Skilling recension – Handla med över 900 investeringsobjekt

Skilling är ett skandinaviskägt fintech-bolag med syfte att göra handeln enkel och tillgänglig för alla, på ett säkert och kontrollerat sätt. Idag erbjuder Skilling sina kunder möjligheten att handla med över 900 finansiella instrument som inkluderar aktier, valutor, råvaror, kryptovalutor etc.

Efter att ha beviljats CySec-licensen under 2018 så etablerade Skilling sin plattform i Sverige, Norge och andra europeiska länder. Bolaget har också ambitioner att växa internationellt, även utanför EU:s gränser.

I den här artikeln kommer du att kunna läsa mer om Skilling och de typer av produkter som aktören i fråga erbjuder. Du får bland annat lära dig mer om hur plattformen fungerar, vilken typ av investeringsobjekt du kan handla samt ta del av en guide som visar hur du kommer igång, helt kostnadsfritt!

Öppna ett konto på Skilling 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Handla genom Skillings handelsplattform: Steg-för-steg

Skilling är först och främst en handelsplattform som passar bäst för investerare som vill handla på olika finansiella marknader. Genom deras plattform så kan du handla med aktier, råvaror, valutor, kryptovalutor etc.
Själva handeln innebär i praktiken att köpa och sälja av finansiella instrument, såsom aktier, i kombination med ett kort tidsperspektiv. Handeln behöver inte vara så komplicerad som många tror. Idag så existerar en gedigen skara av hobbyinvesterare som ägnar sig åt att spekulera i föregående. För att komma igång med handeln hos Skilling så måste du göra följande.

 1. Skapa och verifiera ditt konto.
 2. Gör en insättning.
 3. Hitta aktien eller andra investeringar som du vill investera i.
 4. Välj belopp och slutför investeringen

I den här guiden kommer vi att visa dig hur du kommer i gång med att handla genom Skilling med hjälp av 3 enkla steg. Läs vår kompetensguide nedan:

Öppna ett konto på Skilling 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Steg 1 – Skapa ett konto

Det första du behöver göra för att kunna investera genom Skilling-plattformen är att skapa ett konto. Du kan enkelt göra detta på deras hemsida [här].

Börja handla med Skillling

På bilden ser du en knapp i mitten där det står ”Start Trading”.

När du trycker på denna knapp kommer du att omdirigeras till sidan där du fyller i dina personuppgifter. Hos Skilling kan du även enkelt registrera dig genom BankID på din mobil.

När du har registrerat ditt konto med ditt BankID kan du enkelt göra en insättning till plattformen och börja handla.

Detta kan göras via PayPal, banköverföring eller andra önskvärda metoder.

Här är några fördelar med att skapa ett konto och handla genom Skilling:

 • Låga kostnader: Jämfört med många andra aktörer har Skilling väldigt låga priser för att köpa och sälja finansiella instrument. Du betalar heller ingenting för att göra insättningar eller uttag. Du betalar även 0% i courtage för aktier.
 • Stort utbud: Plattformen erbjuder ett mycket stort urval av investeringar. De erbjuder över 900 olika investeringsprodukter.
 • Bra analysverktyg: I deras plattform har du tillgång till alla möjliga verktyg, såsom teknisk analys, för att kunna göra goda skäl för dina investeringar.
 • Flera plattformar : Skilling erbjuder sina kunder möjligheten att handla på 3 olika plattformar. På så sätt kan du välja den plattform som bäst passar dina behov.
 • Enkel att använda: Plattformen är mycket lätt att navigera runt. De olika plattformarna är också anpassade efter nivå och omfattning.
 • SkillingCopy: Kopiera över 1000 strategier. Med denna funktion kommer du att göra gemensamma investeringar som skickliga investerare automatiskt.

Steg 2 – Hitta investeringsobjektet och börja handla

Om du har skapat ett konto hos Skilling och gjort en insättning så är du redo att komma i gång med dina investeringar. Överst på plattformen hittar du ett sökfält. Här knappar du in namnet på den aktie du vill investera i. Du kan även utforska de olika marknaderna genom att klicka på de tre staplarna uppe till vänster.

Vi kommer att använda oss som utgångspunkt utav den amerikanska teknikföretaget Microsoft, som i sig är en aktie som erbjudit en god avkastning under lång tid och är för övrigt en populär aktie bland både svenska och internationella investerare.

