Köp Tezos: Den totala 2022 guiden

tezos
tezos

Tezos (XTZ)

Price
18.88

Priset på Tezos varierar beroende på utbud och efterfrågan. På den här sidan så får du alltid ta del av uppdaterade Tezos-kurser, så att du alltid kan beskåda det senaste Tezos (XTZ)-priset.

Läs vidare när vi dyker in i prisprognosen för Tezos mer ingående i denna artikel.

KÖP TEZOS HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Tezos prisgraf – Uppdaterad i realtid

KÖP TEZOS HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Här kan du se den historiska prisutvecklingen för Tezos.

Tezos växelkurs beter sig precis som vilken annan kryptovaluta, där växelkursen i fråga stiger och faller för varje ny dag som kommer. Du bör just därför hålla ett extra öga på Tezos (XTZ)-kursen dagligen, för att på så sätt beskåda hur den kan tänkas att utveckla sig i slutet av dagen.

Tezos pris – Här kan du köpa Tezos

Tezos pris ändras dagligen, något som innebär att du måste ha koll på priset om du önskar spekulera i Tezos. Det är också av yttersta vikt att du väljer en handelsplattform där du kan beskåda den senaste Tezos priset. Dock så finns det flera andra parametrar vilka du behöver ta i beaktning när det kommer till valet av handelsplattform, nämligen:

 • Välj den handelsplattform med de lägsta avgifterna och provisionerna
 • Välj en handelsplattform som har det bästa urvalet av kryptovalutor
 • Se alltid till att välja en handelsplattform med kurser uppdaterade i realtid

Du kan enkelt köpa Tezos via en handelsplattform. Du kan välja bland ett stort antal olika handelsplattformar. Vi har dock valt ut ett antal favoriter i form av eToro , Saxo Bank och Capital.com vilka vi anser höjer sig än genomsnittet. Här får du ta del av fördelaktiga handelsavgifter och inte minst tydliga verktyg för analys. Börja investera nu!

 • Skilling toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Optimerar din strategi med AI-analys
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  Courtage från Från 3,5 % Minsta insättning 50$ Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.
 • capital toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Optimerar din strategi med AI analyser
  • Välj emellan 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser och guider
  Courtage från 0 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 79,17% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
 • Libertex toplist stb
  Betyg
  Unika fördelar
  • Välj bland 700 aktier som CFD:er
  • Gratis webbseminarier, kurser och guider
  • Låga avgifter med CFD:er.
  Courtage från Från 0,0003% Minsta insättning 100 euro Mobilapplikationens betyg
  8/10
  Köp Krypto Läs recension 70,8% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
  Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.
Visa mer +

Vad är det som bestämmer priset på Tezos?

Det enkla svaret är att Tezos, precis som nästan alla andra kryptovalutor, drivs av utbudet och efterfrågan. Utbudet innebär antalet tillgängliga Tezos, medan efterfrågan innebär antalet intresserade.

Rent konkret så kan man säga att ju färre mynt som det finns på marknaden och ju mer intressenter som det existerar för kryptot i allmänhet, desto högre kommer priset att vara. På samma sätt så kommer ett större utbud och en lägre efterfrågan att leda till ett betydligt lägre pris.

Så det är främst utbudet och efterfrågan på Tezos som avgör priset – men vad är det som  påverkar utbudet och efterfrågan? Flera faktorer spelar in här, men efterfrågan påverkas av mediabevakning, auktoriteternas åsikter, sociala forum och den allmänna publiciteten gällande Tezos. 

