Amerikanska utdelningsaktier: stor lista (2024 -version)

Amerikanska utdelningsaktier står sig idag som en av de mest populäraste investeringsformerna på marknaden. Det hela grundar sig i det faktum att det idag existerar ett stort antal bolag vilka erbjuder en adekvat och årlig utdelning till sina aktieägare.

Det hela kan visa sig vara av stort intresse för alla de investerare vilka önskar få ta del av löpande avkastningar, antingen som ett led i att bekosta sin livsstil eller som ett led i att få tillgång till en högre kapital för att kunna återinvestera det hela i form av betydligt större kvantiteter.

Här nedan så hittar du en kort lista gällande de främsta amerikanska utdelningsaktierna för 2024 som ett led i att introducera dig för den lukrativa nordamerikanska börsen.

Vi kommer även att förse dig med åsikter gällande de bästa handelsplattformarna på marknaden vilka vi anser vara mest lämpliga när det kommer till just handeln med amerikanska aktier.

KÖP USA:S UTDELNINGSAKTIER HÄR Ditt kapital är utsatt för risk.

Bästa amerikanska utdelningsaktier i &month% 2024

  • Coca-Coca – Ett företag som knappast behöver en introduktion men som mäktat med att förse sina aktieägare med lukrativa avkastningar år efter år i under mer än fem decennier.
  • Apple – Ett globalt bolag som förvisso ej erbjuder lika stora avkastningar som några av de andra bolagen vilka återfinns inom samma kategori. Dock så är avkastningarna punktliga och stabila, något som medfört att många lockats till att förvärva deras aktier.
  • McDonalds-aktier – Bolaget kan stoltsera med att kunna erbjuda sin aktieägare några av de mest lukrativa amerikanska utdelningsaktier i kombination med en ytterst stabil årlig utdelning.
KÖP USA:S UTDELNINGSAKTIER HÄR Ditt kapital är utsatt för risk.

Bästa handelsplattform för att investera i amerikanska utdelningsaktier (2024)

Om du har planer på att investera i amerikanska utdelningsaktier så behöver du även hitta en adekvat och lämplig handelsplattform som erbjuder dig möjligheten att investera i dessa.

Vi rekommenderar således att du fokusar på att hitta en plattform som ej involverar några av de svenska bankerna vid köpet av dina amerikanska utdelningsaktier.

Anledningen till detta återfinns i form av att bankerna i många fall debiterar betydligt högre courtage och avgifter än vad som är fallet med de flesta online baserade plattformar.

Här nedan så har vi sammanställ en lista gällande de mest populära handelsplattformarna när det kommer till courtage vilka även erbjuder en adekvat användbarhet samt ett stort urval av lukrativa amerikanska utdelningsaktier.

Vi rekommenderar dig även att ta del av vår utförliga artikel där vi går in närmare på andra aspekter när det kommer till just utdelningsaktier.

Bästa aktieplattformarna för att köpa utdelningsaktier från USA

  1. eToro – En av de populäraste investeringsplattformarna på marknaden där du debiteras 0 SEK när du väljer att handla med plattformen i fråga.
  2. SaxoInvestor – En dansk investeringsplattform som erbjuder dig möjligheten att handla med ett brett urval av amerikanska utdelningsaktier.
  3. Capital.com – En av de mer användarvänliga investeringsplattformarna på marknaden som erbjuder dig möjligheten att handla CFD:er.
  4. Libertex – Vi rekommenderar eToro som den primära handelsplattform som vi anser att du bör använda dig av när det kommer till handeln med utdelningsaktier från USA.

En av de största fördelarna med att köpa amerikanska utdelningsaktier via eToro är att du både kan välja att begära uttag på dina vinster med även använda kapitalet till att återinvestera i andra underliggande tillgångar.

Ännu viktigare är att du slipper se din vinst bli uppäten av diverse avgifter eftersom eToro ej påför (som redan nämnts) courtage eller andra avgifter vid handeln med just aktier.

Guide för att köpa amerikanska utdelningsaktier

Om du redan handlar med aktier vi en plattform där du har möjligheten att investera i utdelningsaktier från USA så kan du hoppa över det här avsnittet.

Har du dock ännu inte kommit igång med dina investeringar så rekommenderar vi att du följer guiden så som den återge för att ej missa några väsentliga delar vilka du behöver ha kännedom om för att kunna bilda dig en helhetsbild gällande det hela.

