Köp Solana: Den totala 2024 guiden

Ska du köpa Solana nu eller? Många nya kryptovalutor har dykt upp på marknaden under de senaste åren där Solana är ett av de nyare tillskotten på marknaden. I följande artikel så kommer vi att förse dig med kunskap om vad Solana men även definiera vad deras projekt handlar om egentligen. Med andra ord, om du har tankar på att köpa Solana, så är den här artikeln som skräddarsydd för din del.

Priset på Solana bestäms av tillgång/efterfrågan och det finns ingen reglerande organ som kan begränsa fluktuationerna. Det hela innebär att goda/dåliga nyheter eller stora investerare som köper/säljer kryptot kan ha en stor inverkan på priset där en 10% prissänkning/ökning på en dag anses inte onormalt för Solana.

Har du inte blivit avskräckt ännu? Om så, fortsätt läsa vidare och lär dig att investera i Solana redan idag!

KÖP SOLANA HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Köp din första Solana steg för steg

I det här avsnittet förklarar vi hur du köper din första Solana och hur du senare återigen säljer av den. Denna steg-för-steg-guide är baserad på e-handelsplattformen Coinbase, eftersom det är den plattform som vi anser vara bäst på marknaden. Du kan dock ganska enkelt anamma guiden för en annan plattform, eftersom processen ofta är densamma.

  • Skapa ett konto hos Coinbase på 5 minuter och investera i Solana omedelbart.
  • Du kan öppna ett konto med endast 50 $ och sedan investera ner till 50 $ åt gången.
  • Coinbase är världens största handelsplattform och regleras av CuSEC i EU, FCA i Storbritannien och FinCEN i USA.
KÖP SOLANA HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Steg 1 – Välj rätt handelsplattform

Det första steget för att investera i Solana är att välja en handelsplattform. I den här artikeln så baserar vi resonemanget på att du vill investera i Solana, men om du vill använda Solana som betalningsmedel vid ett senare skede så är det också möjligt. Oavsett vad så är Coinbase den handelsplattform vi rekommenderar.

Det finns många handelsplattformar som erbjuder dig möjligheten att köpa och sälja Solana, men tyvärr finns det också en del plattformar som påför handlarna höga avgifter där det även inte är ovanligt med olika typer av säkerhetsproblem.

Vi har sammanställt ett antal aspekter vilka vi använt för att bedöma de plattformar som återges i vår lista:

  • Säkerhet
  • Avgifter
  • Användbarhet
  • Investeringsguide
  • Verktyg och andra funktioner

Baserat på ovanstående faktorer så föredrar vi e-handelsplattformen Coinbase. Plattformen är licensierad i EU, erbjuder rimliga priser och är mycket användarvänlig för både nybörjare och mer erfarna handlare.

Steg 2 – Skapa ett konto

När du har gjort ditt val och bestämt vilken handelsplattform som du vill handla med så är nästa steg i processen att skapa ett konto. Nedan så visar vi steg för steg hur man genomför det hela hos Coinbase, men du kan självfallet även använda guiden för andra plattformar.

Börja med att trycka på knappen nedan för att gå till Coinbase

Fyll nu i din information och tryck på ”Börja handla”

coinbase 1

Du ska vid det här laget ha mottagit ett e-postmeddelande från Coinbase som du behöver bekräfta. När detta är gjort så behöver du gå vidare och sätta in pengar på ditt konto. Du kan göra det antingen genom att välja betalkort eller PayPal, där den minsta insättningen är $50, i motsats till $500 om du väljer att göra en traditionell banköverföring.

Du måste också besvara investeringsrelaterade frågor samt verifiera dig själv genom att verifiera ditt ID. Detta görs antingen med pass eller annat ID-kort. Anledningen till det hela är den så kallade KYC-lagen (Know Your Customer). Dessa procedurer har för avsikt att skydda dig som användare, samt förhindra olaglig verksamhet såsom penningtvätt.

Steg 3 – Köp Solana (SOL)

Att köpa Solana är nästa steg på listan.

Nu när du har skapat ditt konto och satt in pengar är det lätt att investera i Solana. Du kan antingen knappa in ”Solana” i sökrutan högst upp på sidan eller använda menyn till vänster och klicka på ”Handelsmarknader” för att sedan välja kategorin ”Krypto”.

Du befinner dig i Solana-sektionen där du kan beskåda kryptovaluta kursen, hur Solana utvecklats över tid, samt annan matnyttig information. För att komma vidare, klicka på knappen ”Handla” (längst bort till högre) för att göra din första investering i Solana.

Du kan nu ange det belopp du vill köpa Solana för. Det minsta beloppet som du kan handla för är 50$. När du har knappat in det önskade beloppet så behöver du trycka på ”Öppna affär” för att handla.

coinbase

Du kan nu följa utvecklingen av din investering genom att klicka på ”Portföljer” på menyn till vänster.

Steg 4 – Sälj Solana (SOL)

Som investerare så kommer du förr eller senare villa sälja av din investering. Antingen för att öka vinsten eller för att begränsa en förlust.

I nedanstående exempel så kommer vi att illustrera försäljningsprocessen för Solana (SOL), men det hela fungerar på samma sätt för alla kryptovalutor. Det första som du behöver göra är att klicka på ”Portfölj” i menyn till vänster.

Stäng Solana affär hos eToro

För att stänga min position här måste jag klicka på den röda korset till höger.

Solana hos eToro

Innan du avslutar transaktionen, var medveten om att du är måste deklarera alla dina affärer kommer att beskattas i enlighet därmed.

