Köp Dogecoin: Den totala 2024 guiden

I den här artikeln kommer du att se hur du köper Dogecoin. Denna så kallade ”meme-token”, som faktiskt initierades som ett skämt, har sedan lanseringen 2013 upplevt en tillväxt på över 200 000 %! Bara under det senaste året har mynten stigit med flera tusen procent.

Den otroliga tillväxten beror till stor del på Elon Musks aktiva inställning på Twitter och påståendet att Dogecoin är hans ”favorit-kryptovaluta”. Idag är DOGE en av de största och mest omtalade kryptovalutorna på marknaden, där den har ett marknadsvärde på hela $26 miljarder dollar.

Läs vidare för att ta reda på var du kan köpa Dogecoin, samtidigt som du gör dig införstådd med dess för- och nackdelar, inklusive vad som gör det hela till till en spännande investering.

KÖP DODGECOIN HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Varför ska du köpa Dogecoin?

 • Dogecoins växelkurser har stigit över 200 000 % sedan 2013. Bara under det senaste året har priset stigit med över 7 000 %.
 • Doge-kryptot rankas som en av de största på marknaden där den har ett marknadsvärde på $26 miljarder dollar.
 • Dogecoin är väldigt flyktigt. Detta erbjuder goda möjligheter till hög vinst på kort sikt.
 • Dogecoin-priset styrs enbart av faktorer som utbud och efterfrågan, där särskilt hype och mediabevakning är viktiga prisdrivare. Detta gör det relativt enkelt att förutsäga framtida prisrörelser och sätta dina egna prisprognoser.
KÖP DODGECOIN HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Var kan jag köpa DOGE?

Eftersom Doge är en av de tio bästa kryptovalutorna idag så finns det för närvarande flera handelsplattformar som erbjuder handel med kryptovalutan i fråga. Några av de mer välrenommerade återfinns i form av Coinbase, Capital, Coinbase och Binance vilka alla erbjuder Dogecoin i sitt sortiment.

Det finns även ett flertal investerare vilka ställt sig frågan gällande ”Hur köper man Dogecoin på Nordnet”? Nordnet har INTE Dogecoin i sitt sortiment, vilka innebär att du inte kan handla med DOGE hos Nordnet-plattformen.

Vårt föredragna val och rekommendation är Coinbase. Här handlar du utan avgifter samtidigt som du får tillgång till ett brett utbud av olika verktyg och funktioner.

Köp Dogecoin – Steg för steg

Så här köper du Dogecoin i Sverige. Det hela är en enkel och kortfattad process där vi illustrerat det hela i form av följande (beskrivs mer utförligt senare i guiden). Allt du behöver göra är att anamma följande:

 • Välj handelsplattform
 • Skapa konto
 • Starta investeringen

Guiden i fråga är baserad på Coinbase eftersom den är vår favorit, men du kan även följa guiden om du föredrar andra handelsplattformar.

Steg 1 – Välj handelsplattform

Som vi redan påtalat så föredrar vi att köpa Dogecoin genom Coinbase, ett val som bygger på flera olika faktorer. För det första så är Coinbase en reglerad och licensierad plattform, vilket betyder att den är helt säker. För det andra så betalar du ej några avgifter vid handeln med DOGE eller andra kryptovalutor för den delen.

Du betalar heller ingenting i form av courtage där du blir påförd en symboliks summa för de spreads som du väljer att nyttja. Hos andra plattformar så kan du behöva betala för både courtage och handel, vilket kan leda till att potentiella vinster äts upp av diverse avgifter.

Inte nog med det, med Coinbase så får du även ett bra urval av både investeringsobjekt och verktyg inklusive andra funktioner. Ett bra investeringsval gör det lättare att diversifiera portföljen, vilket är viktigt för riskspridning, samtidigt som verktygen och funktionerna finns där för att hjälpa dig att uppnå högre vinster samtidigt som du minskar risken för kännbara förluster.