1. Börja med att välja en handelsplattform för att köpa utdelningsaktier från USA.

När du har planer på att investera i amerikanska utdelningsaktier så måste du först bestämma dig för vilken handelsplattform som du ska använda dig av för att förvärva de underliggande tillgångarna.

Du bestämmer själv huruvida du önskar investera primärt i utvalda index vilka specifikt fokuserar på just utdelningsaktier eller om du ska rikta din fokus primärt på att investera i utdelningsaktier från USA.

Utdelningsaktierna har kommit att bli ytterst populära på senare år, framförallt när det kommer till de amerikanska utdelningsaktierna, vilka mäktat med att förse sina investerare med ytterst imponerande utdelningar.

Oavsett vilka preferenser som du har för närvarande när det kommer till det hela så rekommenderar vi eToro som den primära handelsplattform som du ska använda dig av när det kommer till handeln med amerikanska utdelningsaktier.

Du får ta del av en rad kostnadsfria verktyg, får möjligheten att kopiera andra investerare, samtidigt som du ej betalar courtage för din handel.

2. Skapa ett handelskonto

Det första som du behöver göra är att förflytta dig till webbplatsen för eToro. När du befinner dig på webbplatsen så behöver du identifiera en grön knapp i form av titeln ”Gå med nu” som i skrivande stund återfinns längst upp till höger på startsidan.

Härnäst så kommer du att behöva förse eToro med dina personliga uppgifter där du även behöver välja ditt användarnamn, specificera din e-post samt ett svårgissad lösenord.

Du kan förvisso även välja att registrera dig genom att nyttja Facebook- och Google-funktionen, något som i sin tur låter dig bli en legitim handlare hos plattformen i fråga i form av ett enda knapptryck.

Kom ihåg även att du måste klicka på den unika verifieringslänk som du får motta till den angivna e-postadressen för att senare kunna sätta in pengar på ditt handelskonto.

Vänligen kontrollera även din skräppost eftersom avsändaren ibland kan komma att (av misstag) markeras som skräppost, något som du måste vara uppmärksam på.

image 7

När du väl skapat ditt handelskonto och klickat på den unika verifieringslänk som du mottagit så behöver du gå vidare till att sätta in medel som du använder för att förvärva dina amerikanska utdelningsaktier.

Knappen för att sätta in pengar återfinns längst ut till vänster på menyn och återges i form av titeln ”Sätt in pengar”. När du klickat på denna knapp så kommer du att omdirigeras till en annan sektion (se skärmdump) där du behöver välja den betalmetod som du ska använda dig av!

Du kan välja bland flera olika betalmetoder i form av kredit-/betalkort, PayPal eller traditionella banköverföringar. För kredit-/betalkort och PayPal så kan du välja att sätta in så lite som 500 SEK.

För traditionella banköverföringar så måste du sätta in minst 5 000 SEK för att överhuvudtaget kunna sätta in medel att handla med.

Vad du än väljer så måste du i slutändan klicka på knappen ”Insättning” för att kunna slutföra det hela. När du kommit så här långt så är du äntligen redo för att köpa din första amerikanska utdelningsaktie.

image 8

3. Hitta din amerikanska utdelningsaktie

I denna steg så behöver du komma underfund med vilken typ av amerikansk utdelningsaktie som du faktiskt ska välja att investera i. Oavsett vilken du väljer så är det hela ytterst enkelt att förverkliga via handelsplattformen eToro.

För att illustrera processen så kommer vi att använda oss av Coca Cola, som inom sammanhanget är en av de mest kända amerikan utdelningsaktierna, något som man för övrigt stoltserat med under flera decennier.

Du kan självfallet välja en annan amerikansk utdelningsaktie om du så önskar men för att illustrera själva processen så kommer vi att använda oss av just nämnda Coca Cola.

För att hitta bolaget så rekommenderar vi att du använder dig av fritext-funktionen som återges högst upp i din privata sektion. Här knappar du in namnet på bolaget i form av ”Coca Cola” varav du sedan kommer att kunna beskåda något i likhet med det som återges i skärmdumpen nedan:

image 9

I vårt fall så önskar vi investera i amerikanska utdelningsaktier i form av Coca Cola, som för närvarande erbjuder en avkastning i form av 1,67 %. För att investera i tillgången så behöver vi gå vidare med processen genom att klicka på knappen i form av titeln ”HANDLA”.

Vänligen notera att längre ned i denna guide så kommer vi att göra dig mer införstådd gällande andra utvalda tillgångar när det kommer specifikt till just amerikanska utdelningsaktier.

4. Köp amerikanska utdelningsaktier

Härnäst så behöver du komma underfund med hur mycket som du faktiskt vill öronmärka för att investera i amerikanska utdelningsaktier. Du kan välja att investera så lite som 500 SEK men observera att ju mer du investerar, desto högre kommer de potentiella avkastningarna att vara.

Du behöver även ta ställning till om du ska använda dig av ”stop loss”, ”hävstång” eller ”take profit”. Om dessa inte säger dig något så rekommenderar vi att du ej ändrar de förkonfigurerade inställningar för närvarande.

Den sista steget innebär att slutföra det hela genom att klicka på knappen ”Ange order” varav du sedan äntligen kommer kunna utnämna dig själv som en stolt ägare av amerikanska utdelningsaktier.

image 10

Bästa amerikanska utdelningsaktier i maj 2024 (uppdaterad lista)

Det existerar en uppsjö av olika amerikanska utdelningsaktier, något som innebär att det ibland kan vara svårt att sätta sig in rent konkret vilka aktier som man ska välja att investera i.

Oavsett vilken amerikansk utdelningsaktie som du siktar på att investera i så kommer dessa garanterat att finns tillgängliga för handel via handelsplattform en eToro.

Hos eToro så behöver du inte betala courtage, som vi för övrigt redan nämnt flera gånger tidigare i denna guide. Det hela kommer spara dig en betydande del av dina pengar sett över ett kalenderår.

Du kan även beskåda vår lista gällande de bästa utdelningsaktierna, där flera av de amerikanska utdelningsaktier finns listade för din beskådning.

Vänligen notera att listan uppdateras regelbundet (senast i juni) så att du alltid får ta del av hur mycket utdelning som dessa bolag faktiskt erbjuder sina aktieägare för närvarande.

KÖP AKTIER HÄR Ditt kapital är utsatt för risk.

Coca Cola aktier

image 11

Coca Cola-aktier måste naturligtvis ha en plats på listan gällande de bästa utdelningsaktierna på marknaden för närvarande. Bolaget står sig som en av de aktörer som mäktat med att erbjuda utdelningar under flera decennier.

Faktum är att Coca Cola försett sina aktieägare med stabila och regelbundna utdelningar under en period på mer än 50 år (i rad) och står sig idag som den absolut största återförsäljaren av läskedrycker runt om i världen.

Bolaget är även ganska aktivt när det kommet till att köpa upp diverse konkurrenter, något som i sin tur innebär att deras dominerande marknadsandel ständigt ökar.

Man har även expanderat utbudet av läskedrycker genom att rikta om sitt fokus mot att sälja ”vatten” och mer hälsosamma sportdrycker till en bredare kundsegment.

Man måste även komma ihåg det faktum att Coca Cola erbjuder produkter vilka klassas som ”förbrukningsvaror” något som i själva verket innebär att kunderna lär köpa om dessa om och om igen.

Det hela bidrar till att man kan behålla ett stadigt kassaflöde, något som i sin tur innebär att det hela i slutändan stärker deras totala vinst, något som du som aktieägare sedan får möjligheten att ta del av.

Senaste Coca Cola aktieutdelning: 1,67 %

KÖP COCA COLA-AKTIER HÄR Ditt kapital är utsatt för risk.

Apple aktier

image 12

Apple-aktier behöver knappast en närmare introduktion bland investerare. Det faktum att man verkar i form som en av världens största företag där de flesta av oss känner till men även där en stor del av befolkningen också köper deras produkter gör de till en ytterst lukrativ investeringsform.

Några av de succéer som man för närvarande ligger bakom återges i form av iPhone, iMac, iPad (för att nämna några). Apple har visat sig vara en ganska stabil amerikansk utdelningsaktie och således kunnat förse sina aktieägare med lukrativa utdelningar – år efter år.

Man ska komma ihåg det faktum att även om Apple inte anses vara det bolag som erbjuder den högsta möjliga utdelningen så kan man stoltsera med att kunna erbjuda en frekvent och stabil utdelning i kombination med att dessa ständigt ökat i omfång under flera år.

Om du anser att Apple kommer tillhöra framtiden under en lång tid framöver så bör du sikta in på att förvärva ett antal Apple-aktier redan idag!

Senaste Apple aktieutdelning: 1,23 %

KÖP APPLE-AKTIER HÄR Ditt kapital är utsatt för risk.

