Polygon Kurs i Realtid (MATIC/SEK)

matic-network
matic-network

Polygon (MATIC)

Price
7.77

Priset på Polygon varierar beroende på utbudet och efterfrågan. På denna sida så får du alltid ta del av uppdaterade Polygonkurser, så att du alltid kan hitta det senaste Polygon (MATIC) priset.

Läs vidare när vi dyker in i prisprognosen för Polygon.

KÖP THETA HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Polygon kursgraf – Uppdaterad i realtid

Här kan du beskåda den historiska kursutvecklingen för Polygon.

KÖP THETA HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Växelkursen för Polygon beter sig på samma sätt som vilken annan given kryptovaluta där växelkursen stiger och sjunker varje dag. Du bör just därför hålla ett öga på Polygon (MATIC) kursen dagligen, för att se vart kursen är på väg.

Polygon pris – Här kan du köpa Polygon

Polygonpriset ändras dagligen och det är just därför viktigt att du håller koll på priset om du vill handla med Polygon. Det är också viktigt att du väljer en handelsplattform där du kan beskåda det senaste Polygonpriset, förutom de andra parametrarna nedan:

  • Välj handelsplattformen med de lägsta avgifterna och provisionerna
  • Välj en handelsplattform som har det bästa urvalet av kryptovalutor
  • Se till att alltid välja en handelsplattform med kurser uppdaterade i realtid

Du kan enkelt köpa Polygon via en handelsplattform. Idag så kan du välja bland ett stort antal olika handelsplattformar, men våra utvalda favoriter utgörs av Coinbase, Capital.com och Avanza. Här får du ta del av fördelaktiga handelsavgifter och inte minst tydliga verktyg för analys. Börja investera nu!

Vad bestämmer kursen för Polygon?

Det enkla svaret är att Polygon, precis som nästan alla andra kryptovalutor, drivs av utbudet och efterfrågan. Utbudet innebär definiera antalet tillgängliga polygoner, medan efterfrågan innebär definiera antalet intresserade. Men vad är det som avgör priset i slutändan?

Rent konkret så styrs priset av antalet tillgänliga mynt på markandne. Ju färre mynt på marknaden, och ju mer intresserade som det finns, desto högre kommer priset att vara. På samma sätt så kommer ett större utbud och en lägre efterfrågan att leda till ett betydligt lägre pris.

Så det är främst utbud och efterfrågan på Polygon som avgör priset – men vad är det då som påverkar utbudet och efterfrågan? Flera faktorer har en viktig roll här, men efterfrågan påverkas främst av mediabevakning, kändisarnas åsikter, sociala forum och den allmänna publiciteten gällande Polygon.

Dessa faktorer tenderara att påverka priset på Polygon:

  • Utbud och efterfrågan: Utbud och efterfrågan utgör själva katalysatorn i det hela, det vill säga vad som avgör om priset i fråga kommer att stiga eller falla. Om efterfrågan är hög så kommer priset sannolikt att stiga, men om efterfrågan är låg så kommer priset istället sannolikt att sjunka. Samtidigt måste antalet tillgängliga mynt att beaktas närmare. Ett krypto med ett stort utbud av mynt (t.ex. Shiba Inu) kommer med största sannolikhet ej att uppleva ett så högt pris per mynt som t.ex Bitcoin, där utbudet är lågt, samtidigt som efterfrågan är extremt hög.
  • Mediebevakning/rykte: Det finns flera exempel på hur mediebevakning, rykten, viktiga personers åsikter och omnämnanden runt om olika sociala forum kan komma att påverka efterfrågan och därmed priset för kryptot i fråga. Bitcoin upplevde sin bästa tillväxt någonsin i början av 2021 som ett resultat av Teslas nyheter om att godkänna Bitcoin som betalning för sina elbilar, där många även såg mycket positivt på själva tekniken. Bitcoin omtalades med rätta som framtidens betalningsmetod, vilket fick efterfrågan att skjuta i höjden. På samma sätt bidrog en negativ publicitet (Teslas totala nekande av Bitcoins godkännande, Kinas förbud mot mining, osäkerhet kring kryptovalutans strömförbrukning) att efterfrågan och därmed priset på Bitcoin rasade. Därefter har kryptovalutan stigit igen på grund av en ny positiv publicitet.
  • Mining/Antal mynt: Mining är en process som går ut på att verifiera transaktioner, något som i sin tur åstadkoms genom att lösa omfattande uppgifter. Personerna som löser dessa uppgifter belönas med ett visst antal mynt, där mängden mynt baseras på hur komplex uppgiften i fråga är.

Det är viktigt att förstå att ovanstående faktorer är nära besläktade. Du är medveten om det faktum att det under perioder med positivt omnämnanden i media, sociala forum och liknande kommer leda till att efterfrågan på Polygon ökar, något som i sin tur kommer bidra till att priset stiger. På samma sätt så är du medven om attnegativ publicitet, som Kinas förbud mot mining, kommer istället att leda till sjunkande efterfrågan och därmed lägre priser.

Utveckling av Polygon priset – Kommer priset att stiga eller falla?

Eftersom priset på kryptot Polygon främst drivs av volatila faktorer som utbud och efterfrågan., inklusive publicitet och rykte så är det helt givet att priset i fåga är ganska volatilt. Dessa faktorer gör det dock relativt svårt att förutse den kortsiktiga prisutvecklingen. Under perioder med mycket publicitet kring kryptovalutor och speciellt Polygon, där det hela särskilt omnämns i en positiv anda så kan du förvänta dig en stark pristillväxt. Om den allmänna opinionen däremot är negativ så kan man istället förvänta sig ett prisfall.

Ta del av fler priser på kryptovaluta.

Hur som helst så är det viktigt att komma ihåg det faktum att det även med lovande framtidsutsikter och sin betydande position på marknaden anses vara en investering av hög risk. Historisk avkastning och framtida prognoser utgör således ingen garanti för att dina invseteringar kommer resultera i positiva avkastningar. Här är risken att förlora pengar faktiskt lika stor som att tjäna pengar.

Om du väljer att investera så är det därför viktigt att ej spendera mer än du har råd att förlora samtidigt som du håller dig uppdaterad gällande den rådande kursutvecklingen. Du kommer då lättare att kunna säkra betydande vinster samtidigt som du förhindrar onödiga förluster.

Läs även artikeln om hur du köper Polygon.

KÖP THETA HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Vanliga frågor

Vad är den rådande växelkursen för Polygon (MATIC)?

Polygonens kiurs ändras för varje given sekund. Du kan se den aktuella 
kursen för Polygon här.

Vad bestämmer kursen för Polygon?

Priset på Polygon bestäms av utbudet och efterfrågan. 
Det betyder att ju fler som köper Polygon, desto mer kommer priset att stiga.

Vad kostar en Polygon?

Priset på Polygon förändras ständigt, men du kan i vår artikel beskåda priset för Polygon i realtid.

Ska jag köpa Polygon?

Det beror på din investeringsstrategi. Du kan börja med att läsa vår artikel om Polygon och i efterhand utvärdera huruvida den lämpar sig som en adkevat investeringsform för din del.

Analytiker og strategisk investor. Mirsad

Mirsad Hasik är frilansskribent och författare. En skarp och solid analytisk förmåga till den finansiella sfären är superlativ som beskriver honom adekvat. Genom att kombinera hans personliga erfarenheter så skapar han texter av värde med målet att hjälpa just dig med dina investeringar. Centralpunkten i Mirsads investeringsportfölj utgörs av aktier, investeringsfonder och kryptovaluta.

Se alla artiklar av Mirsad