Dessa faktorer påverkar priset på Tezos:

 • Utbud och efterfrågan: Utbud och efterfrågan är själva katalysatorn, dvs. det som avgör om priset kommer att stiga eller falla. Om efterfrågan är hög så kommer priset att stiga, men om efterfrågan är låg så kommer priset istället att falla. Samtidigt så måste antalet mynt att beaktas. En krypto med stort utbud (t.ex. Shiba Inu) kommer med största sannolikhet inte att uppleva ett så högt pris per. mynt som t.ex Bitcoin, där utbudet är lågt varav efterfrågan är hög.
 • Mediebevakning/rykte: Det finns flera exempel på hur mediebevakning, anseende, viktiga personers åsikter och sociala forum kan komma att påverka efterfrågan och därmed priset i fråga. Bitcoin upplevde sin bästa tillväxt någonsin i början av 2021 som ett resultat av Teslas nyheter om att godkänna Bitcoin som en adekvat betalningsform för sina elbilar, där flera även ser mycket positivt på tekniken i fråga. Bitcoin omtalades med rätta som framtidens betalningsmetod, vilket fick efterfrågan att skjuta i höjden. På samma sätt fick negativ publicitet (Teslas totala återföring av Bitcoins godkännande, Kinas förbud mot mining, osäkerheten kring kryptovalutans strömförbrukning) att efterfrågan och priserna rasade. Därefter har kryptovalutan stigit igen på grund av ny positiv publicitet.
 • Mining/Antal mynt: Mining är en process för att verifiera transaktioner, något som åstadkoms genom att lösa komplexa och omfattande uppgifter. Personerna som löser dessa uppgifter belönas med ett visst antal mynt.

Det är viktigt att förstå att ovanstående faktorer är ytterst nära besläktade. Du vet att under perioder med bra mediebevakning, sociala forum och liknande så kommer efterfrågan att öka på Tezos, nåogot som i sin tur kommer få priset i fråga att stiga.

På samma sätt så är du medveten om det faktum att negativ publicitet, som Kinas förbud mot mining, kommer istället att leda till sjunkande efterfrågan och därmed fallande priser.

Tezos prisutveckling – Kommer priset att stiga eller falla?

Eftersom priset drivs av volatila faktorer som utbud,rykte och efterfrågan så är det ganska givet att priset i sig är ganska volatilt. Dessa faktorer gör det dock relativt svårt att förutse den kortsiktiga prisutvecklingen. I perioder med mycket positiv publicitet kring kryptovalutan så kan du förvänta dig en stark pristillväxt. Om opinionen däremot är negativ så kan man förvänta sig ett prisfall istället.

Hur som helst är det viktigt att det även med lovande framtidsutsikter och sin betydande position på marknaden klassas som en investering med hög risk. Historisk avkastning och framtida prognoser är ingen garanti för framtida vinst. Här är risken att förlora pengar lika stor som att faktiskt tjäna pengar.

Om du investerar så är det därför viktigt att inte spendera mer än du kan förlora och att hålla dig uppdaterad om kursutvecklingen. Du kommer då lättare att säkra vinster och förhindra framtida förluster.

KÖP TEZOS HÄR 68% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.

Vanliga frågor

Vad är den rådande priset på Tezos (XTZ)?

 Priset på Tezos ändras varje sekund. Du kan se den aktuella kursen för Tezos här.

Vad bestämmer priset på Tezos?

Priset på Tezos bestäms av utbudet och efterfrågan. Det hela innebär att ju fler som väljer att investera i Tezos, desto mer så kommer priset i fråga att stiga.

Vad kostar en Tezos?

Priset på Tezos förändras ständigt, men i vår artikel kan du se priset på Tezos 100% uppdaterat i realtid.

Ska jag köpa Tezos?

Det beror på din investeringsstrategi. Du kan börja med att läsa vår artikel om Tezos och i efterhand se om det är en bra investering för din strategi.

Skribent Mirsad

Mirsad Hasik är en frilansare som hjälper startup bolag att bygga en bredare publik och kundbas. Han kombinerar sin djupa kompetens inom den finansiella marknaden där handel med aktier, fonder och kryptovalutor utgör några av kärndelarna i hans breda portfölj.

Se alla artiklar av Mirsad