PepsiCo aktier

image 13

PepsiCo-aktier har utan tvekan gjort sig förtjänta gällande en plats på listan över de mest lukrativa amerikanska utdelningsaktierna. På en generell plan så har bolaget gjort sig känt bland investerare som en fullträff eftersom man år efter år kunnat erbjuda imponerande utdelningar till sina aktieägare.

Ovanstående har även medfört att PepsiCo kommit att bli en av de utdelningsskatter vilka erbjuder de högsta procentuella utdelningarna som i sin tur erbjuder den högsta möjliga avkastningen bland alla de andra bolag vilka omnämns i denna lista.

PepsiCo står även som ägare till en rad andra företag vilka erbjuder produkter inom samma bransch. Det hela bidrar till att PepsiCo indirekt får möjligheten att ständigt växa genom att förvärva bolag vilka verkar inom samma bransch.

Senaste PEPSICO aktieutdelning: 2,64 %

KÖP PEPSICO-AKTIER HÄR Ditt kapital är utsatt för risk.

McDonalds aktier

image 14

McDonald’s-aktien har profilerat sig (utan tvekan) som en av de mest attraktiva utdelningsaktier på senare år. Utdelningar från McDonalds har gjort sig kända för att vara båda stabila och frekventa med ganska höga belopp, något som ofta lockat många investerare till att ha den underliggande tillgången i sin portfölj.

McDonalds är en jättekoncern med restauranger över hela världen, som i skrivande stund fortsätter att växa ganska snabbt, trots att de vanligtvis får en dominerande roll på den nyetablerade marknaden ganska omgående.

McDonalds belönar sina aktieägare i form av en utdelning mellan 2 och 3% i, vilket i kombination med en lång historia av utdelningar gör bolaget ytterst lukrativ för de flesta investerare.

Senaste aktieutdelning på McDonalds: 2,18 %

KÖP PEPSICO-AKTIER HÄR Ditt kapital är utsatt för risk.

Pfizer aktier

image 15

Pfizer-aktier har på mycket kort tid kommit att bli några av de mest intressanta aktierna att följa, något som främst härleds till att Pfizer profilerat sig som ett av de första läkemedelsföretagen att producera ett vaccin mot Covid-19.

Pfizer dominerade faktiskt läkemedelsbranschen även innan Coivid-19 men har i och med den stärkt sin position ytterligare.

Som det ser ut idag så verkar det som att Covid-19 kommer återkomma i etapper under perioder, något som i sin tur innebär att Pfizer kommer behålla sin dominerande roll där även många investerare önskar ta el av deras lukrativa och frekventa utdelningar.

Senaste Pfizer aktieutdelning: 3,18 %

KÖP PFIZER-AKTIER HÄR Ditt kapital är utsatt för risk.

Amerikanska Utdelningskungar

Några av de mest kända amerikanska utdelningsaktierna utgörs av de så kallade aristokraterna, inom sammanhanget benämnda för som utdelningskungarna.

Dessa avser de amerikanska utdelningsaktier vilka kunnat erbjuda frekventa utdelningar till sina aktieägare flera år i rad, vilka du för övrigt kan beskåda i listan nedan. Här får du ta del av vad bolaget i fråga heter, hur mycket som de betalat i utdelning samt hur många år i rad som de gjort det.

FöretagTickerUtdelningsprocentÅr av utdelningar i rad
Amerikanska staternas vattenAWR1,64 %68
Äkta delarGPC2,74 %67
Northwest NaturalNWN3,81 %66
DoverDÖV1,34 %66
Procter & GamblePG2,18 %65
Emerson ElectricEMR2,21 %65
3MMMM3,97 %65
Cincinnati FinancialCINF2,02 %65
Coca ColaKO2,76 %61
Lancaster koloniLANC2,06 %60
Johnson & JonhsonJNJ2,36 %60
NordsonNDSN0,92 %59
Colgate-PalmoliveCL2,24 %59
SJW GroupSJW2,12 %56
Hormel livsmedelHRL1,96 %56
California Water ServiceCWT1,73 %56

Tabell över amerikanska utdelningsaristokrater: Den här tabellen uppdateras ständigt

Låt dig inspireras av några av de andra utdelningsaktier:

danska utdelningsaktier

norska utdelningsaktier

svenska utdelningsaktier

tyska utdelningsaktier

Europeiska utdelningsaktier

Amerikanska aktier – Regler för beskattning

Om du äger aktier i ett amerikanskt företag som förser sina aktieägare med utdelningar så måste du betala skatt på den utdelning som du får ta del av.