Följ instruktionerna nedan för att lära dig mer om hur du enkelt kommer i gång med att köpa en aktie hos Skilling. Du använder exakt samma metodik som om du önskade investera i en annan aktie eller en annan produkt så som råvaror, kryptovaluta etcetera.

skilling 2 1

Sök efter ”Microsoft” precis som du kan beskåda bilden ovan. När Microsoft dyker upp så klickar du på loggan varav du förflyttas till sidan där du kan välja att förvärva köpa aktien i fråga. Du kommer även kunna ta del av tillhörande analysverktyg, som för övrigt är viktiga att behärska för alla investerare vilka väljer att handla med aktier.

Steg 3 – Köp aktien

Det sista steget i processen är att faktiskt komma i gång med själva köpet. När du har satt in pengar på ditt konto och hittat aktien du vill investera i så är du äntligen redo för det hela!

skilling 3

När du har tryckt på aktien du vill investera i ser du en grön knapp som säger ”köp” och en röd knapp som säger ”sälj”.

Med Skilling-plattformen har du även möjlighet att sälja aktien, vilket innebär att du investerar mot marknaden (du tjänar pengar om aktien minskar sitt värde).

I exemplet till vänster så kan du se att vi önskar förvärva Microsoft-aktier för ett belopp på cirka 12 000 svenska kronor.

Vi har även valt en hävstång på 5x, vilket innebär att om kursen stiger med 5% så kommer det hela i realiteten innebär 5 x 5 = 25%.

Eftersom handel med hävstång kommer med en högre risk än vid andra investeringar så är det vanligt att sälja av tillgången under samma dag som investeringen sker.

Så här lätt är det faktiskt att börja handla med en aktie!

Nu vet du hur du kommer i gång med att handla genom Skilling. Som investerare så är det viktigt att vara medveten om riskerna innan du börjar köpa och sälja aktier och andra finansiella instrument.

Bland annat är det vanligt att använda funktioner som ”stop-loss” och ”take-profit” för att minska risken för förlust. Det här är funktioner som du bör ha kännedom om innan du väljer att investera.

Vad är Skilling?

Skilling är ett skandinaviskägt fintech-företag som skapats med syftet att göra det enklare att handla och investera i finansiella tillgångar för gemene man, på ett säkert och kontrollerat sätt. Skilling har en vision om att handel bör finnas tillgängligt för alla och erbjuder idag handel med över 900 finansiella instrument, vika inkluderar tillgångar så som aktier, valutor, råvaror, kryptovalutor mm.

Företaget grundades 2016 och finns för närvarande baserat på Cypern, Malta, Spanien och Seychellerna. Under 2018 mottog plattformen CySEC-licensen vilken gjorde det möjligt för Skilling att erbjuda sina tjänster i alla länder både inom EU och EES. Skillings handelsplattform lanserades i Sverige under 2019. Under 2020 så mottog de även Seychelles Financial Service Authority (FSA), vilket gjort det möjligt att lansera sin plattform även utanför EU:s gränser något som möjliggör en global täckning!

Genom Skilling så kan du som investerare vara säker på att du får möjligheten att handla under ett säkert ramverk. Skilling har skapat 3 olika plattformar vilket gör att du enkelt kan hitta den plattform som passar just dig, oavsett om du vill fokusera på användarvänlighet, teknisk analys eller andra faktorer som du anser vara adekvata för din del.

Skilling Trading – vad kan du investera i?

En av de viktigaste sakerna med en handelsplattform är att den erbjuder ett adekvat utbud av finansiella produkter att välja mellan. Detta kommer att förse dig som investerare med betydligt fler möjligheter. Skilling erbjuder idag sina kunder att handla med över 900 investeringsobjekt. På så sätt begränsas du som investerare ej av optioner och dylikt.

Skilling erbjuder en handelsplattform som främst fokuserar på CFD:er. Det hela innebär således att du bara kan handla med CFD:er varse sig dig du köper eller säljer av ditt aktieinnehav. Detta är det populäraste sättet att handla aktier på och erbjuder dig möjligheten att både utnyttja dina investeringar och erbjuder dig möjligheten att investera mot marknaden (björnmarknad). Dessa är viktiga funktioner för investerare vilka önskar stiga i graderna.

Aktier

Aktier utgör de mest populära finansiella instrumenten för handel, särskilt bland icke-professionella investerare. Hos Skilling så får du tillgång till cirka 700 aktier att handla med vid varje given tidpunkt.

