Portföljer september 2021

Skribenternas portföljer hade en positiv avkastning på 0,67% för september 2021. Denna månad var det Christian Dues investeringar i kryptovalutor som fick den samlade portföljen att sluta på plus. Detta ändrar dock inte det faktum att både Mark Thorsen och Jonas Barrelöv har haft ett fint år.

Det är första månaden Jonas Barrelöv är med då han har börjat skriva för aktieskola denna månad. Jonas har investerat på eToro sedan december 2013 och vi är glada att ha Jonas ombord här hos oss.

I tabellen nedan kan du se hur alla skribenter klarade sig och vad det betyder för det samlade resultatet för 2021. Du kan även se vad avkastningen hade varit om du hade kopierat deras handel sedan dom började handla på eToro.

Skribent Avkastning september 2021 Avkastning 2021 Om du hade investerat 10,000 när porföljen skapades
Mark Thorsen-4,03%11,97%15,124.91
Jonas Barrelov-6,83%15,94%30,136.34
Christian Due12,96%12,96%11,296
Totalt 0,67% 13,62% 18,852.30 SEK

Månadsrapport för Mark Thorsen aka thorseninvest

Mark Thorsen avslutade september med ett mindre tapp på 4,03%, men för hela 2021 är han fortsatt upp 11,97%. Mark använder eToro’s CopyTrading vars han har placerat sina investeringar hos fyra investerare. På så vis, om du kopierar Mark så sprider du automatiskt din risk över flera investerare, eller så kan du välja att kopiera någon av dom direkt.

Thorseninvests portfölj för september

Förra månaden hade har investerat i tre investerare. Sedan dess så har han lagt till en till investerare, som heter Wesley Warren Nolte. Det gjorde så att Mark automatiskt diversifierade sin portfölj då även Wesley har som mål att ha en väl diversifierad portfölj med investeringar i 34 olika aktier.

Trots detta har Mark ändå fått en något annorlunda exponering än tidigare, eftersom han nu har fått 11% i exponering mon valutor. Detta beror på att Olivier Danvel har flera öppna affärer. Därför bör exponeringen tas med en nyp salt om du väljer att kopiera Olivier Danvel, eToros mest framgångsrika valuta investerare. För exponering i valutor förändrar sig dagligen beroende på vad Olivier Danvel investerar i. Så det är mer intressant att kolla på hur stor del av den totala portföljen Olivier Danvel fyller. Just nu är 14,27% investerat hos Olivier Danvel.

Månadsrapport för Christian Due aka cyph3r_smurf

Christian använder eToro till att investera i kryptovalutor, så han är bra att kopiera om du vill använda krypto till att sprida dina risker.

Det var på grund av Christians investeringar i kryptovalutor som skribenternas samlade portfölj just lyckades ta sig in på plus för september månad. Christian gick med hela 12,71% plus i september, detta har gjort så att Christian har kommit tillbaka start efter sommarledigheten.

Cyph3r_smurfs portfölj för september

Christian Due har nyligen valt bort att investera i kryptovalutor genom att investera dom han gillar. I stället har han investerat i CryptoEqual. CryptoEqual är en av eToros egna CopyPortfolios, som är en sammanställning av olika tillgångar inom en specifik kategori. Det vill säga ungefär dom en ETF eller en investeringsfond.

CryptoEqual fördelar automatiskt dina pengar i olika kryptovalutor. Som namnet antyder fördelas pengarna jämt över en samling av olika av dom populäraste kryptovalutorna.

CryptoEqual är ett smart sätt att investera i kryptovalutor, så länge som du tror på sektorn som helhet men samtidigt inte vet vilken som kommer bli den största inom sektorn. Det har också gett Christian den fördel att han inte behöver följa marknaderna lika aktivt denna period då han redan har en portfölj med bred exponering i lika stora delar till 16 av dom populäraste kryptovalutorna.

Månadsrapport för Jonas Barrelöv aka JonasBarrelov på eToro

Jonas är en aktiv investerare som fokuserar på långsiktiga investeringar. Han har handlat på eToro sedan december 2013 och har haft en positiv avkastning dom senaste 6 åren. Just nu har han 8200 följare och 225 kopierare som kopierar alla has investeringar.

Jonas har tidigare primärt investerat i aktier men har på senare tid även börjat investera i kryptovalutor. Även dessa är en långsiktig investering, efter som kryptovalutor är mycket mer mogna nu är vad dom var för några år sedan.

Jonasbarrelovs portfölj för september

Totalt har Jonas Barrelöv investerat i 30 olika handelsinstrument. För kryptovalutor är det Bitcoin och Ethereum som tar upp den största delen av exponeringen mot krypto.

Det är framför allt i aktier som Jonas har en bred exponering, då han har investerat i 25 olika bolag. Om du väljer att kopiera honom kan du vara säker på att du får en väl diversifierad portfölj. Det är en vettig blandning av aktier och kryptovalutor med ett långsiktigt fokus.

Få ditt eget konto på eToro

Fördelen med ett konto på eToro, är att du kan kopiera skribenternas egna portföljer. Men du kan även välja att handla själv i aktier, kryptovalutor, indexfonder med mera. Det är redan många som har valt att använda eToro för möjligheten att kopiera andra duktiga investerare men också för att kunna handla aktier helt utan courtage.

Du kan skapa ditt eget konto på eToro på 5-15 minuter, genom att följa dom här stegen:

  1. Gå till eToros hemsida, klicka här.
  2. Fyll i din information.
  3. Kolla i din mejlinkorg och bekräfta din e-postadress.
  4. Klicka på sätt in pengar nere i vänstra hörnet.
  5. Välj ditt något av inbetalnings metoderna och påbörja din överförning.