.Finance är en bra investering eller ej så finns det inga raka svar. Detta på grund av att det hela beror på så otroligt många parametrar där vi tyvärr inte kan förutse vad som komma skall i framtiden.

Fördelen med att äga mynten är att du erhåller löpande avkastning genom att ”låna ut” din kryptovaluta genom Yearn.Finance (YFI), vilket såklart är en av de största fördelarna när det kommer till plattformen Yearn.Finance.

Idag så existerar det en stor lånemarknad för det hela och om teamet bakom bara lyckas få en liten tugga av den marknaden så finns det utan tvekan en stor potential för att generera stora vinster på just kryptovalutan Yearn.Finance.

Yearn.Finance står sig (utan tvekan) som en spännande kryptovaluta. Kom ihåg dock att värdet hos kryptot beror främst på utbudet och efterfrågan. Just därför så är det viktigt att du regelbundet utvärderar deras pris om du har funderingar på att investera i Yearn.Finance.

Precis som med alla andra typer av kryptovalutor så kommer det hela med en ganska hög och kräver således att du sätter dig in ordentligt i tillgången som du ämnar investera i.

KÖP YEARN.FINANCE IDAG 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor

Vad är Yearn.finance?

Yearn.finance är en decentraliserad digital valuta som även benämns för som kryptovaluta. Priset på Yearn.finance bestäms av utbud/efterfrågan där kryptot utgjort en populär investering under flera år.

Hur förvärvar man en Yearn.finance (YFI)?

Du kan köpa kryptovalutan Yearn.finance hos en kryptovalutabörs, handelsplattform eller genom att handla direkt från en annan privatperson. Det är inte svårt än att genomföra en kontoöverföring, tyvärr så är inte det hela möjligt hos bankerna än.

Hur investerar man i Yearn.finance?

Du kan välja att investera i Yearn.finance antingen genom att direkt köpa en Yearn.finance explicit, eller genom att investera i en CFD som följer priset på Yearn.finance. Om du inte vill använda Yearn.finance som en form av adekvat betalningsmedel så är det ofta enklast att förvärva det i form av en CFD. Kom ihåg dock att du kan komma att kan komma att bli fakturerad avgifter för transaktioner och andra associerade kostnader.

Kan jag köpa Yearn.finance via ett kreditkort?

Du kan förvärva Yearn.finance via ett kreditkort hos nästan alla kryptovalutabörser. Handelsplattformen eToro erbjuder dig även möjligheten att betala med kreditkort när du investerar, något som i sin tur innebär att du inte behöver vänta flera dagar på en kontoöverföring.

Kan jag köpa Yearn.finance via en kontoöverföring?

Du kan köpa Yearn.finance via en kontoöverföring hos alla kryptovalutabörser. Denna metod används oftast om det handlar om stora summor som du önskar investera i. Nackdelen med det hela är att man behöver vänta flera dagar innan pengarna kan återinvesteras. Hos handelsplattformen eToro så kan du välja att köpa Yearn.finance via en kontoöverföring, förutsatt att beloppet som du önskar handla för överstiger minst $200.

Måste du betala skatt på Yearn.finance?

När du som individ köper och säljer Yearn.finance krypto så betraktas det hela som en form av spekulation. Just därför så måste du ta upp alla dina affärer i den årliga deklarationen som Skatteverket skickar ut till din folkbokförda adress. Det ska förtydligas att du enligt lag måste ta upp alla dina affärer med Yearn.finance.

Hur säljer man av sitt Yearn.finance innehav?

Hur du förvärvar din Yearn.finance beror på hur du förvärvade det hela initialt. Om det handlar om en CFD som du förvärvat så stänger du helt enkelt handeln hos handelsplattformen i fråga tar ut dina pengar. Om ditt kryptoinnehav dock förvaras i en digital plånbok så måste du sälja av de via en kryptovalutabörs.

Kan man köpa Yearn.finance på banken?

Du kan inte köpa Yearn.finance hos svenska banker. Vissa enskilda banker erbjuder dig dock möjligheten att förvärva en CFD som i sin tur följer priset på Yearn.finance. Om du dock siktar på att äga Yearn.finance explicit så behöver du hitta en annan handelsplattform som erbjuder dig möjligheten att göra det. Vi rekommenderar dock eToro för alla dina affärer, oavsett vilka krav eller preferenser som du kan tänkas ha för närvarande.

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad