Köp XRP: Den totala 2024 guiden

Vill du köpa Ripple? Så här gör du! Vi förklarar också vad det är, hur det fungerar och vad som gör Ripple unikt. Undrar du varför du bör investera i Ripple? Vi förser dig med för- och nackdelarna, där vi till och med överväger olika Ripple-prisprognoser så att du ska kunna ta ett objektivt beslut gällande det hela.

Betalningsprotokollet som lanserades under 2014 blev snabbt populärt och det tog inte lång tid för kryptovalutan att göra sig ett namn som en av marknadens absolut största. På rekordtid har XRP stigit till imponerande höjder, där man sedan lanseringen ökat med 22 000 procent! Bara under det senaste året har mynten stigit med mer än 200 procent.

Även med redan stark tillväxt och en dominerande marknadsposition som den sjätte största kryptovalutan i världen så tror fler på ytterligare tillväxt i framtiden. Vill du veta varför? Då rekommenderar vi att du fortsätter att läsa vidare!

KÖP XRP HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Vad är Ripple?

 • Ripple är ett betalningsprotokoll som tagits fram med syftet att driva ”en högpresterande global betalningsverksamhet”. Protokollet kommer också att effektivisera och minska kostnaderna i samband med globala transaktioner.
 • XRP är myntet som används hos Ripple-nätverket.
 • Ripple lanserades 2012, medan XRP varit tillgängligt sedan 2014.
 • Ripples framgång är obestridlig och protokollet har redan antagits av hundratals finansinstitut. XRP-mynten har också upplevt en imponerande tillväxt på 22 000 procent sedan 2014.
KÖP XRP HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Vad är Ripple – Vad behöver du veta om det hela innan du bestämmer dig för att investera?

Först och främst så är det viktigt att förstå skillnaden mellan Ripple och XRP. Ripple är ett betalningsprotokoll som utvecklades av Ripple Labs 2012, medan XRP är själva kryptovalutan, det vill säga mynten som används på Ripple-nätverket.

Betalningsprotokollet syftar till att göra det enklare, snabbare och billigare att ”överföra pengar till världens alla hörn”. På deras egen hemsida står det att läsa följande;

”Med den mest avancerade blockkedjetekniken för globala betalningar kan finansinstitut idag välja att expandera till nya marknader runt om i världen och till och med eliminera förhandsfinansiering genom att utnyttja kraften i XRP.”
De skriver också att ”de bygger ett mer inkluderande finansiellt system där fler människor har tillgång till bättre finansiella tjänster.”

De bör kunna åstadkomma det hela tack vare en decentraliserad infrastruktur och 100 procent öppenhet, vilket innebär att transaktioner, betalningar och överföringar av digitala medel görs utan en mellanhand så som banken eller dylikt.

XRP är kryptovalutan som används på Ripple-plattformen och har som mål att fungera som en form av så kallad ”bryggvaluta”. XRP-kryptovalutan representerar fiatvalutan men även andra typer av kryptovalutor utöver digitala tillgångar. Dessutom lämnas den fungera som ett billigare, snabbare och mer skalbart alternativ till centraliserade betalningsplattformar såsom SWIFT och Visa.

Ripple logo

Vad gör XRP så unikt?

Det faktum att protokollet erbjuder snabbare, billigare och mer skalbara betalningslösningar har gjort både protokollet och kryptovalutan extremt populär. Ripple används av flera hundra finansinstitut, där antalet ständigt ökar, varav XRP-mynten (i skrivande stund) har ett marknadsvärde på så mycket som $27 miljarder dollar. Detta gör kryptovalutan till den sjätte största i världen, en position som de verkar ha cementerat fast sig vid.

Dessutom verkar det bara alltmer troligt att ”decentraliserade” betalningslösningar så som Ripple, är lösningar som kommer att ha en huvudroll och vara av stor betydelse i framtiden.

Ett decentraliserat betalningssystem behöver inte vara kontrollerat av en tredje part, där vi specifikt syftar på de kontroller som traditionella banker utövar. Det betyder att du kan handla, betala och överföra tillgångar snabbare, billigare utan att banken kontrollerar och övervakar själva förloppet.

Detta är viktiga faktorer som krypto har upplevt explosiv tillväxt under de senaste åren. På några år har marknadsvärdet på hela marknaden stigit med flera miljarder, med bara Ripples aktiekurs upp med cirka 200 procent under det senaste året.

KÖP XRP HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Hur köper man Ripple – Hur kommer man igång med det hela?

I och med att XRP:s marknadsvärde har ökat markant under de senaste åren så vill allt fler investera i det hela. I det här avsnittet förklarar vi hur du kommer igång med handeln på ett enkelt sätt. Steg-för-steg-guiden adresserar allt du behöver veta när det kommer till att köpa XRP. Det första du ska göra är att hitta en handelsplattform/kryptobörs.
Marknaden har på senare år överösts med handelsplattformar/kryptobörser, något som gjort det betydligt svårare att hitta den adekvata plattformen för just dina behov. Vi ska således beskriva de olika faktorer vilka vi anser vara viktiga att tänka på när det kommer till valet av handelsplattform/kryptobörs i stegen som följer:

Steg 1 – Välj en adekvat handelsplattform

För att hitta den bästa kryptobörsen så är det viktigt att ha följande i åtanke:

 • Säkerhet
 • Kostnader
 • Användbarhet
 • Möjligheter till lärande
 • Verktyg och andra funktioner

Säkerhet utgör förmodligen den viktigaste aspekten som du bör ha i åtanke vid valet av plattform. Det finns för närvarande ett flertal oseriösa aktörer tillgängliga, där medlen ej nödvändigtvis anses vara som helt säkrade. Just därför så är det viktigt att undersöka vilka regler och licenser som plattformen i fråga innehar innan du bestämmer dig för att sätta in dina surt förvärvade pengar.

Därefter så måste du beskåda de olika kostnaderna i samband med handeln. Om du betalar för mycket i provisioner och spreads så riskerar dina vinster att ”ätas upp” av dessa. Med andra ord, desto mindre avgifter som plattformen i fråga applicerar handlare, desto högre kommer den potentiella avkastningen att vara.

En av anledningarna till att vi anser Coinbase vara den absolut bästa plattformen är att aktören har de mest förmånligaste och prisvärda handelsavgifterna på marknaden. Dessutom är plattformen anpassad till alla nivåer, där även utbudet av funktioner och investeringsmöjligheter anses vara exceptionella!

Kom i gång med Coinbase idag!

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har gjort ditt val och bestämt dig för vilken handelsplattform som du vill använda dig av så måste du först börja med att skapa ett konto. Nedan så kommer vi att visa och beskriva hur det hela kan gå till där vi använder oss av Coinbase för att illustrera det hela, främst för att plattformen (anser vi) är i särklass den bästa på marknaden när det kommer till handel med Ripple!

Börja med att besöka plattformens startsida och klicka på den gröna knappen ”Gå med nu”

coinbase 1

Tryck på ”Gå med nu” för att komma till sidan där du fyller i dina personliga uppgifter. När du har gjort detta får du ett e-postmeddelande från Coinbase som du måste bekräfta. När detta är gjort så kan du sätta in pengar på ditt konto. Via bankkort eller PayPal så är den minsta insättning som du kan göra är $50, i motsats till $500, om du skulle välja en traditionell banköverföring.

Du måste också svara på investeringsrelaterade frågor samt verifiera dig själv genom att verifiera att du är den som du utger dig för att vara. Detta kan åstadkommas antingen med att använda dig av ett pass eller en annan form av statligt utfärdat ID-kort.

Anledningen till att du måste tillhandahålla ”personlig känslig information” är att alla reglerade handelsplattformar lyder under den så kallade KYC (Know Your Customer) lagen. Detta görs för att skydda dig som handlare, samtidigt som man önskar förhindra pengatvätt som kan tänkas härröra från kriminella aktiviteter.

Steg 3 – Köp XRP

Att köpa Ripple kan med enkelhet utföras hos Coinbase. Du kan hitta kryptovalutan genom en enkel sökning i sökrutan. Skulle du vilja spana in den breda valet av kryptovalutor vilka finns tillgängliga på Coinbase? Du ka åstadkomma det hela ganska enkelt genom att förflytta dig till kategorierna ”handelsmarknader” varav du sedan klickar på ”krypto”.

Genom att klicka på ”Ripple” så kommer du att förflyttas på ”huvudsidan” för kryptot i .

Här kan du läsa mer om kryptovalutan, till exempel den nuvarande Ripple-priset och den historiska prisutvecklingen.

Om du vill komma igång med din handel klickar du på ”Handla”.

coinbase

Du kommer då att dirigeras om till inköpssidan. Här väljer du det belopp du vill handla för, eller antalet mynt du vill köpa. När det är klart så klickar du bara du på knappen ”Öppna affär ”. Om du kommit så här lång så bör du nu den definierade antalet mynt som du önskar förvärva i ditt ägo!

