Köp Shiba Inu Coin: Den totala 2024 guiden

Shiba Inu Coin är en populär kryptovaluta, modellerad efter det mer kända myntet Dogecoin. Det är också känt som ”The dogekiller” eller ”Shib coin” där den på senare tid fångat mycket uppmärksamhet bland kryptoentusiaster.

SHIB anses faktiskt vara ”arvingen” till Doge. Myntet har upplevt en astronomisk tillväxt på hela 5 241 631 % sedan lanseringen förra året! Just därför så är det allt fler som väljer att investera.

Vill du också köpa Shiba Inu? Den här artikeln beskriver hur du kommer igång. Du hittar också användbar information om vad det är och varför detta kan vara en spännande investering!

KÖP SHIBA INU HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Varför köpa Shiba Inu Coin?

 • Shiba Inus pris har stigit med över 5 miljarder procent sedan lanseringen 2020.
 • Shiba Inus kurs är väldigt flyktig. Daghandlare och andra spekulanter kan dra fördel av prisfluktuationer för att göra vinster på kort sikt.
 • Du kan köpa shib-mynt för endast $0,000007.
 • SHIB är en populär meme-token med mycket hype på sociala medier. Om hajpen fortsätter är stark tillväxt inte otänkbar även i framtiden.
KÖP SHIBA INU HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Köp Shiba Inu Coin – Så kommer du igång!

Vill du köpa Shiba Inu Coin? Den här guiden beskriver hur. Det är en enkel process som inte tar lång tid. Allt du behöver göra är att:

 • Hitta en pålitlig handelsplattform
 • Skapa ett konto och verifiera dig själv
 • Finansiera kontot
 • Börja handla

Vår guide använder Coinbase som utgångspunkt, eftersom det är den handelsplattform som vi anser vara marknadens bästa. Du kan dock även använda guiden om du föredrar andra plattformar, eftersom processen är nästan densamma för de flesta plattformar. Andra bra nätmäklare du kan använda för att köpa Shiba Inu utgörs för närvarande av MiraiEx eller Plus500.

Steg 1 – Hitta en pålitlig handelsplattform

Att hitta en pålitlig nätmäklare är otroligt viktigt och en uppgift du bör ta på största allvar. Marknaden vimlar av olika aktörer, varav flera av dessa håller helt enkelt inte måtte.

Först och främst, se till att din plattform är säker. Först då kan du veta att pengarna är säkra. För det andra så är det viktigt att ta hänsyn till både kostnader, användarvänlighet, urval och andra funktioner.

En dyr plattform kommer att äta upp vinsterna, medan du med ett smalt utbud av funktioner och investeringsmöjligheter inte kommer att kunna diversifiera portföljen och ej heller nyttja användbara funktioner för att analysera kryptots prisrörelser.

Så för att hitta en pålitlig plattform så är det viktigt att tänka på följande:

 • Säkerhet
 • Kostnader
 • Enkel användning
 • Lärande möjligheter
 • Investeringskommitté
 • Verktyg och andra funktioner

Anledningen till att vi föredrar Coinbase är främst för att plattformen får högst poäng på de flesta av ovannämnda kriterier. Detta är en säker plattform, fri från courtage och andra avgifter, samtidigt som den tillhandahåller ett enormt utbud av handelsmöjligheter. Dessutom har den ett antal välrenommerade funktioner, såsom den prisbelönta ”copytrading”-funktionen.

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har valt din föredragna plattform så måste du skapa ett konto innan du kan börja handla. Detta görs enkelt genom att besöka webbplatsen och klicka på gå med nu. Som redan nämnts så använder vi Coinbase som utgångspunkt, men om du föredrar andra plattformar så är processen ganska likvärdig.

coinbase 1

Klicka på ”Gå med nu” för att komma till sidan där du fyller i dina uppgifter. När du har gjort detta så kommer du att få ett e-postmeddelande från Coinbase som du måste bekräfta. När du har kommit så här långt så är det dags att sätta in pengar på ditt handelskonto. Du kan sätta in pengar via bankkort eller PayPal, där den minsta insättningen utgörs av $50, till skillnad från $500 om du väljer att göra en banköverföring.

Du måste också svara på investeringsrelaterade frågor, samt verifiera dig genom att bekräfta ditt ID. Detta görs antingen med pass eller annat myndighetsutfärdad ID-kort. Anledningen till att du måste lämna ut ”känslig information” är för att alla reglerade handelsplattformar har så kallade KYC-procedurer. Det här är rutiner som ska skydda dig som användare, samt förhindra olaglig aktivitet så som penningtvätt.

Steg 3 – Köp Shiba Inu Coin

En fördel med Coinbase är att plattformen är väldigt intuitiv och användarvänlig. Det är lätt att navigera och det är lätt att börja handla. Du kan antingen köpa SHIB genom att besöka kategorierna «Marknader» och «Krypto», eller så kan du välja att söka efter kryptot med hjälp av sökfältet.

Sök på ”SHIB” och klicka på sökresultatet!

