Köp Bitcoin: Den totala 2024 guiden

Marknaden för kryptovalutor och särskilt Bitcoin, som är den ledande kryptovalutan i världen, har varit uppmärksammade i media under en längre tid. Från att ha stigit till skyarna i april, och blivit omtalat som framtidens betallösning, till att ha det lite tufft under sommaren. Men under dom senaste månaderna har Bitcoin börjat återhämta sig och ligger nu på över 55,000 dollar per Bitcoin.

Det som drev ner priset på Bitcoin under sommaren var nyheter runt energiförbrukning samt att Kina förbjöd all Bitcoin brytning samt handel med kryptovalutor.

Läs vidare för att lära dig allt om hur du köper och säljer Bitcoin!

Vi kommer att förklara hur du kommer i gång med handeln, vars det ärr bäst att handla och varför det kan vara en bra tidpunkt till att investera i Bitcoin. Eller äger du redan Bitcoin och vill säkra dina vinster så kommer vi även berätta hur du kan göra det.

Dessutom finns det intressant information om vad Bitcoin är, vem som uppfann och hur Bitcoin fungerar.

KÖP BITCOIN HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Varför köpa Bitcoin?

Det är marknaden största kryptovaluta som har ett marknadsvärde på över 1000 miljarder dollar.

Priset på Bitcoin har vuxit något helt otroligt. Sedan lanseringen har det ökat med flera tusen procent och bara på dom 12 sista månaderna är Bitcoin upp nästan 400 procent.

Tesla har lovat att återuppta att acceptera Bitcoin vid köp av bil när energiförbrukningen kommer mestadels från förnybara källor.

Priset är volatilt. Det get möjlighet till att uppnå höga vinster på kort sikt.

Bitcoin fungerar även bra att ha som investering i en aktieportfölj eftersom Bitcoin rör sig på ett okorrelerat vis. Det har visat sig ge en bättre riskjusterad avkastning om man håller Bitcoin som en liten del av den totala portföljen.

Hur man köper Bitcoin, steg för steg

I den här delen förklarar vi hur man köper Bicoin, allra först är det viktigt att hitta en säker handelsplattform. En bra handelsplattform har en stor betydelse för hur investeringen kommer att gå. Därefter måste du öppna ett konto, gå igenom en verifikations fas och sedan göra en insättning för att börja handeln.

Denna steg för steg guide kommer fokusera på Coinbase, då det är plattformen som vi anser är bäst. Vill du hellre handla genom andra aktörer så som Capital eller Plus500, är registreringsprocessen och handeln väldigt lik som hos Coinbase.

Steg 1 – Välj handelsplattform

Anledningen till valet av plattform er viktig, därför att det finns väldigt många aktörer på marknaden och många av dom är oseriösa. Höga avgifter, ett smalt urval av investeringar samt brist på verktyg och funktioner är faktorer som spelar in på avkastningen.

Betalar du höga avgifter riskerar du att vinsten äts upp utav avgifterna, medan ett dåligt urval av verktyg och funktioner gör det svårare att lyckas men dina investeringar.

För att hitta den plattform som passar dig bäst är det viktigt att ta i hänsyn följande:

 • Säkerhet
 • Kostnader
 • Användarvänlighet
 • Inlärningsmöjligheter
 • Verktyg och andra funktioner

Det är oerhört viktigt att tänka på säkerheten. Vilka regleringar mäklaren följer och vilka licenser mäklaren har. Om plattformen är oreglerad finns det inga garantier att dina pengar är säkra.

Dessa faktorer är det som har gjort så att vi rekommenderar Coinbase. Coinbase är reglerad av CySEC i Europa och därav en trygg plattform samt att dom har rimliga priser. Du betalar inget courtage och dom har en låg spridning mellan köp och sälj. Dessutom har dom nyskapande verktyg så som möjligheten att kopiera framgångsrika investerare.

KÖP BITCOIN HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Steg 2 – Öppna konto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken plattform du vill använda, måste du öppna ett konto. Vi visar hur du gör det på Coinbase då det är vår favorit.

Besök hemsidan och klicka på <Köp BTC>

coinbase 1

Tryck på <Köp BTC> för att komma till sidan vars du fyller i dina uppgifter. När du gjort det kommer du få ett epostmeddelande från Coinbase som du måste verifiera ditt konto med. Efter du har gjort detta kan du sätta in pengar på ditt konto. Vid användning av PayPal är minsta insättningen på 50 dollar, tillskillnad från banköverförning som har en minimumgräns på 500 dollar. Du måste även svara på investeringsrelaterade frågor, samt bekräfta din identitet med ditt pass eller annat giltigt Id-kort. Man måste genomgå det så kallade KYC (know your costumer). Det görs för att skydda dig som användare samt att det är ett medel för att förhindra penningtvätt och andra finansiella brott och är ett krav hos alla reglerade plattformar.

