Köpguide: Så här köper du gröna aktier

När du har planer på att investera i gröna aktier så finns det ett antal saker som du behöver vara uppmärksam på. Först så måste du hitta en adekvat handelsplattform där du kan förvärva gröna aktier och helst där de erbjuder även en adekvat aktie-app

Just därför så föredrar vi eToro som den primära handelsplattformen där du kan välja att investera i gröna aktier helt kostnadsfritt när det kommer till skiljeförfarandet. Förutom det så erbjuder även handelsplattformen ett stort urval där du kan köpa gröna aktier för 0 SEK av hållbara och gröna bestånd.

Vi vill även betona det faktum att du kan tillämpa denna guide oavsett om du har planer på att investera i gröna aktier eller några andra typer av aktier eftersom själva processen är likvärdig oavsett typ av finansiellt instrument.

Vår guide är uppbyggd kring hur du går tillväga för att investera i aktier via eToro där vi även förser dig med en lista över gröna aktier så att enklare får en adekvat överblick om dina val när det kommer till det hela.

Du kan också även välj att läsa vår guide gällande aktiehandel för nybörjare.

KÖP GRÖNA AKTIER Ditt kapital är utsatt för risk.

De 3 bästa gröna aktierna i mars 2024

  • Eon aktier – Eon behöver knappast en introduktion när det kommer till auktoritet, framförallt eftersom många av de svenska hushållen förlitar sig på deras energilösningar. Bolagets aktier står sig som några av de mest kända svenska gröna aktierna där fokus ligger på att producera miljövänlig energi från gröna källor i from av vindkraft och dylikt.
  • Siemens aktier – Siemens har gjort sig känt som en av auktoriteterna när det kommer till produktionen av vindkraftverk, något som gör bolaget särskilt intressant om du har som mål att investera i grön energi.
  • Tesla-aktier – Tesla-aktier är särskilt populära på grund av att deras bilar revolutionerat produktionen av el-bilar runt om i världen. De flesta förväntar sig att elbilar kommer att utgöra det primära transportmedlet i framtiden.
  • tiden.
KÖP GRÖNA AKTIER Ditt kapital är utsatt för risk.

Köpguide: Så här köper du gröna aktier

Så snart du investerat i gröna aktier så finns det ett antal aspekter vilka du behöver ha i åtanke. Det första som du behöver göra är att hitta en adekvat handelsplattform där du får möjligheten att investera i en grön aktie.

Förutom det så bör du även sikta på att använda dig av handelsplattformar vilka erbjuder en intuitiv och användarvänligt aktieapp. När det kommer till våra rekommendationer så föredrar vi eToro alla dagar i veckan där du kan välja att investera i gröna aktier utan att bli debiterad courtage (skiljeförfarande). 

Förutom det så erbjuder även handelsplattformen en rad olika hållbara och het gröna investeringsformer som du kan välja att investera i. Oavsett vad så kan du alltid välja att använda dig av denna guide oavsett om du har som mål att investera i endast gröna aktier eller andra typer av finansiella instrument.

Denna guide fokuserar primärt kring hur du går tillväga föra att köpa dina gröna aktier via handelsplattformen eToro, där vi även förser dig med en lista gällande olika typer av gröna aktier som du kan välja att investera i, detta som ett led i att göra dig mer uppmärksam om vad som erbjuds på marknaden för närvarande.

Du kan också välja att ta del av vår guide som fokuserar på aktiehandel för nybörjare.

1. Välj en adekvat handelsplattform

Det första som du måste göra är att lokalisera den ideala handelsplattformen för just dig. Vi föredrar eToro som den primära plattformen eftersom aktören erbjuder dig möjligheten att köpa gröna aktier utan behöva betala courtage.

Förutom det så är även handelsplattformen ytterst användarvänlig oavsett om du är en nybörjare inom det hela eller en erfaren räv som vet exakt vad du vill åstadkomma med dina placeringar.

Härnäst så kommer vi att lista 3 plattformar som vi rekommenderar till vår läsare när det kommer till investeringar i gröna aktier.

2. Skapa ett handelskonto

Det första som du behöver göra är att förflytta dig till startsidan för eToro. Härnäst så behöver du lokalisera knappen med titeln ”Skapa konto”. Det hela bör se ut som på skärmdumpen nedan.

image

När du har klickat på knappen så kommer du att omdirigeras till en registreringssida där du får knappa in ditt namn, e-postadress samt andra uppgifter som kan tänkas efterfrågas. Du kommer sedan att få motta en unik verifieringslänk till den e-postadress som du angett.

Du måste säkerställa att du klickat på denna eftersom den är obligatorisk för att kunna verifiera ditt handelskonto. När du kommit såhär långt så är det dags att sätta in pengar och börja handla, något som vi går in på mer detaljerat härnäst.

