Investera i silver (2024) Guide till att köpa silver

Silver har varit känt för dess värdefulla och otaliga användningsområden under tusentals år. Idag så används silver i många av de produkter vilka vi nyttjar på en daglig basis.

Som investerare så kan du välja att investera i silver på flera olika sätt där du exempelvis kan välja att förvärva den i form av smycken, tackor, aktier men även via CFD:er som är den specifika investeringsområde som vi fokuserar på att belysa i denna guide.

Som ett led i att hjälpa dig på traven så kommer vi förutom att belysa hur CFD-handel med silver fungerar i praktiken även att redogöra för den handelsplattform vilken vi anser att du bör använda när du spekulerar i värdet på ädelmetallen.

KÖP SILVER HÄR 76% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.

Investera i silver (guide)

Steg 1. – Börja med att först välja en lämplig handelsplattform som erbjuder dig möjligheten att investera silver till låga avgifter i kombination med en hög nivå av användbarhet. För att underlätta vid valet av plattform så rekommenderar vi våra läsare en av marknadens ledande aktörer i form av ingen mindre än eToro.

Steg 2. – Skapa ditt handelskonto genom att knappa in de uppgifter vilka efterfrågas. Du måste även komma ihåg att verifiera det hela genom att klicka på den unika verifieringslänk som skickas ut till den e-postadress som du anger under registreringsprocessen.

Steg 3. – Överför medel att investera med till ditt handelskonto. Du kan välja att göra en överföring via betal-/kreditkort, PayPal eller en traditionell banköverföring. För betal-/kreditkort så kan du komma igång med dina investeringar med så lite som $50. När det gäller traditionella överföringar så måste du göra en insättning på minst $500 för att kunna nyttja alternativet i fråga.

Steg 4. – I nästa steg så behöver du söka efter ädelmetallen genom att använda dig av fritextsökningen högst upp. Knappa bara in frasen ”SILVER” där du per omgående kommer få upp en ikon som återger det hela. Klicka sedan på knappen ”Handla” för att komma vidare i processen.

Steg 5. – Välj den önskade beloppet som du önskar investera och klicka sedan på knappen ”Öppna affär” där du även definiera huruvida du önskar använda dig av hävstång eller ej. När du kommit såhär långt så kan du äntligen titulera dig själv som en ägare av den åtråvärda ädelmetallen!

KÖP SILVER HÄR 76% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.

Köp Silver – Så investerar du i Silver online

Det är förhållandevis tämligen enkelt att komma igång med investeringar i silver. Det hela förutsätter dock att du hittat en pålitlig, stabil och adekvat handelsplattform som möjliggör det hela.

En annan stor fördel är att du slipper ha ädelmetallen i ditt ägo rent fysiskt, något som i sin tur ofta kommer med både praktiska men även säkerhetsmässiga utmaningar.

Det som är viktigt att nämna i sammanhanget är att vid investeringar i silver via en viss handelsplattform så spekulera du i själva priset på ädelmetallen och äger således ej tillgången rent fysiskt.

Detta är i särklass den vanligaste sättet att spekulera i silver eftersom du slipper bemöda dig med det praktiska, samtidigt som du snabbt kan komma igång med ganska låga investeringar.

Härnäst så kommer vi att återge en guide om hur du går tillväga rent steg-för-steg för att faktiskt komma igång med investeringar i silver utan att påföras höga avgifter som så ofta är fallet vid spekulation i denna åtråvärda ädelmetall.

 • pepperstone toplist stb 2
  Betyg
  Unika fördelar
  • Erbjuder mer än 70 valutapar
  • Upp till 30:1 gearing
  • Stöder MetaTrader och cTrader
  Courtage från Från 0,2 kr. Minsta insättning 0 kr. pr. år Mobilapplikationens betyg
  9/10
  Besök Pepperstone Läs recension CFD:s är komplexa former av finansiella instrument och medför en hög risk att gå med förlust på grund av möjligheten till hävstång.
  Cirka 77.5% av (ej professionella) investerare förlorar pengar när de handlar med CFD:er hos denna leverantör.
  Du bör göra dig införstådd med hur CFD:er fungerar i praktiken samt huruvida du har råd med förluster innan du väljer att investera dina pengar.

1. Välj en lämplig handelsplattform

När du ska investera i silver så måste du först börja med att välja en adekvat handelsplattform som erbjuder dig möjligheten att sköta handeln på ett smidigt och enkelt sätt.