Är du inte övertygad om att Coinbase är den bästa handelsplattformen när det komet till handel med kryptovalutor för just din del? Om så är fallet så ber vi dig att beskåda nedanstående lista, som säkerligen kommer stärka din uppfattning om att Coinbase är den ideala handelsplattformen för just dina behov:

 • Säkerhet: Det viktigaste av allt är att säkerställa att den handelsplattform som du nyttjar är helt säker. Först när handelsplattformen är reglerad och licensierad så kan du veta med säkerhet att den är helt säker.
 • Kostnader: Kostnader i form av courtage, distribution, insättningar, uttag etc. är elementära att titta på. Ju mindre du betalar i avgift, desto mer har du kvar i vinster.
 • Användarvänlighet: Bedöm din erfarenhetsnivå och välj plattform därefter. Flera av dagens plattformar är i själva verket reserverade för aktiva handlare med lång erfarenhet. En viktig anledning till att Coinbase är vår favorit är för att det är en plattform anpassad för alla.
 • Urval: Ett större urval gör det lättare att diversifiera portföljen. Detta är ett bra och smart sätt att sprida risker.
 • Socialt nätverk: Ett socialt nätverk är ett bra ställe att dela innehåll och erfarenheter med varandra. Det är också ett bra ställe att lära av andra, och särskilt proffsen. Till exempel är Coinbase världens största sociala handelsplattform med miljontals aktiva användare.
 • Verktyg och andra funktioner: Leta efter funktioner som ”stop-loss”, ”take-profit”, ”Copytrading” och förstås analysverktyg. Detta för att hjälpa dig generera högre vinster samtidigt som du begränsas förlusterna.

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har hittat din föredragna plattform så måste du först besöka webbplatsen i fråga och registrera dig som användare. Vi ska nedan gå igenom detaljerat hur du går tillväga för att bi en legitim användare hos Coinbase.

Besök webbplatsen och klicka på ”Gå med nu”

coinbase 1

Klicka på ”Gå med nu” för att komma till sidan där du fyller i dina uppgifter. När du har gjort detta kommer du att motta ett e-postmeddelande från Coinbase innehållandes en unik länk som du måste bekräfta. När detta är gjort så kan du gå vidare med att sätta in pengar på ditt handelskonto. Du kan sätta in medel via bankkort eller PayPal, där den minsta insättningen är för övrigt $50, till skillnad från $500, om du väljer att göra en banköverföring.

Du måste också svara på investeringsrelaterade frågor, samt verifiera dig genom att bekräfta din identitet. Detta görs antingen med pass eller ett myndighetsutfärdad ID-kort. Anledningen till att du måste lämna ”känslig information” är för att alla reglerade handelsplattformar har så kallade KYC-procedurer. Det här är rutiner som ska skydda dig som användare, samt förhindra olaglig aktivitet som penningtvätt och dylikt.

Steg 3 – Köp DOGE

Du kan enkelt köpa Dogecoin genom att söka efter kryptot i sökfältet, alternativt genom att besöka kategorin ”Krypto”.

coinbase

Sök efter DOGE och klicka på sökresultatet!

När du klickar på sökresultatet så kommer du att omdirigeras till en sida där du hittar mer information om kryptot i fråga.

Du hittar bland annat en översikt över Dogecoins värde, marknadsposition, handelsvolym och graf över prisutvecklingen. Om du önskar förvärva kryptot, vanligen klicka på den blå knappen till höger med titeln ”Handla”.

Du kommer då att omdirigeras till själva köpsidan för Doge. Välj antalet mynt du önskar köpa och klicka sedan på «Öppna affär». När du kommit så här långt så kan du äntligen titlar dig själv som en ägare av Doge-mynt!

Vad är Dogecoin?

Dogecoin är en kryptovaluta, kategoriserad som en ”meme-token”. Den grundades under 2013 av Billy Markus och Jackson Palmer. Det speciella med DOGE är inte bara att den frontas av den populära hundrasen ”Shiba Inu”, utan den skapades också som en form av ”skämt”.

Grundarna Markus och Palmer upplevde att kryptovalutor, särskilt Bitcoin, var alltför seriösa i dess grundbemärkelse. För att råda bot på det så ville man skapa ett mynt som tilltalade även individer utanför Bitcoin-kärnan, något som skulle åstadkommas genom ett mer avkopplande och roligare tillvägagångssätt.

Det är just därför som Dogecoin-myntet utgörs av en bild av den mytomspunna hundrasen «Shiba Inu». Just Shiba är en populär hundras i framförallt Asien men som även av oklara anledningar ofta används i olika ”memes” på nätet.

Det tog inte lång tid efter lanseringen av Shiba-myntet innan den accelererade i popularitet. Det är dock först på senare tid som kryptot i fråga etablerat sig som marknadsdominerande.
Doge sågs egentligen som en ”obetydlig” kryptovaluta, men efter att Elon Musk började tweeta frekvent om den i början av 2021 där han även påtalade att just DOGE var hans favoritkrypto, så sköte värdet för myntet i höjd ganska omgående!