Du måste vara medveten om det faktum att du inte nödvändigtvis bara behöver betala din utdelningsskatt hi Sverige. Sanningen är den att om du väljer att handla med ETF:er eller aktier i ett amerikanskt bolag vilka i sin tur också erbjuder utdelningar så måste du betala skatt på den vinst som du får ta del av till landet där bolaget i fråga finns baserat.

Detta är något som inom sammanhanget benämns för som källskatt och står i motats till den vinst som du får ta del av vid handeln med aktier, där du uteslutande får betala skatt i Sverige.

Det är viktigt att du gör dig medveten om en sak: Om landet i fråga där du förvärvar dina aktier (USA) har ett skatteavtal med Sverige så kan du komma undan med dubbelbeskattningen.

Om så inte är fallet så måste du ta komma underfund med hur du faktiskt undgår från att dubbelbeskattas, något som i sin tur kan komma att äta upp till 50% eller mer av din avkastning.

Källskatten dras automatiskt innan du får ta del av din utdelning från de amerikanska aktier som du för närvarande har i ditt ägo. Som tur är så har ett stort antal länder redan skatteavtal med Sverige, där även USA ingår!

OECD:s regler

OECD-avtalet är enkla att förstå sig på. Det hela implicerar på att de första 15% av källskatten återbetalas till aktieägaren i form av ett avdrag i den hemland som man för närvarande är skriven i.

Om källskatten är högre än den ovannämnda procentandelen, något som just är fallet i USA, där man påförs 15% i form av källskatt så behöver man ansöka om återbetalning av den sista delen av källskatten i det land där bolaget i fråga som man har aktier hos finns registrerat.

I fallet med de amerikanska utdelningsaktier så måste man betala 25% av källskatt till USA varav man sedan kan begära att få tillbaka 15% av det hela genom att ta upp det i sin deklaration.

Hur du går tillväga för att få tillbaka dessa 15% är något som faller utanför ramen för denna guide. Dock så kan du få hjälp genom att ta kontakt med ansvariga på Skatteverket. Handelsplattformen eToro låter dig handla med utdelningsaktier utan att du för den delen debiteras courtage eller andra avgifter.

Handelsplattformen eToro låter dig köpa utdelningsaktier utan att debiteras courtage eller avgifter.

KØB AMERIKANSKE UDBYTTEAKTIER HER Ditt kapital är utsatt för risk.

Vanliga frågor

Vilka amerikanska aktier erbjuder utdelning?

De amerikanska bolag vilka erbjuder utdelningsaktier utgörs av börsnoterade aktörer, vilka i sin tur ofta har som mål att stärka bolagets kapital genom att låta fler ägare köpa in sig således på det sättet låta dessa bli delägare.

Vilka amerikanska aktier erbjuder de största utdelningarna?

Det är väldigt stor skillnad från aktie till aktie i hur mycket utdelning dessa bolag erbjuder. I vår lista gällande amerikanska utdelningsaktier så kan du beskåda hur mycket utdelning dessa amerikanska aktier faktiskt erbjuder. Ta gärna del av vår lista gällande en rad olika amerikanska utdelningsaktier.

Hur mycket skatt betalas på amerikanska utdelningsaktier?

USA har ett dubbelbeskattningsavtal med Sverige. Detta innebär att du betalar 15% i källskatt i USA och den sista skatten avräknas i Sverige som är 27-42% i skatt, respektive.


När kan jag räkna med att få ta del av en utdelning från mina amerikanska aktier?

När du får ta delning från dina amerikanska utdelningsaktier är något som varierar stort beroende på bolaget ti fråga. Alla bolag återger dock officiellt de perioder för vilka de tillhandahåller sina utdelningsrundor.

Vilka är de olika fördelarna med amerikanska utdelningsaktier?

En av fördelarna med amerikanska utdelningsaktier kan utgöra sig i form att några av världens största bolag återfinns i USA, något som innebär att man kan få en fördel i jämförelse med att investera i bolag vilka återfinns på andra marknader.

Analytiker og strategisk investor. Mirsad

Mirsad Hasik är frilansskribent och författare. En skarp och solid analytisk förmåga till den finansiella sfären är superlativ som beskriver honom adekvat. Genom att kombinera hans personliga erfarenheter så skapar han texter av värde med målet att hjälpa just dig med dina investeringar. Centralpunkten i Mirsads investeringsportfölj utgörs av aktier, investeringsfonder och kryptovaluta.

Se alla artiklar av Mirsad