För att hjälpa dig på traven samt underlätta ditt val så rekommenderar vi eToro som den primära handelsplattformen som vi anser att du ska använda när det kommer till handeln med silver.

Det råder en stor skillnad gällande avgifter som påförs vid handel med silver hos de olika handelsplattformarna vilka återfinns på marknad idag.

Det är således ytterst viktig att välja en adekvat handelsplattform som påför låga priser vid handel samtidigt som du får möjligheten att enkelt investera i ädelmetallen.

2. Skaffa ett handelskonto

image 76

Det första som du behöver göra är att registrera dig som en legitim handlare. Detta åstadkommer du genom att först förflytta dig till webbplatsen till eToro, som för övrigt är den handelsplattform som vi rekommenderar till alla våra handlare. Sedan så behöver du klicka på den gröna knappen med titeln ”Gå med nu”, som för övrigt återfinns längst upp till höger på startsidan.

image 53

När du verifierat ditt konto hos eToro genom att klicka på den unika verifieringslänk som skickats ut till den e-postadress som du angivit så kan du gå vidare till att sätta in medel att investera med.

Du har tre val när det kommer till det hela där du kan antingen välja att använda dig av betal-/kreditkort, PayPal eller en traditionell banköverföring. För betal-/kreditkort och PayPal så kan du välja att sätta in så lite som $50 för att komma igång med investeringar.

Dock så måste du vid valet av banköverföring sätta in minst $500 för att kunna nyttja denna betalningsmetod. Vilken av dessa som du väljer är dock helt upp till dig att avgöra.

Notera: Vi rekommenderar att du initiera dina överföringar i form av USD (amerikanska dollar) som ett led i att undvika de växlingsavgifter vilka kan visa sig var ytterst kännbara vid högre insättningar.

När du kommit såhär långt så kan du äntligen investera i silver.

3. Hur man investerar i Silver

När du fört över medel till ditt eToro-konto så är du äntligen redo att investera i silver. För att kunna investera i ädelmetallen så måste du dock först lokalisera den genom att använda funktionen för fritextsökning som för övrigt återfinns högst upp på webbplatsen. Du behöver sedan endast knappa in ”SILVER” varav det hela kommer återspeglas i likhet med nedanstående skärmdump:

image 54

För att köpa silver så behöver du bara klicka på ”Handla” knappen till höger, varav du kommer att omdirigeras till sektionen (se nedan) där du slutför ditt köp.

Köp Silver

Så fort du har klickat på ”Handla”-knappen så kommer du att omdirigeras till sektionen där du slutför själva köpet. Här kan du välja hur stort belopp som du önskar investera, antal enheter, samt även huruvida du önskar använda dig av hävstång.

image 55

När du är nöjd med de val som du gjort så behöver du slutföra det hela genom att klicka på knappen ”Öppna affär” varav du sedan kan beskåda tillgången i fråga i din personliga portfölj som återfinns till vänster i menyn hos eToro.

När du handlar med silver via eToro så äger du inte den specifika ädelmetallen fysiskt utan vad du gör är att ägna dig åt CFD-handel. Det hela innebär att du spekulerar i huruvida priset på silver kommer stiga eller sjunka inom den närmsta framtiden.

Du kan även välja att nyttja den automatiska funktionen som låter dig sälja av ditt innehav om det hela uppnår en punkt som du på förhand definierat när du initierat själva affären.

När du kommit såhär långt så kan du äntligen titulera dig själv som en ägare av den åtråvärda ädelmetallen.

Investeringar i silver

Fler och fler investerare väljer att placeringar i silver, främst på grund av att man önskar fördela spridningen samt de risker som förknippas med det hela. Historiskt sett så har silver presterat bra under diverse kriser, något som gjort den ganska åtråvärd på marknaden.

Som du kan notera i skärmdumpen nedan så har silver stigit ganska markant efter att en exponerats för de två största moderna kriserna under de senaste decennierna i form av finanskrisen 2008 samt den nuvarande Covid-19 pandemin, som för övrigt fortfarande är pågår runt om i världen.

image 56

Du behöver dock inte investera alla dina medel i silver utan kan faktiskt välja att sprida riskerna ytterligare genom att låta ädelmetallen utgör en del av din totala portfölj.

Ska man investera i silver?

Att investera i silver är ett ganska smart sätt att sprida investeringar och de associerade riskerna. Du bör dock ej placera alla dina ägg i en och samma korg utan låta silver utgöra en del av din portfölj, samtidigt som du även gör andra placeringar.