På rekordtid steg priset flera tusen procent och som allra högst rankades Dogecoin som den fjärde största krypton i världen. Hundmyntet är idag rankat som det tionde största i världen med ett marknadsvärde på $26 miljarder dollar, vilket är ganska sensationellt med tanke på hur många kryptovalutor som faktiskt finns samt det faktum att Doge kom till i form av ett skämt.

Dogecoin mynt

Vad används Dogecoin till?

Till skillnad från Bitcoin och Ethereum, vilka möjliggör snabbare och billigare digitala transaktioner, inklusive konstruktion av decentraliserade applikationer, så uppfyller Dogecoin ingen verklig nytta annat än att vara populärt runt om världens största sociala nätverk.

Det DOGE främst används till är som ett slags tipssystem och att belöna användare som delar eller skapar underhållande och roligt innehåll på sociala nätverk så som Twitter och Reddit.

Det har därför inget mål med att revolutionera det nuvarande finansiella systemet, något som ska tilläggas både Bitcoin och Ethereum har på sin agenda. Det enda syftet med myntet är att vara ett mer avslappnat förhållningssätt till den annars seriösa kryptomarknaden.

Myntet används också populärt på olika spelplattformar i form av adekvat betalningsmedel, särskilt efter att den astronomiska tillväxten tog fart i början av 2021.

Är Dogecoin en bra investering?

Åsikterna om Dogecoin är väldigt delade. En del tycker att det är löjligt att ett ”obetydligt skämt” utan verkligt bruksvärde kan etablera sig som marknadsledare, och att DOGE bidrar till att försvaga förtroendet för kryptomarknaden i överlag.

Det hävdas också, av flera kritiker, att det hela är endast en form av kortsiktig hype som kommer att avta med tiden varav man avråder från att investera i DOGE helt och hållet.

Fanatiker, å andra sidan, tror att det är sunt för kryptomarknaden att ”memes”, så som Dogecoin existerar samt det faktum att de kan växa sig tillräckligt stora för att kunna utmana de mer seriösa krypton såsom Bitcoin, Ethereum och Ripple. Man ska inte heller ducka för det faktum att Dogecoin idag står som en av de största och mest populära kryptovalutorna på marknaden.

Den har för närvarande en skyhög handelsvolym och nämns ofta i både media och sociala nätverk, vilket tyder på en hög efterfrågan. Dessutom har den astronomiska tillväxten de senaste åren avsevärt stärkt myntets attraktionskraft. Flera av investerarna har tjänat en förmögenhet och av den anledningen väljer allt fler att investera i Doge.

Vad som åtminstone är säkert är att Dogecoin är en mycket spännande investering på kort sikt. Spekulanter och handlare kan dra fördel av den höga volatiliteten genom att köpa när priset är lågt och sälja när priset är högt, för att generera vinster på kort sikt.

Å andra sidan är detta en metod som kräver lite tid och anses utgöra en hög risk. Som sagt, det är ganska lätt att förutsäga kortsiktiga prisrörelser då priset är mest påverkat av hype och omvälvningar. Under perioder då publiciteten är positiv så kommer priset att stiga, på samma sätt som priset kommer garanterat falla när publiciteten är dålig.

En annan sak som talar för en investering är att priset per mynt är lågt. En DOGE kostar mindre än $1 dollar, vilket gör den potentiella uppsidan betydligt större än om du till exempel hade investerat i Bitcoin.

Fördelar med att köpa Dogecoin

 • Dogecoin-priset har stigit flera tusen procent de senaste åren.
 • Det är ett av marknadens största sett till marknadsvärde.
 • Priset är mycket flyktigt. Detta möjliggör höga vinster på kort sikt.
 • Priset per mynt är mycket lågt. I skrivande stund kan du köpa DOGE för $0,2.
 • Priset på meme-token styrs av hype och hype i synnerhet. Du kan därför förvänta dig en stark pristillväxt i perioder med många positiva recensioner, liknande början av 2021.

