eToro Recension 2024: Fördelar, Nackdelar & Tankar

Toro är en av världens största handelsplattformar. Plattformen erbjuder goda investeringsmöjligheter för handlare och investerare och med över 2000 olika investeringsprodukter. Detta inkluderar över 2000 aktier. Läs mer om fördelarna, nackdelarna och våra erfarenheter av plattformen i vår utförliga eToro-recension.

5.0
Betyg Aktieskolans betyg definieras av vår redaktion. Poängformeln för online mäklare baseras på mer än 15 faktorer, inklusive kontoavgifter och minimiavgifter, investeringsval, kundsupport och appfunktioner.

Brukere på eToro kan begynne å handle aksjer og ETF-er for så lite som $10, og dens innovative handelsplattform lar investorer kopiere utvalgte investorer med gode resultater over tid, steg-for-steg.

Se vår videoanmeldelse nedenfor eller gå til vår helhetlige anmeldelse.

etoro toplist stb
Köp aktier på eToro Ditt kapital är utsatt för risk.

Introduktion av eToro

eToro lanserades under 2007. Sedan dess har eToro vuxit sig till att bli en ledande online mäklare som erbjuder ett brett utbud av investeringsprodukter på en rad olika marknader. Detta inkluderar tillgångar i form aktier, index, valutor etc.

Idag så kan eToro stoltsera med över 20 miljoner aktiva användare från över 140 olika länder. Plattformen erbjuder bland annat världens största sociala plattform där investerare och handlare kan utbyta tips, handelsstrategier och insikter. Dessutom tillhandahåller man en funktion vid namn CopyTrading som i sin tur gör det möjligt att kopiera affärer från en rad framgångsrika investerare vilka erbjuder möjligheten till respektabla avkastningar.

eToro jämfört med andra onlinemäklare

eToro marknadsför sig själv i form av en plattform som strävar efter att erbjuda både nybörjare och betydligt mer erfarna börshajar att komma i gång med sina investeringar. Du hittar enkelt de investeringar du vill investera i, det är enkelt att följa portföljens utveckling och du kan läsa om alla bolagen innan du börjar investera.

Om du jämför eToro med andra online mäklare så står sig plattformen i fråga betydligt högre i kurs än deras respektive konkurrenter. En av deras stora fördelar är att de tillhandahåller köp och försäljning av aktier utan krav på att behöva betala courtage.

På svenska handelsplattformar så kan man ofta notera det faktum att kostnaden för att köpa och sälja av sitt aktieinnehav återges i form av en spann mellan 49 – 149 NOK. Sådana summor kan komma att äta upp en större del av den potentiella avkastningen, speciellt om man har en investerarprofil där man ofta väljer att investera mindre belopp.

Vår granskning av eToro visar att deras handelsplattform står sig som den absolut billigaste på marknaden för närvarande, framför allt när det kommer till handel med aktier. Det hela avser både internationella aktier i form av Apple, Microsoft och Tesla, men även svenska aktier, som Swedbank, SBB eller E-On.

Köp aktier på eToro Ditt kapital är utsatt för risk.

eToro vs Nordnet

Det har blivit väldigt vanligt att jämföra eToro och Nordnet inom samma sfär, vilka för övrigt står sig som de mest populäraste handelsplattformarna när det kommer till framför allt svenska investerare.

Båda plattformarna håller en hög nivå och erbjuder både verktyg och funktionalitet som gör det enkelt för investerare att genomföra adekvata investeringar. Även om båda plattformarna är användarvänliga och erbjuder ett brett utbud av investeringsprodukter så finns det ett antal betydande skillnader.
Några av de primära återges i form av följande tabell:

Köp aktier på eToro Ditt kapital är utsatt för risk.
eToroNordnet
Tillhandahåller den största urvalet
av internationella aktier.
Tillhandahåller den största urvalet av svenska och nordiska aktier.
Du betalar inget courtage när du
bestämmer dig för att handla med aktier.
1 – 99 SEK i courtage vid köp och försäljning av aktier.
Tillhandahåller en kundtjänst på den svenska språket.
Kan kopiera andra investerare (copytrading).
Betydligt vassare och optimerade handelsfunktioner.

Investera via eToro-plattformen

Genom eToros webbaserade handelsplattform och den ytterst väldesignade mobilappen så är det förhållandevis ytterst enkelt för handlare att komma i gång med investeringar hos plattformen i fråga.

eToro erbjuder även flera olika alternativ när det kommer till överföringar av pengar via en rad olika betalningsmetoder, något som i sin tur gör det enkelt för investerare att både genomföra insättningar och begära uttag på genererade vinster.