Köpa silver – Hur man köper silver

Du kan köpa silver på ett flertal olika sätt. Till att börja med så kan du förvärva ädelmetallen i fysisk form, men du kan även välja att köpa aktier i de bolag vilka tillhandahåller ädelmetallen i fråga.

När det kommer till de vanligaste investeringsformerna så är det betydligt mer vanligare att faktiskt investera i silver via CFD:er där du främst spekulerar i huruvida priset kommer stiga eller sjunka.

Härnäst så kommer vi att gå igenom närmare de olika sätt för vilka du faktiskt kan välja att förvärva silver på.

Investera i fysisk form

Om du har planer på att investera fysiskt i silver så tenderar många att åstadkomma det hela genom att köpa in silvertackor eller silvermynt. Vissa tar det hela ett steg längre genom att köpa silversmycken som man sedan smälter.

Det är dock viktigt att göra dig införstådd med att det rent praktiskt är ganska komplicerat att investera i silver på det här sättet eftersom det hela kräver en väl fungerande logistik samtidigt som priset kan skilja sig markant beroende på vem du köper ädelmetallen ifrån.

Investera via aktier

Vid investeringar i silver i form av aktier så åstadkommer du det hela genom att förvärva aktier hos bolag vilka har som affärsidé att ägna sig åt silver på ett eller annat sätt.

I de flesta fall så tenderar man att investera i bolag vilka fokuserar på att bryta silver i de åtskilliga gruvor vilka återfinns placerade runt om i världen. Dock så kan det vara svårt att bilda sig en uppfattning om bolagen i fråga eftersom det oftast existerar knapphändig information kring dessa.

Investera via CFD:er

Att investera i silver via CFD:er är något som många investera ägnar sig åt. Du äger inte själva tillgången utan istället så spekulerar du i huruvida priset för ädelmetallen kommer stiga eller sjunka.

Många daytraders föredrar att ägna sig åt CFD-handel eftersom det rent generellt kostar betydligt mindre att investera i silver på detta sätt än vad som är fallet om du investerar i ädelmetallen genom att förvärva aktier i de bolag vilka ägnar sig åt att exempelvis bryta silver.

KÖP SILVER HÄR 76% av privata investerare förlorar pengar vid handel utav CFD-er hos denna mäklare.
Du bör överväga om du förstår hur CFD-er fungerar och om du har råd att förlora pengarna innan du handlar.

Vanliga frågor

Var kan jag investera i silver?

Du kan välja att investera i silver hos ett flertal olika handelsplattform. Vi rekommenderar dig att alltid använda eToro eftersom plattformen i fråga har låga avgifter samtidigt som den har ett extremt användarvänligt gränssnitt. (Läs hur du investerar i silver här)

Varför ska du välja att investera i silver?

Många väljer att investera i guld som ett led i att sprida sina risker. Andra investerare väljer att göra det som ett led i att sprida investeringar på en rad marknader.
Du måste dock alltid komma ihåg att investeringar i råvaror kommer med risker, där du i värsta fall kan faktiskt gå miste om alla de medel som du valt att placera i tillgången. Utvärdera således alltid huruvida du är beredd att acceptera den risk som det hela kommer med innan du bestämmer dig för att aktivt gå vidare med det hela.

Ska jag köpa silver?

Huruvida du ska välja att investera i silver eller ej är en fråga som endast du själv kan besvara. Du bör dock gå vidare med dina planer om det hela lämpar sig just för din nuvarande investeringsstrategi.

Är silver en bra investering?

Silver är en ytterst lukrativ form av investering. Du måste dock vara införstådd med att det hela (precis som andra investeringar) kommer med en risk för att du går miste om alla dina pengar. Själva priset på silver tenderar även att stiga under de tider då världens ekonomier befinner sig i gungning, något som ofta medför att ädelmetallen snabbt stiger i värde.

Analytiker og strategisk investor. Mirsad

Mirsad Hasik är frilansskribent och författare. En skarp och solid analytisk förmåga till den finansiella sfären är superlativ som beskriver honom adekvat. Genom att kombinera hans personliga erfarenheter så skapar han texter av värde med målet att hjälpa just dig med dina investeringar. Centralpunkten i Mirsads investeringsportfölj utgörs av aktier, investeringsfonder och kryptovaluta.

Se alla artiklar av Mirsad