Genom att klicka på sökresultatet kommer du till en sida där du hittar mer information om kryptot i fråga. Du hittar grafer över prisutveckling, aktuellt pris, handelsvolym, marknadsposition och givetvis marknadsvärde. Om du är redo att börja handla klickar du bara på ”Handla”.

coinbase

Du kommer då till själva köpsidan. Där bestämmer du hur många Shib-mynt du vill köpa, eller hur mycket du vill investera. När detta är gjort klickar du på ”Öppna affär” så vet du hur du köper Shiba Inu.

Eftersom kryptovaluta svänger kraftigt i värde kan det vara en god idé att använda funktionerna «stop-loss» och «take-profit».

Dessa stänger automatiskt handeln åt dig efter att mynten har nått ett visst värde. Poängen är att hjälpa dig säkra vinster samtidigt som du minskar risken för brutala förluster.

Vad är Shiba Inu mynt för något?

Shiba Inu är först och främst en japansk term för hundras, därav hunden som frontar på själva myntet av kryptovalutan. Shiba Inu Crypto å sin sida kategoriseras som en ”meme-token”, alltså en kryptovaluta utan reellt bruksvärde, annat än som ett humoristiskt tillskott till sociala nätverk.

Shiba lanserades i augusti 2020 av en anonym person med pseudonymen ”Ryoshi”, och den skapades med syftet att vara motsvarigheten till den mer omtalade krypton ”Dogecoin”. Doge, som tydligen är Elon Musks favoritkryptovaluta, frontas av exakt samma hund som frontar SHIB. Shiba Inu anses därför vara en direkt konkurrent till Dogecoin och det kallas även populärt för ”The Dogekiller”.

Shiba Inu och Dogecoin är inte heller de enda hundbaserade mynten på dagens kryptomarknad. De är en del av en svärm av kryptor som vill dra fördel av hundens söta charm. Både Baby Doge, Jindo Inu och Alaska Inu har alla Shiba Inu-hunden som en bild på sitt kryptomynt.

Trots hård konkurrens från hela kryptomarknaden, men framför allt från Dogecoin, har Shiba Inu på ett imponerande sätt lyckats etablera sig som en betydande valuta på dagens marknad. Den är rankad som nummer 50 i världen mätt i marknadsvärde, och det på en marknad där det finns flera tusen kryptovalutor.

Shib är också omåttligt populärt och attraktivt bland investerare och handlare, eftersom det har upplevt en galen tillväxt på miljarder procent sedan förra året. Det har resulterat i äventyrliga vinster, som allt fler hoppas SHIB ska bidra med.

I skrivande stund hoppas Shiba Inu också bli noterad på sin egen börs, ShibaSwap. Dessutom har SHIB startat en kampanj för att samla in donationer för att rädda Shiba Inu-hundarna. Det här är med andra ord så mycket mer än ett roligt mynt utan nämnvärt värde.

Shiba kontra Doge mynt

Det är lätt att bli förvirrad och ha svårt att förstå skillnaderna mellan Shiba Inu och Dogecoin. De har båda ett mynt med en bild på hunden Shiba Inu varav de både kategoriseras som ”meme-tokens”. Även med flera likheter så är skillnaderna fortfarande betydande.

Dogecoin, till exempel, skapades som ett skämt och borde således utgöra en kontrast till den mer seriösa Bitcoin. Det Doge egentligen användes till var att fungera som en slags belöning för personer som skapat eller delat med sig roligt innehåll runt om de stora sociala nätverken så som Twitch och Reddit.

Den syftar inte till att vara en digital och decentraliserad valuta som förenklar internationella transaktioner och vill inte heller erbjuda ett brett utbud av decentraliserade tjänster, som Bitcoin respektive Ethereum.

Shiba Inu, anses också vara ett slags meme, alltså ett roligt tillägg, men det är också skapat med det specifika syftet att göra donationer för att rädda levande Shiba Inu-hundar. Dessutom, enligt webbplatsen, vill utvecklarna adoptera Shiba hos den åtråvärda NFT-marknaden. NFT:er kategoriseras som digital konst och har vuxit sig snabbt till en miljardmarknad.

Så för att avrunda reseonemannget; SHIB och DOGE har flera likheter, men de skiljer sig åt genom att SHIB utvecklades med ett större syfte än att bara vara en rolig kryptovaluta. Ändå har Doge, åtminstone än så länge, en mer dominerande ställning än Shiba Inu. Doges starka position är enbart tack vare Elon Musks ackumulering av myntet.

Av denna anledning är det inte otänkbart att SHIB kan växa sig större. Kryptomarknaden påverkas av utbud och efterfrågan, inklusive rådande hype och trender. Skulle till exempel Musk eller någon annan känd person skryta ohämmat om Shib så finns det egentligen ingen gräns för hur mycket myntet kan växa.

Shiba och doge krypto.

Shiba Inu kurs – Vad påverkar priset?