Här hittar du bolag från hela världen, inklusive populära svenska och amerikanska aktier. Genom Skilling så kan du enkelt handla med de mest populära aktierna, oavsett om du tror att aktien kommer att stiga eller dyka i värde. Du kan investera både i form av ”long” eller välja att gå ”short”.

Även om börsen historiskt sett har stigit över tid så finns det otaliga exempel på företag som fått sina aktiekurser drastiskt påverkade på mycket kort tid.

Ett exempel på detta är den svenska marknaden under rådande pandemin. Om du hade att ”shorta” denna aktie med hög hävstång vid tidpunkt i fråga så hade du som investerare kunnat få ut en mycket adekvat avkastning.

Valuta

Valutamarknaden är enorm och det är väldigt många som handlar valutapar mot varandra. Detta kan till exempel vara EUR/USD, eftersom man tror att EUR kommer att stärkas i förhållande till USD. Hos Skilling så kan du välja att handla över 70 olika valutapar. Detta inkluderar även de mest populära valutaparen.

Önskar du handla svenska kronor (SEK) så har du även möjlighet att göra så genom plattformen Skilling. Detta kan vara lönsamt om du tror att den svenska kronan kommer att stärkas/försvagas mot en annan valuta. Med hjälp av Skillings verktyg har du allt du behöver för att kunna analysera hur kronan kommer att röra sig.

Index

Skilling erbjuder även investerare möjligheten att handla med de största och mest populära indexen i världen. Detta inkluderar S&P 500, som förövrigt består av de 500 största företagen i världen sett till marknadsvärde, där även DAX30 återfinns, som utgörs av de 30 största företagen på den tyska börsen. Man kan också välja att investera i mindre ekonomier, så som index i Italien eller Australien, bara för att ta några exempel.

Precis som med aktier så kommer du att investera genom CFD:er när du väljer att nyttja Skilling-plattformen. På så sätt kan du investera med marknaden (du tror att indexet kommer att stiga i värde) eller mot marknaden (du tror att indexet kommer att falla i värde).

Råmaterial

Plattformen ger dig också möjlighet att investera i 5 råvaror. Detta är inte det största urvalet, men det är de mest populära råvarorna att handla med. Det är möjligt att det kommer fler investeringsmöjligheter för råvaror vid ett senare tillfälle.

Hos Skilling kan du investera i dessa 5 råvaror:

 • Guld
 • Silver
 • Naturgas
 • WTI-olja
 • Brent-olja

Kryptovaluta

Om du är intresserad av att handla med kryptovaluta så tillhandahåller Skilling ett mycket adekvat utbud. Här hittar du både de största kryptovalutorna såväl som mindre kryptovalutor som du kan välja att handla med. Det hela erbjuder en adekvat utgångspunkt för investerare som önskar handla med den ”nya” digitala valutan.

Hos Skilling kan du b.la handla med följande kryptovalutor:

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Dogecoin
 • Shiba Inu
 • Ripple

Så här fungerar plattformen

Skilling erbjuder sina kunder möjligheten att använda 3 olika plattformar, vilka alla anpassats efter olika behov. På så sätt kommer du att kunna hitta en lämplig plattform, oavsett om du är en aktiv handlare, nybörjare eller har ägnat dig åt handel under många år.

En gemensam nämnare för alla plattformarna är att de är mycket användarvänliga där var och en representerar samma syfte, nämligen att göra handel med finansiella tillgångar fritt tillgänglig för alla. Här näst så beskriver vi två av de mest använda plattformarna:

Skilling Trader: Denna plattform är mycket användarvänlig och extremt enkel att använda. Den lämpar sig både för både nybörjare och mer erfarna handlare. Plattformen i fråga erbjuder bland annat:

 • Hjälp för nybörjare om hur man handlar
 • Analysverktyg med orderutförande på 0,05 sekunder
 • Design som passar både nybörjare och erfarna handlare

Skilling cTrader: Detta är en av de mest välkända plattformarna i världen när det kommer till handel med finansiella instrument. Precis som Skilling Trader så har du tillgång till över 900 handelsobjekt där några av de populäraste återfinns i form av valuta, aktier, kryptovaluta etc.

Denna plattform har betydligt mer avancerade verktyg när det kommer till grafer och tekniska analyser. Denna plattform erbjuder bland annat följande:

 • Avancerat handelsverktyg
 • Komplett grafpaket
 • En separat algo-trading sektion

Kostnader att handla på Skilling?