Om du vill avsluta affären så trycker du nu på ”Stäng affären” varefter pengarna och eventuella vinster överförs direkt till ditt Coinbase-konto. Du kan nu ta ut pengarna till ditt bankkonto om så önskas.

Stäng affär för Solana hos eToro

Vad är Solana?

Solana har verkat i form som en av de mest framgångsrika kryptovalutorna på senare tid om man fokuserar på själva priset som Solana mäktat med att uppnå. Solana står idag som en av de mer intressanta kryptovalutorna, främst på grund av dess imitation av den extremt populära Ethereum, det vill säga, att uppnå status som en slags ”motor” som kan nyttjas vid bygget av nya kryptovalutor.

Solana har kommit att bli en av de största kryptovalutorna på marknaden och rankas idag som 5 av de absolut främsta när det kommer till den prismässiga aspekten. Det hela får ändå anses vara som ytterst imponerade, främst med tanke på att Solana endast existerade under en tämligen ytterst kort tid.

Med Solana så får du åtkomst till en ny typ av blockkedja som anses vara mer avancerad än många av de andra experimentella blockkedjor som många av marknadens ”mindre” välkända kryptovalutor bygger på. Solana är i grund och botten ”Open Source”, vilket innebär att fler kan nyttja tekniken eftersom den finns tillgänglig för alla som vill använda sig av den, något som i sin tur förmodligen förklarar varför det har uppnått en sådan framgång.

Är Solana en bra investering?

Eftersom vi inte kan förutsäga framtiden så kan vi inte heller säga huruvida Solana är en bra investering eller ej. Kryptovalutor är i naturen extremt volatila, något som innebär att man inte kan med säkerhet förutspå hur det hela kommer egentligen att utvecklas inom de närmsta minuterna, än om inom de kommande dagarna, månaderna eller år.

Dock så är Solanas blockkedja både snabbare och billigare än Ethereums, vilket förmodligen kommer att innebära att fler människor börjar använda sig av Solanas blockkedja, förutsatt att teamet bakom den fortsätter att utveckla den.

Man måste även nämna det faktum att över 500 kryptovalutor redan bygger på klockkedjan i fråga, något som anses imponerande inom sammanhanget.

På grund av att Solanas marknadsvärde anses vara flera gånger lägre än Ethereums (i skrivande stund) så är investerarna betydligt mer sugna på att investera i Solana i hopp om att den ökar i värde under de kommande åren.

Precis som vi nämnde tidigare så kommer det hela med en påtaglig risk, där både möjligheten att generera avkastningar och förlora pengar är påtaglig. Det hela innebär att du alltid måste bekanta dig med Solana och kryptovalutor i överlag innan du bestämmer dig för att investera dina pengar.

KÖP SOLANA HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Vanliga frågor

Vad är Solana?

Solana är en decentraliserad digital valuta som även benämns for som kryptovaluta. Priset på Solana bestäms av tillgång/efterfrågan där den verkat i form av en populär investering under flera år.

Hur köper man Solana?

Du kan köpa Solana hos en kryptovalutabörs, handelsplattform eller genom att förvärva den direkt från en annan individ. Det är i grund och botten ej svårt än att genomföra en affär men tyvärr så är det inte möjligt att genomföra med hjälp av bankerna (ännu).

Hur investerar man i Solana?

Du kan investera i Solana antingen genom att köpa Solana direkt eller genom att investera i en CFD. Om du inte har planer på att nyttja Solana som en form av adekvat betalningsmedel så är det ofta enklare att investera i en CFD. Kom ihåg dock att CFD:er kan komma med avgifter och andra associerade kostnader.

Kan jag köpa Solana med kreditkort?

Du kan köpa Solana med kreditkort hos nästan alla kryptovalutabörser. E-handelsplattformen Coinbase erbjuder dig också möjligheten att betala med kreditkort när du investerar vilket innebär att du inte behöver vänta flera dagar på en kontoöverföring.

Kan jag köpa Solana med en banköverföring?

Du kan köpa Solana med hjälp av banköverföringar hos alla kryptovalutabörser. Denna metod används oftast om det hela handlar om betydligt större summor pengar som du vill investera i. Nackdelen med det hela är att du måste vänta flera dagar innan pengarna kan investeras. Hos e-handelsplattformen Coinbase så kan du köpa Solana med banköverföringar för minst $200 och högre.

Måste man betala skatt vid handel med Solana?

På grund av att Skatteverkets regler ofta ändras när det kommer till kryptovalutor så rekommenderar vi att du tar kontakt med ditt lokala kontor för att ta reda på vad som gäller i just ditt fall.

Hur säljer man av Solana?

Hur du säljer av din(a) Solana mynt beror främst på hur du förvärvat de initialt. Om det hela handlar om en CFD så kan du helt enkelt välja att stänga affären hos handelsplattformen och ta ut dina pengar. Å andra sidan, om de lagras i en plånbok så måste du sälja av den hos en kryptovalutabörs.

Kan du köpa Solana direkt från banken?

Du kan inte förvärva Solana direkt från några av de svenska bankerna. Vissa banker erbjuder dock CFD:er vilka utgörs av Solana, men om du vill äga en eller flera Solana mynt explicit så måste du använda dig av en handelsplattform så som Coinbase eller dylikt.

Analytiker og strategisk investor. Mirsad

Mirsad Hasik är frilansskribent och författare. En skarp och solid analytisk förmåga till den finansiella sfären är superlativ som beskriver honom adekvat. Genom att kombinera hans personliga erfarenheter så skapar han texter av värde med målet att hjälpa just dig med dina investeringar. Centralpunkten i Mirsads investeringsportfölj utgörs av aktier, investeringsfonder och kryptovaluta.

Se alla artiklar av Mirsad