Med låga avgifter (noll courtage för aktier), låga minimibelopp och en användarvänlig plattform så erbjuder eToro en adekvat och ytterst behaglig användarupplevelse. Det är lätt att hitta de investeringsprodukter som du är intresserad av genom att nyttja det innovativa filtret som i sin tur låter dig filtrera resultaten i form av en rad olika tillgångsklasser, marknader och sektorer.

Ett stort antal investerare väljer även att dra fördel av Copytrading, en funktion som erbjuder dig som investerare en adekvat möjlighet att kopiera portföljer och investeringsformer från en rad framgångsrika investerare.

Jämfört med andra konkurrenter så kan man tämligen omgående konstatera det faktum att eToro gjort det enkelt för nybörjare att komma i gång med investeringar i aktier. Utöver detta så kan även plattformen erbjuda en rad andra funktioner där en de främsta återges i from av teknisk analys.

Det ska dock tilläggas att även om vissa konkurrenter erbjuder mer avancerade former av verktyg så kommer de inte i närheten av de positiva aspekterna som eToro stoltserar med, vilka i sin tur återges i form av följande punkter:

Fördelar

 • Stort utbud av investeringar: Över 2000 olika investeringsprodukter. Detta inkluderar aktier, ETF:er, index, råvaror och valutor.
 • 0 SEK i courtage: Du betalar inga avgifter för att köpa aktier eller ETF:er. De erbjuder även ytterst konkurrenskraftiga priser för handlare.
 • Investera med experterna: Möjligheten att kopiera skickliga investerare via eToros innovativa Cop
 • ytrading-funktion.Världens största sociala plattform: Ta del av det gigantiska sociala nätverket. Här kan du dela idéer med likasinnade, ta del av en rad effektiva handelsstrategier och motta en rad användbara insikter när det kommer till dina investeringsförfaranden.

Nackdelar

 • Lång väntetid vid kontakt med kundsupport: Många investerare har upplevt att man tenderar att behöva vänta en ganska lång tid när det kommer till att erhålla adekvata svar på de frågor som man för närvarande kan tänkas ha. Man tillhandhåller heller ej en kundsupport på den svenska språket utan man får framföra sin sak genom att använda sig av den engelska språket.
 • Hög spridning på valuta och råvaror: Handelsplattformen debiterar en relativt hög avgift när det kommer till investeringar i valutor och råvaror.
 • Valutatillägg: eToro använder sig av amerikanska dollar vid handel med de underliggande tillgångar som erbjuds. Du kommer således att påföras ett valutapåslag från en svensk bank vid både insättningar och uttag av medel.

eToro aktier

eToro-plattformen erbjuder en imponerande tillgång till över 2000 aktier från över 17 olika börser vilka finns utspridda runt om i världen. Det är således förhållandevis enkelt att bygga en bred investeringsportfölj i form av ett stort urval av ledande och globalt baserade aktier.

eToro påför heller ej courtage vid handel med aktier, något som i sin tur innebär att du i själva verket handlar kostnadsfritt med den underliggande tillgången.

Genom att investera i aktier genom eToro så kommer du att:

 • Du äger den underliggande tillgången: Det hela innebär i grund och botten att du står som huvudägare till företaget som du valt att investera i.
 • Begära uttag på dina avkastningar: En utdelning är en andel av vinsten som ett företag väljer att betala ut till aktieägarna. När bolaget som du valt att investera i tillhandahåller utdelningar så mottar du i form av investerare monetära medel vilka baseras på det totala aktieinnehavet som du för närvarande förfogar över hos bolaget i fråga.
 • Kunna investera med betydligt mindre summor i form av en handel på endast 10 dollar, något som i sin tur motsvarar runt 80 svenska kronor.

Öppna ett eToro-konto

Att skapa en profil via eToro är väldigt enkelt och kräver endast några minuter i omfång. Plattformen är även ytterst användarvänlig och lätt att använda, oavsett om du är en erfaren handlare eller helt grön inom det hela.

Gör följande för att komma i gång:

 • Skapa och verifiera ditt konto
 • Gör en insättning
 • Hitta aktien du vill investera i
 • Välj belopp och slutför köpet

I skärmdumpen nedan så återges en knapp (grön färg) med titeln ”Börja investera”. När du trycker på knappen i fråga så kommer du att omdirigeras till en annan sektion där du får fylla i dina personuppgifter.

eToro omdöme

När du har gått igenom registreringsprocessen så kommer du att få motta ett e-postmeddelande från eToro som innehåller en unik verifieringslänk som du måste klicka på för att kunna gå vidare med processen i fråga.