3. Sätt in pengar på ditt handelskonto

När du har verifierat ditt handelskonto så behöver du sätta in pengar för att komma i gång med handeln. Du kan välja att överföra pengar med kreditkort, PayPal eller via en traditionell banköverföring, där du kan komma igång med det hela för endast $50 (SEK 300).

Allt du behöver göra är att klicka på ”Sätt in pengar” som återfinns längst ner på sidan till vänster

image 1

Du är nu redo att överföra pengar till ditt konto.

När du har fört över medel att investera med till ditt handelskonto så kan du gå vidare till att investera i gröna aktier.

4. Köp dina första gröna aktier

Du är nu helt redo att köpa gröna aktier. Du bestämmer själv om du vill fokusera på specifika bolag eller om du önskar ta del av några av de förslag som vi rekommenderar i vår lista över gröna aktier.

För att hitta den aktie som du önskar investera i så behöver du helt enkelt söka efter den finansiella tillgången i sökrutan högst upp på sidan.

I exempel nedan så har vi sökt på ”Vestas Wind Systems

image 2

Klicka sedan på ”Handla” för att gå till köpsidan för Vestas-aktier, något som även återspeglas i detta exempel.

image 4

Du kommer härnäst att landa i sektionen där du slutför köpet av den gröna aktien, precis som i skärmdumpen ovan, där vi för övrigt valt att investera i Vestas-aktier. Dock så är tillvägagångssättet detsamma oavsett typen av aktie som du önskar förvärva.

Så fort du har valt ut de aktier som du önskar investera i så behöver du klicka på knappen ”Sätt in pengar” om du ännu inte har fört över pengar till ditt handelskonto. Har du dock redan fört över medel till ditt handelskonto att investera med så kommer det istället att stå ”Ange order”.

Om du följt de steg som anges så ska du vid det här laget ha en eller flera gröna aktier i din portfölj.

Läs även våra artiklar om S&P 500-indexet eller det tyska DAX 40-indexet.

Lista över gröna aktier – Aktierekommendationer

Här på AktieSkolan så ägnar vi oss ej åt rådgivning när det kommer till investeringar utan tillhandahåller istället rekommendationer på vilka typer av gröna aktier som man kan välja att titta närmare på.

Vi rekommenderar dock att du alltid undersöker bolagen som du ämnar investera i eftersom nedanstående lista bör endast betraktas som en form av rekommendation.

Just därför så rekommenderar vi alltid att du undersöker aktierna noggrant innan du köper aktierna, så avsnittet här ska bara ses som inspiration och inte som en rekommendation på de gröna aktier som du bör investera i. 

Lista över gröna aktier

Vestas aktier

image 5

Vestas aktier verkar i form som en av de mest populära gröna aktierna. Bolaget har framförallt etablerat sig inom segmentet för vindkraftverk och verkar idag som en av auktoriteter inom sin bransch. Många experter förväntar sig att vindkraftverk kommer att utgöra en stor del av vår framtida energikälla, där Vestas kontrollerar en stor del av marknaden. Dessutom verkar även Vestas i form av en en utdelningsaktie, något som i sin tur lockar även andra typer av investerare.

KÖP VESTAS AKTIER Ditt kapital är utsatt för risk.

Siemens aktier

image 6

Siemens känner de flesta av oss eftersom bolaget profilerat sig under decennier med sina kraftfulla vindkraftverk. Majoriteten av bolagets intäkter genereras med deras hållbara och miljövänliga produkter.

Det hela vittnar om att Siemens är ett bolag som fokuserar på att främst tillhandahålla energi som utvunnits med hjälp av miljövänliga alternativ. Dock så tillverkar inte Siemens endast vindkraftverk utan har även valt att profilera sig som ett auktoritärt teknikbolag som fokuserar på både intelligent infrastruktur och smart energiproduktion.

Siemens-aktier tillhör kategorin utdelningsaktier där man även gjort sig kända för att erbjuda ganska höga utdelningar till sina investerare, något som lockat många att investera i bolaget. Om du således fokuserar på att investera i grön energi så kan Siemens-aktier utgöra ett spännande alternativ som du bör hålla ett extra öga på.

KÖP SIEMENS AKTIER Ditt kapital är utsatt för risk.

Tesla aktier

image 7

Tesla är ett stort globalt företag som fokuserar på att tillverka elbilar. Man har på kort tid vuxit sig som en utmanare till de traditionella biltillverkarna, där försäljningen ökar för varje dag som går. 

Bolaget har även varit flitiga med att erbjuda flera olika modeller, något som gjort att även de med begränsad budget kan faktiskt unna sig att köra omkring i en elbil.