Nackdelar med att köpa Dogecoin

 • Det är ett mynt utan någon verklig nytta. I jämförelse kommer Ethereum att möjliggöra ett antal decentraliserade tjänster.
 • Priset är mycket flyktigt. Det betyder högre risk. Här kan priset falla flera tiotals procent inom korta tidsperioder.
 • Priset drivs av hype. Skulle omnämnandet vara i negativ bemärkelse kan priset sjunka rejält.
Dogecoin

Dogecoin-pris – Så här har Dogecoin-kursen utvecklats

Som framhållits har Dogecoins värde vuxit enormt sedan lanseringen 2013. Då kostade ett mynt runt 0,0005 dollar medan det idag har ett pris på $0,2 dollar. Bästa noteringen någonsin inträffade i maj 2021 när ett mynt kostade $0,7.

Priset är för närvarande nere över 70 % sedan den högsta uppmätta noteringen, men den ligger fortfarande upp över 7000 % jämfört med samma tid förra året.

Även om hundkryptot snabbt blev populärt var det först efter Elon Musks uttalanden om att han är den sanna ”The Dogefather” som fick priset att skjuta i höjden. På endast några så steg Dogecoin flera tusen procent i värde.

För att lära dig mer och se Dogecoin-kursens livegraf.

Sammanfattning – Vem bör köpa Dogecoin?

På grund av sin historiska tillväxt har Dogecoin visat sig vara en bra investering på lång sikt. De som investerade 2013 och som har behållit mynten har en ökning på över 200 000 %, medan de som investerade förra året har upplevt en ökning med runt 7 000 %.

Tror man på fortsatt tillväxt och att Doge ytterligare stärker sin starka marknadsposition kan detta helt klart vara en bra investering på lång sikt.

Även spekulanter och handlare kan tycka att detta är en lönsam investering på grund av de frekventa och kraftiga prisfluktuationerna. Genom att följa marknadshändelser och kursrörelser ska det vara möjligt att sätta egna prisprognoser och på så sätt uppnå vinster.

Kom bara ihåg att alla investeringar är förknippade med hög risk. Investera därför aldrig mer än du har råd att förlora och kom ihåg att historisk avkastning inte är en garanti för framtida vinster.

Ett bra tips är att hålla dig uppdaterad om Dogecoin-kurser, och använda användbara funktioner som ”stop-loss” och ”take-profit”. Detta är en automatisk stopporder som finns för att säkra vinster och samtidigt minska förlusterna.

KÖP DODGECOIN HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Vanliga frågor

Vad är Dogecoin?

Dogecoin är en kryptovaluta, kategoriserad som en ”meme-token”. DOGE är kanske mest känd som Tesla-grundaren Elon Musks ”favoritkrypto”.

Vad ligger Dogecoin på för närvarande?

Dogecoin-kursen ligger för närvarande på $0,2.

Var kan jag köpa Dogecoin?

Du kan köpa Dogecoin på en handelsplattform såsom Coinbase eller Capital. Vi rekommenderar Coinbase dock på grund av de låga avgifterna och ett brett utbud av verktyg.

Hur köper jag Dogecoin i Sverige?

För att kunna förvärva Doge så behöver du hitta en handelsplattform samt skapa en legitim profil där du även genomför den minsta insättningen som krävs.

Kommer Dogecoin att nå $1?

Det spekuleras att Dogecoin kommer att nå $1 snart. Detta bygger på dagens höga efterfrågan och det faktum att det är en av de största kryptovalutorna på marknaden. Det finns dock flera som hävdar att detta bara är en kortsiktig hype som så småningom kommer att avta.

Vem äger Dogecoin?

Ingen äger Doge, eftersom mynten är decentraliserade. Utvecklarna av kryptot i fråga utgörs av individerna Billy Markus och Jackson Palmer.

Är Dogecoin en bra investering?

Dogecoin har haft en vansinnig tillväxt på flera tusen procent de senaste åren. Det är också en av de största kryptovalutorna på marknaden. Å andra sidan är det en investering med hög risk på grund av kraftiga kurssvängningar.

Vad betyder DOGE?

DOGE är förkortningen för Dogecoin, även känd som en kod vilken används i samband med köp och försäljning av investeringsinstrument.

Analytiker og strategisk investor. Mirsad

Mirsad Hasik är frilansskribent och författare. En skarp och solid analytisk förmåga till den finansiella sfären är superlativ som beskriver honom adekvat. Genom att kombinera hans personliga erfarenheter så skapar han texter av värde med målet att hjälpa just dig med dina investeringar. Centralpunkten i Mirsads investeringsportfölj utgörs av aktier, investeringsfonder och kryptovaluta.

Se alla artiklar av Mirsad