Att handla hos Skilling är ganska billigt jämfört med andra aktörer. Plattformen är väldigt transparent när det kommer till deras prisstruktur, något som innebär att du ej kommer att bli föremål för några oförutsedda utgifter. Detta gäller oavsett om du väljer att handla med aktier, råvaror, valutor, index eller kryptovalutor.

Det är också bra att veta att du även kan välja mellan ett standard- och premiumkonto. Dessa två olika konton kommer dock med vissa prisskillnader. Standardkontot riktar sig till nya handlare som ej vill investera stora belopp. För att kunna handla med detta konto så måste du sätta in minst $100.

Å andra sidan riktar sig premiumkontot till professionella handlare, vilka önskar handla med betydligt högre belopp. För att skapa ett sådant konto så måste du göra en insättning på minst $5000 dollar.

Kostnaden för att handla Skillings produkter baseras på pips-värdet, vilket är ett mått på värdeförändringen mellan köpare och säljare. Om du handlar med valuta och diagrammet flyttas från 2,2500 till 2,2501, motsvarar det hela 1 pip.

Om du har ett standardkonto initieras avgiften från 0,7 pips. Detta är mycket lågt jämfört med andra plattformar. Om du däremot har ett premiumkonto initieras pip-värdet på endast 0,1. Det är också helt kostnadsfritt att göra insättningar och uttag genom Skilling. Du kan använda banköverföringar eller e-banklösningar så som Skrill och Neteller.

Skilling sammanfattning

Om du inte har en investeringsstrategi där du vill handla finansiella produkter så lämpar sig Skilling plattform väldigt bra för just detta. Så länge du förstår risken med handel så kan vi varmt rekommendera dig att nyttja Skilling. Plattformen har över 900 finansiella investeringsobjekt som du kan välja mellan där valet är särskilt påfallande om du önskar handla med aktier.

Det som skiljer Skilling från andra aktörer är att de erbjuder sina kunder flera olika typer av plattformar. På så sätt kan du använda dig av den plattform som passar just dig baserat på dina behov och handelsfrekvens. Plattformarna har också flera gemensamma aspekter där några av de mer påtagliga återfinns i form av att de är användarvänliga och lätta att handla med.

Det enda sänke betyget en aning när det kommer till Skilling är alternativen när det kommer till hävstång. Du har inte alltid möjligheten att välja hur mycket du vill applicera i from av hävstång för en viss produkt. Som du såg med exemplet med Microsoft tidigare i artikeln så har du bara möjligheten att nyttja hävstången på x5. Detta kan vara en nackdel om du antingen vill öka eller minska risken som förknippas med investeringen i fråga.

Öppna ett konto på Skilling 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Vanliga frågor

Vad är Skilling?

Skilling är ett skandinaviskägt fintechföretag som skapats med syftet att göra handeln både enkel och tillgänglig för alla, i kombination med ett säkert och kontrollerat sätt. Här kan du handla med över 700 aktier från hela världen, inklusive Sverige och USA.

Hur handlar jag med Skilling?

Det är enkelt att komma i gång med handeln hos Skilling. Genom plattformen så får du möjligheten att handla CFD-produkter, något som gör att du kan investera genom att anamma ett ”long” och ”short” förfarande sätt. Precis som andra investeringar tjänar du pengar om aktievärdet stiger från det att du köper det. Vid handel investerar du i hävstångsprodukter, vilket gör att mindre prisförändringar får större inverkan på dina investerade pengar.

Vad kan jag investera i hos Skilling?

Skilling har ett mycket brett utbud av investeringsobjekt. Här kan du handla aktier, råvaror, valutor och kryptovalutor. Du har över 900 investeringsobjekt att välja mellan.

Är Skilling ett svenskt bolag?

Skilling är ett skandinaviskägt fintechföretag. Grundarna bakom plattformen är från Skandinavien, men de har sitt huvudkontor på Malta. Under 2019 introducerades plattformen på den svenska marknaden.

Analytiker og strategisk investor. Mirsad

Mirsad Hasik är frilansskribent och författare. En skarp och solid analytisk förmåga till den finansiella sfären är superlativ som beskriver honom adekvat. Genom att kombinera hans personliga erfarenheter så skapar han texter av värde med målet att hjälpa just dig med dina investeringar. Centralpunkten i Mirsads investeringsportfölj utgörs av aktier, investeringsfonder och kryptovaluta.

Se alla artiklar av Mirsad