Ripple Kurs i Realtid (XRP/SEK) & Pris Diagram

xrp
xrp

XRP (XRP)

Price
5.74
KÖP RIPPLE HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Se och följ utvecklingen av Ripple-kursen här. Sedan lanseringen 2014 har Ripple Kurs stigit med hela 35 000 % och anses idag vara en kryptovaluta som innehar status som en av marknadens största.

Vill du köpa Ripple? I sådana fall så rekommenderar vi handelsplattformen rekommenderar Coinbase. Detta är en mäklarfri plattform med flera innovativa verktyg och funktioner.

Varför köpa Ripple?

 • Ripple-priset har stigit med 300 % de senaste månaderna.
 • Sedan lanseringen har priset stigit med 35 000 %!
 • Det är marknadens sjätte största kryptovaluta, med ett marknadsvärde på $29 miljarder dollar.
 • Ripple rate är mycket volatil. Detta gör det möjligt att uppnå höga vinster på kort sikt.
KÖP RIPPLE HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Ripple kursgraf – Så här har priset utvecklats över tid!

På grund av den höga volatiliteten så är det viktigt att hålla sig uppdaterad om Ripple-prisutvecklingen. Du kommer då lättare kunna säkra dina vinster, samtidigt som du minskar risken för kännbara förluster.

Ripple Kurshistoria – Vad påverkar priset?

Trots sin äventyrliga tillväxt sedan lanseringen 2014 är Ripple-kryptot väldigt volatil. Det gör att priset fluktuerar ofta och kraftigt, där det inte är ovanligt med förändringar i form av tiotals procent på en och samma dag.

Den bästa noteringen någonsin för Ripple inträffade under 2018 när en XRP hade ett värde på nära $4 dollar. I skrivande stund ligger priset dock på $0,6 dollar, vilket är en värdeminskning på flera hundra procent sedan de uppmätta toppnoteringarna. Ändå ligger växelkursen över 200 % i jämförelse med förra året.

I det här avsnittet beskriver vi de faktorer som påverkar priset för Ripple samt varför priset fluktuerar så mycket. Detta är viktig information för att du ska kunna lyckas med dina affärer. Du kommer faktiskt lättare kunna definiera din egen Ripple-prisprognos, där du har en närmare insikt i vilka faktorer som faktiskt styr priset.

Ripple priset påverkas av följande faktorer:

 • Utbud och efterfrågan: Utbud och efterfrågan är de största katalysatorerna för prisutvecklingen. Med ett lägre utbud och en högre efterfrågan kan du förvänta dig pristillväxt, men i motsatt fall där utbudet är högre än efterfrågan kan du förvänta dig ett prisfall. Du kan faktiskt jämföra det hel med bostadsmarknaden. Ju större konkurrensen är om en lägenhet (hög efterfrågan, lågt utbud), desto högre kommer priset att vara. Anledningen till att Ripple prissätts lägre än till exempel Bitcoin är just för att utbudet är högre än efterfrågan. Frågan man ställer sig då är: vad påverkar utbudet och efterfrågan för XRP egentligen?
 • Media och publicitet: Det som påverkar efterfrågan i störst utsträckning är media och publicitet. I perioder med positiv publicitet och mycket hype i media så är det typiskt att efterfrågan stiger, vilket i sin tur inverkar positivt på värdet för XRP. Det finns flera exempel på detta. Bitcoin upplevde sin bästa period någonsin i början av 2021 som ett resultat av en enorm mängd hype och mediabevakning. Så fort denna trend vänder, så som när Kina förbjöd Bitcoin-mining (negativ publicitet), föll priset återigen till de lägre nivåerna. Kort efter förbudet halverades Bitcoin-priset. Du kan därför förvänta dig att Ripple-priserna kommer att stiga under perioder med adekvat mediebevakning, samtidigt som de sannolikt kommer sjunka under perioder av negativ publicitet.
 • Ripple Mining: Det som påverkar utbudet i fråga är mining. Just mining är ett sätt att extrahera nya mynt från blockkedjan, något som görs genom att lösa algoritmiska problem. Mining används för att godkänna transaktioner där de så kallade ”miners”, det vill säga de som lyckas lösa de algoritmiska uppgifterna, belönas med ett visst antal mynt. Det totala utbudet av XRP-mynt ligger idag på 100 miljarder, varav 46 miljarder cirkulerar på marknaden. Detta är en viktig anledning till att priset per XRP är så mycket lägre än Bitcoin. Bitcoin har begränsat erbjudandet till 21 miljoner mynt totalt. När de återstående XRP-mynten bryts från blockkedjan kommer priset att falla till följd av en högre mynt i omlopp.
 • Resten av marknaden: Att följa utvecklingen hos resten av marknaden förser dig också med en adekvat indikation gällande Ripple-prisutvecklingen. I synnerhet de två största, Bitcoin och Ethereum, fungerar som två kraftfulla klockmaskar. I perioder då de faller eller stiger är det typiskt att resten av marknaden följer efter.

