Köp Maker: Den totala 2022 guiden

maker
maker

Maker (MKR)

Price
13,012.26

Priset på Maker varierar beroende på den rådande utbudet och efterfrågan. På den här sidan så får du alltid ta del av uppdaterade Maker-kurser, så att du alltid kan beskåda det senaste Maker-priset (MKR).

Läs vidare när vi dyker in i prisprognosen för Maker och tar dig bakom kulisserna.

KÖP MAKER HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Maker kursdiagram – Uppdaterad i realtid

Här kan du beskåda den historiska kursutvecklingen för Maker.

Makers växelkurs är som vilken annan kryptovaluta som helst där växelkursen stiger och sjunker för varje dag som kommer. Du bör just därför hålla ett öga på Maker (MKR) kursen dagligen, för att hålla dig uppdaterad om hur kursen i fråga kan tänkas utveckla sig.

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Vad är det som avgör priset på Maker?

Det enkla svaret är att Maker, precis som nästan alla andra kryptovalutor, drivs av utbudet och efterfrågan. Utbudet ämnar definiera antalet tillgängliga Maker, medan efterfrågan ämnar definiera antalet intresserade. 

Vad är det dock primärt som avgör priset för Maker? Rent konkret så är det så att ju färre mynt som det finns på marknaden, och ju mer intressenter det existerar, desto högre kommer priset att vara. På samma sätt så kommer ett större utbud och en lägre efterfrågan att leda till ett lägre pris.

Så det är främst utbudet och efterfrågan på Maker som avgör priset – men vad är det då som påverkar utbudet och efterfrågan? Flera faktorer spelar en viktig roll i det hela, men efterfrågan påverkas främst av mediabevakning, kändisarnas åsikter, omnämnanden runt om olika sociala forum och den allmänna opinionen när det kommer till Maker.

Dessa faktorer påverkar priset på Maker:

 • Utbudet och efterfrågan: Utbudet och efterfrågan utgör själva katalysatorn i det hela, det vill säga, det som avgör om priset i fråga kommer att stiga eller falla. Om efterfrågan är hög så kommer priset att stiga, men om efterfrågan är låg så kommer priset istället att falla. Samtidigt så måste man beakta antalet tillgängliga mynt. Ett krypto med ett stort utbud (t.ex. Shiba Inu) kommer med största sannolikhet ej att uppleva ett så högt pris per mynt som t.ex Bitcoin, där utbudet är lågt samtidigt som efterfrågan är hög.
 • Mediebevakning/rykte: Det finns flera exempel på hur mediebevakning, anseende, viktiga personers åsikter och sociala forum kan påverka efterfrågan och därmed priset på Maker. Bitcoin upplevde sin bästa tillväxt någonsin i början av 2021 som ett resultat av Teslas nyheter om att godkänna Bitcoin som en adekvat betalningsform försina elbilar, där flera också ser mycket positivt på tekniken. Bitcoin omtalades med rätta som framtidens betalningsmetod, vilket fick efterfrågan att skjuta i höjden. På samma sätt fick negativ publicitet (Teslas totala nekande av Bitcoin som betalningsform, Kinas förbud mot mining, osäkerheten kring kryptovalutans strömförbrukning) att efterfrågan och priserna rasade. Därefter har kryptovalutan stigit igen på grund av ny positiv publicitet.
 • Mining/Antal mynt: Mining är en process för att verifiera transaktioner, något som görs genom att lösa omfattande uppgifter. Personerna som löser dessa uppgifter belönas med ett visst antal mynt beroende på hur komplex uppgiften i fråga är.

Det är viktigt att förstå att ovanstående faktorer är nära relaterade. Du vet att i perioder med adekvat mediebevakning, omnämnanden runt om olika sociala forum och liknande kommer leda till att efterfrågan på Maker ökar, något som i sin tur får priset att stiga. På samma sätt så vet du att negativ publicitet, såsom Kinas förbud mot mining, kommer att leda till sjunkande efterfrågan och därmed fallande priser.

Prisutveckling för Maker – Kommer priset att stiga eller sjunka?

Eftersom priset drivs av volatila faktorer som utbud, publicitet och efterfrågan så är det ganska givet att priset i sig är ganska volatilt. Dessa faktorer gör det dock relativt svårt att förutse den kortsiktiga prisutvecklingen.

I perioder med mycket positiv  publicitet kring kryptovalutor så kan du förvänta dig en stark pristillväxt. Om opinionen däremot är negativ så kan man istället förvänta sig ett prisfall.

Hur som helst så är det viktigt att det även med lovande framtidsutsikter och sin betydande position på marknaden är en investering med risk. Historisk avkastning och framtida prognoser är således ingen garanti för vinst. Här är risken att förlora pengar lika stor som att tjäna pengar.

Om du investerar så är det därför viktigt att ej spendera mer än du har råd att förlora samt att du håller dig uppdaterad gällande den rådande kursutvecklingen. Du kommer då lättare att säkra vinster och förhindra potentiella förluster.Vill du lära dig mer om Maker? Då rekommenderar vi att du läser artikeln ”Köp Maker”!

KÖP MAKER HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor

Vad är priset för Maker (MKR)?

 Priset på Maker ändras för varje sekund. Du kan se den aktuella kursen för Maker här.

Vad är det som avgör priset på Maker?

Priset på Maker bestäms av utbudet och efterfrågan. Det hela innebär att ju fler som väljer att köpa Maker, desto mer kommer priset i fråga att stiga.

Vad kostar en Maker?

Priset på Maker förändras ständigt. Du kan dock ta reda på den rådande priset i realtid genom att läsa vår artikel.

Ska jag välja att investera i Maker?

Det beror på din investeringsstrategi. Du kan börja med att läsa vår artikel om Maker och i efterhand utvärdera huruvida det hela lämpar sig som en adekvat investering för just din del.

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad