Cardano Kurs i Realtid (ADA/SEK) & Pris Diagram

cardano
cardano

Cardano (ADA)

Price
5.18
KÖP CARDANO HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Se och följ utvecklingen av Litecoin-kursen här! Litecoin är en så kallad ”peer-to-peer” kryptovaluta som bygger på öppen källkod. Den har designats för att vara snabbare, säkrare samtidigt som den ämnar erbjuda billigare transaktioner med hjälp av blockkedjeteknik.

Den är i grund och botten väldigt likt Bitcoin, men eftersom det syftar till att vara ”bättre” än kungen på tronen, så har det några betydande skillnader. Fortsätt läsa för att lära dig mer om dessa skillnader!

Varför ska du välja att köpa Cardano?

  • Cardano-priserna har ökat med 2500 procent det senaste året.
  • Priset är mycket volatilt, vilket gör att du kan dra nytta av genom att spekulera i prisrörelser och därmed göra en hög vinst.
  • Cardano Crypto har ett marknadsvärde på $67 miljarder dollar och rankas som den fjärde största krypton i världen.
  • Cardano är en blockkedja-infrastruktur designad för att behandla både digitala betalningar och decentraliserade applikationer. Dessutom använder den ett PoS – ”proof-of-stake”-protokoll snarare än PoW – ”proof-of-work”, vilket gör det mindre energikrävande. Hög energiförbrukning står kanske för den största kritiken som riktas mot kryptovalutor.
KÖP CARDANO HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Cardano-kurs live – Så här har ADA-priset utvecklats under tid

Cardano har haft en enorm tillväxt sedan lanseringen under 2017. Sedan dess och fram till idag har priset stigit flera tusen procent! Bara under det senaste året har Cardanos priser stigit runt 2 500 procent!

Det är dock viktigt att förstå att ADA, liksom de flesta andra kryptovalutor tenderar at vara ytterst volatila. Det gör att kryptovalutan bli föremål (mer regeln än undantag) för kraftiga prissvängningar samtidigt som det inte är ovanligt att växelkursen varierar med tiotals procent under en och samma dag.

Just därför så är det viktigt att följa prisutvecklingen adekvat för att avgöra huruvida man ska investera eller avstå. Först då kommer du att kunna höja chansen för högre avkastningar samtidigt som du begränsar förlusterna.

Vad påverkar Cardanos kursmål?

Som ADA kursgrafen antyder så är värdeökningen extremt positiv, men den slipper inte undan från betydande nedgångar för den delen heller. Både under 2018 och ganska nyligen upplevde kryptot betydande nedgångar på flera hundra procent. Det många undrar således är vad som faktiskt orsakar dessa plötsliga prisförändringar?

Vad är det som gör att priset både kan stiga och falla med flera procent inom så korta tidsperioder?
Det enkla svaret är att priset helt och hållet styrs av den rådande utbudet och efterfrågan.

Ju fler som vill köpa Cardano, desto högre kommer priset per mynt att ligga på. På samma sätt kommer ett sjunkande efterfrågan att leda till betydligt mer fallande priser. Frågan återstår således; vad påverkar utbudet och efterfrågan när det kommer till kryptot i fråga?

Här nedan följer flera faktorer som spelar in, men främst så beror det hela på följande:

  • Hype/publicitet/rykte
  • Nyheter gällande kryptot i fråga
  • Utvecklingen av krypto
  • Gruvdrift (mining)/antal mynt tillgängliga på marknaden.

Det finns flera exempel på hur hype, rykte och publicitet kan komma att påverka efterfrågan för en kryptovaluta. Elon Musk och hans goda vitsord om Dogecoin är förmodligen det bästa exemplet på det hela.

Efter hans upprepade tweet om att DOGE var hans favoritkrypto så valde fler och fler handlare att hoppa på tåget och investera i myntet. Efter ett tag hade DOGE plötsligt växt sig till en av de största kryptovalutorna på marknaden.

På samma sätt kommer negativ publicitet att leda till vikande efterfrågan och därmed prisfall. Här är Bitcoins fall i mitten av maj ett bra exempel. Det var mycket kritik mot Bitcoin-brytning då det krävde mycket energi, vilket fick fler att sälja sina mynt. Just därför sjönk också priset.

I Cardanos fall har det också förekommit en del hype och positiv mediebevakning relaterad till olika nyheter gällande dess utveckling. I början av september 2021 blev det känt att Cardano-utvecklarna planerade en uppdatering (soft fork) på sitt nätverk. Detta ledde till en omedelbar tillväxt som gradvis mattades av något, främst på grund av att den tänkta uppdateringen försenades.

Erbjudandet, det vill säga hur många mynt som existerar för närvarande på marknaden, kommer också att påverka priset. Det finns totalt 45 miljoner ADA-mynt, varav cirka 31 miljoner av dessa cirkulerar på marknaden. När de återstående mynten blir tillgängliga förväntas priset falla något, just på grund av ett större utbud.

Cardano kurs

Cardano-prisprognos – Kommer priset att öka i framtiden?

Eftersom det är utbud kontra efterfrågan i kombination med inflytande av oförutsägbara faktorer så som hype, publicitet, nyheter och inte minst kryptons utveckling som påverkar priset är det omöjligt att förutse Cardanos framtida pris.

Det finns dock starka indikatorer på att priserna kan komma att stiga även i framtiden. För det första har kryptot haft en vansinnig tillväxt på flera tusen procent de senaste åren, vilket har lett till en ständigt ökande efterfrågan. Som tidigare specificerats kommer en högre efterfrågan även att leda till ett högre pris.

För det andra, och kanske viktigast av allt, är kryptons verkliga syfte. Cardano möjliggör decentraliserade transaktioner av digitala medel utöver att göra det möjligt för användare att designa sina egna decentraliserade applikationer.

Inte nog med det, ADA använder också en PoS – ”proof-of-stake” konsensusmodell snarare än ett PoW – ”proof-of-work”-protokoll, vilket gör Cardano till ett mer miljövänligt alternativ än till exempel Bitcoin som använder PoW – ”proof-of-work”. Den kanske största kritiken som riktats mot Bitcoin är just att deras konsensusmodell kräver enorma mängder energi.

Av den anledningen finns det flera som beskriver Cardano som ett unikt, revolutionerande och till och med som en förbättring av både Bitcoin och Ethereum. Det råder ingen tvekan om att ADA har hämtat mycket inspiration från Ethereum, men eftersom de använder sig av ett tvåskiktssystem som kallas CCL så är det lättare för Cardano att implementera kodändringar och uppdateringar jämfört med Ethereum.

Det finns alltså en potential hos kryptot i fråga och som en av de största blockkedjorna att lyckas använda PoS – ”proof-of-stake” är det inte otänkbart att protokollet så småningom kommer att få ett större erkännande bland världsledande företag och organisationer. Om det händer så finns det ingen gräns för hur mycket Cardanos pris kan komma att stiga.

Sammanfattning – Ska jag köpa Cardano?

Som specificerats i avsnittet ovan så är det flera som ser en långsiktig potential och som tror att kryptot i fråga kommer att växa betydande under tiden som följer. Det är naturligtvis omöjligt att säga hur , men om du tror att på det hela, inklusive en den långsiktiga tillväxten så är det definitivt värt att investera i Cardano.

Dessutom kan en investering vara ett bra sätt att skapa en diversifierad kryptoportfölj. Dessutom kan aktiva handlare tycka att detta är en lönsam investering. Genom att spekulera i de frekventa prisrörelserna bör det vara fullt möjligt att uppnå höga vinster på kort sikt.

Kom ihåg bara att alla investeringar kommer med en hög risk. Därför gör du klokt i att hålla dig uppdaterad gällande ADA-kurser, för först när du gör dig a jour gällande kurserna så kommer du att kunna förhindra förluster, samtidigt som du kommer öka chansen för betydande avkastningar.

Läs vår Cardano köpguide.

KÖP CARDANO HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Vanliga frågor

Vad är Cardano?

Cardano är en öppen och decentraliserad källkod som möjliggör transaktioner av digitala medel men även utveckling av decentraliserade applikationer.

Ska jag köpa Cardano?

Cardano-priserna har ökat med över 2000 procent under det senaste året. Dessutom så innehar den för närvarande en position som en av de största kryptovalutorna på marknaden. Kryptot beskrivs som ytterst spännande, mycket på grund av att den använder en sig av en PoS – ”proof-of-stake” konsensusmodell snarare än PoW – ”proof-of-work”. Det är dock en investering med hög risk på grund av den höga volatiliten.

Hur köper jag Cardano?

Du måste först hitta en adekvat handelsplattform. Sedan skapar du en profil, gör en insättning där du sedan förvärvar ADA. Vi rekommenderar handelsplattformen Coinbase oavsett dina preferenser och krav.

Vad ligger ADA-kursen på för närvarande?

I skrivande stund så ligger ADA-kursen på $2,11. Priset förändras dock hela tiden.
Se Cardano-kurser i realtid

Kan jag ägna mig åt mining när det kommer till Cardano?

Nej, du kan inte bryta Cardano i dagsläget.

Är Cardano en bra investering?

Cardano har upplevt en stark framväxt under de senaste åren. Kryptot bygger på ett protokoll med en hög potential. Många handlare gillar det faktum att ADA anses som en förbättring av både Bitcoin och Ethereum. Kom ihåg bara att alla investeringar är förknippade med en hög risk på grund av den höga volatilitet som kryptovalutor kommer med!

Analytiker og strategisk investor. Mirsad

Mirsad Hasik är frilansskribent och författare. En skarp och solid analytisk förmåga till den finansiella sfären är superlativ som beskriver honom adekvat. Genom att kombinera hans personliga erfarenheter så skapar han texter av värde med målet att hjälpa just dig med dina investeringar. Centralpunkten i Mirsads investeringsportfölj utgörs av aktier, investeringsfonder och kryptovaluta.

Se alla artiklar av Mirsad