En annan fördel med Coinbase är att du kan använda funktioner som stop-loss och take-profit. Dessa är funktioner som stänger handeln automatiskt för att minska risken för dödliga förluster samtidigt som vinster säkras.

Är Ripple en bra investering?

Kryptovalutan har haft en överväxt på flera tusen procent de senaste åren. Dessutom är protokollet mycket populärt även bland finansinstitut, något som innebär att det vattnas i munnen hos handlare, oavsett kaliber och erfarenhet. Även om kryptovalutan redan är erkänd som en av marknadens största och dominerande så finns det ett flertal legitima Ripple-prognoser vilka påvisar en sannolik tillväxt även i framtiden.

Detta baseras på en förväntad ökande användarbas. Ju fler institutioner väljer att anamma protokollet, desto mer kommer myntet sannolikt att växa i värde. Således anses det vara en kryptovaluta med hög potential, vilket gör det till en spännande investering på längre sikt.

Det är dock viktigt att komma ihåg att prognoser bara är hypotetiska antaganden och bör således ej tolkas som garantier inom sammanhanget. Dessutom är Ripple, liksom de flesta andra kryptovalutor, flyktiga objekt vilka i grunden styrs av tillgång och efterfrågan.

Det hela innebär att kraftiga prisfluktuationer MÅSTE inkluderas i beräkningarna. Således är det också en investering som kommer med en ganska hög risk. Här exponeras dina pengar och du exponeras för risken att värdet på dina Ripple-mynt kan i själva verket fluktuera med så mycket som 10 procent, eller ännu mer under en dag.
En volatil marknad har dock sina fördelar.

Spekulanter och handlare i synnerhet kan dra nytta av de kraftiga fluktuationerna hos priset genom att köpa lågt och sälja högt, för att få en hög avkastning.

Fördelar med att köpa Ripple

 • Ripple är ett populärt protokoll bland finansinstitut och investerare.
 • Ripple-priserna har ökat med 200 procent det senaste året. Sedan 2014 har kryptot ökat med över 20 000 procent.
 • Det rankas som marknadens 6:e största kryptovaluta varav den har ett marknadsvärde på $27 miljarder.
 • Värdet på Ripple ligger bara på $0,5 dollar för närvarande.
 • Hög volatilitet innebär potential för höga kortsiktiga vinster.

Nackdelar med att köpa Ripple

 • Det anses vara en riskabel investering på grund av den höga volatiliteten.
 • Priset drivs av ganska instabila faktorer. I princip kan det komma att dyka ned till noll.
 • Historisk avkastning utgör inga garantier för framtida avkastningar.
 • Du måste vara införstådd med att frekventa prisförändringar är mer regel än undantag. Kraftiga fall har inträffat tidigare och kommer förmodligen också att inträffa i framtiden.

Ripple kontra Bitcoin – Vad är skillnaden egentligen?

Bitcoin, som på många sätt är kryptomarknadens talisman, detta på grund av att myntet är den första och absolut största på marknaden, är just var Ripple har hämtat sin inspiration ifrån. Bitcoin var först med att presentera en decentraliserad och digital valuta, där transaktioner valideras baserat på en öppen källkod som inom sammanhanget benämns för blockkedja (eng. blockchain).

I huvudsak är Ripple och Bitcoin mycket lika i grundutförandet, men de har också sina betydande skillnader. För det första så använder de sig av helt olika metoder för att validera sina transaktioner.

Där Bitcoin använder ”mining” så använder sig Ripple av en konsensus mekanism där deltagande noder verifierar tillförlitligheten hos transaktioner genom att genomföra en form av omröstning. Detta möjliggör nästan omedelbar kontroll utan inblandning av myndighetsinstanser.

Slutresultatet mynna ut i att XRP förblir decentraliserat samt det faktum att det är betydligt snabbare och mer tillförlitligt än många av sina konkurrenter. Det innebär också att XRP:s konsensussystem använder obetydliga mängder energi jämfört med Bitcoin, som anses vara en ganska stor energibov i jämförelse med Ripple.

Många betraktar även Ripple som en form av ”förbättrad Bitcoin”, just för att det är både billigare och snabbare men även det faktum ytterst mer energieffektivt. Eftersom Bitcoin använder sig av komplicerade och intensiva former av ”mining” så tar transaktionerna upp till flera minuter, medan XRP behöver endast några sekunder att slutföra varje given transaktion

På grund av de betydande förbättringarna så växer skaran av de som anser att Ripple har en ljusare framtid än den betydligt mer energislukande Bitcoin. Viktigt dock att nämna är det faktum att Bitcoin står sig som (åtminstone för tillfället) den största och mest kraftfulla kryptovalutan på marknaden. Dock så råder den ingen tvekan om att dess position hotas av Ripple, inklusive andra kryptovalutor vilka kräver mindre energiresurser.

Ripple vs. Bitcoin

Ripple kurs – Utvecklingen av priset

Om du planerar att investera dina surt förvärvade pengar så vill du även hålla ett öga på den rådande Ripple-kursen. På grund av den skyhöga volatilitet så kommer du att lättare kunna hålla ett öga på förändringar hos kursen och på det sättet lättare kunna generera vinsterna, samtidigt som du avsevärt minskar risken för onödiga förluster.

Skulle du vilja definiera din egen Ripple prisprognos? För att göra så rekommenderar vi att du betraktar följande aspekter:

 • Tillgång och efterfrågan
 • Mediebevakning
 • Antal mynt på marknaden
 • Utvecklingen hos resten av marknaden

XRP:s tillväxt sedan lanseringen anses vara exceptionell, men myntet har ändå upplevt sina betydande nedgångar. År 2014 värderades ett mynt till cirka $0,02, ett pris som sällan överskred denna värde före 2017 krypto-boomen. Sedan dess har myntet exploderar i värde och ligger i skrivandes stund på imponerande $3,2 dollar!

Det tog dock en ganska lång tid innan värdet på myntet sjönk, där priset för ett Ripple-mynt störtdök flera hundra procent. I skrivande stund så ligger väder för ett XPR-mynt på $0,06, något som för övrigt är 30% lägre under den senaste månaden, samtidigt som det ändå är en ökning på 200 procent under det senaste året!

Se XRP-pris live.

Sammanfattning – Ska jag investera i Ripple?

Ripple investeringar har kommit att bli oerhört populära under de senaste åren. Tillväxten bör dock ej ses som inget annat än ett svårt förutspått äventyr. XRP är ett protokoll som används av hundratals välrenommerade finansinstitut.

Även med redan stark tillväxt finns det flera Ripple-prognoser vilka påvisar en potential för ytterligare tillväxt, i synnerhet på grund av att protokollet förväntas locka en ännu större användarskara i framtiden.

Det råder ingen tvekan om att Ripple anses vara en spännande investering, detta på grund av att den erbjuder både snabbare och billigare transaktioner än Bitcoin. Även om potentialen är uppenbar så anses det ändå vara en högriskinvestering.

Om du har planer på att spekulera i Ripple så är det viktigt att aldrig spendera mer pengar än du har råd att förlora. Kom ihåg även det faktum att alltid hålla dig a la jour gällande de aktuella förändringarna hos Ripple-kursen för att kunna gör mer objektiva val!

KÖP XRP HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Vanliga frågor och svar

Vad är Ripple?

Ripple är ett betalningsprotokoll vars mål är att göra det billigare och snabbare att överföra pengar.

Vad är XRP?

XRP är själva kryptovalutan som används i Ripple-nätverket.

Hur investerar man i Ripple?

Börja med att först lokalisera en pålitlig handelsplattform, skapa en adekvat profil och gör en insättning. Du kan sedan förvärva Ripple och inleda ditt handelsäventyr!
Läs mer här om hur man köper Ripple.

Var kan jag köpa Ripple?

Du kan köpa Ripple på plattformar så som Coinbase och Libertex. Vi rekommenderar dock Coinbase.

Ripple skatt – när måste jag deklarera min inkomst?

Du måste betala skatt när du tar ut vinster från dina Ripple-investeringar. Läs mer på Skatteverket om hur du deklarerar dina vinster.

Vilket värde har ett Ripple-mynt för närvarande?

Ripple-priset är i skrivande stund $0,6 dollar.

Analytiker og strategisk investor. Mirsad

Mirsad Hasik är frilansskribent och författare. En skarp och solid analytisk förmåga till den finansiella sfären är superlativ som beskriver honom adekvat. Genom att kombinera hans personliga erfarenheter så skapar han texter av värde med målet att hjälpa just dig med dina investeringar. Centralpunkten i Mirsads investeringsportfölj utgörs av aktier, investeringsfonder och kryptovaluta.

Se alla artiklar av Mirsad