Som nästan alla kryptovalutor påverkas Shiba-tokenen av följande faktorer:

 • Tillgång och efterfrågan
 • Media, hype och publicitet
 • Mining eller utvinning
 • Resten av marknaden

I perioder när efterfrågan är hög så kan du förvänta dig kraftiga prisökningar men även betydande prisfall när efterfrågan är låg. Shiba Inu kryptovaluta har ett obegränsat utbud, något som innebär att det får anses osannolikt att kryptot kan komma att uppnå de astronomiska höjderna så som Bitcoin och Ethereum, där den förstnämnda har ett begränsat utbud på totalt 21 miljoner mynt.

Så utbud och efterfrågan är det som påverkar priset, men vad är det som påverkar utbud och efterfrågan? Det är precis där mining, media, hype och publicitet kommer in i bilden.

Mining är en process som går ut på att extrahera kryptovalutor från blockkedjan, en process som bidrar till att öka utbudet. När utbudet ökar så kan man således förvänta sig ett mindre prisfall i värdet hos kryptot, just på grund av sammansättningen utbud/efterfrågan. Om efterfrågan är högre än utbudet kommer priset att öka, men om utbudet är högre än efterfrågan kommer priset att sjunka.

Omnämnande i media, hype och publicitet är det som fångar investerarnas intresse. Ju mer frekvent mediabevakningen är i kombination med rådande hype, desto högre efterfrågan kan du förvänta dig.

Du kan med andra ord enkelt lyckas förutse framtida prisrörelser om du håller dig uppdaterad. Du vet att under perioder med mycket hype kommer efterfrågan och priset förmodligen att stiga. Om publiciteten är dålig eller helt uteblir kan du förvänta dig ett pris som istället faller okontrollerat!

Se Shiba Inu kurs i realtid.

Är Shiba Inu en bra investering?

Till att börja med så är det är viktigt att förstå det faktum att kryptovalutor vilka kategoriseras i form av meme-tokens, är väldigt flyktiga. Detta innebär att priset kommer att fluktuera kraftigt och inom korta tidsperioder. En volatil marknad har sina klara fördelar, men man får inte glömma att det hela är en marknad med höga risker.

Så Shiba Inu kryptovaluta kan vara en särskilt spännande investering för aktiva spekulanter som kan hantera högre risker och vilka önskar dra fördel av frekventa prisrörelser.

Genom att spekulera i kortsiktiga prisrörelser så är det fullt möjligt att uppnå adekvata vinster. Dessutom har det hela även visat sig vara en bra långsiktig investering, där tillväxten det senaste året uppmätts strax över 5 miljoner procent!

Samtidigt är det viktigt att understryka det faktum att historisk avkastning inte är en garanti för framtida avkastningar. Med andra ord, om du vill önskar investera i Shiba Inu så gör du klokt i att sätta dig in i den risk det hela faktiskt kommer med. En bra tumregel är att aldrig investera mer än du har råd att förlora.

Sammanfattning – vad du behöver veta detta innan du investerar

 • Shiba Inu är en kryptovaluta som kategoriseras som en så kallad ”meme-token”.
 • Den har en upplevt en gigantiskt tillväxt på över 5 miljarder procent sedan förra året.
 • Myntet är extremt populärt och allt fler lockas till den.
 • Shib-räntorna är mycket volatila. Hög volatilitet innebär högre risk, samtidigt som det öppnar goda möjligheter till höga vinster på kort sikt.
 • Vill du köpa Shib? Du kan enkelt förvärva myntet från handelsplattformen Coinbase. Detta är en prisbelönt plattform, fri från mäklararvode och andra kostsamma avgifter.
KÖP SHIBA INU HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Vanliga frågor

Vad är Shiba Inu?

Shiba Inu är en kryptovaluta, kategoriserad som en ”meme-token”. Den är väldigt populär och har växt extremt mycket det senaste året.

Var kan jag köpa Shiba Inu Coin?

Det finns flera ställen du kan köpa SHIB, men vi rekommenderar Coinbase. Detta är en marknadsledande plattform med förmånliga priser och flera innovativa funktioner.
Läs vår guide för att köpa Shiba Inu.

Hur köper man Shiba Inu Coin?

Allt du behöver göra är att skapa ett konto, göra en insättning och börja handla. För ytterligare beskrivningar, läs vår guide.

Är Shiba Inu en bra investering?

Shiba Inu-priserna har ökat med över 5 miljoner procent det senaste året. Dessutom är priset mycket volatilt, vilket handlare och spekulanter kan dra nytta av. Shib är utan tvekan en spännande investering, men det är viktigt att veta att det är en investering som anses komma med ganska höga risker.

Analytiker og strategisk investor. Mirsad

Mirsad Hasik är frilansskribent och författare. En skarp och solid analytisk förmåga till den finansiella sfären är superlativ som beskriver honom adekvat. Genom att kombinera hans personliga erfarenheter så skapar han texter av värde med målet att hjälpa just dig med dina investeringar. Centralpunkten i Mirsads investeringsportfölj utgörs av aktier, investeringsfonder och kryptovaluta.

Se alla artiklar av Mirsad