Tesla-aktier har också varit oerhört populära bland investerare i flera år, särskilt bland investerare vilka har som mål att investera i gröna aktier.

KÖP TESLA AKTIER Ditt kapital är utsatt för risk.

SolarEdge Technologies aktier

image 8

SolarEdge Technologies grundades 2006 och är ett bolag som tillhandahåller lösningar vilka fokuserar på att optimera nyttjandet av solenergi och övervakningen av solceller. SolarEdge Technologies har profilerat sig som ledande aktör inom deras bransch där bolagets aktier ökat radikalt i värde under de senaste åren.

KÖP SOLAR EDGE AKTIER Ditt kapital är utsatt för risk.

Waters Corporation aktier

image 10

Waters Corporation grundades 1958 och står sig idag som ett av de största gröna företagen på marknaden. Waters Corporation säljer verktyg för vätskekromatografi och termisk analys. Deras analysinstrument tillhandahåller rudimentär information gällande olika produkter, där man även profilerat sig som världens ledande mätföretag. Waters har mer än 7 000 anställda över hela världen med kontor i 31 länder. Waters har genererat stora vinster, vilket även återspeglas på deras Waters Corporation-aktie som stigit kraftigt de senaste åren.

KÖP SOLAR WATERS AKTIER Ditt kapital är utsatt för risk.

Investera i gröna aktier

Det finns ett stort antal investerare vilka föredrar att investera i gröna aktier. Att investera i gröna aktier är utan tvekan den rätta valet om du har en uppfattning om att vi rör oss mot en mer grönare framtid.

Vår uppfattning är att vi säkerligen kommer få uppleva en stor omställning mot mer gröna och miljövänliga alternativ, framför allt när det kommer till valet av hållbar energi något som i sin tur kommer visa sig ha en positiv inverkan när det kommer till investeringar i gröna aktier.

Vi är även övertygade om det faktum att det sannerligen lär inträffa en del nya börsintroduktioner i den närmsta framtiden där framför allt gröna och hållbara bolag kommer dominera det hela.

När man har som mål att investera i gröna aktier så råder det inte tvekan om att det hela primärt handlar om att placera pengar i ett bolag som framför allt fokuserar på hållbarhet och en mer grönare vardag för oss alla.

Du kan själv med enkelhet lokalisera gröna aktier genom att använda dig av eToro. Notera även det faktum att många av dessa aktier även erbjuds i form av både tillväxtaktier och defensiva aktier.

KÖP GRÖNA AKTIER Ditt kapital är utsatt för risk.

Vanliga frågor

Hur hittar jag adekvata gröna aktier?

Det beror på vilken investeringsstrategi som du följer när det kommer till aktier i överlag. Vi har satt ihop en lista över ett antal populära gröna aktier där du kan välja att lära dig mer om bolagen bakom samtidigt som du även kan få mer inspiration till mer miljövänliga investeringsformer.

Se vår lista över gröna aktier här.

Vilka gröna aktier erbjuder frekventa utdelningar?

I vår lista över gröna aktier så har vi lyckats hitta ett antal utvalda bolag vilka fokuserar på att tillhandahåller miljövänliga aktier med frekventa utdelningar. Du kan läsa mer om dessa bolag i vår lista över gröna aktier här för att enklare kunna fatta ett rättmätigt beslut kring huruvida du ska välja att investera i dessa.

Varför ska du välja att köpa gröna aktier?

Idag så existerar det ett stort antal investerare vilka har som mål att investera i gröna aktier. Detta grundar sig främst på två aspekter – den första i form av att man vill bidra mer till ett mer hållbart samhälle samt där man även vill kunna ta del av potentiella höga avkastningar på längre sikt.

Hur går jag tillväga för att köpa gröna aktier?

För att köpa gröna aktier så måste du först hitta en handelsplattform som erbjuder dig möjligheten att köpa gröna aktier. I denna guide så har rekommenderar vi eToro som din förvalda handelsplattform.

Dock så måste det nämnas att det idag existerar flera olika handelsplattformar vilka alla erbjuder dig möjligheten att investera i gröna aktier. Vi är dock av den uppfattningen att eToro är den enda handelsplattformen som du egentligen behöver för att investera i gröna aktier.

Analytiker og strategisk investor. Mirsad

Mirsad Hasik är frilansskribent och författare. En skarp och solid analytisk förmåga till den finansiella sfären är superlativ som beskriver honom adekvat. Genom att kombinera hans personliga erfarenheter så skapar han texter av värde med målet att hjälpa just dig med dina investeringar. Centralpunkten i Mirsads investeringsportfölj utgörs av aktier, investeringsfonder och kryptovaluta.

Se alla artiklar av Mirsad