När du kommit så här långt så kan du gå vidare till att göra en insättning hos plattformen i fråga med hjälp av en rad olika betalmetoder. De alternativ som du kan välja att använda dig av närvarande utgörs av PayPal, där du behöver sätta in minst $50 för att det hela ska kunna realiseras.

Du kan dock även välja att använda dig av traditionella banköverföringar, dock måste du då sätta in minst $500 för att själva transaktionen ska kunna genomföras.

eToro-erfarenheter – Vad anser vi om plattformen?

Precis som vår recension antyder så är det knappast förvånande att just eToro står sig som en av de mest populära plattformarna när det kommer till investeringar både på en nationell och internationell nivå.

Precis som vår eToro recension antyder så är det inte förvånande att eToro står sig som en av de mest populära plattformarna att investera genom, oavsett vilka mål man har med det hela.

Faktum är att det i skrivande stund existerar ett fåtal plattformar vilka har förmågan att matcha utbudet av investeringar, funktioner, CopyTrading med flera som eToro för närvarande erbjuder.

Även om vi rekommenderar eToro som den primära plattformen för alla våra läsare när det kommer till investeringar av diverse grad så har även solen sina fläckar, även om dessa får anses vara som ytterst fåtaliga.

En av de akilleshäl som tenderar att rapporteras in av handlare är att kundsupporten tenderar att vara en aning långsam under hektiska perioder då man behöver hantera högre förfrågningar.

Dock så måste man till plattformens försvar nämna att de vanligaste frågorna som investerare tenderar att begrunda över återfinns besvarad i sektionen för ”Vanliga Frågor” som i sin tur återges på den officiella webbplatsen.

Man har även tagit det hela ett steg längre där man tillhandhåller en rad informationsfilmer vilka ämnar hjälpa investerarna igenom de utmaningar som man ställs inför.

Om man i form av investerare önskar primärt investera i svenska eller nordiska aktier så kan Nordnet vara att föredra till förmån för eToro eftersom plattformen if fråga erbjuder ett betydligt högre urval av investeringsformer.

Om man önskar bygga en bredare portfölj så är eToro att föredra alla dagar i veckan. Detta är för övrigt något som rekommenderas då man minskar risken för betydande förluster så är det klokt att välja tillgångar från en rad olika marknader, sektorer och regioner.

Ska man dock nämna något negativt med själva användningen av eToro så är det att plattformen i fråga tenderar att ha en något högre spridning när det kommer till valutor och råvaror.

Om man endast önskar investera i valuta så kan dock Pepperstone visa sig vara en betydligt mer adekvat alternativ.

Önskar man å andra sidan samla alla sina investeringar på ett enda ställe så kommer eToro fortfarande att utgöra det solklara förstahandsvalet!

Kontentan i det hela är att vi anser att man bör välj eToro som din föredragna plattform (alla dagar i veckan) när det kommer till olika former av investeringar i underliggande finansiella tillgångar.

eToro Sverige – Fördelen som svensk investerare

Som en svensk investerare så får du ta del av ett stort antal fördelar när det kommer till användningen av eToro. En av de främsta fördelarna utgörs i form av att man har en egen medlemsklubb, där man får tillgång till föreläsningar, guider, stöd etc.

Den information som tillhandhålls ämnar hjälpa dig som investerare att ta mer adekvat och objektiva beslut när det kommer till dina placeringar som ett led i att öka chansen för högre positiva avkastningar.

Förutom ovanstående så kommer du även att få möjligheten att rådgöra med en analytiker gällande dina investeringsmål. Du får även chansen att diskutera marknadsanalyser på en djupare plan, samtidigt som du får motta adekvata tips mot att bygga en stabil portfölj.

Förutom ovanstående så kommer du även att få ta del av en stor mängd information som du kan vid varje givet tillfälle få ta del av innan du väljer att investera i en specifik finansiell tillgång.

Är eToro en bluff?

Det korta svaret är nej! eToro är ingen bluff utan en seriös, användarvänlig och intuitiv handelsplattform som erbjuder dig möjligheten att investera i en rad olika tillgångar.

Vissa specifika källor som florerar på nätet ägnar sig dock åt att framhäva eToro med negativa recensioner, där några av de mer framträdanden återges i form av Trustpilot.