Som du säkert kan beskåda så är faktorerna kring prisökning/prisfall både komplexa och ganska omfattande. Det kräver alltså både lite tid och arbete för att ta dig an det hela samtidigt som du måste hålla dig uppdaterad gällande kursutvecklingen i fråga Vi kommer just därför i denna artikel att på ett löpande sätt uppdatera Ripple-kurser, så att du slipper göra det tunga arbetet med att analysera marknaden.

Ripple prisprognos – Kommer XRP att stiga i framtiden?

Ripple är ett betalningsprotokoll som bygger på öppen källkod. Det syftar till att utföra säkra, omedelbara transaktioner globalt, till minimal kostnad. Utvecklarna själva kallar detta den mest avancerade blockkedjan och tror fullt ut på att den kan expandera till nya marknader runt om i världen.

Protokollet blev snabbt populärt och används idag av flera välkända finansinstitut så som ”Santander” och dylikt. Detta har lett till att Ripple-kursen stigit i höjd markant där flera experter ser betydande potential till att den växer ännu mer inom närmsta framtid. Skulle ännu fler företag och institutioner anta protokollet så är ytterligare tillväxt mycket tänkbar, vilket kommer att erbjuda enorma avkastningar för investerare.

Det som däremot talar emot investeringen i fråga är att kryptovalutor, inklusive Ripple, i allmänhet är ytterst volatila och styrs av flyktiga faktorer såsom som utbud och efterfrågan, inklusive media och publicitet. Därmed kommer investeringen att fluktuera kraftigt i värde, oavsett dess potential.

Fördelen med de kraftiga prissvängningarna är å andra sidan att det möjliggör höga vinster på kort sikt. Speciellt spekulanter som kan hantera högre risker kan dra nytta av det hela.

Huruvida växelkursen kommer att öka i framtiden är tyvärr omöjligt att förutse, men det råder liten tvekan om att det är ett krypto som ska bli spännande att följa i framtiden. Se bara till att hålla dig uppdaterad om Ripple-priser så att du undviker betydande förluster om priset plötsligt skulle falla.

Läs här om du ska köpa Ripple.

Sammanfattning – Ska jag investera i Ripple?

 • Ripple är ett spännande betalningsprotokoll som används av ett antal välrenommerade finansinstitut.
 • Ripple price har en enorm tillväxt på 35 000 procent sedan lanseringen 2014. Bara sedan förra året är priset över 200 procent.
 • Trots en enorm tillväxt är Ripple-priset mycket volatilt. Det innebär högre risk, men också möjlighet till höga vinster på kort sikt.
 • Om du håller dig uppdaterad om prisutvecklingen blir det lättare för dig att sätta din egen Ripple Price-prognos. Detta minskar inte bara risken för förlust, utan gör det också lättare att säkra vinster.
 • Det är lätt att köpa Ripple. Allt du behöver göra är att skapa ett konto med en pålitlig handelsplattform och göra en insättning. Vi rekommenderar Coinbase. Detta är en branschledande plattform med marknadens lägsta priser.
KÖP RIPPLE HÄR Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Vanliga frågor

Vad är Ripple?

Ripple är ett betalningsprotokoll som fungerar som en öppen distribuerad källkod. Tanken med XRP är att möjliggöra snabbare och billigare globala transaktioner. Protokollet har nyttjats av flera välkända finansinstitut.

Vilket värde har Ripple för närvarande?

Priset ligger för närvarande på $0,6, men det kan förändras ganska snabbt. Den här artikeln innehåller en graf som ständigt uppdaterar den nuvarande Ripple kursen.

Ska jag köpa Ripple?

Om du nöjer dig med högre risker och vill spekulera i prisrörelser så kan det hela visa sig vara en lönsam investering. Dessutom kan människor som tror att protokollet kommer att utgöra en viktig roll i framtiden uppleva det hela som en fördelaktig investering. Kom ihåg dock att den höga volatiliteten också innebär högre risker.

Analytiker og strategisk investor. Mirsad

Mirsad Hasik är frilansskribent och författare. En skarp och solid analytisk förmåga till den finansiella sfären är superlativ som beskriver honom adekvat. Genom att kombinera hans personliga erfarenheter så skapar han texter av värde med målet att hjälpa just dig med dina investeringar. Centralpunkten i Mirsads investeringsportfölj utgörs av aktier, investeringsfonder och kryptovaluta.

Se alla artiklar av Mirsad