Steg 3 – Köp Bitcoin

Att köpa Bitcoin är enkelt och tar inte lång tid. Det görs genom att gå till kategorin Krypto som finns under Handelsmarknader, alternativt genom att söka i sökfältet.

Sök BTC och klicka på sökresultatet:

När du klickar på sökresultatet så kommer du till en sida vars du kan läsa mer och kryptovalutan och dess historia, samt se grafer över Bitcoins prisutveckling. Vill du köpa Bitcoin så klickar du på <Handla.>

coinbase

Nu är du inne på köpsidan. Här väljer du beloppet som du vill handla för, eller mängden du vill köpa. När du har gjort det trycker du på <Köp>. Nu vet du hur du köper Bitcoin.

En annan fördel med Coinbase är att du kan använda funktioner som stop-loss, take-profit samt att lägga köporder som automatiskt köper vid ett visst pris. Detta är funktioner som hjälper med handeln genom att förhindra stora förluster eller automatiskt köpa vid nergångar.

Vad är Bitcoin?

Bitcoin är en digital och decentraliserad valuta som drivs på ett öppet peer-to-peer nätverk, kallat Blockkedja. Det var just Bitcoin som introducerade Blockkedje teknologin som gör det möjligt att genomföra transaktioner utan någon inblandning från någon bank.

Det betyder att transaktionerna går direkt mellan sändare och mottagare utan någon inblandning utav någon tredje part. Det öppnar upp för transaktioner över landsgränser utan några extra avgifter. Transaktionerna kan ses öppet på blockkjedjan men det är omöjligt att veta vem dom olika adresserna tillhör och det är det som gör Bitcoin helt öppet men ändå helt anonymt.

Motsatsen som är fiat valutor så som dollar eller svenska kronor, är övervakat, reglerat och kontrollerat av centralbanker i valutans land. Banken har då full kontroll av vem du är, dina handelsmönster och din ekonomi. Detta är vad Bitcoin håller på att sätta stopp för.

Genom att Bitcoin fungerar på ett decentraliserat vis håller den på att öppna upp för ett mer demokratiskt ekosystem där användarna bestämmer över sina pengar och inte centrala aktörer som banker och state

Vem uppfann Bitcoin?

Vem som uppfann Bitcoin är en av få saker som är okänt runt valutan. Det enda man vet är att det är en person med Satoshi Nakamoto som pseudonym, som står bakom utvecklingen. Vem eller vilka detta är vet ingen, det ryktas om att det är en hel grupp med forskare som har utvecklat Bitcoin och inte bara en person.

Lanseringen skedde år 2009, efter den globala finanskrisen, men idén om Bitcoin och blockkjedje teknologin har beskrivits långt tidigare. Redan i mitten av 90-talet, är de första kända beskrivningarna och blockkjedje teknologi skrivna.

Bitcoin förklarat – så fungerar det!

Du har nu lärt dig att Bitcoin är en decentraliserad och digital valuta, drivet på ett nätverk som kallas blockkjedja. Och att det även gör det möjligt att genomföra transaktioner utan att man behöver en tredje part så som en bank. Vilket möjliggör snabbare transaktioner till ett lägre pris. Men hur fungerar det egentligen?

I Huvudsak kan det ses som en kontobok som är öppen för alla att se. Det innebär att vem som helst kan bidra till att validera transaktioner och hålla nätverket uppdaterat. Detta kallas Bitcoin mining, mining ser till att godkänna transaktioner och samtidigt hålla nätverket uppdaterat och säkert.

Mining går till genom att ha datorer som löser omfattande kryptografiska algoritmer, kryptovalutor som fungerar på detta sätt sägs använda proof of work metoden. Personerna som löser dessa uppgifter och därmed bekräftar transkatikonerna blir belönade med en bestämd mängd Bitcoin. Det är det som gör att det tillverkas mer Bitcoin men mängden som blir utdelad halveras var fjärde år. Totalt kommer det som max komma ut 21 miljoner BItcoin och just nu har det grävts fram ca 18.8 miljoner.

Eftersom Miners blir belönade i Bitcoin har det blivit väldigt populärt att gräva efter Bitcoin och det finns en stor spridning av miners runt om i hela världen. Dock har denna form av gruvdrift varit kritiserad nyligen på grund utav den mängd ström som förbrukas.

Är Bitcoin en bra investering?

Det som är viktigt att förstå men bitcoin och kryptovalutor generellt är att dom betraktas som riskabla investeringar. Detta på grund av den höga volaliteten som innebär kraftiga prissvängningar, ofta under en och samma dag. Priset kan båda falla och öka kraftigt under en och samma dag.

Det råder lite tvivel om potentialen som Bitcoin och decentraliserade kryptovalutor har. Många tror att det är framtiden och att det kommer byta ut det nuvarande banksystemet med Bitcoin som den nya stora världsvalutan.

Detta återspeglas i den fenomenala prisutvecklingen Bitcoin har haft. Från att kosta under 1 dollar vid lanseringen till att just nu vara över 55,000 dollar, men har varit uppe i over 64,000 dollar vid högsta noteringen tidigare i år. Detta är en avkastning på flera tusen procent. Så dom som investerade tidigt i Bitcoin har gjort en helt otrolig investering.