När du läser dessa recensioner så måste du även ta i beaktning nedanstående eftersom det är ganska sannolikt att den som skrivit recensionen faller inom en eller fela kategorier som återges nedan:

 • Investeraren i fråga har glömt att verifiera sitt handelskonto och får således ej initiera begäran om uttag. Det hela grundar sig på den lag som EU infört gällande penningtvätt som alla aktörer vilka på ett eller annat sätt hanterar användarnas pengar måste rätta sig efter.
 • Investeringarna har resulterat i betydande förluster. Detta är en risk som alla investerar måste befatta sig med när det kommer till placeringar i finansiella värdepapper och kan aldrig utelämnas helt.
 • En alltför aggressiv strategi där man fokuserat på att generera kortsiktiga vinster i stället för att betrakta det hela i form av ett mer långvarigt förhållningssätt.

Påståendet om att eToro är en bluff är således ej korrekt. Om du följer alla de instruktionerna som återges, där du även definierar den information som efterfrågas så kommer du att kunna genomföra både insättningar och uttag av medel men även genomföra investeringar i de finansiella tillgångar som du önskar investera i.

eToro skattedeklaration – Hur beskattar du dina investeringar?

Vi har kunnat notera det faktum att många investerare, särskilt de som återges inom rikets gränser tenderar att klia sig i huvudet när det kommer till beskattningen av sina vinster.

När man investerar i finansiella tillgångar via inhemska plattformar så sker beskattningen av vinsten per automatik. Eftersom eToro är en utländska plattform så måste man i stället sköta beskattningen av de vinster som man genera manuellt dock.

eToro kommer ej att skicka data om de vinster som du mäktat med att generera via plattformen till Skatteverket, något som i sin tur innebär att du har det primära ansvaret för att det hela genomfrös så som den svenska lagen stipulerar.

Lyckligtvis så har eToro gjort det enkelt för dig när det kommer till det hela. Du kan tämligen smidigt ladda ner all den data som du behöver via plattformen och sedan använda det hela som underlag i din skattedeklaration.

HANDLA AKTIER HÄR Ditt kapital är utsatt för risk.

Vanliga frågor

Är eToro en bluff?

Nej. eToro har över 20 miljoner aktiva användare från över 140 olika länder. eToro är licensierad och det är helt säkert att investera via plattformen.

Är eToro säker?

Alla investeringar på finansmarknaden kommer med en form av risk. eToro är en reglerad och licensierad plattform och är således säker att investera via.

Hur säljer man av sitt innehav på eToro?

Det är enkelt att sälja av aktier eller andra finansiella tillgångar via eToro-plattformen. Du behöver bara trycka på din investering, välja den mängd du vill sälja av och trycka sedan på sälj.

Måste man betala en provision för handel hos eToro?

eToro applicerar olika avgifter vilka relateras till olika tillgångsklasser. Det är dock helt kostnadsfritt att köpa aktier och ETF:er via plattformen i fråga.

När lanserades eToro?

eToro lanserades 2007. Sedan dess har eToro vuxit sig till att bli en ledande online-mäklare som erbjuder ett brett utbud av investeringsprodukter vilka återfinns spridda på olika marknader.

Ska jag investera via eToro eller Nordnet?

Båda lämpar sig som adekvata plattformar att investera via. eToro erbjuder flera olika typer av aktier

Hur deklarerar man för sina vinster via eToro?

Du kan enkelt ladda ner din årsredovisning genom plattformen där du hittar all den information som du behöver. Dessa uppgifter kan du enkelt specificera i din skattedeklaration.

Källor och användbara länkar för vidare läsning

eToro är en plattform för flera tillgångar som erbjuder både investeringar i aktier samt handel
CFD:er.
Observera att CFD:er är komplexa instrument och att det finns en hög risk att snabbt förlora pengar på grund av att
hävstångseffekt. 80,2% av privatinvesterarnas konton förlorar pengar när de handlar med CFD:er hos denna leverantör. Du bör
överväga om du förstår hur CFD:er fungerar och om du har råd att ta den höga risken att
förlora dina pengar.

Tidigare resultat är inte en indikation på framtida resultat. Handelshistorik som presenteras är mindre än 5 fullständiga
år och kan inte räcka som grund för investeringsbeslut.

Copy trading är en portföljförvaltningstjänst som tillhandahålls av eToro (Europe) Ltd., som är auktoriserad och
reglerad av Cyperns värdepappers- och börskommission.

Analytiker og strategisk investor. Mirsad

Mirsad Hasik är frilansskribent och författare. En skarp och solid analytisk förmåga till den finansiella sfären är superlativ som beskriver honom adekvat. Genom att kombinera hans personliga erfarenheter så skapar han texter av värde med målet att hjälpa just dig med dina investeringar. Centralpunkten i Mirsads investeringsportfölj utgörs av aktier, investeringsfonder och kryptovaluta.

Se alla artiklar av Mirsad