Tesla har dessutom tillkännagivit att dom kommer acceptera Bitcoin som betalmedel för sina bilar inom en snar framtid, bara minigen drivs till största del utav förnyelsebara källor. Det har även ryktats om att Amazon funderar på att acceptera Bitcoin som betalmedel.

Bitcoin kommer även att försätta driva kryptomarknaderna genom sin position som den ledande kryptovalutan och prisestimaten för bitcoin i år är mellan 100,000 – 250,000 dollar.

Fördelar med att köpa Bitcoin

 • Bitcoins pris har ökat med flera tusen procent sedan lanseringen i 2009.
 • Bara det sista året är bitcoin upp med ca 400 procent.
 • Den höga volaliteten möjliggör för höga vinster också på kort sikt. Duktiga traders och spekulanter kan utnyttja dessa kraftiga svängningar.
 • Det är världens största kryptovaluta med ett marknadsvärde på över 1000 miljarder dollar.
 • Det omtalas som framtidens betalmedel av många.

Nackdelar med att köpa Bitcoin

 • Hög volalitet gör det till en väldigt riskabel investering
 • Priset styrs av ganska instabila faktorer så som utbud och efterfrågan och mediatäckning
 • Bitcoin har fått mycket kritik på grund av den höga strömförbrukningen.

Pris prognos för Bitcoin – kommer Bitcoin kursen öka?

Det är en stor oenighet i finansbranschen om Bitcoin kommer falla eller fortsätta öka. Kritiker till Bitcoin ser det som ett oseriöst pyramidspel utan värde, medan förespråkarna ser Bitcoin som framtiden. Sett i ett längre perspektiv är det nästan omöjligt att veta hur det kommer att gå, men sett till ett kortare perspektiv så är det lite lättare.

Det är nämligen utbud och efterfrågan samt mediebevakning som styr priset av Bitcoin. Så det är till stor del mediernas rubriker som styr priset. Är det bra nyheter som när Tesla köpte bitcoin så kommer priset gå uppåt, medan dåliga nyheter som i somras, med Kinas förbud av kryptovalutor och Bitcoins energianvändning, så kommer priset att falla.

Se Bitcoin kurs i realtid.

Summering – Detta måste du komma ihåg innan du köper Bitcoin

Världerns största kryptovaluta har i många år varit i medias rampljus både på gott och ont. Det är inte utan anledning framtiden nämns och det är en valuta med astronomisk tillväxt sedan lanseringen.

Potentialen är med andra ord obeskrivligt hög, men det samma kan sägas om riskerna. Sedan valutan för tillfället inte har mycket användning utanför spekulation så och har fått utstå en hel del kritik för sin höga energianvändning så kan priset falla ner till noll om investerarna tappar sitt intresse. Det är dock väldigt liten risk för att detta ska ske utan det är mycket mer troligt att priset fortsätter uppåt.

Nyheterna kring att Tesla kommer återuppta betalningar i Bitcoin, utrullningen av Bitcoin i Elsalvador som laglig valuta, tillsammans med analytiker som pekar på ett pris på minst 100,000 dollar i slutet av året pekar på att priset mest troligt kommer att fortsätta uppåt inom den närmsta tiden. Det kommer bli väldigt spännande att följa prisutvecklingen vidare!

KÖP BITCOIN HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Vanliga frågor

Vad är Bitcoin?

Bitcoin är en decentraliserad och digital valuta som drivs på en så kallad blockchain.

Vem uppfann Bitcoin?

Ingen vet vem det var som uppfann Bitcoin. Det enda man vet är att det är en person eller grupp som går under pseudonymet Sato Nakamoto.

Vem äger Bitcoin?

Det är ingen som äger Bitcoin nätverket utan det är helt decentraliserat.

Är Bitcoin säkert?

Ja, Bitcoin har aldrig haft några svagheter, så det finns inget som visar på att det skulle vara osäkert på något sätt.

Vad är bitcoin värt?

Bitcoin växelkurs förändras ständigt.

Borde jag köpa bitcoin?

Bitcoin har växt flera tusen procent de senaste åren, och är marknadens största kryptovaluta. Dessutom get hög volalitet en möjlighet att göra bra vinster även på kort sikt. Bitcoin har även en låg korrelation med traditionella marknader och på så vis kan Bitcoin passa bra in i alla typer av portföljer.

Analytiker og strategisk investor. Mirsad

Mirsad Hasik är frilansskribent och författare. En skarp och solid analytisk förmåga till den finansiella sfären är superlativ som beskriver honom adekvat. Genom att kombinera hans personliga erfarenheter så skapar han texter av värde med målet att hjälpa just dig med dina investeringar. Centralpunkten i Mirsads investeringsportfölj utgörs av aktier, investeringsfonder och kryptovaluta.

Se alla artiklar av Mirsad